icy20 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2016 (edited) Πειτε μου αν εχω καταλαβει σωστα... Αλλα sata δεν εχω στο board μου και σκεφτομουν οτι 2 τροπους εχω για να προσθεσω λιγο χωρο ακομα... Η να αλλαξω καποιους σκληρους με εναν μεγαλυτερο και απο τους 2 μαζι η να βαλω M2 ssd στην μια θυρα που εχει η Ζ170 μητρικη μου. Το πρωτο οκ ειναι straightforward. Οσον αφορα το 2ο ΑΝ εχω καταλαβει καλα: Αν βαλει καποιος sata based ssd m2 (πχ 850 εvo) σου πιανει καποιες sata απο τη motherboard. Αν βαλει καποιος pci-x based ssd m2 (sm951 η 950 pro ας πουμε) πιανει τι? καποια lanes pci-x απο οτι καταλαβα. Αυτο τι σημαινει? Οτι χανεις αποδοση απο την gpu η απλα δεν θα δουλευουν ολα τα pci-x της μητρικης? Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 4, 2016 από icy20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάρτιος 4, 2016 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2016 Η mobo παίρνει ή sata based ή pci-x based, όχι και τα δύο στο ιδιο slot (εκτός αν έχει 2 slot ένα msata ένα pci) Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Μάρτιος 4, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2016 (edited) Μαλλον pci-x αν κρινω απο δω: https://www.msi.com/product/motherboard/support/Z170A-GAMING-PRO-CARBON.html#support-hdd Επισης αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι υπαρχουν πολλα διαφορετικα μοντελα (η εστω ετσι τα δειχνουν) του 951 ας πουμε... Τι παιζει εκει? Δεν καταφερα να καταλαβω διαφορες και αν θα ειναι ολα συμβατα η οχι... Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 4, 2016 από icy20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 4, 2016 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2016 H mobo λογικά δέχεται και τα 2 και η ρύθμιση αλλάζει στο BIOS. Για τα μοντέλα τώρα, ναι επικρατεί ένα χάος. Ψάχνεις για 950 PRO εκτός αν δεν έχεις το χρήμα οπότε ψάχνεις για SM951. Αν πάλι δεν έχεις το χρήμα, πηγαίνεις για κάποιο απλό SATA μοντέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isidorosis Μάρτιος 4, 2016 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2016 1 hour ago, icy20 said: Αν βαλει καποιος sata based ssd m2 (πχ 850 εvo) σου πιανει καποιες sata απο τη motherboard. έχεις αυτούς τους 2: Samsung-850-Evo-120GB Samsung-850-EVO-M-2-120GB ο πρώτος είναι σαν κανονικός δίσκος.. sata power&καλώδιο ο δεύτερος είναι Μ2 και τον συνδέεις στην μητρική με την αντίστοιχη υποδοχή δεν έχει καμία σχέση με τα sata ports το z170 έχει 20 pcie lanes οπότε έχεις θεωρητικά 16 για gpu και 4 για m2.. αυτό βέβαια εξαρτάται και από την κάθε μητρική, γιατί σε κάποιες μπορεί η m2 θύρα να παίρνει bandwith από το southbridge Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Μάρτιος 5, 2016 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2016 2 hours ago, icy20 said: Δεν καταφερα να καταλαβω διαφορες και αν θα ειναι ολα συμβατα η οχι... καλό διάβασμα κι όχι λογικά δεν είναι τα πάντα για παντού: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Overview-of-M-2-SSDs-586/ https://en.wikipedia.org/wiki/M.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts