Jump to content

Πρόβλημα με Sleep & Hibernate

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, υπάρχουν δύο σταθεροί στο σπίτι οι οποίοι τρέχουν Windows 10.

Επειδή λειτουργούν αρκετές ώρες την ημέρα, τις περισσότερες μέρες την εβδομάδα, τους βάζω σε Sleep ή Hibernate.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι:

• Το πρώτο PC ανοίγει και "κλείνει" μόνο του όταν τεθεί σε μιας από τις δύο παραπάνω λειτουργίες.
  • Το δεύτερο μέχρι πριν μερικές μέρες δεν είχε πρόβλημα, τώρα και αυτό ανοίγει μόνο του αλλά δε "κλείνει". Με λίγα λόγια, έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα εφόσον τεθεί σε μια από τις δύο λειτουργίες, βγαίνει και βρίσκεται στο lock screen.

Αν θυμάμαι καλά, και στα δύο έχω κλείσει τα wakeups μέσω δικτύου. Edit: Στο δεύτερο είχα βάλει μόνο τα σημαντικά, τώρα το έκανα disable.

Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

Εχεις ultra fast boot ενεργοποιημενο απο τις μητρικες τους ; Γενικα βλεπω πολλα βιντεο/οδηγους στο ιντερνετ για πολλαπλα προβληματα με Hibernate και Sleep,  αλλα myself, δε τα χρησιμοποιω (εχω απενεργοποιησει το hibernate εντελως). 

Δοκιμασες κατι απο αυτα; Πχ. Φαινεται να δουλευει σε αρκετο κοσμο

• Like 1

Το πρώτο PC δεν έχει καν επιλογή για fastboot. Στο δεύτερο ναι, είναι ενεργοποιημένο από την πρώτη μέρα.

Σχεδόν πάντα είχα πρόβλημα με τα Sleep / Hibernate. Πιο πολλές φορές δε λειτουργούν, παρά λειτουργούν.

PS: Στο δεύτερο PC με 4690K & VII Ranger, δε δούλεψε κανένα από τα MEI που κατέβασα παρά μόνο αυτό από τη σελίδα της Asus που είναι V11.

BGhqMEO.png

Εχω σοβαρο προβλημα με τις ειδοποιησεις στο lab. Δε ξερω τις πταιει , μολις το ειδα. 

Δε μπορω να καταλαβω τι ειν αυτο που σου βγαζει!! Δοκιμασες στο 2o να απενεργοποιησεις τo Ultra Fast Boot τουλαχιστον; Φευγει μονο με clear cmos απ'οσο ξερω. 

Αυτο το κουλο με το sleep+hibernate μονο με trial+error θα φτιαχτει. Νομιζω υπηρχαν παρομοια θεματα και στα 8/8.1 . 

Εγω εχω βαλει powercfg -h off και εχω γλιτωσει και 5GB χωρου που τρωει το hiberfil.sys

Και με τα 8.1 είχα πρόβλημα απ όσο θυμάμαι. Δε νομίζω να είναι το Ultra Fast Boot γι αυτό δε το έχω απενεργοποιήσει ακόμα.

Επίσης δε θέλω να κλείσω το hibernate. Παρόλο που το χρησιμοποιώ ελάχιστα, δεν έχω ανάγκη (προς το παρόν) τα GB που μου στερεί.