Αλεξανδρα Στεφανου Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Eπειδη δεν ξερω που ακριβως να γραψω τα προβληματα που εχω με το PC, θα γραψω εδω που λεει για οθονεςTο προβλημα μου ειναι οτι το PC ανοιγει κανονικα, ακουω τον ηχο απο την εκκινηση, δεν ακούω κανέναν προειδοποιητικό ήχο από motherboard η από τον processor. Tο προβλημα μου ειναι οθονη, ειναι μαυρη ποιο μαυρη δεν γεινεται, για να ανοιξει η οθονη πρεπει να παταω συνεχεια το power button.Σήμερα δεν ανοίγει ούτε με αυτόν τον τρόπο, ειναι σαν να μην την εχω βαλει στην πριζα.Ξερω οτι πρεπει να αγορασω νεα οθονη,αλλα δν υπαρχουν χρηματα. Ενα αλλο προβλημα που εχω ειναι οτι, οταν παιζω στο STEAM το PC κλεινει απο μονο του, αυτο το προβλημα ξεκινησε πριν κανα 2μηνο, χθες με την βοηθεια ενος φιλου απο το STEAM (επηδει δεν ξερω τιποτα απο PC) ειδα οτι η motherboard εχει θερμοκρασια 122c Tώρα αν με ρωτήσετε τι processor εχω, τι motherboard εχω, και ολα αυτα που ρωτανε σε τετοιες περιπτωσεις, δεν ξερω, απο αυτα εχω πληρη μεσανυχτα, Εχω windows 7, 4GB RAM, 4GB κάρτα γραφεΐκων Nvidia. Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν μπορω με καποιον τροπο να διορθοσω το προβλημα με την οθονη Ξερω οτι αυτο που πρεπει να με ανησυχεί περισσοτερο ειναι 122c που εχει η motherboard, αλλα οπως ειπα απο αυτα εχω πληρη μεσανυχτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Φεβρουάριος 5, 2016 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2016 Γράψε αναλυτικά το σύστημά σου. Πιθανές αιτίες: Προβληματικό ή ανεπαρκές τροφοδοτικό, προβληματική κάρτα, υψηλές θερμοκρασίες σε cpu-gpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 5, 2016 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2016 122 βαθμούς δεν είχες και αν είχες, αποκλείεται να το έβλεπε μέσω προγραμμάτων. Κολλημένος σένσορας ειναι.Αφού δεν ξέρεις να πεις τι εξαρτήματα έχεις και θεωρώντας ότι δεν ανοίγει για να εγκαταστήσεις κάποια προγράμματα, άνοιξε το κουτί απο το πλάι βγάλε κάποιες φωτογραφίες να δουμε τι παίζει. Ισως να έχεις θέμα σκόνης, να έχεις καιρό να αλλάξεις πάστα κλπ. Ίσως απλά η κάρτα γραφικών να μη πατάει καλά ή κάποια μνήμη και να μην ανοίγει. Ισως να ειναι και κάτι πιο σοβαρό. Επίσης σημαντικό εχεις καμια τηλεόραση στο σπίτι να τη συνδέσεις στο pc στη θέση της οθόνης που έχεις τώρα, να δουμε αν θα δώσει σήμα; Για να αρχίσουμε σιγά σιγά να αποκλείουμε κάποια πράγματα; ΥΓ όταν δεν έχεις γνώσεις έστω και τα βασικά, δύσκολα παίρνεις βοήθεια απο ένα φόρουμ. Αυτοί που σε συμβουλεύουν θα σε βάλουν να κάνεις πράγματα που θα έκαναν οι ίδιοι, επειδή ακριβώς δεν ειναι δίπλα σου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Φεβρουάριος 5, 2016 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2016 πρώτο βήμα όπως σου γράφει ο φίλος karmen1983 είναι να καταλάβεις αν το πρόβλημα είναι στην οθόνη ή στον υπολογιστή. Αν έχεις άλλο καλώδιο δες και το θέμα καλωδίου που αρχικώς είναι το πιο εύκολο να τσεκάρεις. Αφού αποκλείσεις το θέμα καλωδίου δοκίμασε αν μπορείς με άλλη οθόνη. Υποψιάζομαι ότι η οθόνη τα τίναξε (γράψε και ποιο μοντέλο είναι). Σε αυτή την περίπτωση για να κάνεις μόνος σου επισκευή είναι χλωμό. Για να βρεις να σου κάνει άλλος η απάντηση είναι εξαρτάται και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι συμφέρει οικονομικά να πληρώσεις άλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλεξανδρα Στεφανου Φεβρουάριος 6, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2016 Δοκίμασα την οθονη μιας φιλης μου στο PC μου, και ανοιξε κανονικα.Αρα το θεμα ειναι οτι η οθονη μου πεθανε. Eπεξεργαστης AMD A8-5600K APU with Radeon Graphics 3.60 GHz Καρτα γραφικων Nvidia GeForce GT 640 4GB Λειτουργικο συστημα Windows 7 Ultimate Την θερμοκρασια της μητρικης την ειδα στο προγραμμα AIDA64 και αυτες ειναι οι θερμοκρασιες που μου δειχνει Motherboars 122c CPU 33c CPU#1/Core#1 3c CPU#1/Core#2 3c CPU#1/Core#3 3c CPU#1/Core#4 3c GPU 35c Σκονη δεν εχει τον καθαρισα, τωρα για την αλλαγη παστας χλωμο να το κανω μονη μου, το PC το εχω 2 χρονια, το αλλο που ειχα πεθανε, η οθονη εναι λιγο αρχαια την ειχα αγορασει το 08, Envision μαρκα, δεν θυμαμαι μοντελο Αυτη την στιγμη ειμαι στο PC μου, αλλα με την οθονη της φιλης μου. Εδω ειναι και ενα screenshot απο το AIDA64 με της θερμοκρασιες που εχει αυτη την στιγμη το PC μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 6, 2016 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2016 Οι θερμοκρασίες σου σε idle δε λένε κάτι. Καλά φαίνεται να ειναι αν και θα μπορούσε καλύτερα σε idle. Το 0 και το 122 είναι κολλημένοι σένσορες μη δίνεις σημασία. Οπότε δοκίμασε με το Steam τώρα που έχεις την οθόνη της φίλης σου εκεί και δες αν ξανακλείσει. Αν ξανακλείσει βγάλε μας μία φωτογραφία το τροφοδοτικό.Και θα κατεβάσεις και ένα δύο προγραμαμτάκια για στρεσάρισμα CPU και GPU να το δούμε. Αλλα δοκίμασε πρώτα το Steam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλεξανδρα Στεφανου Φεβρουάριος 6, 2016 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2016 Θελω να προσθεσω οτι οταν παιζω στο STEAM το PC μου κλεινει απο μονο του, και οπως αναφερω στο πρωτο μου post αυτο το προβλημα ξεκινησε πριν κανα 2μηνο, ανοιξα το PAYDAY 2 επαιξα κανονικα και ξαφνικα το PC κλεινει και ξανανοιγει σαν να εγινε συντομη διακοπη ρευματος, αυτο το εκανε συνεχεια μονο οταν επαιζα PAYDAY 2, αλλα πριν δυο εβδομαδες το εκανε και στο Killing Floor απο τοτε σταματησα να παιζω γιατι φοβαμαι μην κλεισει και δεν ανοιγει ποτε ξανα ειλικρινα φοβαμαι να παιξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Φεβρουάριος 6, 2016 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2016 Φαίνεται ότι το πρόβλημά σου δεν είναι η οθόνη. Το τροφοδοτικό σου ποιο είναι? Βρες ένα δανεικό καλό και παίξε για κάποιες μέρες. Κλείνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts