hayabusa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Καλημέρα σε όλους, Υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσω σε αγορά ενός σχετικά ογκώδους και αριβού προϊόντος το οποίο θα αποσταλεί από τον πωλητή από το Χονγκ Κονγκ μέσω EMS. Ξέρει κανείς έγκυρα τι παίζει με το τελωνείο ; Σταματάνε ή περνούν μέσω ΕΛΤΑ άρα και χωρίς πρόβλημα όπως όλα όσα λαμβάνω κατά καιρούς; Ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastelidis.n.s. Μάρτιος 14, 2016 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2016 Εγω οτι μου εχει αποσταλει μεσω ems, μεχρι και κινητο, μου ηρθε με ΕΛΤΑ και δεν περασε τελωνειο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 14, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2016 Κι εγώ μέχρι στιγμής ακριβώς την ίδια εικόνα έχω. Απλά δεν ξέρω αν λόγω κόστους/όγκου υπάρχει κάποια διαφοροποίηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Μάρτιος 14, 2016 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2016 3 hours ago, hayabusa said: ή περνούν μέσω ΕΛΤΑ άρα και χωρίς πρόβλημα δεν σημαίνει ότι αν περάσει μέσω ΕΛΤΑ δεν έχει τελωνείο. Έχω πληρώσει τελωνείο για δέμα που μου έχει έρθει από Η.Π.Α. μέσω ΕΛΤΑ, απλώς τα κόστη εκτελωνισμού και λοιπά έξοδα ήταν μάλλον πιο εύπεπτα από το να είχε γίνει ο εκτελωνισμός από μένα. Περί Ασίας και EMS δεν έχω εμπειρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 14, 2016 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2016 Οι ασιάτες συνήθως βάζουν ψεύτικη τιμή ή περιγραφή ή το στέλνουν σα δώρο. Δε σε εξασφαλίζει αυτό, αλλά σίγουρα μειώνει τις πιθανότητες. Παίρνουν οι ίδιοι δηλαδή το ρίσκο να πάει ανασφάλιστο, άρα αν χαθεί τρώνε το φέσι, ή ασφαλισμένο σε ποσό κάτω των 30€, όπου δεν περνάει τελωνείο, όπου και πάλι αν χαθεί θα πάρουν 30€ αποζημίωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 14, 2016 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2016 Γιώργο, να χαθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω, γιατί θα υπάρχει tracking number κλπ. Απλά σκέφτομαι ότι τελικά μάλλον δεν αξίζει το ρίσκο για κάτι που κάνει ~900€ εδώ και ~800 στο ebay Με φθηνότερες αποστολές δεν ειχα κι εγώ ποτέ πρόβλημα παλαιότερα, αλλά αν κάτσει στη συγκεκριμένη το λαχείο την κάτσαμε πανηγυρικώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Μάρτιος 14, 2016 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2016 2 hours ago, hayabusa said: κάτι που κάνει ~900€ εδώ και ~800 στο ebay σωστά αν είναι αυτή η διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Μάρτιος 16, 2016 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2016 Προσοχή στην ems και πράγματα αξίας. Μου ήρθε τελωνείο 250€ πριν ένα μήνα για ένα Ντακ που παραγγειλα. (Retail price 800$) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts