Jump to content



Fail Windows Boot manager ( code: 0x0f )


SpirosKGR

Recommended Posts

Καλησπέρα στη παρέα του thelab, σήμερα το πρωί, άφησα το pc να κάνει ανασυγκρότηση στον σκληρό δίσκο ( με το Auslogics DiskDefrag ) που έχω τα παιχνίδια. Επέλεξα στο πρόγραμμα quick defrag και shutdown μόλις τελειώσει. Να σημειωθεί ότι έχω τα παιχνίδια στον μηχανικό και στον ssd μόνο λειτουργικό σύστημα και μερικά προγράμματα. Το pc λογικά έκλεισε όσο έλειπα και πήγα μετά αφότου γύρισα να το ανοίξω, αρχικά η οθόνη έλεγε ότι δεν έχει σήμα, σκέφτηκα ότι ίσως δεν έκανε επαφή καλά το καλώδιο από την κάρτα γραφικών, κοιτάω και τη μητρική και είχε κωδικό ( Α2 ). Τα Windows δε μπούταραν παρά έβγαζαν τη γνωστή μαύρη οθόνη με τον κωδικό όπως φαίνεται παρακάτω post-59374-0-90949800-1453981296_thumb.j .

 

Ξαφνικά με έπιασε ένα τρελό άγχος και έτρεξα να σπαμμάρω με αγωνία τον @tommybertsen,  ( χαρά στο κουράγιο του :p ) και μου είπε ότι χρειάζομαι repair disk για να φτιαχτεί το πρόβλημα. Εβαλα το δισκάκι των 7ριων ( ευτυχώς που το είχα στη βιβλιοθήκη ) και επέλεξα repair ... ευτυχώς μπουτάρε κι ολα καλα. 

 

Και εδώ ερωτώ τους ειδικούς: Για ποιο λόγω το pc εμφάνισε αυτό το πρόβλημα ( το είχε ξαναεμφανίσει το καλοκαιρι με windows 8 ) 

Επίσης αυτό το System Reserved που εμφανίστηκε , τι είναι? Μετά το repair τι έχει "πειραχτεί" στο σύστημα, έχουν αλλάξει ρυθμίσεις ή όλα είναι όπως πριν ; 

 

post-59374-0-37182000-1453981589_thumb.j

 

post-59374-0-98327000-1453981644_thumb.j

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Ο ssd είναι ο samsung 840 pro ( TB written 3.62 υγεία 98% )

μηχανικός HDD caviar black : υγεία 100%

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
Link to comment
Share on other sites

Θεωρω πως γινεται οποτε να'ναι αυτο... Δε ξερω τι μπροει να το κανει "trigger". 

 

Επισης το εξτρα δεσμευμενο απο το συστημα πρεπει να ειναι για το boot manager , δεν ειμαι ομως σιγουρος! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον το πρόγραμμα που έβαλες σου χάλασε τον boot loader. Επί της παρούσης έχεις bootloader σε 2 δίσκους.Το αυτοματοποιημένο repair έκανε σε λάθος boot loader bind το λειτουργικό σου. Ο μηχανικός σου δίσκος θα έπρεπε να έχει ένα partition.Έχει 2 partitions Με μερικές εντολές στο dos φτιάχνει. Θες και ένα bootable usb disk με windows για να τρέξεις το dos από εκεί.

Έγινε επεξεργασία από komos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για αρχη αποσύνδεσε τους μηχανικούς δίσκους και άσε μονο τον ssd.

Πες μας αν bootareis έτσι η έχεις errors

 

PS . Μπορει να έχεις τον bootloader σου στον 2o δίσκο. Οχι οτι και κατι τρέχει , απλά ίσως αν χρειαστεί να αντικαταστήσεις μελοντικα τον HD να ξαναέχεις προβληματα με το boot , που μπορεις να το φτιαξεις και όταν η άμα το χρειαστείς.

Αν τώρα σε ενδιαφέρει να ξανα χτήσεις τον bootloader για το εκπαιδευτικό του μέρους , μπορώ να σου στείλω ενα μινι οδηγό.

Έγινε επεξεργασία από komos
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.