Jump to content

Bluescreen κατα τον τερματισμο λειτουργιας των win7

Cipioner

Recommended Posts

Τωρα τελευταια, οταν κλεινω τον υπολογιστη μου πεταει ορισμενες φορες μπλε οθονη.  Συμφωνα με το προγραμμα bluescreenview, η αιτια ειναι καποιος driver(?) ntkrnlpa.exe, τουλαχιστον αυτο μου δειχνει συνεχεια, οταν ανοιγω το προγραμμα.

Επειδη εψαξα στο google, δεν εβγαλα καποια ακρη, εαν διαγραψω το συγκεκριμενο αρχειο, υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει καποιο προβλημα;

Παντως το ανεβασα στο virustotal, δεν μου εδειξε καποια μολυνση.

Spoiler

56d055f35f26f_bluescreen1.thumb.PNG.8467

Spoiler

bluescreen2.thumb.PNG.f711e6dff06254daa8

Αναβάθμισε όλους τους drivers και αν σου βγάλει πάλι BSOD τότε δεν είναι από driver. Προσπάθησε να θυμηθείς πότε στο έκανε και από τότε και μέχρι τώρα απεγκατέστησε όποιες εφαρμογές έβαλες.

Δεν νομιζω να χρειαζετε καποιος driver αναβαθμιση, (με μια ματια που εριξα στην διαχειριση συσκευων), αλλωστε δεν βλεπω καποια δυσλειτουργια καποιας συσκευης  και βεβαια δεν χρησιμοποιω κανενα προγραμμα ευρεσης driver.

To μοναδικο προγραμμα που εχω εγκαταστησει αυτο το διαστημα ειναι το bitdefender antivirus, αλλα το απεγκατεστησα με το revo uninstaller pro (με το οποιο το ειχα κανει και εγκατασταση).

Επισης στις  ενημερωσεις (κανω εγκατασταση, μονο τις σημαντικες ) υπαρχουνε 2 (προαιρετικες) ενημερωσεις για πλαισιο προγραμματος οδηγησης λειτουργια πυρηνα εκδ. 1.11, https://support.microsoft.com/el-gr/kb/2685811 δεν ξερω αν τις περασω, εαν υπαρχει περιπτωση να διορθωσουνε κατι.

Δεν μου το κανει συνεχεια, (μια στις 10, η μια την εβδομαδα), αλλα μου το κανει την στιγμη που κανω επανεκκινηση, τωρα ειχε καιρο να μου το κανει και βεβαια μονο ενα hdd hitachi εχω και ενα usb μονιμα συνδεμενο επανω.

Τελικα οι πιθανοτητες ειναι 2 που πεταει bluescreen, καποια θυρα usb, απο το βαλε βγαλε, κουμπωνουν τα στικακια καπως χαλαρα και μια φορα παλαιοτερα ετσι οπως κουνησα το στικακι μου πεταξε μπλε οθονη και χθες ενω ξαναεγκατεστησα το bitdefender μηπως υπαρχει καποιος ιος που δημιουργει το προβλημα, μετα απο λιγο μου πεταξε παλι μπλε..οθονη, βεβαια δεν μου βρηκε τιποτα και το απεγκατεστησα.

Να τα βάζεις για ένα διάστημα στη μητρική. Αν δεν σου βγάλει BSOD κάποιο θέμα έχουν οι θύρες του κουτιού ή το καλώδιο+βυσμα των θυρών που μπαίνει στη μητρική. Έλεγξε το καλώδιο αν είναι σωστά κουμπωμένο ή βάλτο σε άλλη υποδοχή.