Jump to content

Αγορα Color Laser Printer με φθινα αναλωσιμα

Recommended Posts

Απο το πλαισιο για τον c900:

TONER ΜΑΥΡΟ 4500 σελίδες (C13SO50100) 58.88

TONER ΚΙΤΡΙΝΟ 4500 σελίδες (C13S050097) 162.25

TONER MAGENTA 4500 σελίδες (C13SO50098) 162.25

TONER CYAN 45,000 σελίδες (C13SO50099) 162.25

οι τιμες για τα εγχρωμα ειναι τρελες... στο eshop εχουν 90Ε, αλλα εκει δεν εχει καθολου το μαυρο... το ερωτημα τωρα ειναι, θελει drum?

αυτο: EPSON DRUM 20,000 σελίδες (S051055) 93.16

του πλαισιου ειναι για τον EPL-5900, και δεν εχει τιμη για καποιο αλλο drum!

απο την αλλη.. τονερ για τον xerox 6100 δεν βρηκα ακομα...

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Λοιπον εχουμε update...

Μιλησα με Father και μου λεει οτι τον ενδιαφερει πολυ να γυρναει την σελιδα αυτοματα και με ρωτησε ποσο πανε οι Α3 (ειτε εγχρωμοι, ειτε ασπρομαυροι) που να γυρνανε την σελιδα...

στην xerox ελλαδας βρηκα τα:

-5500V/DN ασπρομαυρο με 3.580Ε,

-και ενα αλλο εγχρωμο με ~4500Ε

βασικα απ οτι παρατηρησα ειναι καλα μηχανηματα και γι αυτο ειναι τοσο ακριβα, ξερετε κανενα Α3 με αυτη τη λειτουργεια κατω απο 2000Ε?

Σλοτ Κιλλερ νομιζω οτι ζητας πολλα.

Δηλαδη οτι κανει ολος ο κοσμος..θελω ο υπολογιστης μου να κανει αυτο, εκεινο, το αλλο, το παραλλο, αλλα να μην δωσω πανω απο 50 για ολα. Εννοειται οτι δεν γινεται.

Απο την στιγμη που ψαχνεις εγχρωμο LASER και μαλιστα Α3 αλλα και να γυρναει την σελιδα να εισαι ετοιμος να τα σκασεις χοντρα. Και οχι στην αγορα του, αλλα στα αναλωσιμα. Εκει ειναι που θα κλαψεις πραγματικα.

έγχρωμος Laser Α3 (ανεξαρτήτως διπλή όψης) > 2.500 .....

με διπλή όψη δύσκολα γλυτώνεις τα 3.000....

(ξεφύγαμε λίγο από το αρχικό budget ή μου φαίνεται; :p)

αν θες Α3, χρώμα και διπλή όψη, κοίτα κάτι σε inkjet σε πολυυυυυυυυυυ χαμηλότερο κόστος...

Για Α3 και διπλή όψη δεν σε συμφαίρει LASER. καλύτερα inkjet.

Εγώ έχω τον Konica Minolta 2350 EN αλλά είναι για γραφικά κλπ. Το κόστος αναλωσίμων είναι υπερβολικό. Ουσιαστικά με τα αναλώσιμα αγοράζεις άλλον ένα εκτυπωτή, οπότε μην περιμένεις να βρείς τρελές διαφορές. Βέβαια αντέχουν πολύπερισσότερο από τους Inkjet

Αυτό που είχα βρεί εγώ με οικονομικότερα αναλώσημα ήταν ο Lexmark c510. Ρίξε μια ματια www.infolex.gr για Ελληνική αντιπροσωπία

• 2 months later...
Αρχική απάντηση από morph [12-03-2005 00:52]

Εγώ έχω τον Konica Minolta 2350 EN αλλά είναι για γραφικά κλπ. Το κόστος αναλωσίμων είναι υπερβολικό. Ουσιαστικά με τα αναλώσιμα αγοράζεις άλλον ένα εκτυπωτή, οπότε μην περιμένεις να βρείς τρελές διαφορές. Βέβαια αντέχουν πολύπερισσότερο από τους Inkjet

Moprph, τι ποιότητα έχουν οι φθηνοί έγχρωμοι laser εκτυπωτές σε σχέση με τους inkjet όσον αφορά φωτογραφίες (οι περισσότερες μαυρόασπρες) ; Σκεφτόμουν για τον Konica Milolta 2430DL και τον Lexmark C510. Βασικά από πολλές απόψεις δε βολεύει να έχω 2 εκτυπωτές και ενδιαφέρουν τόσο το κείμενο όσο και οι φωτογραφίες.

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από gorg [18-05-2005 19:48]

Moprph, τι ποιότητα έχουν οι φθηνοί έγχρωμοι laser εκτυπωτές σε σχέση με τους inkjet όσον αφορά φωτογραφίες (οι περισσότερες μαυρόασπρες) ; Σκεφτόμουν για τον Konica Milolta 2430DL και τον Lexmark C510. Βασικά από πολλές απόψεις δε βολεύει να έχω 2 εκτυπωτές και ενδιαφέρουν τόσο το κείμενο όσο και οι φωτογραφίες.

Μόλις αγόρασα τον Konica Milolta 2430DL. Δεν τον έχω συδέσει ακόμα. Θα σου πω περισσότερα σε λίγο. Πάντως το κόστος για εκτύπωση 20000 σελίδων (αν τυπώναμε από 5000 το κάθε χρώμα μόνο του με κάλυψη 5% 5000Χ4) είναι 1320. Κάθε 35000 σελίδες θέλει αλλαγή και το τύμπανο.

Σε σύγκριση ο ΗΡ 2550L έχει κόστος 821 μαζί με το τύμπανο που αλλάζει κάθε 5000 σελίδες.

Με τους inkjet βαρέθηκα να πήζουν τα μελάνια τους.

Αρχική απάντηση από mariosalice [07-06-2005 19:41]

Μόλις αγόρασα τον Konica Milolta 2430DL. Δεν τον έχω συδέσει ακόμα. Θα σου πω περισσότερα σε λίγο. Πάντως το κόστος για εκτύπωση 20000 σελίδων (αν τυπώναμε από 5000 το κάθε χρώμα μόνο του με κάλυψη 5% 5000Χ4) είναι 1320. Κάθε 35000 σελίδες θέλει αλλαγή και το τύμπανο.

Σε σύγκριση ο ΗΡ 2550L έχει κόστος 821 μαζί με το τύμπανο που αλλάζει κάθε 5000 σελίδες.

Τελικά και εγώ αυτόν αγόρασα πριν λίγες μέρες από το Πλαίσιο ;-)

Μια χαρά πάει μέχρι στιγμής.

Αρχική απάντηση από gorg [Σήμερα, στις 01:23]

Τελικά και εγώ αυτόν αγόρασα πριν λίγες μέρες από το Πλαίσιο ;-)

Μια χαρά πάει μέχρι στιγμής.

Εμένα μου κάνει αρκετό θόρυβο όταν τυπώνει. Κατά τα άλλα όλα πολύ καλά. Τον έχω συνδέσει στο δίκτυο πάνω στο Netgear και δεν ξαναασχολήθηκα. Μόνος του κοιμάται μόνος του ξυπνάει και οι εκτυπώσεις του είναι θαυμάσιες. Εσένα σου κάνει θόρυβο;

Αρχική απάντηση από mariosalice

Εμένα μου κάνει αρκετό θόρυβο όταν τυπώνει. Κατά τα άλλα όλα πολύ καλά. Τον έχω συνδέσει στο δίκτυο πάνω στο Netgear και δεν ξαναασχολήθηκα. Μόνος του κοιμάται μόνος του ξυπνάει και οι εκτυπώσεις του είναι θαυμάσιες. Εσένα σου κάνει θόρυβο;

Ο θόρυβος είναι αναμενόμενα μεγάλος για όλους τους 4-pass lasers. Σε idle ο Minolta είναι ok, στην αρχή, όταν ξεκινάει, τρομάζεις που τον ακούς, κατά την εκτύπωση κάνει αρκετό θόρυβο. Όχι κάτι το εξωφρενικό πάντως.

Αρχική απάντηση από gorg [Σήμερα, στις 00:57]

Ο θόρυβος είναι αναμενόμενα μεγάλος για όλους τους 4-pass lasers. Σε idle ο Minolta είναι ok, στην αρχή, όταν ξεκινάει, τρομάζεις που τον ακούς, κατά την εκτύπωση κάνει αρκετό θόρυβο. Όχι κάτι το εξωφρενικό πάντως.

Νόμιζα οτι είναι one pass. Δεν είναι?

νομιζω αν θυμαμαι καλα ο konica minolta 2400 που αναφερθηκε στην αρχη ειναι αρκετα καλος και αρκετα γρηγορος!!Δεν ξερω αν εχει φτηνα τονερ ομως!!Για ασπρομαυρο οικονονομικο θα προτεινα kyocera παντως!!!(οικονομικο στη εκτυπωση οχι τοσο στην αγορα)

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 01:39]

Νόμιζα οτι είναι one pass. Δεν είναι?

Όχι δυστυχώς δεν είναι single-pass αλλά four-pass. Σε αυτές τις τιμές όμως δε βρίσκεις εύκολα 1-pass. Ο 2430DL είναι καλός printer σύμφωνα με τους περισσότερους.

@ΝTG

Και γω έχω ακούσει θετικά λόγια για τους Kyocera όσον αφορά την κατανάλωση.

ΠΑρεξηγημενο μοντελο (οπως παλιοτερα με τις φωτογραφικες μινολτα)Οι περισσοτεροι προτιμουν γωνστες μαρκες επσον ,ΗΡ κλπ αλλα στο κοστος /σελ οι κυοσερα ειναι μακραν πρωτοι!!Στο γραφειο υπαρχει εδω και πολλα χρονια ενας 1700+!!Απλα δεν φανταζεστε ποσα εχει τυπωσει!!

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από SlotKiller [08-03-2005 21:57]

Καλησπερα!

Θελω ενα εκτυπωτη Laser για το Λογιστικο Γραφειο του πατερα μου, [εγω θα διαλεγα εναν ασπρομαυρο και συγκεκριμενα τον hp 1012, αλλα μου ζητησε εγχρωμο.]

-Βεβαια η κυρια χρηση του θα ειναι να εκτυπωνει δηλωσεις και ιστοσελιδες (ika.net κ.α.).

-Καρτα δικτυου ειναι επιθυμητη καθως θα ηταν ευλογο να μπορουν να τον χρησιμοποιουν 2 pc, αλλα αν ανεβαζει πολυ το κοστος την ξεχναμε!

-Το κοστος αγορας του θα ηθελα να περιοριστει στα 450Ε max, ενω αυτο που ζηταω ειναι τον φθινοτερο απο πλευρας αναλωσιμων.

Τι εχετε να προτεινετε?

Ένα καλό μοντέλο με φθηνά αναλώσιμα είναι ο ΟΚΙ 5400. Το κόστος του όμως είναι γύρω στα 1000 ευρώ. Είναι Α4 και υπάρχει και μοντέλο με εκτύπωση διπλής όψης, προφανώς σε ακριβότερη τιμή.

Το να τυπώνει κανείς ασπρόμαυρα με έγχρωμο laser είναι σπατάλη.

Αναφέρεις σε επόμενο μήνυμα Α3 και εκτύπωση διπλής όψης. Σε Α3 το κόστος των laser είναι εξαιρετικά ακριβό, και επίσης το κόστος εκτύπωσης αυξάνει στο διπλό για κάθε σελίδα!

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από mariosalice

(HP2550L)drum καθε 20000 σελ. εναντι 140 ευρώ , τα υπόλοιπα 60 ευρω το μαυρο για 5000-6000 σελ. και 80 ευρω το κάθε χρώμα (χ3) για 4500 σελ. γενικά ειναι ο ποιο οικονομικός color laser...

τωρα μια ερώτηση, τα παλαιά toner kai drum τι τα κάνουμε? για πέταμα? ξέρει κανεις αν υπάρχει κάποια ανακύκλωση για αυτα τα πράματα? να ξέρω τι να τα κάνω...

Δουκα παιζουν πολλες εταιριες που κανουνε αναγωμοση.

δηλ. τους δινεις πισω το αδειο cartridge και σου δινουν ενα γεματο, και πληρωνεις στην ουσια μονο το γραφιτη,

για εναν Α4/Α3 HP5000N πληρωνουμε 50ε το τονερ...(αν θυμαμαι καλα)

[Γιάτσεκ] Ακούτε μένα, ξέρω από εκτυπωτές [/Γιάτσεκ]

Αρχική απάντηση από Zarras

Δουκα παιζουν πολλες εταιριες που κανουνε αναΨωμοση.

δηλ. τους δινεις πισω το αδειο φρατζόλι και σου δινουν ενα γεματο, και πληρωνεις στην ουσια μονο το σουσάμι

για ενα μισόκιλο χωριάτικο πληρωνουμε 50ε το σουσάμι

...(αν θυμαμαι καλα)

:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.