Jump to content

Τελευταία νέα για το Polaris της AMD

Recommended Posts

Η AMD ανέβασε μερίδιο αγοράς διότι δεν υπήρχε Nvidia από απέναντι. Η 1060 πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι και σε γερμανικό site είδα πωλήσεις ακόμα και ακριβών 1050 Ti σε τιμές που πουλιούνται οι 470, δείχνοντας ότι αρκετός κόσμος επιλέγει brand, όχι επιδόσεις. Η απώλεια κατά μόνο 0,8% ήταν βασικά ευχάριστα νέα για την AMD.

Η σειρά Pascal της Nvidia είναι αντικειμενικα ότι καλύτερο έχει βγάλει η εταιρεία από συστάσεως της.

Είναι πραγματικός άθλος της AMD που από 1060 και κάτω την παλεύει στα ίσα στις πωλησεις και καλύτερα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κι αυτός ο άθλος συμβαίνει λόγω του Polaris και μόνο.

πριν 19 ώρες, το μέλος NikosD έγραψε:

Η σειρά Pascal της Nvidia είναι αντικειμενικα ότι καλύτερο έχει βγάλει η εταιρεία από συστάσεως της.

Είναι πραγματικός άθλος της AMD που από 1060 και κάτω την παλεύει στα ίσα στις πωλησεις και καλύτερα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ή amd έχει ρίξει την προσοχή της στους zen και κατά την άποψή μου καλά κάνει.

Από την στιγμή που έτσι κι αλλιώς λόγω GLOFO δεν υπήρχε περίπτωση υψηλης διαθεσιμότητας σε προϊόντα στα 14nm , το βλεπουμε έως τώρα, δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για να τρέξει σε VEGA από την αρχη.  Και να είχε πλήρη σειρά στην αγορα, δεν θα έκανε και καμία τραγική διάφορά. 

Ελπίζω πως με αύξηση της παραγωγης της glofo θα έρθει και η ώρα του VEGA για την AMD.

5 hours ago, adpanos said:

Ή amd έχει ρίξει την προσοχή της στους zen και κατά την άποψή μου καλά κάνει.

Ελπίζω να λέει κάτι ο ZEN.. Σε διαφορετική περίπτωση (Δεν βλέπω να ζορίζεται η Intel με τους Skylake/Kaby Lake), σε βλέπω να πηγαίνεις cinema να βλέπεις το "The Titanic 2016" ! :p 

Έγινε επεξεργασία από Dj_ALeX

1 hour ago, Dj_ALeX said:

Ελπίζω να λέει κάτι ο ZEN.. Σε διαφορετική περίπτωση (Δεν βλέπω να ζορίζεται η Intel με τους Skylake/Kaby Lake), σε βλέπω να πηγαίνεις cinema να βλέπεις το "The Titanic 2016" ! :p 

μια χαρά είναι ο buldozer στα games :p εν έτος 2016 , 

η amd είναι σαν το κρασί όσο ποιο παλιό τόσο καλύτερο :gyro:

• Like 3

On 3/12/2016 at 11:01 ΜΜ, το μέλος NikosD έγραψε:

Στο "και μονο" θα διαφωνησω.. Τον τελευταιο χρονο η AMD εχει μπει σε ενα πολυ πιο σωστο και ισιο μονοπατι. Και η σειρα 300 ηταν βελτιωμενη σε σχεση με την 200 κι ας ηταν τα ιδια τσιπ. Και (ελαχιστα  εστω) δροσεροτερα ηταν και καλυτερες καταναλωσεις ειχαν. Επισης απο την ελευση των crimson και μετα, προσφερει και πολυ καλυτερους drivers. Με το polaris εδωσε ενα προιον που σταθηκε ανταγωνιστικα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τομεις πλεον. Και επιδοσεις, και θερμοκρασιες και καταναλωση. Στην ιδια κατηγορια τιμης λοιπον αγοραζοντας AMD δεν θυσιαζεις απολυτως τιποτα σε σχεση με την αγορα μιας αντιστοιχης nvidia. High end επιδοσεις της λειπουν μονο, απλα γιατι της λειπει ενα συγχρονο high end μοντελο. Οταν ομως ολα τα υπολοιπα δειχνουν να φτιαχνονται τοτε και οι υψηλες επιδοσεις θα ερθουν σιγουρα, με μαθηματικη ακριβεια τολμω να πω. 

Με το polaris κερδισε την προσοχη πολλων περισσοτερων. Με ενα σωστο vega και με σωστους ZEN θα ξανακερδισει πελατες και πωλησεις. Αρκει να μην κανει πολλα θαυματα το marketing παλι, που ειναι εδω και χρονια το αγκαθι, και προσωπικα εξακολουθω να φοβαμαι.

• Like 2

Η σειρά Pascal, αν λάβουμε υπόψιν το προβάδισμα της Nvidia έναντι της AMD στην βελτιστοποίηση της αρχιτεκτονική της (ουσιαστικά την είχε έτοιμη από το 2014 με τις Maxwell) και τα τσουβάλια χρημάτων που έχει στην διάθεσή της τα τελευταία χρόνια, είναι σκέτη απογοήτευση. Βιαστική δουλειά για άρμεγμα. Ένα υπερχρονισμένο Maxwell το οποίο εκμεταλλεύεται κάποια καινούρια χαρακτηριστικά, τα οποία ίσως να μπορούν να προστεθούν και στην σειρά Maxwell, μιας και δείχνουν σε μεγάλο βαθμό να είναι απλά software. Αυτό εμένα μου λέει δύο πράγματα. Είτε η Nvidia έχει χτυπήσει τοίχο με την αρχιτεκτονική της, είτε το Volta θα μας κουφάνει όλους με τις δυνατότητές του, φέρνοντας και μια εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική.

• Like 2

πριν 3 ώρες, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Στο "και μονο" θα διαφωνησω.. Τον τελευταιο χρονο η AMD εχει μπει σε ενα πολυ πιο σωστο και ισιο μονοπατι. Και η σειρα 300 ηταν βελτιωμενη σε σχεση με την 200 κι ας ηταν τα ιδια τσιπ. Και (ελαχιστα  εστω) δροσεροτερα ηταν και καλυτερες καταναλωσεις ειχαν. Επισης απο την ελευση των crimson και μετα, προσφερει και πολυ καλυτερους drivers. Με το polaris εδωσε ενα προιον που σταθηκε ανταγωνιστικα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τομεις πλεον. Και επιδοσεις, και θερμοκρασιες και καταναλωση. Στην ιδια κατηγορια τιμης λοιπον αγοραζοντας AMD δεν θυσιαζεις απολυτως τιποτα σε σχεση με την αγορα μιας αντιστοιχης nvidia. High end επιδοσεις της λειπουν μονο, απλα γιατι της λειπει ενα συγχρονο high end μοντελο. Οταν ομως ολα τα υπολοιπα δειχνουν να φτιαχνονται τοτε και οι υψηλες επιδοσεις θα ερθουν σιγουρα, με μαθηματικη ακριβεια τολμω να πω. 

Με το polaris κερδισε την προσοχη πολλων περισσοτερων. Με ενα σωστο vega και με σωστους ZEN θα ξανακερδισει πελατες και πωλησεις. Αρκει να μην κανει πολλα θαυματα το marketing παλι, που ειναι εδω και χρονια το αγκαθι, και προσωπικα εξακολουθω να φοβαμαι.

Γιωργη συμφωνω με τα παραπανω που ειπες.Αλλα θελω να προσθεσω κατι ακομα.

Η amd έχει hi-end gpu, μεχρι να βγει 490,vega.

Το ονομα αυτής rx480 και για να το δικαιολογισω αυτο που λεω...

Η rx480 ειναι μια καρτα midrange η οποια σε διαταξη cf αυτόματος γινεται hi-end με αποδοση μεταξυ 1070-1080 με λιγότερα χρήματα και με την βελτίωσή πλεον οδηγων της, μπορει σε καποια νεα dx11 παιχνίδια και χτυπαει 1080stock. (Εχω και 1080 ως γνωστων) αλλα περιμενω και την 2η 480 nitro να μου ερθει μεσα στην βδομαδα.

Στο κομμάτι midrange αυτη την στιγμη παίζει εναντι της 1060 σε πιο φιλικη τιμη

,με οδηγους που συνεχώς δινουν το κατι παραπανω στα παιχνιδια και το πιο βασικο εκει που της ριχνει στα αυτια ειναι στο multi gpu οπου και ανεβαίνει κατηγορια και ριχνει αυλαια σε οποια gtx 1060.

• Like 2

Συμφωνοι Νικο.. Ισως δεν το εθεσα σωστα, αλλα εννοω οτι αυτη τη στιγμη δεν εχει ενα δυνατο μοντελο ωστε να κοντραρει αμεσα (και οχι εμμεσα μεσω CF) μια GTX1070-1080. Ενα flagship δηλαδη... Κακα τα ψεμματα ενα δυνατο (και ακριβο....) μοντελο που μπορει να σταθει αξιοπρεπως απεναντι στον ανταγωνισμο, η ακομα και να τον νικησει, με την υπαρξη του και μονο μπορει να φερει νεους πελατες αρα και πωλησεις ακομα και στις πιο μικρες κατηγοριες.  Ο καιρος γαρ εγγυς βεβαια, σε λιγους μηνες θα εχουμε ηδη αποτελεσματα και θα σχολιαζουμε επ αυτων. Για πρωτη φορα μετα απο καιρο ομως, οφειλω να πω οτι εγω προσωπικα εχω εξοπλιστει με λιγο μεγαλυτερο καλαθι να κρατω οσο περιμενουμε!

• Like 1

Γιωργη και εγω η αλήθεια ειναι οτι με ενδιασμο πηρα την μια rx γιατί φοβομουν τα γνωστά του παρελθόντος με οδηγους κτλ.Ε καμια σχεση δεν εχει με τοτε η amd.Πραγματικα ειμαι πιο χαρουμενος ακομα και απο οταν πηρα την 3η 1080,ο λόγος γιατι με την 980 ti που ειχα ηταν ελαχιστες οι διαφορες προς το καλύτερο. Ίσως και να υπερβαλω σε αυτο επειδη η 980ti ηταν ηδη δυνατη και για αυτο δεν ειδα διαφορα.Ηταν εκπληξη για μενα λοιπον μια καρτουλα τον 300ευρω να μαξαρει τα παντα σε 1080p με πανω απο 60fps τουλάχιστον στα παιχνιδια που παιζω, να κλολαρει, να ειναι δροσερη να εχει τετοια υποστήριξη οδηγων και συνεχώς να κερδιζει αποδοση και εννοείται οτι ειναι πιο future proof σε σχεση με την ανταγωνηστρια της 1060 που θα παραμεινει μοναχουλα(ανυπαρκτο sli)και με το που βγει νέα σειρά θα ξεχαστεί. 

Για τα παραπανω παράγγειλα και την 2η και οταν με το καλο βγει 490,vega και αν αξιζουν σε σχεση με rx480cf να μπω σε διαδικασια πωλησης τους. 

Οποτε θα δειξει.Μετα απο αρκετα χρονια ειμαι θετικος και αισιοδοξος για την amd.Ελπιζω να μη τα σκατωσει παλι γιατί το παει καλα.

Έγινε επεξεργασία από azazil1190
  • Like 5

Γιατι νομιζεις οτι δεν εκανα "περασμα" σε pascal?? :p

Και το οτι απο 980 πηγα σε 980ti το εκανα γιατι πολυ απλα μου στοιχισε ενα ποσο που το λες κι αστειο! Μακαρι να δουμε ωραια και δυνατα πραγματακια απο παντου... Ποιος δεν θα το ηθελε αυτο;

• Like 1

Βλέπω ότι το θέμα γενικευτηκε όμορφα, άνοιξε με προσθήκη τους Zen και το Vega, λογικό.

Θεωρώ ότι οι Zen δεν έχουν ΚΑΜΊΑ σχέση με bulldozer.
Κάθε σύγκριση με αυτήν την αρχιτεκτονικη είναι εντελώς λανθασμένη.

Έχει γίνει πολύ δουλειά και στο front-end και στο Back-end του επεξεργαστή, έχει βελτιώσει κατακόρυφα όλες τις αδυναμίες του bulldozer και στις caches και με τον σωστό τύπο του hyperthreading κι όχι το CMT που υποστήριζε ο bulldozer, η AMD για πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια θα ξεπεράσει σε επιδόσεις την Intel σε εφαρμογές που απαιτούν multi-core.

Σε αυτές τις εφαρμογές ο 8c/16t Zen θα ρίχνει καθαρά στον top Kabylake Core i7-7700K.

Στο single thread έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε που θα κάτσουν οι επιδόσεις του.

Νομίζω θα είναι πανω από τον Sandybridge και θα πλησιάζει Haswell clock for clock.

Ο Zen είναι από τώρα winner.

Τώρα για το Vega, έχω γράψει στο forum ότι πιστεύω πως η κορυφαία έκδοση θα ξεπεράσει ακόμα και την τελευταία Titan Pascal.

Τι άλλο να γράψω ; Αυτό τα λέει όλα.

Η AMD για πρώτη φορά μέχρι να βγει η Volta, θα μπορεί να παίξει με την Nvidia όπως έπαιζε τόσα χρόνια η Nvidia με την AMD.

Έχοντας το ταχύτερο Chip μπορεί να ρυθμίζει configuration και τιμή για να είναι λίγο καλύτερη στα λεφτά που θέλει.

Με λίγα λόγια το 2017 είναι η χρονιά της AMD αφού θα έχει τα ταχύτερα Chip σε CPU και GPU!

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί ο ανταγωνισμός (Nvidia/Intel) την κατάσταση - τι κινήσεις θα κάνει και σε ποιο επίπεδο.

Τέλος για το Pascal απλά να θυμίσω ότι βελτίωσε σε πολλά το πολύ πετυχημένο Maxwell.

Τρελά ρολόγια, καλύτερο DX12, εντελώς καινούργιο Video processor με 8K υποστήριξη σε HEVC/VP9 8bit/10bit και φυσικά με την ελάχιστη κατανάλωση και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αν το Polaris δεν είχε πολύ ταχύτερο DX12/ Vulkan στην τιμή του, δεν θα είχε καμία τύχη από την στιγμή που η Nvidia κατέβασε το Pascal σε 1060/1050 υλοποιήσεις.

https://hardforum.com/threads/from-ati-to-amd-back-to-ati-a-journey-in-futility-h.1900681/page-61#post-1042685022

The licensing deal between AMD and Intel is signed and done for putting AMD GPU tech into Intel's iGPU.

Αν ισχύει αυτό, είναι τρελό deal. Φαινομενικά η AMD χάνει ένα πλεονέκτημα, το οποίο μοιράζεται με την Intel, πρακτικά το FreeSync και η GCN αρχιτεκτονική γίνονται βασιλιάδες. Όλως τυχαίως η μετοχή της AMD ανεβαίνει πάνω από 8% σήμερα, αλλά δεν βλέπω κάποιο νέο που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

• Like 1

30 minutes ago, azazil1190 said:

The second one:D

20161206_234636.jpg

Μεγειες!

Πες μου μια και πως εχεις ρυθμισει το fan curve...

Επισης στο wattman που πρακτικα βαζεις οτι νουμερο θες στις τασεις, ανα 6mv ανεβαινει? Ποσο ειναι το real step?

• Like 1

ΒΟΟΜ

Α1.jpg

http://www.guru3d.com/news-story/amd-radeon-software-crimson-relive-drivers-info-leaks-onto-web.html

Επίσης BOOM 2

Intel CPUs με Radeon iGPU: Το όνειρο της AMD πραγματικότητα!

http://www.hwbox.gr/news/cpu-apu/39304-intel-cpus-radeon-igpu-amd

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON

11 minutes ago, ARMAGEDDON said:

Επίσης BOOM 2

Σε πρόλαβα πιο πάνω. :p

• Like 1

πριν 19 λεπτά, το μέλος konstantinakis έγραψε:

Πως αποδίδει το crossfire?

Η χαρα κόπηκε νωρις η 2η τελικα που μου ηρθε σημερα ειναι λαθος.

Ειναι η εκδοση με 1306 πυρήνα και μου τα κάνει ολα πουτ@να δεν δουλεύει σωστα οπως η πρωτη.

Ακομα και με oc δεν τα εχει τα 1342 χωρις ρευμα.

Αρα παει επιστροφή. 

Την τυχη μου μεσα.

Θα δοκομασω μια με downclok την πρωτη ολα στοκ να δω

• Like 3