Jump to content

Ψαχνω για κινητο ~230€ (το πολυ 250)

tommybertsen

Recommended Posts

3 minutes ago, Delijohn said:

τι δεν δουλεύει στο 1+χ;

Γιατί εγώ από την περιγραφή των παιδιών, είδα ότι το lg έχει θεματάκια που ίσως δεν πάνε καλά.

Το LG περα απο την - κυριολεκτικη - κινδυνολαγνια που επικρατει στα forum, δεν εχει κανενα θεμα απολυτως!! Ολα ρολοι, κλειδωμα gps σε 3sec το πολυ , καμερα αριστη και ταχυτατη σε κανονικες συνθηκες, παραπανω απο ανεκτη σε δυσκολοτερες συνθηκες, smooth παντου σε ολα τα επιπεδα. Μπαταρια οκ (θα μπορουσε καλυτερη). Τα προβληματα που διαβαζεις μεμονωμενα, θα υπαρχουν και θα βασιλευουν σε ολες τις συσκευες. Πχ αυτος που αγορασε προβληματικη συσκευη, θα βγει να κραξει. Αυτος που επαθε bootloop , το ιδιο. :) 

Για το 1+Χ δεν εχω καμμια αποψη, ημουν στο τσακ πριν παρω ειτε αυτο ειτε το xiaomi rn3 και τελικα πηγα στο G4 για τους παραπανω λογους συν το οτι προτιμησα συσκευη απο Ελλαδα μερια (ασχετα αν εχει warehouses το vickmall ξερω γω). Δεν μετανοιωσα καπου για την επιλογη μου.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

Οτι εχει να κανει με notifications , με τη μπαρα, και μενου ρυθμισεων , μενει της LG (δε χρησιμοποιω παρολα αυτα το google now , δε ξερω τι θα αλλαξει και τι οχι ). Ο Launcher ειναι προγραμμα απλα. Εγω χρησιμοποιω buzz που ειναι αρκετα ευκολος σε παραμετροποιηση. Της LG εχει μεινει στασιμος, ιδιος απο το optimus G με ελαχιστες διαφοροποιησεις.

Ρουτ για να κανεις στην 6.0 θελει ξεκλειδωτο bootloader (προς το παρον ) , αυτο συνεπαγεται ξηλωμα της εγγυησης , το οποιο συνεπαγεται χοντρο προβλημα αν πεσεις σε περιπτωση boot loop (οι οποιες συνεχιζονται και στις παρτιδες 6ΧΧ) . 

Αν κανεις μια βολτα εδω και εδω , θα δεις οτι υπαρχει κυριολεκτικα τρο-μο-κρα-τια :hehe: Λες και θα το παθουν ΟΛΟΙ καποτε. 

Καποιος ξεκινησε να ψαχνει το ζητημα , χωρις καν να εχει το κινητο, και ολοι οι επιστημονες (και εγω μαζι) , καταληξαμε σε ψευτοσυμπερασμα :p . Πραγματικα ειναι μυστηριο που η LG δεν εχει τοποθετηθει για τις νεες παρτιδες. Με HARD reset λυνεται το θεμα στο 90% των περιπτωεσεων και σε αλλους επαναλαμβανεται , σε αλλους οχι. Πραγματικα ειναι αποριας αξιο το γιατι συμβαινει , και καταλαβαινω την αγωνια του παιδιου που θελει να το λυσει πριν παρει κανονικα το κινητο :p 

15 minutes ago, Delijohn said:

τι δεν δουλεύει στο 1+χ;

Γιατί εγώ από την περιγραφή των παιδιών, είδα ότι το lg έχει θεματάκια που ίσως δεν πάνε καλά.

Δεν ξέρω τι ισχύει για το 1+x, αλλά για το One+1, διάβασα πολλά και η εταιρεία έφαγε άκυρο από μένα.

Ίσως έκανα λάθος στο να αναφέρω τη συσκευή και όχι το όνομα της εταιρείας.

Απλά επειδή δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε και το κουράγιο να ασχοληθώ με οτιδήποτε, θέλω μία συσκευή που να παίξει out of the box, χωρίς να χρειαστεί να γίνει τίποτα άλλο.

3 minutes ago, jax7480 said:

Δεν ξέρω τι ισχύει για το 1+x, αλλά για το One+1, διάβασα πολλά και η εταιρεία έφαγε άκυρο από μένα.

Ίσως έκανα λάθος στο να αναφέρω τη συσκευή και όχι το όνομα της εταιρείας.

Απλά επειδή δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε και το κουράγιο να ασχοληθώ με οτιδήποτε, θέλω μία συσκευή που να παίξει out of the box, χωρίς να χρειαστεί να γίνει τίποτα άλλο.

Out of the box παιζει το LG G4. Αν μαλιστα παρεις σειρα 602+ , θα ερθει με προεγκατεστημενη marshmallow , και μονο θα σεταρεις τα απαραιτητα. Περα απο το στησιμο και τα συνηθισμενα μου, δεν εκανα κατι αλλο. Βεβαια στα συνηθισμενα μου ειναι και το ρουτ, αλλα εδω τρωμε ακυρο , οχι μονο απο LG αλλα και απο Google... 

1 minute ago, Rusty_Cookie said:

Το bootloop δε με νοιάζει, αυτό που με ανακατεύει είναι το ui της LG. 

Από όταν ήμουν στην παρουσίαση του, πέρσι, έχω αυτό το κακό φιλινγκ.

Ουτε εμενα με ενοιαξε γι'αυτο το αγορασα. 

Οντας κατοχος 3 χρονια LG , ναι , το UI της ειναι αρκετα στασιμο. Και εχοντας κοντα και το LG G2 (η κοπελα μου δηλαδη), βλεπω οτι ειναι υπερβολικα μικρες οι αλλαγες. Δε ξερω τι παιζει με τις αλλες μαρκες που κυκλοφορουν , αλλα οτι και αν επαιρνα , παντα του αλλαζα laucnher τουλαχιστον. Δεν ειναι αποκρουστικο το UI, ειναι ευχρηστο, αλλα οχι στα γουστα μου.

Χωρις root + xposed , το theming ειναι αδυνατο παντως. Για να μη πω custom roms και ειδικοτερα CM... Αυτα στο G4 προς το παρον (με το android 6.0) τα ξεχναμε παντελως, διοτι ρισκαρεις να ξεκλειδωσεις και να μεινεις day one χωρις εγγυηση; Και ΔΕΝ κλειδωνει με τιποτα ξανα... Υπαρχουν θεωρητικα καποια workarounds για να μη φαινεται ο ξεκλειδωτος bootloader , αλλα θελουν δουλεια ακομη.

10 minutes ago, tommybertsen said:

Βεβαια στα συνηθισμενα μου ειναι και το ρουτ, αλλα εδω τρωμε ακυρο , οχι μονο απο LG αλλα και απο Google... 

δεν ξέρω πώς το εννοείς, μα marshmalllow έχω κι είναι rooted.. αν δε μπορείς να κάνεις root το κινητό σου, ίσως φταίει η LG ή η κοινότητα των Lg που δεν δίνει εύκολη λύση, η google δεν σε εμποδίζει κάπως.. 

Στο 6ρι εχουν αλλαξει οι τροποι διαχειρισης των δικαιωματων , εχει αλλαξει ο τροπος root , και η Google παει να το κανει πιο κλειστο "για το καλο μας" ...

Εισαι σιγουρα με κλειδωμενο bootloader? Νομιζω οτι εχει βαλει και η LG το χερακι της...

αυτό σου λέω, δεν έχει να κάνει με την google.. έχω ξεκλείδωτο bootloader κ μπορείς κι εσύ.. (εγώ απλά δεν χάνω την εγγύηση)

αν ξεκλειδώσεις bootloader, δεν χρειάζεται καν να κάνεις root (τουλάχιστον σε μένα) κ το κάνεις μέσα από το developer options.. δίνεις τα root rights, όταν ανοίγει μια εφαρμογή, μόνο σε αυτήν π.χ. (κ τα ανακαλείς όποτε θες)..  ή απλά περνάς μια rom έτοιμη, rooted 

Μα αυτο ειναι το θεμα. Εγω θελω ΜΟΝΟ root . Οχι ξεκλειδωμα. Το ξεκλειδωμα αναφερει ρητά σε ολες τις συσκευες , οτι σου αφαιρει την εγγυηση. Τωρα αν η 1+ εχει αλλη πολιτικη , αυτο δε το γνωριζω. Στην LG , Samsung και στις περισσοτερες αν οχι σε ολες, ειναι ξεκαθαρο. Δε ξερω καποιοι κινεζοι αν εχουν διαφορετικο τροπο προσεγγισης.

Ειχα 2 χρονια μονο ρουτ στο LG Optimus G. Μια φορα χρειαστηκα το service για κατι minor, και εγινε unroot στο λεπτο. Το unlock ξανα lockαρε, αλλα με μια διαδικασια στην οποια δεν ηθελα να μπω. Το root εξυπηρετουσε αρκετα στην συσκευη εκεινη (ακομη εξυπηρετει , πλεον ξεκλειδωτο).

Σε αυτη τωρα δεν εχω προβλημα χωρις αυτο ,απλα λειπει το xposed απο μεσα που μου λυνει τα χερια στο θεμα παραμετροποιηση. Αυτο που λες με τα Developer options, δε συμφερει τη Google. Βαζεις στο λεπτο ενα adblock , και η Google μονο κερδισμενη δεν ειναι. Απορω πως γινεται να εχεις εγγυηση με ξεκλειδωτο κινητο. Καλη φαση αν ειναι οντως ετσι

oneplus cutomer support

οι ίδιοι οι τύποι της oneplus σου λένε πώς να το κάνεις...

εδώ επιλέγω μέσα από τα developer options, τι τύπου root θέλω.. η google δε σου το απαγορεύει, απλά δεν αφήνει adblockers, σαν εφαρμογές στο store της.. 

D2NaD0p.jpg

κι εγώ παλιά είχα htc κ δεν επέτρεπε να ξεκλειδώσεις χωρίς να χάσεις εγγύηση.. όταν χρειάστηκα εγγύηση, δεν με κάλυψαν κ με άφησαν 3 μήνες χωρίς κινητό.. 2 φορές

Αυτο φιλε μου παιζει να ειναι μονο στην oneplus. Βγαζω καπελο κυριολεκτικα! Φυσικα και δεν αφηνει η google adb στο playstore, παραπλευρως τους κατεβαζεις. Παρολα αυτα σιγουρα δεν την συμφερει. Δε ξερω ποσο "root access" ειναι αυτο , αλλα ειναι μεγαλη μαγκια. Πχ δουλευεις greenify με αυτο τον τροπο; Αυτο ενεργοποιειται μονο οταν ξεκλειδωσεις bootloader? Εχεις δοκιμασει xposed? δουλευει στο κινητο σου; 

Τελικα ειναι οντως... Οι ιδιοι οι devs σου λενε να ρουταρεις και πως. Αυτο ειναι awesome. Γυαλια σε πολλους εκει εξω...

Δουλεύουν όλα κανονικά. Και το xposed κ το adblock κι ολα.. το greenify δεν το χρησιμοποιώ, δεν έχω λόγο.. η μπαταρία μου είναι άλλωστε στις 4-5 ώρες OST, οπότε δεν θεωρώ πως το χρειάζομαι. Γι'αυτό θεωρώ πως έχουν κοινότητα σαν κινητά.. μπορεί να'ναι φθηνά, μα ελευθέρωσαν κι αυτό με τον bootloader, οπότε ο κόσμος τα προτίμησε. 

• 2 weeks later...

Iphone 6s : 

Dimensions 138.3 x 67.1 x 7.1 mm (5.44 x 2.64 x 0.28 in)

LG G4

Dimensions 148.9 x 76.1 x 6.3 - 9.8 mm

Well, πιστευω πως το screen to body ratio ειναι... Πως να το πω... Δυσαναλογο; Στο 6s. 16mm, 9mm και ασχετως παχους... Μιλαμε οτι ειναι χανεις 0.8" χωρις λογο. 

Αλλα η επιλογη ειναι δικη της... 

3 hours ago, jax7480 said:

Έφαγα άκυρο από την αδερφή μου για το LG λόγω μεγέθους. Κοιτάω πλέον προς iPhone 6s 64GB.

Αν θέλει κάτι μικρό, μπορείς να δεις και το iPhone SE που είναι το 6S σε χαρακτηριστικά, αλλά το 5S σε μέγεθος.

• Like 1

Το θεμα ειναι οτι οπως καταλαβα κοιταζετε βασει ιντσων. Το μεγεθος ειναι που μετραει, οχι μονο ιντσες. Το 6s ειναι σουπερ αλλα ειναι ελαχιστα μικροτερο απο το g4.

Το ιδανικο θα ηταν το μεγεθος του LG G2... Δε ξερω τι υπαρχει σε τετοιο, μετα πας στην αγορα της Κινας, με ο,τι αυτο συνεπαγεται! 

Αν παλι ειναι "ψυχολογικο" θεμα αυτο των ιντσων , το καταλαβαινω. Το καλυτερο ειναι να πιασει στο χερι της το εκαστοτε κινητο! 

*αν τα παραπανω τα δοκιμασε και τα 2 , παω πασο :p 

Νομίζω τα δοκίμασε σε κατάστημα και της άρεσε περισσότερο το 6s. Οπότε δεν έχω λόγο να ασχοληθώ παραπάνω.

Γνώμη δεν μπορώ να της αλλάξω, γιατί για μένα το iPhone είναι πεταμένα λεφτά. Ειδικά για κάποιον που ΔΕΝ έχει ξαναχρησιμοποιήσει

στη ζωή του, θα έχω και θέμα να απαντάω ηλίθιες ερωτήσεις αλλά δεν γίνεται αλλιώς πλέον. Έφαγε το κόλλημα.

• Like 1