Jump to content



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορούσα να σκεφτώ σε πια κατηγορία αρμόζει περισσότερο μιας και έχει να κάνει περισσότερο με το λογισμικό Android παρά με το tablet αυτό καθεαυτό. Λοιπόν, έχω στην κατοχή μου tablet με λειτουργικό Android 4.x, τι επιλογές έχουμε όσον αφορά τον γονικό έλεγχο; Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις το Play Store και βάζοντας ένα pin που θα το γνωρίζω μόνο εγώ, το ρύθμισα να εμφανίζει εφαρμογές και παιχνίδια για ηλικίες μέχρι 7 ετών. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό. Τι γίνεται με τις διαφημίσεις που προβάλονται μέσα στα παιχνίδια, εφαρμογές και στα youtube videos; Πως μπορώ να ρυθμίσω το youtube να εμφανίζει βιντεάκια που να μην απευθύνοται σε ενήλικους; Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, με ενδιαφέρει οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με τον γονικό έλεγχο και βασικά είμαι σίγουρος ότι θα ενδιαφέρει και άλλα άτομα που μπορεί να παίρνουν ταμπλετάκια στα παιδιά τους, οπότε θα ήθελα να ακούσω γνώμες.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(edited)

Πολυ καλο το θεμα που ανοιξες. Τους ίδιους προβληματισμούς έχω και εγώ. Θα σου πω τι έχω κάνει εγώ. Καταρχην, το ταμπλετ το έχω ρουταρισμενο, αυτό βοηθά γιατι μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα με εφαρμογές που απαιτούν πρόσβαση ρουτ. Οπότε τα περισσότερα που αναφέρω πιο κάτω απαιτούν να είσαι ρουτ. Το πως θα το κάνεις ρουτ, εξαρτάται από την συσκευή σου.

Για να μην εμφανίζονται διαφημίσεις στις εφαρμογες, βάζεις την εφαρμογή adaway και έχεις ξεμπερδεψει με αυτό. Υπάρχουν και εφαρμογές στο playstore που ισχυρίζονται ότι κάνουν τη δουλειά αυτή χωρίς Ρουτ, αλλά δεν ξέρω κατά ποσο όντως δουλεύουν.

Με την εφαρμογή xprivacy μπορείς να ορισεις εσύ τα δικαιωματα καθε εφαρμογης και γενικα ελεγχεις που μπορεί να έχει πρόσβαση η καθε εφαρμογη. Αυτό που έχω επιλέξει εγώ όσον αφορά τα παιχνίδια είναι να μην έχουν πρόσβαση στο internet, είναι σημαντικό ειδικά αν το παιδί είναι μικρής ηλικίας και πατάει όπου βρει μέσα στην εφαρμογή. Ειδικοτερα, οι πιο πολλες εφαρμογες για παιδιά εχουν δεξια και αριστερα ολο links που σε πετανε σε διαφορες ιστοσελιδες. Έχει και άλλες πολλές επιλογές για τα δικαιώματα κάθε εφαρμογής, εξαρτάται τι θέλεις να μπλοκάρεις. Υπόψην ότι το xprivacy χρειάζεται να εγκαταστάσεις πρώτα το xposed installer. Υπάρχουν και εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι κάνουν την ίδια δουλειά χωρίς Ρουτ, δεν το έχω ψάξει γιατί θεωρώ ότι δεν θα δουλεύουν όπως πρέπει.

Σε αυτό που ψάχνω λύση και είναι το πιο σημαντικό κατά την άποψη μου ζήτημα, είναι να υπάρχει έλεγχος σε ποια videos θα υπάρχει πρόσβαση στο youtube που βλεπουν τα παιδια μέσω της εφαρμογής youtube. Μέσω browser νομίζω ότι υπάρχει λύση, αλλά μέσω της εφαρμογής youtube δεν ξέρω αν υπάρχει. Οπότε αν γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο πάνω σε αυτο, θα με βοηθούσε.

Έγινε επεξεργασία από zananiro
(edited)

Qustodio rules,εγώ σώθηκα απο γονικό ελεγχο ,η δωρεάν έκδοση μου τα έκανε ολα , υπάρχει και για android νομίζω πια

* Το YouTube έχει απο μόνο του ρύθμιση, και επιπλέον προστατεύει έτσι κι αλλιώς αν φαίνεται η μικρή ηλικία του χρήστη στο account

Έγινε επεξεργασία από das
(edited)

@zananiro Αυτό με το rootάρισμα μου το πρότειναν και αλλού. Αν και είμαι σχετικός με το γενικό concept (έχω ρουτάρει το android κινητό μου με την βοήθεια του φόρουμ των xda), το θέμα είναι ότι το ταμπλετάκι δεν είναι δικό μου οπότε δεν θέλω να γίνει καμιά στραβή και να φυσάω μετά και να μην κρυώνει.

 

@das Αυτό το πρόγραμμα δουλεύει έτσι απλά ή πρέπει η συσκευή να είναι root;

Έγινε επεξεργασία από gokuthelegend

Το Parental Control της ESET έχω δοκιμάσει μόνο, αλλά το βρήκα εξαιρετικό σε management. Έχει και δωρεάν έκδοση, δες αν σου κάνει. :T:

Το Parental Control της ESET έχω δοκιμάσει μόνο, αλλά το βρήκα εξαιρετικό σε management. Έχει και δωρεάν έκδοση, δες αν σου κάνει. :T:

υπάρχει κάποιο λινκ που να δείχνει τις διαφορές μεταξύ free και paid έκδοσης;

Qustodio rules,εγώ σώθηκα απο γονικό ελεγχο ,η δωρεάν έκδοση μου τα έκανε ολα , υπάρχει και για android νομίζω πια

* Το YouTube έχει απο μόνο του ρύθμιση, και επιπλέον προστατεύει έτσι κι αλλιώς αν φαίνεται η μικρή ηλικία του χρήστη στο account

Τελικά την εγκατέστησα την εφαρμογή, έκανα και λογαριασμό με email και password, και μετά τι; Τι κάνει ακριβώς αυτή η εφαρμογή, δεν έχω καταλάβει. Μπορείς να μας εξηγήσεις περιληπτικά;

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.