mariosalice Μάρτιος 11, 2005 Author #21 Μάρτιος 11, 2005 Η υποστήριξη της ASUS είναι από χάλια μέχρι απαράδεκτη. Έγραψα το παρακάτω γράμμα στην υποστήριξη της ASUS, όπου αναφέρω ένα bug το Ai Booster ώστε να το λάβουν υπ' όψιν τους σε μελλοντική αναβάθμιση. Ai Booster (including the lastest version) gives me error messages. This only happens when I use Control panel Regional and Lanquage Options Regional Options Greek In Greek we use For Decimal symbol "," and for Digit grouping symbol "." In case that I go to Customize and change Decimal symbol to "." and Digit grouping symbol to "," (English settings) then Ai Booster works fine again. This problem happens every time I try to change Internet properties (the older version would also give me this error when booting to Windows). This is a bug of the program. I cannot change my language settings. I need them to be the way they are. Asus should fix this bug. Να και η απάντηση της ASUS Sir , OK ! Please contact your dealer for advanced test or replace/repaired . Best regards! Το διάβαζα και δεν το πίστευα. Μου λένε να να απευθυνθώ στο μαγαζί που αγόρασα τη μητρική για να μου την ελέγξουν διεξοδικά ή για να μου την επισκευάσουν/αντικαταστήσουν. Καλά σε Κινέζους μιλάω Κινέζικα;
spc Μάρτιος 19, 2005 #22 Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από TrooperΚρίμα και ήθελα να δω πως θα ηταν 2 γιγα μνήμη έχει δοκιμάσει κανείς με 2 x 1 GB ?
Trooper Απρίλιος 1, 2005 #23 Απρίλιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από spc έχει δοκιμάσει κανείς με 2 x 1 GB ? Επανέρχομαι σε αυτό το θέμα, μιας και χτες μόλις κατάφερα να δοκιμάσω τα 4x512 UTT. (Ευχαριστώ τον TROIDX για τη δοκιμή!) Λοιπον αρκετά τα προβληματάκια, ας τα πάρω απο την αρχή. Το σύστημα παίζει μια χαρά σταθερότατα τόσο καιρό και δεν εχει παρουσιάσει το παραμικρό, ακόμα και μετά απο ώρες wow Αλλάζω σε 2Τ τις μνήμες πρίν τις βάλω και κλεινω το pc. Τις τοποθετώ. Ανοίγω το pc. Ακούω το μπιπ, αλλα στην οθόνη τίποτα. Μετα κανει ρεσταρτ. Το αφήνω λίγο, τίποτα, ολο restart έκανε. Βγάζω τις μνήμες, και παλι τα ιδια! Ε οχι λεω, δεν ειναι δυνατόν. Δεν άνοιγε... Λεω ας το αφήσω να δω τι θα κάνει. Εκπληκτος βλέπω να μπαίνει στα windows Λεω, κατι θα ετυχε, ας μπώ στο bios να ρίξω ταχύτητα στις μνήμες, μπορει να μη μπορει να παίξει τοσο ψηλά. Στο ρεβοοτ, τιποτα! Παλι δεν έβλεπα τιποτα στην οθόνη! Το αφήνω, ξαναμπαίνει windows. Αρχίζω τα clear cmos, μπαταρίες, τροφοδοτικά κλπ. Καποια στιγμή συνέρχεται. Λεω μιας και ειμαι εδώ, ας βάλω και το δευτερο μολεξ πανω στη μητρική. Ως δια μαγείας αρχίζουν να δουλεύουν και οι 2 ανεμιστήρες που έχω πάνω στη μητρική (ενω μεχρι τώρα δε παίζανε). Ωραια λεω... Ας ξαναβάλω τις άλλες 2 μνήμες. Τις βάζω... Ανοίγει το pc, ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ομως οι ανεμιστήρες :blink: Κολάει μετά απο λίγο, πριν φτασει στο boot screen. Βγάζω τους ανεμιστήρες απο τη μητρική... Το pc ανάβει κανονικά και μπαίνει και windows!!:toomuchne Ταχύτητα μνημών DDR333 οπως περίμενα. Μια χαρά λεω, ας δοκιμάσω επιτέλους και το wow!! Μεγάλη διαφορά με πρίν, πολυ πιο ομαλό και οι χρόνοι φορτώματος μειωθήκανε αισθητά, ο δισκος δε χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου, ενω παλια πχ οταν εκανα TP στο Ogrimmar, οι δίσκοι χορεύανε καρσιλαμά... Αυτά λοιπόν, πρόβλημα τροφοδοσίας γενικά με την DFI, δεν μπορεί να σηκώσει ολα αυτά τα πράγματα. Βεβαια δεν ειναι σε default το cpu, αλλά εχω βάλει 2 τροφοδοτικά στο σύστημα και το Tagan αποκλειστικά δίνει σε mobo/vga. Αρα δε νομίζω οτι δεν ειναι αρκετό.
mariosalice Απρίλιος 7, 2005 Author #24 Απρίλιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Trooper [01-04-2005 13:14] Επανέρχομαι σε αυτό το θέμα, μιας και χτες μόλις κατάφερα να δοκιμάσω τα 4x512 UTT. (Ευχαριστώ τον TROIDX για τη δοκιμή!) Λοιπον αρκετά τα προβληματάκια, ας τα πάρω απο την αρχή. Το σύστημα παίζει μια χαρά σταθερότατα τόσο καιρό και δεν εχει παρουσιάσει το παραμικρό, ακόμα και μετά απο ώρες wow Αλλάζω σε 2Τ τις μνήμες πρίν τις βάλω και κλεινω το pc. Τις τοποθετώ. Ανοίγω το pc. Ακούω το μπιπ, αλλα στην οθόνη τίποτα. Μετα κανει ρεσταρτ. Το αφήνω λίγο, τίποτα, ολο restart έκανε. Βγάζω τις μνήμες, και παλι τα ιδια! Ε οχι λεω, δεν ειναι δυνατόν. Δεν άνοιγε... Λεω ας το αφήσω να δω τι θα κάνει. Εκπληκτος βλέπω να μπαίνει στα windows Λεω, κατι θα ετυχε, ας μπώ στο bios να ρίξω ταχύτητα στις μνήμες, μπορει να μη μπορει να παίξει τοσο ψηλά. Στο ρεβοοτ, τιποτα! Παλι δεν έβλεπα τιποτα στην οθόνη! Το αφήνω, ξαναμπαίνει windows. Αρχίζω τα clear cmos, μπαταρίες, τροφοδοτικά κλπ. Καποια στιγμή συνέρχεται. Λεω μιας και ειμαι εδώ, ας βάλω και το δευτερο μολεξ πανω στη μητρική. Ως δια μαγείας αρχίζουν να δουλεύουν και οι 2 ανεμιστήρες που έχω πάνω στη μητρική (ενω μεχρι τώρα δε παίζανε). Ωραια λεω... Ας ξαναβάλω τις άλλες 2 μνήμες. Τις βάζω... Ανοίγει το pc, ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ομως οι ανεμιστήρες :blink: Κολάει μετά απο λίγο, πριν φτασει στο boot screen. Βγάζω τους ανεμιστήρες απο τη μητρική... Το pc ανάβει κανονικά και μπαίνει και windows!!:toomuchne Ταχύτητα μνημών DDR333 οπως περίμενα. Μια χαρά λεω, ας δοκιμάσω επιτέλους και το wow!! Μεγάλη διαφορά με πρίν, πολυ πιο ομαλό και οι χρόνοι φορτώματος μειωθήκανε αισθητά, ο δισκος δε χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου, ενω παλια πχ οταν εκανα TP στο Ogrimmar, οι δίσκοι χορεύανε καρσιλαμά... Αυτά λοιπόν, πρόβλημα τροφοδοσίας γενικά με την DFI, δεν μπορεί να σηκώσει ολα αυτά τα πράγματα. Βεβαια δεν ειναι σε default το cpu, αλλά εχω βάλει 2 τροφοδοτικά στο σύστημα και το Tagan αποκλειστικά δίνει σε mobo/vga. Αρα δε νομίζω οτι δεν ειναι αρκετό. Κάπου διάβασα οτι οι επεξεργαστές AMD Athlon 64 δεν υποστηρίζουν 4 dimm double - side, αλλά μόνο single side και μάλιστα σε 2Τ. Αντίθετα, οι νέοι επεξεργαστές Venice E3 θα έχουν βελτιωμένο Controller που θα υποστηρίζει 4 dimm double - side σε 2Τ και 4 dimm single- side σε 1Τ. Μήπως λοιπόν φταίνε οι μνήμες σου ή ο επεξεργαστής σου; Δεν δοκιμάζεις και με μνήμες single side; Το παράξενο είναι οτι στη δική μου περίπτωση έχω 4 dimm double - side, δεν έχω Venice (αφού δεν έχει βγει ακόμα) αλλά Winchester 3500+ και παρόλα αυτά δουλεύει σε 2Τ 400+ΜHz (το έχω μάλιστα υπερχρονίσει στα 430 για κάθε μέρα) 1:1 μια χαρά. Τι παίζει;
chroma Απρίλιος 7, 2005 #25 Απρίλιος 7, 2005 Στη δουλειά κάποτε είχα στήσει ένα msi neo2 με 3800+ και 4x1024mb kingston με micron chips. Έπαιξε στα 200 με 2Τ απλά ήθελε λίγο ψάξιμο με τα timings, στα spd κολλούσε. Από αυτά που βλέπω και στο o/c, ο imc εξαρτάται και αυτός από πόσο καλό κομμάτι πυρητίου μπορεί να σου κάτσει.
mariosalice Απρίλιος 7, 2005 Author #26 Απρίλιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 16:51] Στη δουλειά κάποτε είχα στήσει ένα msi neo2 με 3800+ και 4x1024mb kingston με micron chips. Έπαιξε στα 200 με 2Τ απλά ήθελε λίγο ψάξιμο με τα timings, στα spd κολλούσε. Από αυτά που βλέπω και στο o/c, ο imc εξαρτάται και αυτός από πόσο καλό κομμάτι πυρητίου μπορεί να σου κάτσει. Το θέμα είναι οτι διαφημίζεται οτι οι Venice είναι καλύτεροι από τους Winchester γιατί έχουν καλύτερο controller (imc) και υποστηρίζουν SS3.Για τον controller έγραψα ήδη οτι ο δικός μου Winchester υποστηρίζει ακριβώς οτι και ο Venice.http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-venice_3.html(δεν είναι έτσι ακριβώς. Μάλλον κάνουν λάθος στα xbitlabs. Ο Venice θα πρέπει να υποστηρίζει 1Τ με 4 DIMM).Όσο για το SS3, δεν φαίνεται να λειτουργεί στους Venice.http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-venice_8.htmlhttp://www.pcper.com/article.php?aid=127&type=expert&pid=7Τι παίζει;EDITΔεν πρόλαβα να γράψω τα παραπάνω καιβγήκε νέο BIOS που διορθώνει εν μέρει το πρόβλημα.Επιτέλους το είδαν.Τώρα πιά αναγνωρίζεται από το BIOS η μνήμη ως 400άρα και όχι 333 όπως πριν ενώ αυξήθηκε και το όριο ΗΤΤ από 218 που ήταν σε 238, χωρίς να αλλάζουν αυτόματα οι παράμετροι της μνήμης. Μπορεί να πάει και παραπάνω αλλά μπαίνει ένα 22 αντί για 12 που ορίζαμε (Η ASUS κατάργησε τη δυνατότητα να μπορούμε να αλλάξουμε αυτές τις τιμές στο νέο BIOS) και ένα 6 αντί για 2. Φυσικά μπορεί να ανέβει και άλλο το ΗΤΤ αλλά με θυσία στην ταχύτητα της μνήμης και ίσως με άλλα προβλήματα που δεν γνωρίζω.Venice - winchester cold (sub-zero) boot bug.http://www.xtremesystems.org/forums...ead.php?t=59236Να τους προσέχουμε μη μας συναχωθούν.
kbilly13 Μάϊος 4, 2005 #27 Μάϊος 4, 2005 Mε Winchester και Gigabyte K8NXP-SLI: 2*512 Twinmos UTT 1*512 Kingston (Kingston chips) cas2.5 1*512 Kingston (Uknown chips) cas2.5 Έπαιξαν όλες μαζί σε dual channel χωρίς πρόβλημα, όχι όμως και με 1Τ (Έγινε και ένα μέσο o/c , 500Mhz cpu, +10Mhz στις μνήμες)
mariosalice Μάϊος 5, 2005 Author #28 Μάϊος 5, 2005 Αρχική απάντηση από kbilly13 [Χθες, στις 02:56] Mε Winchester και Gigabyte K8NXP-SLI: 2*512 Twinmos UTT 1*512 Kingston (Kingston chips) cas2.5 1*512 Kingston (Uknown chips) cas2.5 Έπαιξαν όλες μαζί σε dual channel χωρίς πρόβλημα, όχι όμως και με 1Τ (Έγινε και ένα μέσο o/c , 500Mhz cpu, +10Mhz στις μνήμες) Μέχρι που μπορεί να υπερχρονίσει η μητρική σου με 4 DIMM χωρίς να αυξηθεί το Bank Cycle Time; Στη δική μου περίπτωση το όριο είναι τα 219 όπου όπως βλέπεις παρακάτω έχω 11 clocks Στα 220 όμως ανεβαίνει στα 22 clocks. Αυτό συμβαίνει μόνο με 4 DIMM και όχι με δύο. Αυτό πρέπει να είναι "πρόβλημα" (σε εισαγωγικά αφού υπερχρονίζουμε) του controller. Πάντως από μετρήσεις μάλλον αυτό είναι ότι καλύτερο μπορώ να πετύχω για καθημερινή χρήση με απόλυτη σταθερότητα και τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, χωρίς να αυξήσω την τάση.
kbilly13 Μάϊος 6, 2005 #29 Μάϊος 6, 2005 Το έχω βάλει μόνος μου στο 13 - Auto δεν βάζω, γιατί έχω και 3 διαφορετικά chips στις μνήμες... να φανταστείς τις 2 Kingston δεν τις έχω δοκιμάσει καν μόνες τους να δω πως πάνε. Στα 215 πάντως είχα error στο memtest με αυτές τις ρυθμίσεις μετά από 10 λεπτά, οπότε δεν τρελλαίνομαι, το έχω έτσι για καθημερινή λείτουργία (9*256 1.50v - ram 210 2.80v) δοκιμασμένο με prime 2ώρες, memtest 1 ώρα, και 3dmark2001 looping άλλη μία ώρα, και είμαι και ευχαριστημένος που παίζει έστω και εκεί με 2giga ram.Mένει να δοκιμάσω 9*267 (2400Μhz) και τις μνήμες /12 (150 στο bios) να δω τι συμφέρει.Επίσης για το bank interleaving δεν έχω ρύθμιση... τώρα είναι fixed 4banks με 4 double sided dimms...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.