Jump to content



Ψαχνω για κινητο ~230€ (το πολυ 250)


tommybertsen

Recommended Posts

 

Ακολουθει εκθεση Τετάρτης Δημοτικου :hehe: 

@jax7480

Καλημερα. Για να εχεις ενα μετρο συγκρισης , θα το συγκρινω με το Ζ3+ σε μεγεθος. Ειναι παρομοιου μεγεθους και το Ζ3+ ειναι 5.2".  Γενικα, μεγαλο κινητο, η κοπελα μου το ευχαριστιεται οταν το παιρνει απο εμενα, καθως εχει συνηθισει και στο G2 της, αλλα δεν ξερω αν ολες θα το ευχαριστηθουν το ιδιο. Σιγουρα δεν ειναι για καθημερινη και all-day λειτουργια με το ενα χερι (εγω τα καταφερνω ισα ισα με μεσαιου προς μικρου μεγεθους παλαμη).

Θα σου πω τωρα και εντυπωσεις.

Το κινητο πηγαινει σε ολα του super smooth. Με σωστο σεταρισμα εχεις ενα 4μισαωρο screen on time και μου 'χει βγαλει και 5μιση ωρες, αναλογα τη χρηση. 2Κ ειναι η οθονη του , οποτε λογικο το βλεπω το νουμερο.

Το android 6.0 αν χρειαστεις ποτε ρουταρισματα θα σου δωσει ενα μεγαλο ακυρο , αλλα δε θα τα χρειαστεις, εφοσον ειναι και για την αδερφη σου. 

Το UI της LG εχω αρχισει να το μισω θανασιμα, αλλα αλλαζει με εναν launcher (τουλαχιστον οι αρχικες οθονες και app drawer ). Με μια υποσημειωση εδω , οτι δεν εχει πολυ junk η LG , και τα LG Health κλπ ασχετα , αφαιρουνται. 

 

-Υπαρχει μια τρομοκρατολαγνια παντως γυρω απο ενα issue που ειχε αντιμετωπιστει,  και συνεχιζει να υπαρχει σε ορισμενες συσκευες, αυτο του bootloop. Φανηκε να ειναι Hardware issue σε παρτιδες με αριθμο 505-512, και Software issue φαινεται να ειναι στις επομενες (600-603). Περιεργως εχει συνδεθει με το google sync και την επαναφορα του τηλεφωνου μεσω google  (κατα την πρωτη εκκινηση), και με εναλλαγη wifi/4G σε μερικους αλλους και στις περιπτωσεις αυτες, λυνεται με Hard Reset και ΜΗ επαναφορα μεσω google (δλδ στηνεις απο την αρχη). Αν ναι , ειναι προβλημα της ρομ που θα διορθωσει η LG λογικα, αλλα δεν εμφανιζεται σε ολους. Πχ εγω εχω κανει ολα τα παραπανω , και δεν αντιμετωπισα καποιο κολλημα με boot loops. Παρα πολλοι στην ιδεα αυτοι αποφευγουν το τηλεφωνο , ηξερα για το θεμα πριν το παρω, και το "ρισκαρα". Βλεπω μεμονωμενες αναφορες. Θα πω οτι ειναι καμμια 20ρια απο Ελλαδα , και θα πω και οτι ειναι και καμμια 500ρια παγκοσμιως. Πες οτι ειναι και 1000 , στα εκατομμυρια τηλεφωνα , ειναι ενα 5% ξερωγω; Κατι τετοιο.

 

 

Η μπαταρια βγαζει παντα πανω απο 4ωρο σε εμενα. WiFi, Sync always on , 4G/3G ΜΟΝΟ οταν το χρειαζομαι και εννοειται χωρις παιχνιδια. Παντα internet , παντα λιγο tapatalk, παντα λιγο fb , απλη καθημερινη χρηση. Αν το σκιζω σε διαφορα αλλα πραγματα οπως games και διαφορα περιεργα apps και εχω μονιμα ανοιχτο το GPS κλπ , λογικο να πεσω στις 3 ωρες. Μoνο ετσι το δικαιολογω.

 Tip: Αν δεν εναλασσετε συχνα , εχετε το μονο gsm , γιατι εχω παρατηρησει σε ολα μου τα κινητα οτι η προσπαθεια εναλλαγης του σηματος, ριχνει αρκετα τη μπαταρια.  Καντε ενα κοπο και καντε την εναλλαγη μετα, ή κατεβαστε ενα app που το κανει απο μονο του με ενα click στην αρχικη οθονη (εχει πολλα στο store- σε customια που ειχα στο optimus G υπηρχε απο μονο του ). 

2Κ οθονη ειναι , μη το ξεχνατε, εχει αλλες ενεργειακες απαιτησεις. 

Επισης σε idle ειναι υποδειγματικο. Σε 10ωρες idling μου εφαγε 1% , με κλειστη οθονη. Μιλαμε το μαξιμουμ που το αφησα idle. Αυτο στην Marshmallow, στην 5.1 εμεινα για πολυ λιγο , και δεν εχω ιδεα τι συμβαινει εκει.

 

Παντως σε αλλο νημα , λεγεται για το xiaomi redmi note 3 pro, εκει νομιζω η μπαταρια ειναι ασυναγωνιστη. ΟΜΩΣ , εδω στο G4 , η καμερα ειναι ενα δυνατο χαρτι , με εχει κανει να ασχολουμαι με φωτογραφιες, ενω ειμαι παντελως ασχετος. Μεχρι και το "θειο " επιστρατευσα για το Lightroom , για να δω τι μπορω να κανω :hehe: 

@racer Ευχαριστω πολυ :D

Μου φαινεται περιεργο. Το εχω δει και σε 2-3 ατομα ακομη να λενε οτι η μπαταρια τους ειναι χαλια. Οταν αναβαθμισες (φανταζομαι) σε marshmallow, εκανες κανονικα μετα factory reset ? 

13 minutes ago, racer said:

Την ίδια απορία έχω. Έσβησα ακόμα και FB και Messenger αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, kpetros said:

Η οθονη ανοιχτη και τις 3 ωρες σερι ?

screen on time εννοουμε ποση ωρα δουλευει η οθονη σε συνολο , σε συνδιασμο με την χρηση μας, οχι οτι ειναι 3 ωρες σερι :p 

Εγω μετραω την μπαταρια σε ημερες. Και μου'χει βγαλει και 2 ημερες χωρις φορτιση (2 βραδια χωρις να μπει στη φορτιση) , και ειχα την επομενη μερα 19% , απλα ειχα την ανεση να το φορτισω καθως ημουν σπιτι. Αυτο επειδη δεν ειμαι συνεχεια πανω απο το κινητο. Και επειδη παιζει πολυ μεγαλο ρολο η χρηση που κανει ο καθενας. Χρησιμοποιουσα το Wakelock Detector στο optimus G και αν κατι με χαλαει εδω, ειναι οτι το root το εχουν κανει επιστημη (θελει ξεκλειδωμα ο bootloader) ,και δε μπορω να εχω ορισμενες εφαρμογες που ειχα συνηθισει. Θα το παλεψω ομως...

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Ναι οντως , τωρα ξυπνησα και δε πολυνιωθω . 3 ωρες παραειναι λιγο ακομα και με το 4G ανοιχτο . Με 3000Mah μπαταρια καπου στις 5-6 ωρες βγαινει 

Ειδα πως με καταναλωση 7% μπαταριας εβγαλα on screen time 29 λεπτα (μαζι με chrome , wifi , λεξομανια ) 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, tommybertsen said:

η κοπελα μου το ευχαριστιεται οταν το παιρνει απο εμενα)

:bleh:

 

9 minutes ago, kpetros said:

Η οθονη ανοιχτη και τις 3 ωρες σερι ?

Όχι, για τυπική χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μόνο με σερί φτάνω το 4ωρο. 

 

Με το που το σέταρα, έκανα το update σε MM και καπάκια factory reset. Σε standby όντως δεν τρώει καθόλου, αλλά στο δικό μου τουλάχιστον όταν ανοίγει η οθόνη τα γμάει όλα..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχα πονηρε :p 

 

Καπου εχω μια φωτο με τις πρωτες μαλιστα φορτισεις (που υποτιθεται δεν εχει "στρωσει" η μπαταρια) . Θα τη βρω και θα ποσταρω. Ειχα χρησιμοποιησει και το GPS και 4G και ειχα μπει και σε μια ενεργοβορα εφαρμογη μαλιστα σε εκεινο το Ss. 

 

Εδω και εδω . Εσβησα και τις εφαρμογες στη συνεχεια γιατι ηταν αχρειαστες, γι'αυτο δε φαινεται η χρηση τους. Αλλα γενικως , ηταν στις πρωτες 3-4 φορτισεις

 

Χοντρικα φορτισα μια στο φουλ ανοιχτο , και καπου μεσα σε ολες τις φορτισεις, εκανα μια φορτιση με κλειστο κινητο (απο το 0% σε 80% περιπου). Υστερα απο αυτο εβαλα στο 20%, και ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ , αφηνω το κινητο στο 100% πανω στο φορτιστη για μιση ωρα. Παρατηρω οτι κανει γυρω στο 20λεπτο να πεσει απο το 100 στο 99%, ΟΤΑΝ το αφηνω οπως λεω.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Just now, kpetros said:

Ακομα ισχυει πως πρεπει να "στρωσεις" τις μπαταριες ?  XD

Ισχυει , στρωνουν μετα απο καποιους κυκλους φορτισης. Οχι με την εννοια "αποφορτιση πληρης-φορτιση κλειστο" κλπ... 

Αυτα τα SOT που λες , ισχυουν για 1080p οθονες. Εδω ειναι 1440p , και αλλαζει καπως η καταναλωση... 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, tommybertsen said:

 

Εδω και εδω . Εσβησα και τις εφαρμογες στη συνεχεια γιατι ηταν αχρειαστες, γι'αυτο δε φαινεται η χρηση τους. Αλλα γενικως , ηταν στις πρωτες 3-4 φορτισεις

 

Πφφ. Άπιαστο.. Με auto brightness? Το οποίο btw είναι απίστευτα ηλίθιο. Το βάζω 50% και αμέσως μου το ρίχνει στο 4%, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μη βλέπω και να πρέπει να το ρυθμίσω manually.

Link to comment
Share on other sites

Σε χαμηλο φωτισμο λειτουργει καπως ετσι. Αν εχεις ολα τα παραθυρα σου κλειστα πχ στο σπιτι , βλεπει το σκοταδι και το ριχνει 4%. Πχ μολις τωρα το εβαλα auto και βλεπω οτι ειναι στο 28% , αλλα εχω ανοιχτο παραθυρο κοντα μου. Εξω στο βαζει απο 56-86%. Κυριως πλεον εξω το βαζω auto και μεσα το εχω καπου στο 35%, επι μονιμου βαζεως. Ενα auto τικαρω οταν παω εξω και αυτο ηταν. Οταν βλεπει αντηλια, παει στο 100% νομιζω, αλλα στο τελος θα ξεχασουμε πως ειναι  ο ηλιος σε αυτη την πολη :hehe: 

Εγω απορω, γιατι δεν εχει καθολου νημα στο subforum των smartphones το G4. Τι θα λεγατε μοδερατορες να κανετε μια μεταφορα τα τελευταια ποστ σε ενα αυτονομο G4 νημα; 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

ΑΝ καταφερνε να δουλευει με το ενα χερι, τοτε ναι, θα εχει θεμα. Και αν το εχει συνηθισει , θα της παρει λιγο χρονο να το ξε-συνηθισει. 

Εγω πχ ημουν 3 χρονια σε 4.7 ιντσες (lg optimus g) ,και μου φανηκε λιγο "καπως" η μεταβαση σε 5.5". Αλλα συνηθισα γρηγορα. Το Curved απο πισω το κανει καπως καλυτερο στο κρατημα ,και αδυνατο σχεδον να χρησιμοποιηθει σε επιπεδη επιφανεια (αν αυτο παιζει καποιο ρολο). Του δινει ενα κυρος ομως (ειδικα το leather της υποθεσης! ). 

Σε inches ιδανικο φαινεται να ειναι για μεταβαση το 1+x . (5.0 και αρκετα δυνατο). Σε καμερα παντως μονο το s6 νομιζω συναγωνιζεται το G4... (και το V10 που εχουν την ιδια , αλλα εκεινο ειναι παντοφλα :p )  

Link to comment
Share on other sites

To 1+Χ απορρίπτεται γιατί δεν θέλω να περάσω την ώρα μου στα τηλέφωνα με πράγματα που δεν δουλεύουν.

Μάλλον για το G4 θα πάω κι αν δεν της αρέσει θα της πω να το γυρίσει.

Κανένα αξιόπιστο κατάστημα για αγορά έχουμε;

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω το πηρα απο kaizerstore. Σε 30 ωρες απο την παραγγελια το ειχα στην πορτα μου και ηταν και μετα απο 3ημερο (καθαρα δευτερα) και ενω ελεγαν 2 εργασιμες. Ηρθε ταχυτερα, αλλα συνεργαζονται με ACS οποτε επρεπε να το περιμενω. Και ειμαι Αλεξανδρουπολη. Αν εισαι Σαλονικα σε 24ωρες (εχω ξαναπαρει απο εκει κινητο ).

Εχω παρει και απο kaisershop, vnp (μακρια απο το vnp- αν και νομιζω εχει φυγει απο σκρουτζ ), πολλοι λενε στις συζητησεις του σκρουτζ οτι το Phone gallery ειναι κομπλε επισης. Διαλεξε black leather , εχει και ενα χρυσο καπακι μεσα στη συσκευασια. 

 

Εμενα με οδηγησε στην αγορα η καμερα, η μπαταρια που αφαιρειται , και το γεγονος οτι ειχα μεινει ευχαριστημενος 3 χρονια απο το optimus g. Δεν εχω μετανοιωσει .

Αν περιμενα για να επαιρνα κατι αλλο θα ηταν το V10 που ειναι ανωτερο, και η τιμη του κανει κατι ελευθερες πτωσεις, αλλο πραμα! Αλλα σε μεγεθος ειναι μεγαλυτερο.

Το g4 ειναι διαμαντακι στην τιμη του και πραγματικα. 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, jax7480 said:

To 1+Χ απορρίπτεται γιατί δεν θέλω να περάσω την ώρα μου στα τηλέφωνα με πράγματα που δεν δουλεύουν.

Μάλλον για το G4 θα πάω κι αν δεν της αρέσει θα της πω να το γυρίσει.

Κανένα αξιόπιστο κατάστημα για αγορά έχουμε;

 

τι δεν δουλεύει στο 1+χ;

Γιατί εγώ από την περιγραφή των παιδιών, είδα ότι το lg έχει θεματάκια που ίσως δεν πάνε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.