Jump to content

Dell 2405FPW

Digi_Aspirin

Recommended Posts

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από loki [Χθες, στις 16:10]

Τι ειδα στο site της dell??? :woot: :woot: Η οθονη πηγε 1600euro ειναι δυνατον??? παλι καλα που προλαβα στα 979, μολις το ειδα εμεινα :blink:

Γιατι οχι ρε παιδια??? Οι τιμες δεν καθοριζονται με βαση την προσφορα και την ζητηση??? Ετσι κι αλλιως η τιμη πιστευω οτι ειναι πλασματικη... οθονη δεν υπαρχει ουτε για δειγμα οποτε, δεν τιθεται θεμα ακριβη/φτηνη. Και 900 ευρω να στην ειχε παλι το μονο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να κοιτας το jpeg στο site της εταιριας...

Οταν περασει η μπορα και σταθεροποιηθει η κατασταση, γιατι προφανως τωρα δεν εχουν αρκετα κομματια για να καλυψουν την ζητηση, θα ξαναερθει η τιμη στα φυσιλογικα (αρχικα) επιπεδα των 900 ευρω....

Από έγκυρη πηγή έμαθα πάντως οτι η τιμή κόστους είναι κάπου κοντά στα 800-900 ευρώ, οπότε το βρίσκω μάλλον δύσκολο να σταθεροποιηθεί στα 900. Εκτιμώ οτι ήταν δόλωμα για να γίνει μπούγιο.

Με τα προσφοράς και ζήτησης συμφωνώ απόλυτα καθώς επισης και με τα περι διαθεσίμότητας. Προσωπικά, την έχω παραγγείλει από 28/4 και ακόμα περιμένω.

Αρχική απάντηση από Ujin [Χθες, στις 20:05]

Από έγκυρη πηγή έμαθα πάντως οτι η τιμή κόστους είναι κάπου κοντά στα 800-900 ευρώ,

Απο εγκυρη πηγη.... ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ!!!!! ;) ;)

Αρχική απάντηση από Ujin [Χθες, στις 20:05]

Από έγκυρη πηγή έμαθα πάντως οτι η τιμή κόστους είναι κάπου κοντά στα 800-900 ευρώ, οπότε το βρίσκω μάλλον δύσκολο να σταθεροποιηθεί στα 900. Εκτιμώ οτι ήταν δόλωμα για να γίνει μπούγιο.

Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό από τη Dell. Βγάζει προϊόν σε απίθανη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και κάνει και επιπλέον έκπτωση. Ωραία τακτική. Το κόλπο είναι ότι όταν με το καλό φτάσει (άκου εκεί 2 μήνες για παράδοση) οι τιμές των υπολοίπων θα έχουν ήδη πέσει.

Με τα προσφοράς και ζήτησης συμφωνώ απόλυτα καθώς επισης και με τα περι διαθεσίμότητας. Προσωπικά, την έχω παραγγείλει από 28/4 και ακόμα περιμένω.

28/4 !!! Πάνω που είχα ελπίσει ότι θα φτάσει σε λίγες μέρες (ήδη περιμένω σχεδόν ένα μήνα). Εσένα πότε λέει ότι είναι το "Estimated Delivery date" ;

Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 11:23]

Απο εγκυρη πηγη.... ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ!!!!! ;) ;)

...συμφωνω...και γω...αποκλειεται με την καμια να στοιχιζει τοσο στην Dell.... ειπαμε.. σιγα μην μπαινουν και μεσα......για ολα τα υπολοιπα παω πασο...;)

Αρχική απάντηση από gorg

28/4 !!! Πάνω που είχα ελπίσει ότι θα φτάσει σε λίγες μέρες (ήδη περιμένω σχεδόν ένα μήνα). Εσένα πότε λέει ότι είναι το "Estimated Delivery date" ;

Βασικά δεν λέει estimated γιατί η παραγγελία έχει γίνει από φίλο μέσα από την Dell και υποτήθεται οτι ήταν και urgent...

Αρχική απάντηση από mortisboy

...συμφωνω...και γω...αποκλειεται με την καμια να στοιχιζει τοσο στην Dell.... ειπαμε.. σιγα μην μπαινουν και μεσα......για ολα τα υπολοιπα παω πασο...;)

Νομίζω οτι το λέει ειρωνικά ο Σόλωνας, αφού ξέρει την πηγή:D

Νομιζω οτι επειδη ο Σολωνας ξερει την πηγη ΤΟ ΚΟΒΕΙ οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τους "στοιχιζει" 900 ευρω.... ;)

Λογικη σκεψη θελει, δεν μιλαω για γεγονοτα και πηγες...

Αμα το καλοσκεφτεις δεν παιζει το "κοστος": 900 με την καμμια λεμε!!

Τι να πω, δεν με λένε Dell και εγώ υποθέσεις κάνω και φυσικά είναι πάντα πιθανό να έχω λάθος πληροφόρηση.

Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα παράλογο πάντως να πουλάει μια εταιρία σε τιμή κόστους ένα προιον που πρωτοκυκλοφορεί για τους λόγους που είπαμε πριν και μετά να την επαναφέρει στα λογικά επίπεδα.

Αρχική απάντηση από gorg

Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό από τη Dell. Βγάζει προϊόν σε απίθανη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και κάνει και επιπλέον έκπτωση. Ωραία τακτική. Το κόλπο είναι ότι όταν με το καλό φτάσει (άκου εκεί 2 μήνες για παράδοση) οι τιμές των υπολοίπων θα έχουν ήδη πέσει.

Σε κόβω για τακτικό πελάτη της Dell! Το κάνει συχνά αυτό το πράγμα;

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

- H Dell δεν κατασκευάζει απολύτως τίποτα. Rebadging κάνει και το κάνει καλύτερα απ'όλους (έτσι λένε οι πωλήσεις τουλάχιστον)

- Ο επεξεργαστής από την Intel, η μητρική από την Foxconn, το ποντίκι από την Microsoft, σε καμία περίπτωση δεν κοστίζουν στην Dell όσο θα σου κόστιζαν εσένα στο δρόμο. Ούτε καν χοντρική. Στην περίπτωση των cpus δε, ούτε καν το ποσό που βλέπεις στο internet ως "τιμή για 1000 τεμάχια"...

- Η πατάτα με τις TFT έγινε καθώς το εργοστάσιο παραγωγής της Phillips δεν μπόρεσε να καλύψει την ζήτηση. Και για να είμαι πιο ακριβής, κάλυψε την ζήτηση απόλυτα και ίσα-ίσα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το απαραίτητο stock για replacements. Εν προκειμένω η Dell "πάγωσε" τις αποστολές για να καλύψει τις ανάγκες σε "καβάντζα", καθώς αναμονή ενός μήνα για καινούριο πράγμα δεν είναι τόσο άσχημη όσο η αναμονή ενός μήνα για αντικατάσταση του χαλασμένου σου.

Η Dell (και το νομικό της τμήμα) έμαθε πολλά από αυτή την πατάτα και η φρεσκότατη σύμβαση με την Phillips, έχει γραπωμένη την τελευταία από τα μπλιμπλίκια...

Η απότομη αύξηση της τιμής ήταν απλώς μια κίνηση τακτικής, καθώς ο κώδικας της εταιρίας απαγορεύει απόσυρση από την αγορά προϊόντος εάν δεν είναι ελαττωματικό.

Δε νομίζω να βασίστηκε η Dell ποτέ στην τακτική "διπλασιάζω την τιμή για να βγάλω κέρδος". Τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια η πάγια τακτική είναι "καλύτερα 0.1$ από 1.000.000 πελάτες, παρά 10$ από 1.000 πελάτες"... ;)

Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 22:10]

Νομιζω οτι επειδη ο Σολωνας ξερει την πηγη ΤΟ ΚΟΒΕΙ οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τους "στοιχιζει" 900 ευρω.... ;)

Λογικη σκεψη θελει, δεν μιλαω για γεγονοτα και πηγες...

Αμα το καλοσκεφτεις δεν παιζει το "κοστος": 900 με την καμμια λεμε!!

...ααα γεια σου.....:) :)

@ Chosen ......:worship: :worship: ....μας καλυψες πληρως λεμε...

Αρχική απάντηση από Chosen [Χθες, στις 22:31]

- H Dell δεν κατασκευάζει απολύτως τίποτα. Rebadging κάνει και το κάνει καλύτερα απ'όλους (έτσι λένε οι πωλήσεις τουλάχιστον)

- Ο επεξεργαστής από την Intel, η μητρική από την Foxconn, το ποντίκι από την Microsoft, σε καμία περίπτωση δεν κοστίζουν στην Dell όσο θα σου κόστιζαν εσένα στο δρόμο. Ούτε καν χοντρική. Στην περίπτωση των cpus δε, ούτε καν το ποσό που βλέπεις στο internet ως "τιμή για 1000 τεμάχια"...

- Η πατάτα με τις TFT έγινε καθώς το εργοστάσιο παραγωγής της Phillips δεν μπόρεσε να καλύψει την ζήτηση. Και για να είμαι πιο ακριβής, κάλυψε την ζήτηση απόλυτα και ίσα-ίσα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το απαραίτητο stock για replacements. Εν προκειμένω η Dell "πάγωσε" τις αποστολές για να καλύψει τις ανάγκες σε "καβάντζα", καθώς αναμονή ενός μήνα για καινούριο πράγμα δεν είναι τόσο άσχημη όσο η αναμονή ενός μήνα για αντικατάσταση του χαλασμένου σου.

Η Dell (και το νομικό της τμήμα) έμαθε πολλά από αυτή την πατάτα και η φρεσκότατη σύμβαση με την Phillips, έχει γραπωμένη την τελευταία από τα μπλιμπλίκια...

Η απότομη αύξηση της τιμής ήταν απλώς μια κίνηση τακτικής, καθώς ο κώδικας της εταιρίας απαγορεύει απόσυρση από την αγορά προϊόντος εάν δεν είναι ελαττωματικό.

Δε νομίζω να βασίστηκε η Dell ποτέ στην τακτική "διπλασιάζω την τιμή για να βγάλω κέρδος". Τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια η πάγια τακτική είναι "καλύτερα 0.1$ από 1.000.000 πελάτες, παρά 10$ από 1.000 πελάτες"... ;)

Εχω την εντυπωση οτι ο πανικος εχει γινει με την 2405 η οποια δεν φοραει πανελ της philips αλλα της samsung (εκτος και αν πηγαινει τα panel της samsung να τα "δεσει" η philips...)

Παρεπιπτοντως η τιμη στην Αμερικη παραμενει 900 δολλαρια αρα κατι αλλο παιζει.. και δεν νομιζω να μην εχουν φρικαρει με την ολη κατασταση ας πουμε η sony, η lg ,η philips, η eizo και ομως βλεπεις τις τιμες δεν τις ριχνουν και εχουν διπλασια τιμη απο τις αντιστοιχες οθονες της dell!!!Πεστε μου γιατι να παρω την 24αρα samsung ή sony οταν με τα ιδια λεφτα παιρνω δυο dell. Δεν τις τσουζει να ριξουν τις τιμες περιμενουν να τσακωσουν τον ασχετο??Εφοσον αυτες κατασκευαζουν οθονες μπορουν να πετυχουν καλυτερες τιμες απο την dell στα σιγουρα.Παντως εφτασα στο συμπερασμα οτι η dell ανεβασε την τιμη στην 2405 μονο και μονο για να σταματησει ο κοσμος να ψωνιζει μεχρι να δημιουργησει καποιο stock και να μπορεσει να ξαναστειλει πραμα γιατι αυτην την στιγμη χαλαει το ονομα της αφου δεν προλαβαινει να εξυπηρετει τους πελατες.Μολις γεμισει τις αποθηκες βουρ στα 900ευρα.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από Chosen [15-06-2005 22:31]

Να σε ρωτήσω, αυτή είναι η επίσημη θέση της Dell ; Γιατί αν είναι όντως τότε να ξέρω ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η ουσία είναι ότι προπληρώνοντας 1000+ ευρώ για απροσδιόριστο διάστημα αναμονής η Dell βγάζει αρκετά φράγκα από τους τόκους. Ούτε και είμαι ο πρώτος που δεν έχω ιδιαίτερη καλή γνώμη για τη Dell. Π.χ. http://www.ihatedell.net/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=1898 . Θα μου πεις τώρα δεν τα ήξερες αυτά όταν παράγγελνες και συμφώνησες με τους όποιους όρους ; Ε ναι, αλλά αφού υπάρχει πρόβλημα και η Dell δε μπορεί να προσιορίσει ούτε κατά προσέγγιση την ημερομηνία αποστολής το βλέπω την επόμενη εβδομάδα να ακυρώνω την παραγγελία και να αγοράζω ένα αντίστοιχο monitor άλλης εταιρείας στα διπλάσια λεφτά. Δηλαδή τί, να περιμένω κανα εξάμηνο ή χρόνο τη Dell ; Και όχι δε θα μετανοιώσω αν τα monitor φθάσουν 1 μέρα μετά την ακύρωση.

Τουλάχιστον βρε παιδί μου να μου πουν "Συγνώμη αλλά monitor γιοκ. Θα σου έρθει όμως το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα, διαφορετικά θα σου επιστρέψουμε έντοκα τα χρήματα σου. Εκτός αν θέλεις να σου επιστρέψουμε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σου τώρα και να μας τα ξαναστείλεις όταν έρθει το monitor". Και τότε θα το σκεφτώ ... Τις μπούρδες ότι δεν μπορούν να υπολογίσουν το delivery date δεν τις δέχομαι. Εφόσον ισχυρίζονται ότι ακολουθούν την τακτική FCFS (First Come First Served) και όλες οι αγορές γίνονται μέσω παραγγελίας από αυτούς τότε το μόνο που μένει είναι να επικοινωνίσουν με την κατασκευάστρια των Panels (κοτζάμ μεγάλη εταιρεία είναι) και να ενημερώσουν τους πελάτες τους. Και αν δεν μπορούν να κάνουν τον υπολογισμό να 'ρθουν σε μένα να τον κάνω με το υπερσύγχρονο κομπιουτεράκι μου (ναι, έχει και τετραγωνική ρίζα) ;)

Αρχική απάντηση από gorg

Να σε ρωτήσω, αυτή είναι η επίσημη θέση της Dell ; Γιατί αν είναι όντως τότε να ξέρω ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η ουσία είναι ότι προπληρώνοντας 1000+ ευρώ για απροσδιόριστο διάστημα αναμονής η Dell βγάζει αρκετά φράγκα από τους τόκους. Ούτε και είμαι ο πρώτος που δεν έχω ιδιαίτερη καλή γνώμη για τη Dell. Π.χ. http://www.ihatedell.net/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=1898 . Θα μου πεις τώρα δεν τα ήξερες αυτά όταν παράγγελνες και συμφώνησες με τους όποιους όρους ; Ε ναι, αλλά αφού υπάρχει πρόβλημα και η Dell δε μπορεί να προσιορίσει ούτε κατά προσέγγιση την ημερομηνία αποστολής το βλέπω την επόμενη εβδομάδα να ακυρώνω την παραγγελία και να αγοράζω ένα αντίστοιχο monitor άλλης εταιρείας στα διπλάσια λεφτά. Δηλαδή τί, να περιμένω κανα εξάμηνο ή χρόνο τη Dell ; Και όχι δε θα μετανοιώσω αν τα monitor φθάσουν 1 μέρα μετά την ακύρωση.

Τουλάχιστον βρε παιδί μου να μου πουν "Συγνώμη αλλά monitor γιοκ. Θα σου έρθει όμως το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα, διαφορετικά θα σου επιστρέψουμε έντοκα τα χρήματα σου. Εκτός αν θέλεις να σου επιστρέψουμε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σου τώρα και να μας τα ξαναστείλεις όταν έρθει το monitor". Και τότε θα το σκεφτώ ... Τις μπούρδες ότι δεν μπορούν να υπολογίσουν το delivery date δεν τις δέχομαι. Εφόσον ισχυρίζονται ότι ακολουθούν την τακτική FCFS (First Come First Served) και όλες οι αγορές γίνονται μέσω παραγγελίας από αυτούς τότε το μόνο που μένει είναι να επικοινωνίσουν με την κατασκευάστρια των Panels (κοτζάμ μεγάλη εταιρεία είναι) και να ενημερώσουν τους πελάτες τους. Και αν δεν μπορούν να κάνουν τον υπολογισμό να 'ρθουν σε μένα να τον κάνω με το υπερσύγχρονο κομπιουτεράκι μου (ναι, έχει και τετραγωνική ρίζα) ;)

Επετρεψέ μου να διαφωνήσω λίγο.

Ο πρώτος που χάνει όταν δεν μπορεί να πουλήσει, είναι η Dell.

Έχει ένα προιόν που παρά την υψηλή τιμή του πουλάει σαν ζεστό κουλούρι.

Προβλήματα την αναγκάζουν να μην πουλάει καθόλου, άρα προφανώς χάνει και άμεσα (τα κέρδη από το εν λόγω προιον) και έμμεσα (λόγο της κακής εντύπωσης που σχηματίζεται στην αγορά). Θεωρώ δεδομένο πως αν ήξερε την ημερομηνία παράδοσης, θα είχε περισσότερα να κερδισει παρά να χάσει ανακοινώνοντάς τη.

• 8 months later...
Αρχική απάντηση από sa1901

Πρόσεξε κανείς ότι η οθόνη είναι διαθέσιμη από το Infoshop;

http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=207406

Τι παίζει εδώ; :...:

Σαν τι να παίζει;

Μπορεί απλώς να αγοράζει από την DELL και να πουλάει (μη διαδεδομένο αλλά γίνεται κανονικά).

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 15:46]

Σαν τι να παίζει;

Μπορεί απλώς να αγοράζει από την DELL και να πουλάει (μη διαδεδομένο αλλά γίνεται κανονικά).

Καλό θα ήταν να τσιμπάει και καμιά έκπτωση σαν εταιρεία και να την μεταφέρει στον καταναλωτή.

Ζητάω πολλά, το ξέρω.:(

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

Καλό θα ήταν να τσιμπάει και καμιά έκπτωση σαν εταιρεία και να την μεταφέρει στον καταναλωτή.

Ζητάω πολλά, το ξέρω.:(

Δλδ να δουλεύει χωρίς κέρδος ή να ''χτυπάει'' τις τιμές της ίδιας της Dell....και τα 2 εξίσου παράλογα...

Αρχική απάντηση από spc

Δλδ να δουλεύει χωρίς κέρδος ή να ''χτυπάει'' τις τιμές της ίδιας της Dell....και τα 2 εξίσου παράλογα...

Το play247 όσον αφορά στα pda είναι εισαγωγή από την dell αγγλίας.

Από την άλλη ξέρει κανείς τι είναι ένα 50εύρω που εμφανίζεται όταν πας να κάνεις παραγγελία πχ μια οθόνη από την dell ελλάδος;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.