Jump to content



Seasonic Fanless Platinum


manos27m

Recommended Posts

Καλημέρα!

 

Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό το τροφοδοτικο: 

 

https://www.skroutz.gr/s/2852809/Seasonic-Platinum-Series-Fanless-520.html?from=account_favorites

 

Βασικότερο θέμα μου είναι ο θόρυβος. Απλα με προβληματίζει αν θα έχω οποιοδήποτε πρόβλημα με θερμοκρασίες το καλοκαίρι γιατι προφανώς και δεν έχω συνεχώς κλιματιστικό ανοιχτό στο δωμάτιο οποτε και υπάρχουν ώρες που μπορεί να είναι σχετικά ζεστό.

 

Αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο, προφανώς και κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Γενικα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απαραιτητο ενα fanless τροφοδοτικο.  Σχεδον ολα τα καλα ποιοτικα τροφοδοτικα ειναι σχεδον αθορυβα ακομα και με τον ανεμιστηρα εν λειτουργια, ειδικα αν μπουν και σε ενα κουτι με καλη ηχομονωση. Επισης πολλες σειρες τροφοδοτικων εχουν το 0db mode που κρατανε τον ανεμιστηρα κλειστο χωρις να γυρναει οταν οι θερμοκρασια του τροφοδοτικου δεν ειναι και τοσο μεγαλη. Και ολα αυτα κυριως ειναι και πιο οικονομικα... Δωσε μας παντως σιγουρα το υπολοιπο hardware

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Εναν i7 920 με ψυχτρα coolermaster 212, μια πολύ απλη κάρτα γραφικών με passive cooling, 12gb ram, 1 ssd και 3 hdd.

 

Όσο για κουτί, είμαι σε παράλληλη αναζήτηση καινούριου.

Μέχρι στιγμής αυτά που σκέφτομαι είναι: 

 

1)Phanteks Enthoo Pro 
2)Phanteks Enthoo Luxe (tou zorgia)
3)Phanteks Enthoo Primo 
4)Nanoxia Deep Silence 1
5)Fractal Design Define R5

 

Γενικά δεν υπάρχει οικονομικό θέμα στο κουτί και το τροφοδοτικό μιας και τα πληρώνει η εταιρεία οπότε μην σας απασχολήσει.

(προφανώς αν υπάρχει πρόταση και για το κουτί που θα κάνει καλύτερο match είναι ευπρόσδεκτή)

 

 

Link to comment
Share on other sites

EVGA G2 650/550 ειναι με φαν που λειτουργουν μονο σε βαρυ load. Εχει και τη λειτουργια οπου το εχεις κλειστο παντοτε αν επιθυμεις. 

 

Κουτι νομιζω τα λεγαμε σε αλλο θεμα :p 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εχει και Corsair Rmi (ή x ) , Super Flower κλπ κλπ , εχει διαφορα. Ενα καλο Gold 550ρι το πολυ αρκει για τις αναγκες σου :)

Η τιμη του Seasonic ειναι υπερβολικη... Δεν ειν αναγκη επειδη υπαρχει το budget να γινονται τετοιες υπερβολες. Καλυπτεσαι με τα παραπανω

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Εδω αναθεωρησα για το δικο μου , XFX pro650 . Εκανε ενα περιεργο θορυβο για ενα διαστημα και τωρα λες και το εκανα "ντα" και σταματησε :hehe: Ξερει ο @TopCLR :p 

Γιατί νομίζεις βγήκε το "Και ο άγιος φοβέρα θέλει"; Σε είδε "άγριο" το XFX και έκανε τουμπεκί! :p

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, sakinor said:

ποσο θορυβο κανει πια ενα psu?

 

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο θόρυβο κάνει το υπόλοιπο PC. Στο σύστημα της υπογραφής π.χ. το οποίο βρίσκεται επάνω στο γραφείο στα περίπου 60 cm από το αυτί μου, λόγω του ότι όλοι οι ανεμιστήρες είναι αρκετά χαμηλά, το ακούω το PSU. Αλλά μη φανταστείτε τίποτα τραγικό - ενοχλητικό.

 

Σε σύστημα με ανεμιστήρες δεν νομίζω πως έχει νόημα το fanless PSU. Να συζητάγαμε για κανένα HTPC χωρίς άλλους ανεμιστήρες να πω εντάξει!

 

EDIT: Τώρα διαπίστωσα πως μετά το update δεν έχω υπογραφή! :p

Έγινε επεξεργασία από GriGaS
Link to comment
Share on other sites

Σε ένα ζεστό περιβάλλον και αναφέρομαι στις μέρες του καλοκαιριού καλό θα ήταν να μην υπάρχει fanless psu. Και όπως ειπώθηκε από τη στιγμή που υπάρχουν τροφοδοτικά με fan  που είναι αθόρυβα δεν υπάρχει λόγος προτίμησης fanless psu. Επίσης σύμφωνα με τα specs του pc σου έτσι όπως τα αναφέρεις χωρίς να γράφεις ποια είναι η gpu με ένα 400 watt τροφοδοτικό θα είσαι καλυμένος. Αν βέβαια σκέφτεσαι να κάνεις αναβάθμιση αργότερα με ενεργοβόρα gpu πάρε μεγαλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε έβαλα πρόσφατα ένα Super Flower Golden Green HX 450W σε ότι να 'ναι κουτί με ανύπαρκτη

ροή αέρα και ο μόνος τρόπος για να το ακούσω ήταν να ανοίξω το κουτί και να κολλήσω το αυτί μου

επάνω στον ανεμιστήρα του.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κατά πόσο οι προλαλήσαντες είναι υπέργηροι ή απλά συμβιβασμένοι ή θεωρούν default κάποιος να εργάζεται ή ακόμα και να κοιμάται δίπλα σε φουρφούρια με συνοδεία (δυνατής/κακής) μουσικής. Ναι, οι ανεμιστήρες κάνουν αισθητή διαφορά και δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα να ακούς τον ανεμιστήρα του PSU/CPU/GPU να ανεβάζει στροφές λόγω load*. Από την άλλη δεν έχει και τόσο νόημα π.χ. να πάρεις fanless PSU όταν έχεις παράλληλα τη super duper κάρτα γραφικών ή τον υπερχρονισμένο CPU, ή τους μηχανικούς δίσκους να υπερκαλύπτουν τον όποιο θόρυβο θα έκανε ένα φθηνότερο (αλλά πάντα ποιοτικό) τροφοδοτικό.

 

Περί του θέματος, ναι, το Seasonic είναι καλό. Έχω και το 400ρι σε ένα σύστημα, έχω και το 520ρι σε XFX (XTS 520W). Μπορείς βέβαια να πάρεις ένα από τα πολύ μεγάλα PSU με hybrid mode, αλλά ενδέχεται να δώσεις παραπάνω. Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, υπάρχουν αρκετά πλέον καλά ΚΑΙ (σχετικά) αθόρυβα τροφοδοτικά, π.χ. το Corsar RM-850 δεν είναι άσχημο. Αλλά όταν έχεις δει/ακούσει (lol) το αθόρυβο σύστημα δύσκολα να πας πίσω**.

 

 

*OK, υπάρχει, να έχεις τελείως αθόρυβο computer και να ακούς τον ηλεκτρικό θόρυβο του monitor :(

 

**Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πολλοί πρακτικοί και ανέξοδοι τρόποι να αποφύγεις τον πολύ θόρυβο. Όπως συνηθίζεται, χρειάζεται να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Προσωπικά, έχω πλέον την πολυτέλεια και τον θόρυβο να εξαλείψω και να έχω 8 πυρήνες και GTX980.

Έγινε επεξεργασία από gorg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.