Jump to content

Σχετικα με την DFI NF4 SLi DR(προβληματα/αποριες με το συστημα μου))

fanisk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα...σε αυτο το θεμα θα γραφω οτι εχει σχεση με τη μητρικη μου και προβληματα/αποριες για να με βοηθησετε...(Βασιλακη μη ποσταρεις εδω μεσα, δεν χρειαζομαι τη βοηθεια σου...)

Πριν λιγο βαλαμε τα πραγματακια πανω αλλα η DFI δεν λεει να συνεργαστει με το φλοπυ!

Ενω σιγουρα το φλοπυ δουλευει, απο safe mode το διαβαζει, αν βαλουμε startup disk για να κανουμε format...δεν τη βρισκει!

Στο bios τη βλεπει...αλλα αν κ την εχουμε ορισει ως 1st στο boot δεν την διαβαζει κ συνεχιζε το φορτωμα των windows...

Μηπως εχω κανει καποιο λαθος????? Στο bios τη βλεπει στο removable, κ επισης στη 1st boot συσκευη εχω βαλει removable..

:help: :help: :help: :help: :help:

κλασσικό λάθος είναι να βάζεις το καλώδιο ανάποδα, το κάνω μία στις δύο φορές που λύνω το πισί... αν είναι αυτό που λέω τότε το λαμπάκι του floppy είναι μονίμως ανοιχτό. απλά αλλάζεις φορά στο πλατύ καλώδιο που πάει στο πίσω μέρος του floppy

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Πολλά λάθη και δεν κάνει boot από το floppy βγάζοντας πολλά μηνύματα σφάλματος. Το καλώδιο είναι τοποθετημένο μια χαρά και η όλη συμπεριφορά μου θυμίζει περισσότερο software πρόβλημα.

Ευκαιρία ήθελα πάντως να το καταργήσω...

Αρχική απάντηση από dpresv

κλασσικό λάθος είναι να βάζεις το καλώδιο ανάποδα, το κάνω μία στις δύο φορές που λύνω το πισί... αν είναι αυτό που λέω τότε το λαμπάκι του floppy είναι μονίμως ανοιχτό. απλά αλλάζεις φορά στο πλατύ καλώδιο που πάει στο πίσω μέρος του floppy

Το δοκιμασα φιλε μου πολλες φορες κ το βαζω σωστα...το εβαλα κ αναποδα αλλα το λαμπακι εμενε μονιμα ανοιχτο...

Τωρα που το θυμηθηκα, ενω στο safe mode βλεπω το floppy στο my computer, οποια δισκετα κ να βαλω μεσα, μου βγαζει το μηνυμα"βαλτε δισκετα μπλα μπλα μπλα" καπως ετσι...δλδ σαν να μην εχω δισκετα μεσα!

Βοηθεια!

μηπως εχει προβλημα η δισκετα;

μήπως εχεις βαλει το floppy στη θεση B του καλωδιου και απο το bios το εχεις δηλάωσει A?

Δοκίμασε να βαλεις τουμπα το καλώδιο δηλαδη να αλλαξεις την ακρη που παει στη μητρικη και στο floppy μεταξυ τους

Αρχική απάντηση από def

μηπως εχει προβλημα η δισκετα;

Οχι δοκιμασαμε 2 διαφορετικες startup δισκετες(μια δικη μου μια του ξαδερφου μου) κ δεν παιζει...

Επισης στο safe mode ακομα κ δισκετα με πχ word excel αρχεια να εβαζα, παλι ηταν σαν να μην εχω δισκετα μεσα στο φλοπυ...

Δυο πραγματακια εχω να πω...

1) κοιτα μηπως το FDC ειναι αυτο που νομιζω (floppy disk controller) και ειναι απενεργοποιημενο απο το BIOS, δεν εχω floppy αλλα το εχει παρει το ματι μου καπου στο BIOS

2) Πολυ εγωιστικο το thread Fanis_k ... υπαρχει ιδη thread με τα προβληματα λυσεις στο οποιο ειναι πιο σωστο να ειναι μαζεμενες ολες οι λυσεις των προβληματων !

μαν στο δευτερο μενου του BIOS εχει κατω επιλογη FD controller. Τσεκαρε αν ειναι ενεργοποιημενη. Παντως σιγουρα δεν εβαλεσ καλα τα καλωδια , δεν εννοω σωστα αλλα να πατησαν καλα.

esdee θα κοιταξω τωρα κ θα σας πω..

Οχι δεν ειναι εγωιστικο, αλλα μιας κ εντελως καινουριος στις DFI(κ απο τις προηγουμενες...) δεν εχω ιδεα, κ νομιζα πως καλυτερο ειναι να τα εχω ολα μαζεμενα σε ενα θεμα παρα να σας ζαλιζω στο αλλο θεμα...

κ ειλικρινα δεν σκεφτηκα οτι θα φανει εγωιστικο...

Τεσπα οκ ας το συνεχισουμε στο αλλο:) Παρακαλω να διαγραφει το thread αυτο:)

Αρχική απάντηση από ea6gka

μαν στο δευτερο μενου του BIOS εχει κατω επιλογη FD controller. Τσεκαρε αν ειναι ενεργοποιημενη. Παντως σιγουρα δεν εβαλεσ καλα τα καλωδια , δεν εννοω σωστα αλλα να πατησαν καλα.

Ναι ολα τα καλωδια ειναι σωστα, κ τα τσεκαρα 3 φορες μαλιστα!

Onboard FDC controller μηπως?? Ειναι enabled..

Αρχική απάντηση από ea6gka

FDC μηπως? ειναι κατω απο εκει που δινεις την προτεραιοτητα στις συσκευες.

Δεν σε προλαβα...εκανα edit στο προηγουμενο ποστ, το βρηκα αλλα ειναι enabled..

Fanis_θα πω ενα κουφο αλλα δοκιμασετο.βγαλε την μπαταρια για 10 λεπτα.

Αρχική απάντηση από def

Fanis_θα πω ενα κουφο αλλα δοκιμασετο.βγαλε την μπαταρια για 10 λεπτα.

Θα το δοκιμασω..

ΥΓ:Μολις λυθει το προβλημα με το φλοπυ, παρακαλω να διαγραφει αυτο το θεμα κ να συνεχισουμε στο αλλο.

Ισως χαζο αλλα..

Αν εχει χαλασει το φλοπυ(το δευτερο που θα εχει χαλασει...) κ αναβει το φωτακι του αλλα αν κ βαζω δισκετα ειναι σαν να μην εχω δισκετα...στεκει αυτο ή οχι??

φυσικα και στεκει αυτο που λες. το δοκιμασες αυτο που σου ειπα;

Αρχική απάντηση από def

φυσικα και στεκει αυτο που λες. το δοκιμασες αυτο που σου ειπα;

Ναι αμε...αλλα παλι τα ιδια δεν αλλαξε κατι!

Τη λεξη floppy στο bios τη γραφει με ασπρα ή με κιτρινα γραμματα στο μενου removable??Μπορει να δει καποιος παρακαλω??

Μου τη γραφει με ασπρα...μηπως ειναι χαλασμενο το φλοπυ κ για αυτο δεν παιζει κ το γραφει με ασπρα?

Εεεε τι να πω!! Εβαλα ενα φλοπυ που το θεωρουσα "χαλασμενο" κ δουλεψε...

Επισης κ 2 επιλογες στο bios(η μια ελεγε κατι για 40-80) ηταν disabled αλλα τις εκανα enabled...

Τωρα κανει format για να περαστουν τα XP PRO..

Σας ευχαριστω, παρακαλω να διαγραφει το θεμα κ να συνεχισουμε στο γνωστο thread με τις DFI.

μου φαίνεται οτι θα έπρεπε να αλλάξεις τον τίτλο του thread....δεν σου φταίει το άμοιρο το board!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.