Jump to content

Προταση για νεο τροφοδοτικο - επειγον

panoc

Recommended Posts

Καλημερα... πρωι πρωι μας αφησε χρονους το silverstone olympia 650 της υπογραφης οποτε ψαχνομαι για αντικαταστατη αμεσα...

Δυστυχως τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι βαρια μεχρι 110Ε...

Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να ειναι αθορυβο...

Προτασεις για το συστημα της υπογραφης ;

ΜΟνο αυτο μπορω να σκεφτω για αθορυβο κοντα στο μπατζετ σου (ξεφευγει ομως). Αλλα το'χει ενα καταστημα μονο και αυτο ειναι Θεσσαλονικη και θα στο φερει του χρονου. Ποιοτητα ομως... 

Παντως και το αντιστοιχο 550ρι θα ειναι μια χαρα στο συστημα σου, δε βλεπω να φτανει ουτε τα 400W βασικα.. 

Ας προτεινουν και τα παιδια τπτ καλο. Εχω στο νου καποια 550W (Coolermaster VS Series) , Corsair RMx series , το Super Flower leadex Gold που δε το βλεπω πουθενα, 

Επισης δε ξερω τι λεει και αυτο  !

Λοιπον παιδια, κουτι εχω το stacker το πρωτο το καλο :p

δε με ενδιαφερει να ειναι modular ...

απλα αυτο εδω http://outervision.com/power-supply-calculatorβαζοντας κλοκια σε cpu/vga και ολα τα παρελκομενα με βγαζει καπου στα 550W, δεδομενου οτι ο υπολογιστεις δουλευει συχνα πυκνα με premiere οποτε εχω 100% cpu και σχεδον παντα 100% στην 970 για καμποσες ωρες συνεχομενα μηπως θα ηταν καλυτερο να κοιταξω κατι σαν αυτο http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-g750m-gm-series-750w-modular-80-bronze-rs750-amaab1-eu-p-PER.811694, (που ισχυριζονται οτι ειναι σχετικα αθορυβο) ωστε να εχει λιγο headroom και να μη ζεστενεται ;

Ξερω οτι αναλογο του συστηματος μου (οπωςε τοτε που πηρα το ολυμπια -πανε και 8-9- χρονια) ειναι καποιο στο 150-160+ range, αλλα χωρις δουλεια αυτο το διαστημα πρεπει να συμβιβαστω με κατι οικονομικοτερο....

Λοιπον παιδια, κουτι εχω το stacker το πρωτο το καλο :p

δε με ενδιαφερει να ειναι modular ...

απλα αυτο εδω http://outervision.com/power-supply-calculatorβαζοντας κλοκια σε cpu/vga και ολα τα παρελκομενα με βγαζει καπου στα 550W, δεδομενου οτι ο υπολογιστεις δουλευει συχνα πυκνα με premiere οποτε εχω 100% cpu και σχεδον παντα 100% στην 970 για καμποσες ωρες συνεχομενα μηπως θα ηταν καλυτερο να κοιταξω κατι σαν αυτο http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-g750m-gm-series-750w-modular-80-bronze-rs750-amaab1-eu-p-PER.811694, (που ισχυριζονται οτι ειναι σχετικα αθορυβο) ωστε να εχει λιγο headroom και να μη ζεστενεται ;

Ξερω οτι αναλογο του συστηματος μου (οπωςε τοτε που πηρα το ολυμπια -πανε και 8-9- χρονια) ειναι καποιο στο 150-160+ range, αλλα χωρις δουλεια αυτο το διαστημα πρεπει να συμβιβαστω με κατι οικονομικοτερο....

Έχω 4670κ στα 4.4, 2ssd, 3μηχανικούς 7200, dvd, 16gb ram, gigabyte 980 g1 gaming και το watt-o-meter που έχω σπάνια ξεπερνάει τα 400w (μετράει +ηχεία +40" tv) σε αρκετά υψηλά loads cpu+gpu.

To ανεμιστηράκι του rm 750i που έχω δεν έχει πάρει μπρος ΠΟΤΕ.

Έγινε επεξεργασία από akis_z80

Δεν ειναι αξιοπιστος ο τροπος αυτος για να δεις ποσο καταναλωνεις. Αυτα τα προγραμματα δινουν για το γ@μωτο ενα 100ρι Watt παραπανω για να εισαι "safe". Δε καις τοσο με καμμια κυβερνηση και ας εισαι με το cpu στα 4.5. 200W σου εδωσε εξτρα μονο το oc που εκανες δλδ; :p

550 ειναι υπερ αρκετα. Αν θες να εισαι (αισθανεσαι) ασφαλης πηγαινε σε κατι 600-650 οπως αυτο το seasonic απο το αμαζον ή το green hx που προτεινει ο @giorgos2187,

Ειναι αθορυβα τροφοδοτικακια!

• 3 weeks later...

Ξεχασα να ανανεωσω το θεμα.

Λοιπον, τελικα ειπα να σας ακουσω -εν μερη, να δωσω κατι παραπανω και αγορασα το corsair RM650x...

Παραλληλα αγορασα και ενα wattμετρο.

Ο πυργος σε full load cpu+gpu παει περιπου στα 360W ... :p δηλαδη ακριβως εκει που το corsair εχει το καλυτερο efficiency ενω βασικα ο ανεμηστηρας δεν παιρνει μπροστα :p

• Like 2