Vadergr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Καλησπέρα. Εχω τις μνημες του τίτλου.Ειχα απο παλια (4ετια ? ) ενα σετ 2χ4 , και ειχα τη φαεινή ιδέα να αγοράσω προσφατα αλλο ενα ιδιο σετ (ιδιος κωδικός , προφανώς αλλο revision).Στην αρχή εβαλ συμπληρωματικά το νεο σετάκι και το πισι εκανε boot loops.Την ψιλιάστηκα , εβγαλα τα παλιά , εβαλα τα νέα , και μετά τα παλιά στις παλιες αδειες θέσεις και ανοιξε.Σε standard timings παιζει να ειχαν ελαφρως διαφορετικα setting. (το 1Τ που ειχα εγινε πλεον 2Τ , αλλα δεν με απασχολει καθόλου) Για σιγουριά , θα ήθελα να μου προτείνετε ενα προγραμμα να κανω ελεγχο της μνημης απο τα win ετσι ωστε να ξέρω οτι οι μνημες παιζουν σωστά (στο συνολο τους) και δεν θα φαω καμμια μπλε οθονη στα ξαφνικά , οπως και μου προτείνετε fail sfe ram settings για να βαλω στο bios.Η μητρική ειναι παλιά Gigabyte z68 ap d3 αν θυμαμαι καλά αλλα εχει ολες τις ρυθμίσεις. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
overclocked Φεβρουάριος 16, 2016 #2 Φεβρουάριος 16, 2016 (edited) εχω την ιδια mobo-μνημες z68apd3+2500k+16gb corsair. κατα καιρους κανει διαφορα τρελα εχει ενα θεμα γενικα.bootloops πριν τα windows. (το εχουν πολλα ατομα αυτο και εχω φαει απειρες ωρες να διαβαζω forums) τωρα τελευταια που εβαλα το bios FD ειμαι οκ. επισης ασε ρευμα μνημης default. αυτη τη στιγμη ειμαι οπως βλεπεις τις φωτο. οταν πειραζω κατι εκει στις μνημες αρχιζουν παλι τα bootloop(και γω για χρονια 1Τ τις ειχα τωρα τις εβαλα default. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 16, 2016 από overclocked
Vadergr Φεβρουάριος 17, 2016 Author #3 Φεβρουάριος 17, 2016 (edited) Σε ευχαριστω πολύ. Με τις μνημες στα 1333 /standard/2T ολα παιζουν καλά. Ακομα και με τις ιδες ρυθμισεις αν τις παω 1600 μου βγαζουν σφαλμα τα windows μετα απο κάποια ώρα. Θα δοκιμάσω και με το profile 1 γιατι το εχω στο default. H F8 δεν ειναι η τελευταία εκδοση του bios ?Εχεις καποιο λινκ για πιο πρόσφατη? edit:Εχεις την rev b , εγω την a ... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 17, 2016 από Vadergr
overclocked Φεβρουάριος 21, 2016 #4 Φεβρουάριος 21, 2016 χμμ σφαλμα μεσα στα windows ποτε δεν ειχα..μαλλον κατι παιζει με τις μνημες σου.. κανε μια δοκιμη να τους δωσεις και λιγο ρευμα παραπανο ,κακο δε κανει. δοκιμασε και http://www.memtest86.com/download.htm dram voltage 1.560 QPI/VTT 1.200 αν σου κανει τα ιδια και με μονο τις παλιες μνημες πανω μπας και ειναι τπτ αλλο ?cpu? ριξε ενα καθαρισμα ψυκτρα/νεα παστα. αν το κανει μονο με τις 4 μνημες πανω δοκιμασε με ρευματα.
Vadergr Φεβρουάριος 21, 2016 Author #5 Φεβρουάριος 21, 2016 Tο κανει μονο με τις 4 μνημες.Το καθε ζευγάρι παιζει αψογα μονο του. Προφανώς φοράνε και διαφορετικα ηλεκτρονικά μετα απο τόσα χρονια. Θα δοκιμασω με τα ρευματα...
Recommended Posts