κλικις Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2016 Καλησπερα σε ολους Πριν μερικες μερες μου παρουσιαστηκε η γνωστη Blue Screen Of Death Aφου παιδευτηκα αρκετα καταφερα και επανεφερα το συστημα μου σε λειτουργια (Αναγκαστηκα να αφερεσω την μια απο τις 4 ram που ειχα) Το προβλημα ειναι το εξης : Γιατι καποιες ρυθμισεις του Bios ειναι με γκρι χρωμα ? (εικονα Α3) Αυτο ειναι το συστημα μου τωρα (Εικονα Α1) Οι μνημες μου ειναι δυο Team Group T800(ή 600)1024ΜΒ CL 5-5-5-15 και μια S3+ PC5300/DDRII-667 1024MB/SL26671GBEI Μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του ? Ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
print3r Φεβρουάριος 29, 2016 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 Συνήθως αυτά που είναι γκριζαρισμένα είναι αυτό που δεν μπορείς να πειράξεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή έχεις θέσει την διαχείρησή τους στο αυτόματο μάλλον. Εναλλακτικά μπορεί απλά να είναι πληροφορίες για κάτι στον υπολογιστή σου κάποια πράγματα οπότε και δεν αλλάζουν με άμεση παρέμβαση του χρήστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
κλικις Φεβρουάριος 29, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 (edited) πριν 14 λεπτά, το μέλος print3r έγραψε: Συνήθως αυτά που είναι γκριζαρισμένα είναι αυτό που δεν μπορείς να πειράξεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή έχεις θέσει την διαχείρησή τους στο αυτόματο μάλλον. Εναλλακτικά μπορεί απλά να είναι πληροφορίες για κάτι στον υπολογιστή σου κάποια πράγματα οπότε και δεν αλλάζουν με άμεση παρέμβαση του χρήστη. Eιδα ομως οτι αν βγαλω την επιλογη Auto στο Manual μπορω να κανω αλλαγες , το θεμα ειναι κανω αλλαγες ? χρειαζεται ? Σε ενα αλλο Pc που εχω ολα ειναι μπλε στην συγκεκριμενη επιλογη DRAM Timing Control Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 29, 2016 από κλικις Link to comment Share on other sites More sharing options...
print3r Φεβρουάριος 29, 2016 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 Είναι ο υπολογιστής σου δυσλειτουργικός ή έχεις για κάποιο λόγο περισσότερες απαιτήσεις απ'αυτόν; Αν όχι, τότε μην τα πειράξεις. Αν θέλεις να πειραματιστείς ή να το δοκιμάσεις, κάνε το. Δεν έχω ποτέ αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν οι RAM μου οπότε αν αποφασίσεις να τα πειράξεις, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορώ να σου πω όμως οτι ίσως να μην καλύπτεται από πιθανή εγγύηση αυτό όμως και οτι πρέπει να το ψάξεις πρώτα για να δεις την πιθανότητα να προκαλέσεις ζημιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
κλικις Φεβρουάριος 29, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 πριν 3 λεπτά, το μέλος print3r έγραψε: Είναι ο υπολογιστής σου δυσλειτουργικός ή έχεις για κάποιο λόγο περισσότερες απαιτήσεις απ'αυτόν; Αν όχι, τότε μην τα πειράξεις. Αν θέλεις να πειραματιστείς ή να το δοκιμάσεις, κάνε το. Δεν έχω ποτέ αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν οι RAM μου οπότε αν αποφασίσεις να τα πειράξεις, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορώ να σου πω όμως οτι ίσως να μην καλύπτεται από πιθανή εγγύηση αυτό όμως και οτι πρέπει να το ψάξεις πρώτα για να δεις την πιθανότητα να προκαλέσεις ζημιά. Οκ , οχι ιδιαιτερα , απλα μου εκανε εντυπωση , ευχαριστω παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Nikiforos Μάρτιος 3, 2016 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2016 Απ την καρτελα που παρεθεσες μπορεις να πειραξεις cpu και ram για να κανεις overclocking. Δεν υπαρχει λογος να πειραξεις κατι. Αν η ram σου παρεδωσε πνευμα σιγουρα η λυση δεν ειναι μεσω αυτων των ρυθμισεων. Στο bios οι default τιμες ή τιμες που δεν μπορουν να αλλαξουν ειναι γκριζαρισμενες. Καποιες σου δινουν επιλογη για manual οποτε και μπορεις να παιξεις, καποιες οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts