fanisk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2005 Καλημερα...σε αυτο το θεμα θα γραφω οτι εχει σχεση με τη μητρικη μου και προβληματα/αποριες για να με βοηθησετε...(Βασιλακη μη ποσταρεις εδω μεσα, δεν χρειαζομαι τη βοηθεια σου...) Πριν λιγο βαλαμε τα πραγματακια πανω αλλα η DFI δεν λεει να συνεργαστει με το φλοπυ! Ενω σιγουρα το φλοπυ δουλευει, απο safe mode το διαβαζει, αν βαλουμε startup disk για να κανουμε format...δεν τη βρισκει! Στο bios τη βλεπει...αλλα αν κ την εχουμε ορισει ως 1st στο boot δεν την διαβαζει κ συνεχιζε το φορτωμα των windows... Μηπως εχω κανει καποιο λαθος????? Στο bios τη βλεπει στο removable, κ επισης στη 1st boot συσκευη εχω βαλει removable.. :help: :help:
dpresv Μάρτιος 8, 2005 #2 Μάρτιος 8, 2005 κλασσικό λάθος είναι να βάζεις το καλώδιο ανάποδα, το κάνω μία στις δύο φορές που λύνω το πισί... αν είναι αυτό που λέω τότε το λαμπάκι του floppy είναι μονίμως ανοιχτό. απλά αλλάζεις φορά στο πλατύ καλώδιο που πάει στο πίσω μέρος του floppy
tristeno1416003162 Μάρτιος 8, 2005 #3 Μάρτιος 8, 2005 Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Πολλά λάθη και δεν κάνει boot από το floppy βγάζοντας πολλά μηνύματα σφάλματος. Το καλώδιο είναι τοποθετημένο μια χαρά και η όλη συμπεριφορά μου θυμίζει περισσότερο software πρόβλημα.Ευκαιρία ήθελα πάντως να το καταργήσω...
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #4 Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από dpresv κλασσικό λάθος είναι να βάζεις το καλώδιο ανάποδα, το κάνω μία στις δύο φορές που λύνω το πισί... αν είναι αυτό που λέω τότε το λαμπάκι του floppy είναι μονίμως ανοιχτό. απλά αλλάζεις φορά στο πλατύ καλώδιο που πάει στο πίσω μέρος του floppy Το δοκιμασα φιλε μου πολλες φορες κ το βαζω σωστα...το εβαλα κ αναποδα αλλα το λαμπακι εμενε μονιμα ανοιχτο...Τωρα που το θυμηθηκα, ενω στο safe mode βλεπω το floppy στο my computer, οποια δισκετα κ να βαλω μεσα, μου βγαζει το μηνυμα"βαλτε δισκετα μπλα μπλα μπλα" καπως ετσι...δλδ σαν να μην εχω δισκετα μεσα!Βοηθεια!
morpheus Μάρτιος 8, 2005 #6 Μάρτιος 8, 2005 μήπως εχεις βαλει το floppy στη θεση B του καλωδιου και απο το bios το εχεις δηλάωσει A?Δοκίμασε να βαλεις τουμπα το καλώδιο δηλαδη να αλλαξεις την ακρη που παει στη μητρικη και στο floppy μεταξυ τους
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #7 Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από def μηπως εχει προβλημα η δισκετα; Οχι δοκιμασαμε 2 διαφορετικες startup δισκετες(μια δικη μου μια του ξαδερφου μου) κ δεν παιζει...Επισης στο safe mode ακομα κ δισκετα με πχ word excel αρχεια να εβαζα, παλι ηταν σαν να μην εχω δισκετα μεσα στο φλοπυ...
esdee Μάρτιος 8, 2005 #8 Μάρτιος 8, 2005 Δυο πραγματακια εχω να πω...1) κοιτα μηπως το FDC ειναι αυτο που νομιζω (floppy disk controller) και ειναι απενεργοποιημενο απο το BIOS, δεν εχω floppy αλλα το εχει παρει το ματι μου καπου στο BIOS2) Πολυ εγωιστικο το thread Fanis_k ... υπαρχει ιδη thread με τα προβληματα λυσεις στο οποιο ειναι πιο σωστο να ειναι μαζεμενες ολες οι λυσεις των προβληματων !
ea6gka Μάρτιος 8, 2005 #9 Μάρτιος 8, 2005 μαν στο δευτερο μενου του BIOS εχει κατω επιλογη FD controller. Τσεκαρε αν ειναι ενεργοποιημενη. Παντως σιγουρα δεν εβαλεσ καλα τα καλωδια , δεν εννοω σωστα αλλα να πατησαν καλα.
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #10 Μάρτιος 8, 2005 esdee θα κοιταξω τωρα κ θα σας πω.. Οχι δεν ειναι εγωιστικο, αλλα μιας κ εντελως καινουριος στις DFI(κ απο τις προηγουμενες...) δεν εχω ιδεα, κ νομιζα πως καλυτερο ειναι να τα εχω ολα μαζεμενα σε ενα θεμα παρα να σας ζαλιζω στο αλλο θεμα... κ ειλικρινα δεν σκεφτηκα οτι θα φανει εγωιστικο... Τεσπα οκ ας το συνεχισουμε στο αλλο Παρακαλω να διαγραφει το thread αυτο
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #11 Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka μαν στο δευτερο μενου του BIOS εχει κατω επιλογη FD controller. Τσεκαρε αν ειναι ενεργοποιημενη. Παντως σιγουρα δεν εβαλεσ καλα τα καλωδια , δεν εννοω σωστα αλλα να πατησαν καλα. Ναι ολα τα καλωδια ειναι σωστα, κ τα τσεκαρα 3 φορες μαλιστα!Onboard FDC controller μηπως?? Ειναι enabled..
ea6gka Μάρτιος 8, 2005 #12 Μάρτιος 8, 2005 FDC μηπως? ειναι κατω απο εκει που δινεις την προτεραιοτητα στις συσκευες.
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #13 Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka FDC μηπως? ειναι κατω απο εκει που δινεις την προτεραιοτητα στις συσκευες. Δεν σε προλαβα...εκανα edit στο προηγουμενο ποστ, το βρηκα αλλα ειναι enabled..
def Μάρτιος 8, 2005 #14 Μάρτιος 8, 2005 Fanis_θα πω ενα κουφο αλλα δοκιμασετο.βγαλε την μπαταρια για 10 λεπτα.
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #15 Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από def Fanis_θα πω ενα κουφο αλλα δοκιμασετο.βγαλε την μπαταρια για 10 λεπτα. Θα το δοκιμασω..ΥΓ:Μολις λυθει το προβλημα με το φλοπυ, παρακαλω να διαγραφει αυτο το θεμα κ να συνεχισουμε στο αλλο.
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #16 Μάρτιος 8, 2005 Ισως χαζο αλλα..Αν εχει χαλασει το φλοπυ(το δευτερο που θα εχει χαλασει...) κ αναβει το φωτακι του αλλα αν κ βαζω δισκετα ειναι σαν να μην εχω δισκετα...στεκει αυτο ή οχι??
def Μάρτιος 8, 2005 #17 Μάρτιος 8, 2005 φυσικα και στεκει αυτο που λες. το δοκιμασες αυτο που σου ειπα;
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #18 Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από def φυσικα και στεκει αυτο που λες. το δοκιμασες αυτο που σου ειπα; Ναι αμε...αλλα παλι τα ιδια δεν αλλαξε κατι!Τη λεξη floppy στο bios τη γραφει με ασπρα ή με κιτρινα γραμματα στο μενου removable??Μπορει να δει καποιος παρακαλω??Μου τη γραφει με ασπρα...μηπως ειναι χαλασμενο το φλοπυ κ για αυτο δεν παιζει κ το γραφει με ασπρα?
fanisk Μάρτιος 8, 2005 Author #19 Μάρτιος 8, 2005 Εεεε τι να πω!! Εβαλα ενα φλοπυ που το θεωρουσα "χαλασμενο" κ δουλεψε...Επισης κ 2 επιλογες στο bios(η μια ελεγε κατι για 40-80) ηταν disabled αλλα τις εκανα enabled...Τωρα κανει format για να περαστουν τα XP PRO..Σας ευχαριστω, παρακαλω να διαγραφει το θεμα κ να συνεχισουμε στο γνωστο thread με τις DFI.
XTCgr Μάρτιος 8, 2005 #20 Μάρτιος 8, 2005 μου φαίνεται οτι θα έπρεπε να αλλάξεις τον τίτλο του thread....δεν σου φταίει το άμοιρο το board!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.