Jump to content

Νέο PC πρό των πυλών...

pReHiStoRik

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετίζω παιδόπουλα...

Αυτό το καιρό σκέφτομαι να κάνω μια επένδυση σε ένα νέο υπολογιστικό σύστημα και αν μη τι άλλο θέλω να είναι πολύ δυνατό και με αντοχή στο υπολογιστικό μέλλον (γύρω στην διετία δηλαδή..)!!Έχω κάνει κάποιες συνθέσεις αλλά και πάλι μένω προβληματισμένος σε καποια θέματα..

Μιλάμε για εναν

AMD 3500+ 2,2G s939,

OCZ Hihg Performance EL DDR 512 PC 3200 Platinum x 2 = 1Gb

DFI LanParty Ultra-D

nVdia GF NX 6600GT 128mb

WD 200GB Sata

Tagan TG480-U01 480W

ΕΙΖΟ 17" LCD L550 (Οθόνη)

Όλα καλά μέχρις εδώ...

Για την μητρική (DFI) ήθελα να ρωτήσω επειδή είναι καινούργια αν και κατά πόσο μπορώ να την εμπιστευτώ και για τις μνήμες τι γνώμη έχετε για τις DDR2 αξίζει να πάρω από τώρα ή να περιμένω ακόμα να εξελιχθούν? οι OCZ Ultra High Performance DDR 512 PC 3200 έχουν διαφορά στην απόδωση με τισ πιό πάνω?

Τέλος ακούω προτάσεις για ένα καλο κουτί...έχω βρεί ένα με 6 ανεμηστιράκια...μην είμαι λίγο υπερβολικός???να επιλέξω ίσως ενα με 3? ή μηπως δεν πάνε χαμένα?

Η οθόνη πώς σας φαίνετε? καμία πρόταση εκεί γύρω στα 350 ευρά?

Μήπως αξίζει να περιμένω κανένα μήνα ακόμα????(για διάστημα ενώς μηνα το πολυ!!)

Ευχαριστώ...σας κούρασα αλλά ειναι απόφαση ζωής ::giveup:

DDR2 δεν μπορείς να βάλεις σε AMD! Αλλά και να μπορούσες να βάλεις δύσκολα θα έβλεπες διαφορά σε επιδόσεις(λόγο των υψηλών latency)!!!

Για κουτί τώρα μην κοιτάς μόνο τα ανεμιστηράκια... δες πόσες συσκευές μπορεί να πάρει και κατά πόσο είναι εύκολο οι συσκευές αυτές να μπαίνω-βγαίνουν!

Τώρα για το να περιμένεις δεν βλέπω κάποιο λόγο! Ίσως για τις καινούριες lg (λόγο της εγγύησης) αλλά και πάλι εξαρτάτε από εσένα!

Αρχική απάντηση από pReHiStoRik

...αλλά ειναι απόφαση ζωής ::giveup:

Χαλάρωσε PC θα αγοράσεις, δεν θα παντρευτείς!

Βασικά το pc θα είναι κυρίως για παιχνίδια?Αν ναι και αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μια καλή 19αρα CRT.Mitsubishi,Viewsonic,Sony καμμιά τέτοια κοίτα.Είναι μεγάλες αλλά είναι πολύ καλές.Αν όχι 19 τότε 17.

Για τα κουτιά που ενδιαφέρομαι είναι τα εξής...

http://www.eshop.gr/compare_per.phtml

όπως επίσης και μια πιό φθηνή λύση που είναι αυτη...

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700270

εκτός και αν εχετε να προτείνετε κάτι ακόμα φθηνότερο!!Εγώ κάνω την επιλογή σύμφονα πάλι με τα ανεμηστηράκια και αναλογα τις συσκευές που μπορεί να μπούν μέσα στο κουτι!!

Αναμένω...:giveup:

επίσης από μητρικές ποια???Δεν με παίζω τρελά παιχνίδια ούτε με νοιάζει η τεχνολογία SLI...απλά θέλω μια μητρική δυνατή σε όλα τα υπόλοιπα...Βασικά πρέσκειμε σε μια εκ των δυο :) εσείς?

ASUS A8V Deluxe Rev2.0

or

DFI LanParty Ultra-D ???

Οσον αφορα το κουτι θα σου ελεγα να παρεις το coolermaster stacker.Το πηρα πριν λιγες μερες και ειναι πολυ καλο.Τεραστιο, χωρας και εσυ μεσα.Σκεψου οτι κουτι δεν αγοραζεις καθε μερα.

Τωρα για οθονη θα ελεγα για 19αρα και τιποτα παρακατω.

Αρχική απάντηση από pReHiStoRik [Χθες, στις 23:01]

Χαιρετίζω παιδόπουλα...

Αυτό το καιρό σκέφτομαι να κάνω μια επένδυση σε ένα νέο υπολογιστικό σύστημα και αν μη τι άλλο θέλω να είναι πολύ δυνατό και με αντοχή στο υπολογιστικό μέλλον (γύρω στην διετία δηλαδή..)!!Έχω κάνει κάποιες συνθέσεις αλλά και πάλι μένω προβληματισμένος σε καποια θέματα..

Μιλάμε για εναν

AMD 3500+ 2,2G s939,

OCZ Hihg Performance EL DDR 512 PC 3200 Platinum x 2 = 1Gb

DFI LanParty Ultra-D

nVdia GF NX 6600GT 128mb

WD 200GB Sata

Tagan TG480-U01 480W

ΕΙΖΟ 17" LCD L550 (Οθόνη)

Όλα καλά μέχρις εδώ...

Δεν νομιζω να υπαρχει συστημα που να κραταει τοσο πολλη στo καιρο μας

Eτσι πως παει η τεχνολογια θα ειναι αρκετα ξεπερασμενο στο αμεσο μελλον

Οχι πως δεν θα παιζει παιχνιδια τοτε αλλα θα πρεπει να τα παιζεις σε Μedium-Low quality

Το συγκεκριμενο ειναι αρκετα γρηγορο συστημα για φετος χωρις να ειναι βεβαια και οτι Καλυτερο που θα σου κρατησει για χρονια (δεν εννοω μονο απο CPU αλλα σαν συνολο οπως το βλεπω)

PS: H καρτα γραφικων ειναι το πιο αδυναμο σημειο στο συγκεκριμενο συστημα

Αρχική απάντηση από pReHiStoRik [Σήμερα, στις 14:22]

επίσης από μητρικές ποια???Δεν με παίζω τρελά παιχνίδια ούτε με νοιάζει η τεχνολογία SLI...απλά θέλω μια μητρική δυνατή σε όλα τα υπόλοιπα...Βασικά πρέσκειμε σε μια εκ των δυο :) εσείς?

ASUS A8V Deluxe Rev2.0

or

DFI LanParty Ultra-D ???

DFI και τιποτε αλλο....

Και οπως ο Vascot ειπε,η GPU σου ειναι το πιο αδυναμο σημειο στο συγκεκριμενο συστημα.

Οχι οτι ειναι κακη.Αλλα εαν θες ενα καλο pc που θα κρατησει διετια οπως προαναφερθεικες

θα πρεπει να παρεις μια καλυτερη καρτα.

Την 6800 για παραδηγμα

Αλλα απο την αλλη, ειπες οτι δεν παιζεις πολλα παιχνιδια...Τοτε η 6600GT σου θα ειναι

καλη για εσενα...

To thermaltake το πήρε ένας φίλος

Ωραίο κουτάκι δε μπορώ να πω αλλά υπάρχουν και φθηνότεραm όσο για mobo....DFI

Ρε μεγάλε τα έχουν όλοι πρόχειρα 400 να δώσουν για μια 6800 gt??

Αρχική απάντηση από kender [Σήμερα, στις 19:45]

To thermaltake το πήρε ένας φίλος

Ωραίο κουτάκι δε μπορώ να πω αλλά υπάρχουν και φθηνότερα.

Δεν εχω αυτο.

Εγω εχω το Damier V5000.

Αρχική απάντηση από pReHiStoRik [Σήμερα, στις 01:01]

Για την μητρική (DFI) ήθελα να ρωτήσω επειδή είναι καινούργια αν και κατά πόσο μπορώ να την εμπιστευτώ

Ευχαριστώ...σας κούρασα αλλά ειναι απόφαση ζωής ::giveup:

Αυτες δεν ειναι αποφασεις ζωης αλλα διασκεδαση κατα τη γνωμη μου.Το ψαξιμο hardware ειναι απο τα ομορφα σπορ.

Κατα τα αλλα αν δεν σε ενδιαφερει το απολυτο o/c και ιδιαιτερα αν θες να μεινεις στη διασκεδαση και σε ενδιαφερει η σταθεροτητα και η αποφυγη δυσαρεστων εκπληξεων θα προτεινα την asus για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ;)

Χαλαρώστε λίγο μια χαρά είναι καρτα γραφικών, και γενικότερα όλο το σύστημα που επέλεξε

Δεν είναι ανάγκη να παίζει κανείς στην υψηλότερη ανάλυση με όλα τα φίλτρα στο full

Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 19:15]

Μια χαρά είναι η κάρτα του.Όπως είπε και ο ίδιος,δεν πολυνοιάζεται για παιχνίδια.Είναι μια τίμια και πολύ καλή επιλογή κάρτας.Τώρα αν θέλει να διαθέσει λίγα παραπάνω ευρώ τότε η 6800GT είναι μονόδρομος.

Αρχική απάντηση από daospi [Σήμερα, στις 22:44]

Μια χαρά είναι η κάρτα του.Όπως είπε και ο ίδιος,δεν πολυνοιάζεται για παιχνίδια.Είναι μια τίμια και πολύ καλή επιλογή κάρτας.Τώρα αν θέλει να διαθέσει λίγα παραπάνω ευρώ τότε η 6800GT είναι μονόδρομος.

Συμφωνω οτι ειναι μια χαρα αλλα αν ανεβει κατηγορια θα προτεινα την νεα X800XL η οποια ειναι τουλαχιστον εκπληκτικη.

Ναι γενικότερα θέλω γενικά ενα πολύ στθερό pc....με ελάχιστο o/c στο μέλλον που θα μάθω να το κάνω κίολας :) Τα παιχνιδια που παίζω είναι ελάχιστα και είναι περισσότερο ΜΜΟRPG!

Για την κάρτα γραφικών θέλω να ρωτήσω... αν την 6600GT μπορείς να την βρεις από διαφορες εταιριες οπως πχ Albatron , MSI , κλπ και αν ναι, ποιά εταιρία να διαλέξω!?

Παίδες συγνώμη για το εκτεταμένα post αλλά είμαι νεος στο χώρο και στο φορουμ :)!

Αρχική απάντηση από pReHiStoRik

Για την κάρτα γραφικών θέλω να ρωτήσω... αν την 6600GT μπορείς να την βρεις από διαφορες εταιριες οπως πχ Albatron , MSI , κλπ και αν ναι, ποιά εταιρία να διαλέξω!?

Όποια είναι πιο φτηνή, έτσι απλά. Δεν θα δεις περισσότερη ή λιγότερη σταθερότητα/απόδοση αν η συσκευασία είναι γεμάτη με CD παιχνιδιών και κάνει 100 παραπάνω...

Αρχική απάντηση από pReHiStoRik [Χθες, στις 22:12]

Ναι γενικότερα θέλω γενικά ενα πολύ στθερό pc....με ελάχιστο o/c στο μέλλον που θα μάθω να το κάνω κίολας :) Τα παιχνιδια που παίζω είναι ελάχιστα και είναι περισσότερο ΜΜΟRPG!

Παίδες συγνώμη για το εκτεταμένα post αλλά είμαι νεος στο χώρο και στο φορουμ :)!

Αφου δεν σε ενδιαφερει τοσο πολυ το o/c κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεται να παρεις την DFI που ειναι για πιο ψαγμενες καταστασεις. Πηγαινε για την Α8V οπως ειπε και ο gfa3, εκτος και αν αξιζει καμια απο τις gigabyte ή MSI. Εγω προσωπικα με την Α8V ειμαι ικανοποιημενος και τον υπολογιστη τον χρειαζομαι για τα ιδια σχεδον πραγματα που τον θελεις και εσυ.

Για καρτα οπως ειπε και ο chosen δες ποια ειναι πιο φτηνη. Απλα ριξε μια ματια στο φορουμ και συγκεκριμενα εδω για να αποφασισεις καλυτερα. Διαφορες που υπαρχουν μεταξυ τους ειναι ο θορυβος που κανουν οι ψυκτρες τους.

Για οθόνη που κοίταξα λίγο στις LG βρήκα αυτή εδώ

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168233

και την προτείμησα για τη γωνία θέασης 160 χ 160 αλλά και για το κοντραστ που είναι στα 550:1 ... δεν ξέρω όμως με ποιά κριτήρια επιλέγεις μια καλή οθόνη (όποιος γνωρίζει επί του θέματος ας τοποθετιθεί) ...πάντως καλή μου φαίνετε...και από τιμή επίσης στα 292 τελική !!

Για το κουτί τώρα λέω να πάρω κάτι πολύ καλό να δώσω κάτι παραπάνω...εξάλλου ένα καλό κουτί αν μη τι άλλο είναι το μόνο που μένει στο χρόνο!κάπου στο φόρουμ διάβασα για αυτό

το κουτί αλλά δεν ξέρω ούτε τιμή ούτε που θα το βρω:dots:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.