Jump to content

Χάος από καλώδια

mer

Recommended Posts

Καλημέρα.Λοιπόν η κατάσταση είναι ως έχει στις φωτογραφίες... Ένα χάος επικρατεί πίσω από το γραφείο και θα ήθελα να με πείτε ιδέες για το πως να βελτιωθούν τα πράγματα... Στη διάθεση μου έχω tire up και velcro και πιστόλι κόλας. Θα χρειαστεί να αγοράσω τίποτα; Αυτά που με ενοχλούν κυρίως είναι ο χαμός στο πολύπριζο και στο άνοιγμα όπως τα έχω σημειώσει στην τρίτη φωτογραφία

post-32692-0-25971300-1453967917_thumb.p

post-32692-0-61751700-1453967935_thumb.j

post-32692-0-56672800-1453967960_thumb.j

post-32692-0-46464500-1453967982_thumb.j

Έγινε επεξεργασία από mer

Πρώτα απ'όλα λύσε τα όλα, μετά από καιρό σίγουρα κάποια δεν τα χρησιμοποιείς, οπότε τα βγάζεις.

Αν έχεις κοντύτερα καλώδια για κάποια τα χρησιμοποιείς.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 ή 3 στήλες κάθετα από καλώδια για να μην γίνεται αυτό το χάος (θα μου πεις πώς).

Ξεχωρίζεις τα καλώδια ρεύματος που πάνε στο πολύμπριζο απ'τα υπόλοιπα μια κατηγορία.

Τα καλώδια που πάνε οθόνη ηχεία κτλ. απ'τον πύργο άλλη κατηγορία (αριστερή στήλη) και τα πας κάθετα απ'τον πύργο προς τα πάνω και τα οδηγείς

στο κενό που έχει το γραφείο ψηλά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο κανάλι με ταινία διπλής όψης για να μην φαίνονται καθόλου. 

Το ίδιο κάνεις και απ'την δεξιά πλευρά όπως είναι η φώτο, (modem, nas κτλ.) 3η στήλη ή μπορείς να πάρεις ένα φαρδύ κανάλι για όλα

και να τα οδηγήσεις με την δεύτερη κατηγορία.

• Like 1

Τίποτα δεν περισσεύει οπότε δεν έβγαλα κάτι. Κοντύτερα καλώδια επίσης δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.Αν υπήρχαν θα είχαν μπει ήδη.

Αυτό με τις στήλες δεν το είχα σκεφτεί και ήταν καλή σκέψη οπότε το ακολούθησα. Αυτό με το κενό στο γραφείο δεν το πολυκατάλαβα.

Κανάλι είναι καλή επιλογή αλλά είπα να μην μπω σε έξοδα και κόπο αυτή τη στιγμή. Αλλά για να ξέρω μελλοντικά σε περίπτωση που αποφασίσω να βάλω μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω και να αναφέρεις περίπου το κόστος;

Επίσης αναφέρεις ταινία διπλής όψης. Από όσο ξέρω υπάρχουν αυτοκόλλητα κανάλια, κάτι τέτοιο εννοείς ή να πάρω απλό κανάλι και να βάλω διπλής όψης; Μετά τις αλλαγές με λίγη κόλα, κόψιμο ράψιμο στα tire up έγινε έτσι

post-32692-0-85339100-1453993771_thumb.j

post-32692-0-28842000-1453993796_thumb.j

post-32692-0-00978100-1453993818_thumb.j

post-32692-0-79275100-1453993844_thumb.j

post-32692-0-96749000-1453993871_thumb.j

ο μι τζι , τι ειναι τουτο . 

Τι συσκευες εχεις ? Ποσα καλωδια στον αριθμο του ? Τι δουλεια εχουν ολα αυτα τα usb  (το κουτι δεν εχει μπροστινα? ) ?

Έγινε επεξεργασία από kpetros

Οι συσκευές φαίνονται. 2χπισί,ηχεία,εκτυπωτή,android box,switch αυτά. Είναι 3 usb.Προτιμώ να τα έχω έτσι. Μια προέκταση για usb 3,ένα Micro usb και ένα mini usb. Το μόνο που θα μπορούσα να αφαιρέσω από αυτά είναι το mini usb. Όλα τα άλλα τα χρειάζομαι

Επίσης αναφέρεις ταινία διπλής όψης. Από όσο ξέρω υπάρχουν αυτοκόλλητα κανάλια, κάτι τέτοιο εννοείς ή να πάρω απλό κανάλι και να βάλω διπλής όψης; Μετά τις αλλαγές με λίγη κόλα, κόψιμο ράψιμο στα tire up έγινε έτσι

Ναι αυτό εννοώ  

Κανάλι είναι καλή επιλογή αλλά είπα να μην μπω σε έξοδα και κόπο αυτή τη στιγμή. Αλλά για να ξέρω μελλοντικά σε περίπτωση που αποφασίσω να βάλω μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω και να αναφέρεις περίπου το κόστος;

Κόστος δεν ξέρω να σου πω ακριβώς, σήμερα ή αύριο θα σου πω στο περίπου.

• Like 1

Μεγειά το συμμάζεμα. Επειδή απ' ότι βλέπω επέλεξες ημι-μόνιμη τοποθέτηση, υπάρχουν κι αλλα βοηθήματα, εφόσον δεν θέλεις να βάζεις-βγάζεις πολύ συχνά καλώδια:

33253_001.jpg

cable-snake.jpg?yocs=_&yoloc=eu

Στο cableorganizer.com έχει μπόλικα μαζεμένα, εάν θέλεις κι άλλες ιδέες.

• Like 3

E

Αυτό με το κενό στο γραφείο δεν το πολυκατάλαβα.

Το κενό που λέω είναι αυτό με το πράσινο βέλος.

Για το κανάλι που σου λέω είναι αυτό τα Γ που σχηματίζεται, τα κόκκινα σημάδια είναι οι εγκοπές που θα ανοίξεις

και θα βγαίνουν τα καλώδια.

Επίσης στο σημείο που είναι η οθόνη (στο μέσο) μπορείς να προσθέσεις ένα κάθετο ακόμα κανάλι για τα καλώδια του ρεύματος που να καταλήγουν στο πολύμπριζο (ή στην δεξία πλευρά του γραφείου).

• Like 2

Μεγειά το συμμάζεμα. Επειδή απ' ότι βλέπω επέλεξες ημι-μόνιμη τοποθέτηση, υπάρχουν κι αλλα βοηθήματα, εφόσον δεν θέλεις να βάζεις-βγάζεις πολύ συχνά καλώδια:

33253_001.jpg

cable-snake.jpg?yocs=_&yoloc=eu

Στο cableorganizer.com έχει μπόλικα μαζεμένα, εάν θέλεις κι άλλες ιδέες.

Ευχαριστώ για την πρόταση σου αλλά το έχω χρησιμοποιήσει παλιότερα και είναι ότι χειρότερο για μένα... Δεν με έχει βολέψει καθόλου και είναι ότι πιο δύσκολο στο να βάλεις ή να βγάλεις κάποιο καλώδιο. Σαφώς άμα πας για κάτι μόνιμο είναι πολύ καλή λύση. 

Το κενό που λέω είναι αυτό με το πράσινο βέλος.

Για το κανάλι που σου λέω είναι αυτό τα Γ που σχηματίζεται, τα κόκκινα σημάδια είναι οι εγκοπές που θα ανοίξεις

και θα βγαίνουν τα καλώδια.

Επίσης στο σημείο που είναι η οθόνη (στο μέσο) μπορείς να προσθέσεις ένα κάθετο ακόμα κανάλι για τα καλώδια του ρεύματος που να καταλήγουν στο πολύμπριζο (ή στην δεξία πλευρά του γραφείου).

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και είναι το καλύτερο σαφώς. Αυτό για να γίνει τι εργαλεία θέλει για το κανάλι εκτός από πριόνι για να το κόψεις;

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και είναι το καλύτερο σαφώς. Αυτό για να γίνει τι εργαλεία θέλει για το κανάλι εκτός από πριόνι για να το κόψεις;

Από 2 ξυλόβιδες κοντές σε κάθε κανάλι για να το σταθεροποιήσεις (για να μην ξεκολλήσει αν η κόλλα της ταινίας δεν είναι καλή)

Κοφτάκι  μπορεί να χρειαστές, δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι άλλο.

• Like 1

Τα καναλια ειναι καλη ιδεα, αλλα ακομη καλυτερη ειναι τα σπιραλ καλωδιων που εδειξε ο minast. Ετοιμαζομαι για αναλογη κινηση, γιατι εσενα τα καλωδια ειναι μια χαρα. ΔΕΝ θελεις να δεις τα δικα μου (ή μαλλον θελεις, γιατι θα σου φυγει ενα βαρος :p )

• Like 1

Επειδή και εγώ είμαι στο ψάξιμο για κάποια λύση διαχείρισης καλωδίων, βρήκα αυτά τα δύο.

1) http://www.ebay.co.uk/itm/1-X-Flexible-Cord-Power-Cable-Management-Sleeves-Organizer-Wrap-Wire-Cover-Hider-/121868617346?hash=item1c5fef8682:g:T8sAAOSwa-dWk1BI

c2ae2a48-5c4a-4e1d-8d2f-b45f938149fd.jpg

2)http://www.amazon.co.uk/Management-Organizer-Kootek%C2%AE-Neoprene-Sleeves/dp/B016WIFEWC/ref=sr_1_33?ie=UTF8&qid=1454072454&sr=8-33&keywords=cable+management

51T%2BRO4fCsL.jpg

Το δεύτερο μάλιστα το χα πετύχει και στο ebay σε 4αδα με 7 κάτι λίρες και δωρεάν μεταφορικά αν θυμάμαι καλά.

Edit:

=>http://www.ebay.co.uk/itm/Flexible-Zip-Cable-Cord-Power-Wire-Storage-Management-Organizer-Wrap-Cover-Hider/121862247185?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140107083358%26meid%3D3ecefad7ba7343a78c286962cda89db6%26pid%3D100011%26rk%3D6%26rkt%3D8%26sd%3D121862269744&tfrom=121862269744&tpos=unknow&ttype=price&talgo=origal

Έγινε επεξεργασία από Grisos
  • Like 6

Προσωπικά όσο δεν βλέπω, το χάλι που υπάρχει πίσω από το γραφείο, δεν με πειράζει καθόλου. Με πείραζε όταν νόμιζα ότι έχοντας τα τακτοποιημένα θα ευχαριστιέμαι περισσότερο τις ώρες μου με αυτό που συμβαίνει ΠΑΝΩ στο γραφείο. :) .

Κολλημένα όλα στην πλάτη του γραφείου με ότι βρω (διπλή ταινία-αυτά τα πιαστράκια του super market κλπ) και το θέμα λύθηκε. Το μόνο που κάνω όπως προαναφέρθηκε είναι να έχω χωριστά τα του ρεύματος από όλα τα υπόλοιπα.

Όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη μέρα να γυρίσω το γραφείο με πλάτη στο δωμάτιο-κόσμο κλπ, τότε θα αναθεωρήσω...

Περίπου κι εδώ. Όσο είναι πίσω από την πλάτη, δε με καίει. Αυτό που θέλω είναι ευκολία στο καθάρισμα και να μην έχω να κάνω μετακόμιση για να σκουπίσω από κάτω ή να ξεσκονίσω το γραφείο. Επίσης, όποτε έχω κάτσει να τα μαζέψω, λίγο καιρό μετά, κάποια αναβάθμιση έκανα (όπως να αλλάξω ποντίκι ή πληκτρολόγιο) και έπρεπε να τα λύσω και να τα περνάω πάλι. Ε, βαρέθηκα και το μόνο που κάνω είναι tie-wraps και ξέμπλεγμα.

• Like 1