Jump to content

αλλαγή GPU

giorgosPam

Recommended Posts

Καλησπέρα!!

Έχω πρόβλημα με την GPU όταν παίζω παιχνίδια η οθόνη μπαίνει σε εξοικονομήσει ενεργείς! Πήγα το pc σε έναν τεχνικό και μου είπε ότι έχει πρόβλημα η GPU, την έφτιαξε μου είπε άλλα μετά από 3 μήνες ξανά το ίδιο!! Σκέφτομαι να την αλλάξω αλλά δεν ξέρω τι να πάρω! 

το pc φοράει

CPU: Intel core 2 duo e8400

Mainboard: Asus P5Q

GPU: Nvidia GeForce 9800 GTX/9800 GTX+

Επίσης σκέφτομαι να το αναβαθμίσω. Αξίζει η να πάω σε ολόκληρο pc?

ευχαριστώ!!  :)

Η σειρά 8000 και η σειρά 9000 της Nvidia είχαν θέμα με τις κολλήσεις τους. Μπορείς να τσεκάρεις κάποιον οδηγό για "ψήσιμο της κάρτας γραφικών στον φούρνο" (αν το ψάξεις στο google φαντάζομαι θα βρεις αρκετούς, πιθανόν υπάρχουν και στο forum), μπας και καταφέρεις να λειτουργήσεις την κάρτα σου λίγο καιρό ακόμα, τόσο όσο χρειάζεται να σου κάτσει κάποια καλή προσφορά μεταχειρισμένης κάρτας, που θεωρώ ότι θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Ένα καινούριο σύστημα πάντως θα μπορούσε να σου προσφέρει το κάτι παραπάνω και σε άλλους τομείς πέραν των παιχνιδιών, οπότε μια αναβάθμιση ίσως να είναι καλή λύση. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια ιδιαίτερα ένας Intel με τα ενσωματωμένα του γραφικά ίσως να αρκεί. Αν θέλεις κάτι παραπάνω στα γραφικά και οικονομικό ένας A8 7600 της AMD θα ήταν πολύ καλή επιλογή. Αν μπορείς να διαθέσεις επιπλέον χρήματα μπορείς να πας σε λύση και με ξεχωριστή κάρτα γραφικών, καινούρια ή μεταχειρισμένη.

Σκέφτομαι να πάρω μια καινούρια (καλύτερη) κάρτα γραφικών και έναν SSD!! αξίζει να το κάνω η να πάω σε ένα πιο καινούριο σύστημα; (προτάσεις φίλων για μια φθηνή λύση) Αν αξίζει τι θα μπορούσα να βάλω;

Και πάλι θα πρέπει να δώσεις λεπτομέρειες "Διαθέτω τόσα, θέλω να κάνω αυτό με την νέα μου κάρτα". Επίσης θα χρειαστεί το μοντέλο του τροφοδοτικού ( κανονικά μοντέλο, όχι απλά watt).

Έγινε επεξεργασία από yanni

Οτι καρτα και να παρεις ,δε θα τραβαει ο επεξεργαστης σου δυστυχως. Οποτε μαλλον πρεπει να πας σε νεο συστημα. Και να μας δωσεις και πληροφοριες οπως ειπε ο yanni παραπανω. :)

Ssd να παρεις οπως και να εχει. Ειδικα τα παλια συστηματα τα ανασταινει! Απο κει και περα ολα ειναι θεμα μπατζετ και απαιτησεων. Κρινοντας απο το συστημα σου, σκεπτομαι οτι μπορει να εχεις και οθονη απο αυτη την εποχη με αναλυση 1280*1024 πχ. Οποτε αν θες να παιξεις στην ιδια οθονη μια μτχ καρτα του 100αρικου ΜΑΞ θα σε υπερκαλυψει. Αλλα για πες... Τι ακριβως θελεις και ποσα θελεις να δωσεις;

Με ένα ssd και καμια μεταχειρισμενη 560ti, 660 θα είσαι αρχηγός .

Έτσι κι αλλιώς οι απαιτήσεις σου ειναι χαμηλές για να μην είχες θέμα με τα παλιά σου.

Και πιο καινούργια gpu χαμηλότερου segment μπορεί να σε εξυπηρετεί ,τύπου hd 7770, gtx 650 κλπ

Έχεις το καλύτερο ίσως chipset (P45) σε s775 και μπορείς άνετα να βάλεις ένα ΧΕΟΝ σειράς L όπως L5420 ή L5430 που έχουν και χαμηλή κατανάλωση. Ο μεν L5430 περίπου στα 35 ευρώ ο δε L5420 ακόμα φθηνότερα. Θα πρέπει να περάσεις ένα μονταρισμένο ΒΙΟS. Αλλά δεν είναι τίποτε αυτό. Εύκολα βρίσκεται. Βάζοντας και έναν ssd όπως έχει αναφερθεί + τον ΧΕΟΝ θα έχεις άλλο μηχάνημα.

Τώρα για την κάρτα γραφικών θα πρέπει να αναφέρεις τι παιχνίδια παίζεις για να σου προταθεί κάποια. Αν θέλεις να παίξεις καινούργια παιχνίδια και σε υψηλά γραφικά μάλλον θα πρέπει τότε  να πάρεις νέο σύστημα. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το υπάρχων σύστημα μπορείς να το κρατήσεις ως 2ο pc και με τις παραπάνω αλλαγές θα είναι αξιοπρεπέστατο.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
  • Like 2

το pc φοράει

CPU: Intel core 2 duo e8400

Mainboard: Asus P5Q

GPU: Nvidia GeForce 9800 GTX/9800 GTX+

από σκληρούς δίσκους 1 patriot blaze 120gb 1 western digital 500gd

ram: 2x kingston 2gb, 2x patriot memory 1gb 

windows 7

τροφοδοτικό δεν ξέρω τι είναι μόνο hiper γράφει, αυτό είναι νομίζω

https://www.google.gr/search?q=%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+hiper&espv=2&biw=1920&bih=979&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi1kduioNTKAhXGkCwKHRCTD0oQ_AUIBigB#imgrc=rhlh7b1wF5JkFM%3A

το pc το είχα πάρει το 2006 και ήταν στημένο για internet cafe! 

οθόνη είναι lg flatron w2243s

αυτά ξέρω!  :)

παιχνίδια LOL, GTA IV( που κολλάει πολύ πλέων ενώ παλιά το έπαιζε μια χαρά) call of duty, γενικά θέλω να παίζει καλά τα παιχνίδια και σε καλά γραφικά!

λεφτά στα 300 αν αξίζει για αναβάθμιση, αλλιώς new pc!!  :mellow:

Έγινε επεξεργασία από giorgosPam

Για αυτά τα games μια 750 ti + ssd + XEON δεν θα έχεις πρόβλημα. Κόστος στα 250 περίπου. Μπορείς φυσικά να βάλεις και μια 960. Πιθανόν να έχεις καποιο μιλκομπούκαλο  :p  αλλά θα είσαι ακόμα καλύτερα. Αν όμως με την 9800 gt βολευόσουν τότε πάνε στην 750 Ti.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
  • Like 1

Πιθανόν να έχεις καποιο μιλκομπούκαλο   αλλά θα είσαι ακόμα καλύτερα
 x0a0x0ax0a0 μιλκομπουκαλο λεει χαχαχα ειχα χρονια να το ακουσο!! :lol:  :lol:  

οταν λετε για xeon π.χ. http://ark.intel.com/products/33910/Intel-Core2-Duo-Processor-E8400-6M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB??

γιατι ο δικος μου δουλευει στα 3 GHz