Jump to content

Τελευταία νέα για το Polaris της AMD

Recommended Posts

@blinky

Αν κοιτάξεις τα πρώτα post μετά την ανακοίνωση των Polaris είχα ρωτήσει εδώ για καταστήματα στο εξωτερικό που μπορώ να βρω την MSI RX 470.

Πριν πάρει ο devaggos - αν θυμαμαι καλα - μια κατά την γνώμη μου αποτυχημενη υλοποίηση την PowerColor.

Είχα σταμπάρει την MSI και την κυνηγούσα στα reviews.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή την έψαξα πολύ, έπεσα σε τουλάχιστον 2 reviews που μέτρησαν κατανάλωση της MSI RX 470 κοντά στα 200 Watt (!)

Επιεικώς απαράδεκτο και θέλει προσοχή, ειδικά για όσους έχουν σχετικά μικρό τροφοδοτικό (όπως κι εγώ)

Δεν ξέρω τι παίζει με την MSI RX 480, είναι ψηλά ακόμα οι τιμές και δεν κοιτάω 480.

Μήπως ήταν τα συγκεκριμένα δείγματα στα reviews ?

Έχει θέμα η υλοποίηση MSI και πουσαρει πολύ την RX 470 ?

28 minutes ago, NikosD said:

@blinky

Αν κοιτάξεις τα πρώτα post μετά την ανακοίνωση των Polaris είχα ρωτήσει εδώ για καταστήματα στο εξωτερικό που μπορώ να βρω την MSI RX 470.

Πριν πάρει ο devaggos - αν θυμαμαι καλα - μια κατά την γνώμη μου αποτυχημενη υλοποίηση την PowerColor.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή την έψαξα πολύ, έπεσα σε τουλάχιστον 2 reviews που μέτρησαν κατανάλωση της MSI RX 470 κοντά στα 200 Watt (!)

Επιεικώς απαράδεκτο και θέλει προσοχή, ειδικά για όσους έχουν σχετικά μικρό τροφοδοτικό (όπως κι εγώ)

Δεν ξέρω τι παίζει με την MSI RX 480, είναι ψηλά ακόμα οι τιμές και δεν κοιτάω 480.

Δεν θα την χαρακτήριζα αποτυχημένη και θα σου πω γιατί.
Η powercolor έφτιαξε μια δυνατή υλοποίηση με την χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές (με τιμές αμερικής-ευρώπης). Το chip είναι ήδη πολύ πουσαρισμένο όπως είπε ο @Blinky και ανέβασε και παραπάνω ρεύματα από αυτά που έλεγε η amd αλλά είναι και όλες οι κάρτες πιο ζεστές. Τώρα για άλλη υλοποίηση δεν μπορώ να συγκρίνω μιας και οι διαφορές είναι στο θέμα ψύξης ( που επηρεάζει θόρυβο-OC ) και στο θέμα τιμής/εγγύησης. Θα ήθελα να δω μία άλλη υλοποίηση από κοντά για να κρίνω σωστά και όχι από reviews. Από κει και πέρα παίζουν και προσωπικά κριτήρια του καθενός. Εγώ θα ήθελα να έχω μια πιο ήσυχη κάρτα αλλά επειδή η powercolor έχει κάνει καλό OC out-of-the-box μπορώ να την φέρω στα μέτρα μου με custom fan control (το οποίο προς το παρών είναι εφικτό μόνο μέσω wattman με κάποια δυστυχώς όρια (minimum 1900rpm)). Οπότε θεωρώ ότι στα λεφτά αυτά μόνο η XFX RS είναι που είπε ο blinky ότι έχει θέματα με το cooler (της  480 όμως). Αλλά νομίζω ότι το μόνο λάθος μου ήταν που πήρα από caseking γιατί ήταν η 1η μου αγορά από εξωτερικό και τα μπέρδεψα με τα μεταφορικά του computeruniverse. Αν έπαιρνα από computeruniverse ίσως μπορούσα να πάω και σε άλλη υλοποίηση στα ίδια λεφτά που μου έβγαινε από caseking. Με λίγα λόγια θεωρώ ότι το OC potential σε όλες τις κάρτες το βρίσκω παρόμοιο και το cooling επίσης παρόμοιο γιατί πολλές εταιρίες έχουν μειωμένες μνήμες και μικρότερο boost clock (με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλότερα temps).
Πάντως το βρίσκω ανταγωνιστικό σαν προϊόν και όχι αποτυχημένο για τους λόγους που περιέγραψα. Και επίσης ασχέτως του αναγραφόμενου boost clock, έχει τεράστια σημασία να ερευνήσουμε το πόσο σταθερό κρατάνε το boost clock οι κάρτες ή αν throttlάρουν προς τα κάτω διαρκώς (για να μείνει η θερμοκρασία στο target ). Σε αυτό πάλι είχα δει ότι η powercolor ήταν πολύ καλή, θα ψάξω να βρω το link.

Μα η MSI RX 470 είναι μανούλα σε αυτά ακριβώς που θίγεις.

Λόγω της 8 pin εξωτερικής τροφοδοσίας (και όχι 6pin που έχουν οι περισσότερες) κρατάει τα OC ρολόγια εύκολα.

Το cooling είναι τάφος από θόρυβο και κάτω από μια θερμοκρασία δεν γυρνάνε τα fan.

Οι θερμοκρασίες τυπικές για RX 470.

Αλλά η κατανάλωση σε ορισμένα reviews είναι στο θεό.

Για την PowerColor εκτός από τα αυξημένα ρολόγια και την πολύ χαμηλή τιμή, σε κάποια sites όπως το guru3d αν θυμάμαι καλά έλεγε να την αποφύγεις.

Είχε βγάλει κι αυτό την MSI υλοποίηση ως κορυφαία.

1 hour ago, NikosD said:

Μα η MSI RX 470 είναι μανούλα σε αυτά ακριβώς που θίγεις.

Λόγω της 8 pin εξωτερικής τροφοδοσίας (και όχι 6pin που έχουν οι περισσότερες) κρατάει τα OC ρολόγια εύκολα.

Το cooling είναι τάφος από θόρυβο και κάτω από μια θερμοκρασία δεν γυρνάνε τα fan.

Οι θερμοκρασίες τυπικές για RX 470.

Αλλά η κατανάλωση σε ορισμένα reviews είναι στο θεό.

Για την PowerColor εκτός από τα αυξημένα ρολόγια και την πολύ χαμηλή τιμή, σε κάποια sites όπως το guru3d αν θυμάμαι καλά έλεγε να την αποφύγεις.

Είχε βγάλει κι αυτό την MSI υλοποίηση ως κορυφαία.

1. 8pin έχει η powercolor.
φωτό από τη δικιά μου κάρτα

Spoiler

IMG_0499.JPG

2. Το 0db feature σχεδόν όλες οι εταιρίες το έχουν καθιερώσει και φυσικά το έχει και αυτή η υλοποίηση.
3. Οι τυπικές θερμοκρασίες δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς γιατι όπως σου είπα η απλή asus έχει 1200 ρολόγια και 6.6 μνήμες και δουλευει στους 60 C (με μειωμένο performance προφανώς)
4. Δεν ξέρω για τα ρεύματα είναι κάτι που δεν με απασχόλησε γιατί έχω 600άρι αλλά και εσύ δηλαδή τι τροφοδοτικό έχεις και ανυσηχείς τόσο πολύ 300w? Υποθέτω με ένα μη κινέζικο 450άρι είσαι αρχηγός.
5. Η MSI έχει όντως καταπληκτικό cooler από τι λένε όλοι και μαρέσει που το χρησιμοποιεί σε όλες τις κάρτες της ακόμα και στις mid range όπως είναι η 470.
6. Πάντως και την powercolor θέτοντας fans 1900-2100 είναι αρκετά ήσυχη και οι επιδόσεις είναι καλύτερες από τις out-of-the-box υλοποιήσεις άλλων καρτών. Το κακό είναι ότι παρόλου που έχει τρομερό OC potential δεν σε παίρνει να αυξήσεις άλλο τα fans λόγω φασαρίας.... Συγκεκριμένα στο hardocp (OC review) την έφτασαν στα 1390mhz (3500rpm - απογείωση φυγαμεεε) ενώ στο teknix την clockaran στα 1335 και την sapphire στα 1350.. Άντε βγάλε άκρη τώρα. Στο ένα site θα πεις καλύτερη η powercolor, στο άλλο καλύτερη η sapphire....
7. Gold Award για την υλοποίηση της powercolor από το hardocp (review)

Τέλος πάντων νομίζω ότι με τα reviews δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται ειδικά αν δεν εμπιστεύεσαι και το site. Για παράδειγμα στο teknix βλέπω έχει κάνει OC στα 1335 και έχει 66 C με την κάρτα με στροφές 1994rpm average.
Αυτό απλα ΔΕΝ γίνεται με την κάρτα μου. Εμένα παίζει γύρω στους 70 default (load σε unigine heaven), 72-73 στο furmark, και σε πραγματικές συνθήκες gaming 2-3 ώρες έχω δεί max 75-77 (στιγμιαίο όχι συνεχόμενο) και αυτά χωρίς να έχω κάνει OC.

Spoiler

occ-1.png?w=610

===================
===================
Anyways δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για powercolor αφού ούτε εγώ είμαι 100% ικανοποιημένος διότι έχει και 2 χρόνια εγγύηση ενώ άλλες εταιρείες έχουν 3 και δεν έχει ήσυχο cooler ( ασχέτως αν την παλεύω φτιάχνοντας custom fan control). Απλά μην κάνουμε ψωμοτύρι ότι γράφουν τα reviews γιατί παίζουν και διαφορές στο testing, και διαφορές στην κάρτα (αν σου κάτσει καλό μοντέλο ξέρω γω) και διαφορές στα αρχικά bios των reviewers (το πιο τρανταχτό παράδειγμα το πολύ χαμηλό target temp της asus στους 60 βαθμούς (το οποίο πραγματικά είναι κρίμα να είναι τόσο χαμηλό) κτλπ κτλπ.

Έγινε επεξεργασία από devaggos

4 hours ago, NikosD said:

@blinky

Για τις καταναλωσεις στα reviews παντα ειναι λιγο σχετικες αφου υπαρχουν πολλες παραμετροι, γιατι ας πουμε δες η MSI RX480 Gaming X 8gb σε 2 διαφοετικα (σοβαρα) reviews ποσο μεγαλη διαφορα εχει στα attachements, το Guru3D τη βγαζει 168W και το Techpowerup 207W...

Σιγουρα γεγονος ειναι οτι το chip ειναι overclocked απο το εργοστασιο και γι'αυτο αρκετα πιο ενεργοβορο και θερμο αποτι θα ανεμενε κανεις.

Επισης μην νομιζεις οτι η 470 και η 480 εχουν καμια ουσιαστικη διαφορα....σχεδον ιδιες καρτες ειναι. Μιλαμε για 11% λιγοτερους shaders οτι εχει η 470...αμελητεα διαφορα για να αναμενεις αισθητα διαφορετικη συμπεριφορα σε θεματα καταναλωσης/θερμοκρασιας.

Αυτο που φαινεται παντως ειναι οτι οι custom υλοποιησεις επισης καταναλωνουν αισθητα παραπανω απο την reference πολυ απλα επειδη αφηνουν την καρτα να ξεδιπλωσει ολη την (overclocked) δυναμη της χωρις περιορισμους....ενω αντιθετα η reference κανει throttling ακομα και τα χαμηλοτερα stock ρολογια της και αντι για 1266 παιζει στα 1200 στην ουσια...msiguru.pngmsitech.png

Έγινε επεξεργασία από Blinky
  • Like 1

1 minute ago, Wizard! said:

Σαχλαμέρες. Κανείς δε θα το υποστηρίξει, θα πάει άπατο σαν το Mantle.

Τι, όχι;!

αν δεν πάρει τον ποπό της η microsoft σε λίγο καιρό θα κλαίει γιατί πολύ απλά δεν την έχουμε ανάγκη !!!
go go LINUX - FREEEEEEEEEEDOM !

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON

35 minutes ago, koukoubetses said:

Blinkyyyyyyy.

20160914_114643.jpg

Με γεια! Πολυ ομορφο το φετινο twinfrozr, παρολο που δε μου αρεσουν τα καγκουρικα coolers αυτο πετυχαινει μια καλη ισορροπια μοντερνου-καγκουρικου

Περιμενουμε εντυπωσεις....κυριως αν ειναι οντως τοσο αθορυβη οσο λενε τα reviews!

πριν 2 λεπτά, το μέλος Blinky έγραψε:

μια καλη ισορροπια μοντερνου-καγκουρικου

ειναι μετα-καγκουρικο :hehe: 

Εμενα παλι δε μου φαινεται καγκουρικο , απλα ειναι σα να σε πιιεζει για κοκκινo build :p 

Μεγιες κουκουμπετσες :) 

Ενταξει και μονο τα led-ακια σε σχημα κεραυνου να δεις και την απομιμιση carbon στη μαυρη λωριδα αναμεσα στους ανεμιστηρες νομιζω δε γινεται να μη το πεις καγκουρικο :p Παρ'ολ'αυτα καπως καταφερνει στα ματια μου να φαινεται ομορφο....ειδικα σε σχεση με το περσινο που πλεον δε μπορω καν να το δω σαν μετριο.

Τεσπα η εμφανιση ειναι το τελευταιο πραγμα στο θεμα....περιμενουμε εντυπωσεις απο την αποδοση (+της ψυξης) :) 

• Like 1

ποσταρω μια πρωτη εντυπωση από την καρτα,ειναι αθορυβη σε γενικες γραμμες,ακομα και στο εργοστασιακο oc(1316-2025)και αυτά που ετρεξα για αρχη δεν πηγε η θερμοκρασια πανω από 65 βαθμούς.

Untitled13.png

Untitled15.png

Untitled16.png

Untitled17.png

Untitled14.png

Έγινε επεξεργασία από koukoubetses
  • Like 5

αν ρυθμιστουν σωστα οι ανεμιστήρες,ειναι πιο δροσερη καρτα,απο το wattman,δεν μπορεσα,τους ρυμισα να "ακολουθουν"την θερμοκρασια,με το msi afterburner.αν ξερει καποιος πως γινετε από wattman να μου πει.

20160915_091936.jpg

20160915_091957.jpg

20160915_092038.jpg

Untitled20.png

• Like 1

πριν 19 λεπτά, το μέλος koukoubetses έγραψε:

αν ρυθμιστουν σωστα οι ανεμιστήρες,ειναι πιο δροσερη καρτα,απο το wattman,δεν μπορεσα,τους ρυμισα να "ακολουθουν"την θερμοκρασια,με το msi afterburner.αν ξερει καποιος πως γινετε από wattman να μου πει.

20160915_091936.jpg

20160915_091957.jpg

20160915_092038.jpg

Untitled21.png

• Like 1