SlotKiller Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2005 Καλησπερα!Θελω ενα εκτυπωτη Laser για το Λογιστικο Γραφειο του πατερα μου, [εγω θα διαλεγα εναν ασπρομαυρο και συγκεκριμενα τον hp 1012, αλλα μου ζητησε εγχρωμο.]-Βεβαια η κυρια χρηση του θα ειναι να εκτυπωνει δηλωσεις και ιστοσελιδες (ika.net κ.α.).-Καρτα δικτυου ειναι επιθυμητη καθως θα ηταν ευλογο να μπορουν να τον χρησιμοποιουν 2 pc, αλλα αν ανεβαζει πολυ το κοστος την ξεχναμε!-Το κοστος αγορας του θα ηθελα να περιοριστει στα 450Ε max, ενω αυτο που ζηταω ειναι τον φθινοτερο απο πλευρας αναλωσιμων.Τι εχετε να προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 για την χρήση που τον θες, πήγαινε στην φθηνότερη λύση color που θα βρεις, πχepson c900n ~ 380-LANepson c1100 ~ 410hp 2550l ~380KONICA MINOLTA 2400W ~410XEROX A4 PHASER 6100BD ~470-ΔΙΠΛΗ ΟΨΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Το θεμα ειναι ποιος απο αυτους ομως βγαζει την φθινοτερη σελιδα και σε λογικη ταχυτητα!ο xerox εκτυπωνει ταυτοχρονα 2 οψεις? (δεν νομιζω!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Για τον epson που ειναι και lan ψηνομουν απο την αρχη αλλα βλεπω οτι το καθε χρωμα μονο του κανει 90Ε :-O 270Ε για τα εγχρωμα???? και αλλα 90Ε (υπολογιζω) για το μαυρο.... μα συγνωμη 380 κανει ο εκτυπωτης και 360 τα τονερ???? μας δουλευουν?? ποσες σελιδες μπορει να βγαζουν αυτα τα 4 τονερ? Για να φτασουν τα 4λεπτα ανα σελιδα που εκτυπωνει ο πατερας μου με τον canon S 520 πρεπει να βγαλουν 9000σελιδες... πραγμα απιθανο.... για πειτε ρε παιδια γιατι θα τρελαθω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 8, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller Το θεμα ειναι ποιος απο αυτους ομως βγαζει την φθινοτερη σελιδα και σε λογικη ταχυτητα! για την φθηνότερη σελίδα θέλει πολύ ψάξιμο αλλά γενικά σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές θέμα ταχύτητας δεν νομίζω να έχεις (για την χρήση που τον θες), όλοι είναι >15 σε μαύρο και >5 σε έγχρωμο Αρχική απάντηση από SlotKillerο xerox εκτυπωνει ταυτοχρονα 2 οψεις? (δεν νομιζω!) ε, καλά αφού δεν μας πιστεύεις: http://www.office.xerox.com/perl-bin/product.pl?product=6100&page=spec εννοείται βέβαια ότι κανείς laser δεν τυπώνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ διπλή όψη αλλά ΑΥΤΟΜΑΤΑ (δηλ ξαναπερνάει το χαρτί αυτόματα από το τύμπανο 2η φορά στην άλλη όψη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 8, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKillerμα συγνωμη 380 κανει ο εκτυπωτης και 360 τα τονερ????μας δουλευουν??έτσι είναι στην φτηνή κατηγορία γενικά (όπως άλλωστε και οι InkJet...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Ναι βρε αυτο εννοουσα! οτι δεν εκτυπωνει ταυτοχρονα, την ξαναπερναει απο την αλλη οψη, δλδ διπλασιος+ χρονος..ο epson ειναι στις 4/λεπτο εγχρωμες.τι εχεις να πεις για τα toner ομως? για ριξε μια ματια ποσο εχουν γιατι με τις τιμες που ειδα στο eshop ημουν κοντα στο εγκεφαλικο..... υποθετω το καθε τονερ εχει το δικο του ντραμερ πανω του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από spc έτσι είναι στην φτηνή κατηγορία γενικά (όπως άλλωστε και οι InkJet...) ε δλδ να παρω εναν inkjet ακομα σαν τον s520 να τελειωνουμε δλδ..... ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 8, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller Ναι βρε αυτο εννοουσα! οτι δεν εκτυπωνει ταυτοχρονα, την ξαναπερναει απο την αλλη οψη, δλδ διπλασιος+ χρονος.. προφανώς αλλά και διπλάσιος όγκος εκτύπωσης + οικονομία χαρτιού και απαιτούμενο όγκου / χώρου αποθήκευσης / αρχειοθέτησης Αρχική απάντηση από SlotKillerτι εχεις να πεις για τα toner ομως? για ριξε μια ματια ποσο εχουν γιατι με τις τιμες που ειδα στο eshop ημουν κοντα στο εγκεφαλικο..... υποθετω το καθε τονερ εχει το δικο του ντραμερ πανω του? και δικό του ντράμερ και κιθαρίστα και τραγουδιστή επίσης (πλάκα κάνουμε ) δεν το έχω κοιτάξει να δω αν οι συγκεκριμένοι έχουν ξεχωριστά drum ή compact αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι compact.... γενικώς πάντως, ναι οι τιμές στα αναλώσιμα των φθηνών εκτυπωτών είναι φωτιά - είναι γνωστό αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 8, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller ε δλδ να παρω εναν inkjet ακομα σαν τον s520 να τελειωνουμε δλδ..... ε? συγκρίνεις ανόμοια πράγματα....άλλο Laser άλο inkjetο καθένας έχει τα + και τα - τουαν και δεν νομίζω ότι είναι εύκολο γενικά ένας Inkjet να έχει φθηνότερα αναλώσιμα από Laser (εξαρτάται βέβαια και από το μοντέλο και το αν χρησιμοποιείς ή όχι γνήσια αναλώσιμα....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 ηξερα οτι ισχυει για τους ινκτζετ αλλα οχι για τους λεϊζερ, που θεωρουντε επαγγελματικοι....δλδ Συριε αν χρειαζεται εγχρωμη εκτυπωση να παρει ενα ινκτζετ ακομα ενω αν του αρκει ασπρομαυρη να παρει εναν μονοχρωμο λεϊζερ σαν τον hp 1012? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 παιρνει της rotring με 9 Ευρω νομιζω το ενα το οποιο βγαζει τουλαχιστον 200 σελιδες! δλδ 4,5λεπτα/σελιδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 8, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller δεν ηξερα οτι ισχυει για τους ινκτζετ αλλα οχι για τους λεϊζερ, που θεωρουντε επαγγελματικοι....δλδ Συριε αν χρειαζεται εγχρωμη εκτυπωση να παρει ενα ινκτζετ ακομα ενω αν του αρκει ασπρομαυρη να παρει εναν μονοχρωμο λεϊζερ σαν τον hp 1012? εξαρτάται τις ανάγκες του....για την χρήση που τον θέλει (λογιστικό γραφείο) δεν νομίζω ότι τα αναλώσιμα θα είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν νομίζω ότι θα τυπώνει φωτογραφίες αλλά κείμενα με λίγο χρώμα, που σημαίνει μικρό ποσοστό καλύψης ----> χαμηλό κόστος αναλωσίμων Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 ξερεις τι γενεται?ο hp 1012: 60Ε/1500=0,04 [ME DRUM]ο epson c900n: 90E/1500=0,06Ο βασικοτερος παραγωντας επιλογης ειναι το κοστος εκτυπωσης!EDIT: μιλαω μονο για καταναλωση μαυρου. Και σκεψου οτι το 1500σελιδες ειναι για καλυψη 5%..... καταλαβαινεις τωρα.... αμα βγαλει 1500 σελιδες πρεπει να πεταω απο την χαρα μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 8, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller παιρνει της rotring με 9 Ευρω νομιζω το ενα το οποιο βγαζει τουλαχιστον 200 σελιδες! δλδ 4,5λεπτα/σελιδα! μία τυχαία σύγκριση:http://www.office.xerox.com/perl-bin/product.pl?product=6100&page=suplπχ το μαύρο το xerox κάνει περίπου 99 $ και μπορεί να καλύψει max. 7000 σελάντε να μην είναι 7000, κάντε τις 5000 ----> ~2 λεπτά / σελίδαβέβαια είναι και κάτι printing units κλπ (ανάλογα το μοντέλο) αλλά πάλι δύσκολα θα πηγαίνει πάνω από τον Inkjet (και αυτός μάλιστα με μαιμού αναλώσιμα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 8, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller ξερεις τι γενεται?ο hp 1012: 60Ε/1500=0,04 [ME DRUM]ο epson c900n: 90E/1500=0,06Ο βασικοτερος παραγωντας επιλογης ειναι το κοστος εκτυπωσης! όλα αυτά πάντα με θεωρητικούς υπολογισμούς.....στην πράξη οι διαφορές μπορεί να είναι αμελητέεςεπίσης όλα εξαρτώνται από τον όγκο εκτύπωσης - αν μιλάμε για κάτι όχι τραγικό οι ποσοστιαίες διαφορές δεν έχουν αντίστοιχο αντίκρυσμα στο τελικό κόστος / μήνα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 ενταξει αυτο το high capacity toner αξιζει (αν ειναι το μονο αναλωσιμο που απαιτεται), αλλα δεν ξερω ποσο εχει ελλαδα... Αλλα απο την αλλη η epson δεν ξερω αν εχει κατι τετοιο, θα το κοιταξω τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 8, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 υπολογισε 500 σελιδες ανα μηνα με μαξ 1000.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 8, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 βασικά μετράει πολύ στο κόστος να είναι ανεξάρτητο το drum απ'το toner (torrent πήγα να γράψω...). νομίζω ότι οι konica - minolta το διαφήμιζαν αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάρτιος 9, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2005 για να ισχυει κατι τετοιο θα πρεπει το τονερ να ειναι πολ φθινο, δηλ κατω απο 50Ε, κατι τετοιο δεν εχω δει!οσο για τα αναλωσιμα των epson εχασα κυριολεκτικα την μπαλα... εχουν παρα πολλα... και δεν μπορω να βρω τελικη τιμη για το μαυρο του... παντως το eshop που εχει τα εγχρωμα 90Ε ειναι πολυ φθινα γιατι ο πουλιαδης τα εχει 120Ε νομιζω, ενω το μαυρο 60Ε, αλλα δεν μπορω να το βρω σε καταστημα λιανικης..... απο την αλλη υπαρχει και μεγαλο μαυρο, αλλα δεν το εχει ουτε ο πουλιαδης..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.