Jump to content



Προβλημα με RMA καρτας γραφικων


babyonboard

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την άσχημη εμπειρία μου με το RMA γνωστου μαγαζιού  σε μια κάρτα γραφικών MSI 660 TI power edition.

 

Η κάρτα δεν βγάζει ψηφιακό σήμα από την έξοδο DVI-I που εχει παρα αναβοσβήνει όταν συνδεθεί με dvi καλώδιο σε οθόνη. 

 

Με φώναξαν από το service να την παραλάβω λέγοντας μου ότι λειτουργεί κανονικά.

Τσεκαραμε την κάρτα μαζί γιατί δεν τους πίστευα. Η dvi-d εξοδος παίζει κανονικά. Η dvi-I αναβοσβήνει η οθόνη μη δίνοντας σήμα.  

 

Η dvi- I βγάζει και αναλογικά σήμα συνδέοντας την οθόνη σε VGA  καλωδιο ως γνωστόν για παλαιότερες οθόνες. Βάζουν λοιπόν τον ανταπτορα και συνδέουν σε αναλογική εισοδο οθόνης.

«Να το μου λέει.. δουλεύει. »

«ωραία λέω αλλα αναλογικά.. θέλω να δουλεύει ψηφιακά»

«μα μου λέει δουλεύει, δεν εχει πρόβλημα. Το dvi-d καλωδιο δεν κανει γιατί θέλει ειδικο dvi καλωδιο με έξτρα πινάκια για να παίξει>> εννοωντας τα πινακια για το αναλογικο σημα.

 

Εν ολιγοις στο τελος καταληξαμε οτι και καλα η καρτα εσταλει στην MSI και οτι αποφανθηκαν οτι δεν ειχε κανενα προβλημα, μα οτα νρωτησα που ειναι ο αντιπροσωπος ...σιγη. Η καρτα εκρατηθει απο μερους τους τελικα για να ελεγχθει ξανα, και την παρασκευη με ενημερωσαν και παλι οτι λειτουργει κανονικα και οτι δεν χρειαζεται να κανουν κατι.

 

Οπως καταλαβαινετε πελαγωσα. Εχω μαζεψει οτι χαρτουρα υπαρχει να υποστηριξω το οτι με κοροιδευουν και περιμενω επισμη απαντηση σε email απο την MSI.

 

Αν επιτρεπουν οι mods μπορω να πω και το ονομα του μαγαζιου.

 

Ακουω τις γνωμες σας

Link to comment
Share on other sites

Το μαγαζί κιτρινίζει καθόλου;

 

Καλώδιο δεν είχαν με όλα τα πινάκια;

 

Βασικά σε καλύπτουν οι άλλες ψηφιακές έξοδοι, για αυτό και σε ταλαιπωρούν. Δεν νομίζω να έχουν και 660TI οπότε τους δημιουργείται θέμα.

Αλλά και να μπορούν να σε καλύψουν οι άλλες έξοδοι, άλλο DVI-I και άλλο VGA σκέτο. Αν η εν λόγω έξοδος δεν λειτουργεί σωστά με την αποστολή ψηφιακού σήματος, έχεις δικαίωμα αντικατάστασης. Μπορεί να είναι προάγγελος μεγαλύτερου προβλήματος αυτό το σύμπτωμα.

Link to comment
Share on other sites

Dual link καλωδιο συνδεαμε αλλα οχι με τα πινακια του σταυρου

dual-dvi.jpg

 

Πιθανο και γω πιστευω οτι για αυτο με ταλαιπωρουν. Αλλα ο λογος που υποστηριζουν το επιχιερημα τους εινσι τουλαχιστον αστειος.

 

Δεν ειναι κιτρινος. Αλλα ο κλασικος κοκκινομαυρος που καποτε ηταν υποδειγμα RMA. Σημερα παντως σιγουρα δεν ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις απολυτο δικιο γενικα και δικαιουσαι αλλαγη, αλλα πρεπει να τους αποδειξεις τη βλακεια τους.

Αποτι καταλαβαινω υποστηριζουν οτι δε λειτουργει σωστα γιατι δεν εχουν το σωστο καλωδιο να συνδεσουν.

Αποσο ξερω, dvi-i καλωδιο δεν υπαρχει μονο η θυρα λεγεται ετσι απλα επειδη παρεχει εκτος απο τα ψηφιακα πινακια, και τα αναλογικα. Αλλα τα μεν ειναι ανεξαρτητα απο τα δε, δηλαδη τα αναλογικα χρησιμοποιουνται μονο αν συνδεσεις τον ανταπτορα dvi σε dsub (=vga). Αρα δεν εχει καποια βαση το επιχειρημα οτι χρειαζονται ειδικο καλωδιο dvi για αυτη τη θυρα.

Πιστευω και εγω οτι επειδη ειναι ελαχιστο το προβλημα (αφου θεωρητικα μπορειε να παρεις και ψηφιακη εξοδο απο την αλλη θυρα, και δευτερη ψηφιακη απο το hdmi πχ και αναλογικη απο την θυρα που υπολειτουργει) προσπαθουν να αποφυγουν το rma. Δε ξερω αν οντως τη στειλανε στην msi (και δεν ειχαν περιγραψει σωστα το προβλημα οποτε και εκεινοι δε το πηραν χαμπαρι) η αν σε παραμυθιασαν για να μη πληρωνουν μεταφορικα...παντως προβλημα υφισταται και αν δεν εχεις προβλημα εσυ να ζορισεις λιγο την ψυχικη υγεια σου, προτεινω να επιμεινεις.

παντως αν και το rma τους εχει παρει τον τρελο κατηφορο συνηθως σε εταιρειες οπως η msi που τους καλυπτουν καλα βγαζεις ακρη...

Link to comment
Share on other sites

Αναμενω email απο την MSI. Περιεγραψα το προβλημα, και μολις μου απαντησουν θα παω να παραλαβω. ΘΑ παω και την 760 που εχω να την δοκιμασουν (επισης MSI) να δβ τοτε τι θα μου πουν, η οποια εχει ολοιδια specs στις εξοδους της.

Link to comment
Share on other sites

Dear Sir

 

We are sorry to hear that you experience a problem.

MSI does not accept RMA from end users, you will need to return the card to the dealer.

 

For DVI-I and DVI-D, could you please connect a monitor with only Digital, to see whether the Digital part is working

Do not use a monitor which can support both digital and analog

 

If the digital output is still not working with a DVI-D monitor only, the card can be considered defect.

 

 

Thank you and Best regards,

 

MSI Europe BV

Mainboard and VGA Card Service

 

ΜΕ απαντησαν..!

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, υπάρχουν κάποιες βλάβες που είναι πολύ εξειδικευμένες ώστε να πεις "Ο χρήστης της έκανε για να του δώσουμε πιο καινούρια κάρτα". Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορείς να χαλάσεις με κάποιο τρόπο εσκεμμένα μόνο το ψηφιακό κομμάτι μιας εξόδου εικόνας κάρτας γραφικών, που μπορεί να στέλνει τόσο ψηφιακό όσο και αναλογικό σήμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις το RMA θα έπρεπε να είναι αυτονόητο - no questions asked. Άλλο να σου φέρουν κάρτα που έχει εκραγεί επειδή τα είδε όλα - και τα 220V - κατευθείαν από την πρίζα και άλλο να σου φέρουν κάρτα με τόσο εξειδικευμένο πρόβλημα.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

δεν αμισβητουν οτι ειναι προβλημα που ΔΕΝ δημιουργησε ο χρηστης προφανως. απλα επειδη ειναι προβλημα που στην πραξη θα απασχολησει ουτε το 2% των χρηστων, απο τη στιγμη που η καρτα εχει ηδη τουλαχιστον αλλες 2 ψηφιακες εξοδους που λειτουργουν, και η ελατωματικη δουλευει αναλογικα, και το hdmi ειναι κομπλε σαν hdmi, πρακτικα πρεπει για να δημιουργηθει αντικειμενικο προβλημα στο χρηστη να θελει να συνδεσει 3 οθονες ταυτοχρονα ψηφιακα (που δε ξερω καν αν το υποστηριζει η καρτα εξαρχης) προσπαθουν να λουφαρουν το RMA

 

Παντως ειναι καταντια για το πλαισιο να εχει φτασει σε σημειο να θελει να γλιτωσει μεταφορικα εξοδα (απο τη στιγμη που η msi θα το καλυψει). Το κατανοω σε καποια σκουτζαδικα που βγαινουν/δε βγαινουν στο τελος του μηνα να εχουν τετοιες συμπεριφορες (κατανοω ειπα οχι επικροτω, απαραδεκτο ειναι αλλα εχει λογικη βαση αυτο λεω) αλλα ολοκληρω πλαισιο να εχει φτασει σε σημειο να θελει να γλιτωσει 5-10ε σε μεταφορικα....τι να πω.

Εκτος και αν δεν προκειται να τους καλυψει η MSI επειδη ειναι παλια η καρτα και γιαυτο συμπεριφεροναι ετσι, για να μη τη φανε οι ιδιοι τη ζημια. Μου εχει συμβει με σκληρο seagate που πεθανε κοντα στο τελος της εγγυησης και μου λεγανε οτι η seagate δε θα τους καλυψει γιατι η εγγυηση για αυτους με τη seagate ξεκινα απο τη στιγμη που τον εισαγανε στο καταστημα, οποτε ηταν δυσκοιλιοι επειδη θα επρεπε οι ιδιοι να φανε το κοστος του νεου δισκου. Δε ξερω αν μπορει να παιζει κατι τετοιο και σε καρτα γραφικων...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.