Jump to content

Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Γεια σας! Σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω πτυχίο αρχιτέκτονα μηχανικού ή πολιτικού μηχανικού, αναλόγως του επαγγελματικού φάσματος που προσφέρει το καθένα, αν κι έχω καταλήξει στη 2η ειδικότητα καθώς ο πολ.μηχ. έχει παρουσία παντού, σε κάθε κατασκευή, ενώ ο αρχ.μηχ. πιο περιορισμένη και συνήθως ειδικεύεται στην εσ.διακόσμηση. Δεδομένου ότι είμαι από θεωρητική και δεν έχω καμία διάθεση να ξαναδώσω πανελλαδικές για να περάσω ποιος ξέρει πού, να κάνω ποιος ξέρει πόσο χρόνια να πάρω το πτυχίο και να έχω τον κάθε βλάκα διορισμένο να το παίζει θεός, προτίμησα τη λύση του ιδιωτικού, αρκεί να έχω την οικ.άνεση και να με βολεύει το ωράριο. Βασικά, ενδιαφέρομαι για Θεσσαλονίκη, εκτός κι αν καταλήξω με μόνιμη εργασία στην Κύπρο. Εκεί είναι 5 χρόνια το προτπυχιακό, 1 έτος το δίπλωμα για να αποκτήσω επαγγελματικά δικαιώματα στην Κύπρο, και 2 έτη το ΠΜΣ για να έχω πλήρες πτυχίο (Παν.Πάφου). 8 χρόνια είναι υπερβολικά πολλά και σχεδόν τριανταρίζω. Θα'χω και τη δικηγορία πάνω απ'το κεφάλι μου. Έχω καταλήξει στο Μητροπολιτικό και το Μεσογειακό. Διάβασα στο e-steki κάποια σχόλια και δεν ξέρω πλέον τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Είχα πάει στο παρελθόν στο Μητροπολιτικό για σκηνοθεσία και τα παρουσίασαν όλα ρόδινα. Πάντως βλέπω ότι από τότε μέχρι σήμερα έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των φοιτητών στη σκηνοθεσία, που σημαίνει ότι κάνουν δουλειά. Μιλάμε για ιδιαίτερα απαιτητική ειδικότητα. Όλα βασίζονται στις εγκαταστάσεις και τη δουλειά των καθηγητών. Πηγαίο ταλέντο υπάρχει πολύ στην Ελλάδα, αλλά δύσκολα αξιοποιείται. Και το αντίστοιχο τμήμα του ΑΠΘ είναι μπάχαλο, με αλλοπρόσαλλο ωράριο και υπερβολικά μεγάλη διάρκεια σπουδών, άσε που πληροφορήθηκα από τελειόφοιτη ότι πρέπει να έχεις καλές σχέσεις (γλείψιμο) με τους καθηγητές. Τέλος πάντων, να μη μακρηγορώ. Όποιος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ας με διαφωτίσει. Ελπίζω μόνο τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης να μην είναι κατώτερα της Αθήνας, γιατί ούτε σάλιο για διαμονή σε ξένο τόπο. Όσα θα πετάω σε διαμονή και λογαριασμούς, χωρίς τη διατροφή (για διασκέδαση ούτε λόγος) θα χρειάζομαι σε δίδακτρα το μήνα. Αν και με ανησυχεί το θέμα του γραμμικού σχεδίου. Τραβάω γραμμές σαν να έχω πιει/μαστουρώσει.    

Έγινε επεξεργασία από ΣτοΠαραΠεντε

Δεν απεχουν πολυ οι πανελλαδικες , μπορεις να ριξεις αδεια και να πιασεις γεματα ...... ποτε δεν ξερεις . 

Μπα, έχω αποχή 11 ετών. Και τώρα τελειώνω τη Νομική. Δε θέλω να μπλέξω. Έχω εξεταστική το Μάιο μαζί με ερευνητική και δε βγαίνει. Το δε ΑΠΘ είναι ψυχοβγάλτης και θα πάρω σύνταξη από αυτούς. Μόνο στο ΑΤΕΙ, αλλά δεν έχει αναγνώριση έξω. Μόνο οι έγκυες Ελληνίδες βολεύονται γιατί ό,τι και να γράψουν, γίνονται δεκτές όπου δηλώσουν. Ξέρω περίπτωση κοπέλας που γκαστρώθηκε στα 17 και με ούτε 7000 μόρια πέρασε Πολ.Μηχανικός στο ΑΤΕΙ λόγω μόνιμης κατοικίας. Ντροπή! Οι άλλες, που δεν είναι τόσο π......, κάνουν "αγώνα" να περάσουν κάπου, κι αυτές που "τα δίνουν όλα" βολεύονται αμέσως. 

Imma gona rant now, sorry captain.

Μόνο στο ΑΤΕΙ, αλλά δεν έχει αναγνώριση έξω.

Really? LMAO

Πρώτοv,

Oσο απο το ταπεινό Τει καβάλας με τις γνώσεις και το σκ@τοχαρτο του Industrial IT μηχανικού που μου έδωσε μπορώ να παω στην Telefonica Espana και πολλοί συμφοιτητές μου στην Airbus, την Philips, την Volvo, την Lego ακόμα και στο CERN(!)  για μένα έχουν μια χαρά αναγνώριση

Δευτεροv,

Αν είναι να πληρώσεις φύγε κατευθείαν έξω(UK/Γαλλία/Χώρα Βάσκων/κλπ) που εκεί θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σου. Ας μου πει κάποιος με το χέρι στην καρδιά πως έχω άδικο.

Bonus,

Αν και με ανησυχεί το θέμα του γραμμικού σχεδίου. Τραβάω γραμμές σαν να έχω πιει/μαστουρώσει.    

Θα στρωσεις μετα απο λιγο απειροστικό λογισμό και μερική παραστατική γεώ :hehe:
Έγινε επεξεργασία από soulclaimer
  • Like 1

2 πράγματα  :)  :

- Όπου και να πας , ότι και να κάνεις, η παράγραφος δεν είναι κωμόπολη στην Ήπειρο

- Εφόσον Θεσσαλονίκη, και όπως σωστά λεει κι ο Unseen , καταλήξεις σε μια τέτοια δύσκολη απόφαση,

τσέκαρε και το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Μια φορα θα ηθελα να παμε για καφε και να σε βαλω να μου λες τα σχεδια σου

Να αρχίσεις να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο θες ?

Πρωτού κάνεις τραγικό λάθος, πιάσε μια τα θέματα που έχει ανοίξει εδώ στο off-topic ο συγκεκριμένος να εντρυφίσεις στην φυσιογνωμία του :D

Μια ευγενικότατη χορηγία μου:

http://www.thelab.gr/topic/132255-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82/

http://www.thelab.gr/topic/112178-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/page-3#entry2193517

http://www.thelab.gr/topic/124090-dj/page-3#entry2133998

http://www.thelab.gr/topic/136957-%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

http://www.thelab.gr/topic/142780-it-academy-program-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82/

Και τώρα τελειώνουμε και την νομική :D

• Like 4

Λοιπόν,επειδή μάλλον έπεσα σε κάφρους εδώ (και άσχετους) θα πω ΕΝΑ πράγμα: το εν λόγω επάγγελμα ήταν αυτό που ήθελα να κάνω από παιδί, αλλά λόγω σχεδίου δεν το τόλμησα. Επίσης φοβόμουν τη θετική κατεύθυνση, αλλά μέγιστη βλακεία μου. Σιγά και δε μου περισσεύουν 10-15.000 λίρες/ευρώ το χρόνο για έξω. Όλοι οι άσχετοι αυτά λέτε! Οι άλλες επιλογές που σκέφτηκα ήταν απλά για μερική απασχόληση με την προοπτική να βγάζω εύκολα καλά χρήματα. Κατέληξα ότι κάποια επαγγέλματα, πχ του dj, δε χρειάζονται ούτε καν χαρτί. Καιρός ήταν να ανοίξουν τα μάτια μου και να δω ότι δε χρειάζεται πτυχίο για τα πάντα. Και κανείς δε σου απαγορεύει να έχεις χόμπι έναντι αμοιβής! Εδώ γνωστός μου οικονομολόγος εργάζεται σε εταιρεία και παράλληλα έμαθε μόνος του φωτογραφία. Συνεργάζεται μαζί με έναν άλλο σε δικός τους στούντιο και αναλαμβάνει δεξιώσεις φίλων του. Άσχημα είναι; Μιλάμε ότι για κάθε δεξίωση παίρνει τουλάχιστον 200 ευρώπουλα μαύρα, συν ό,τι κέρδος βγάζει από τις φωτογραφίες. Από όσα μου είπε, κάθε εβδομάδα, ειδικά άνοιξη και καλοκαίρι που όλοι ξεσκίζονται να παντρευτούν κτλ, βγάζει μέχρι και χιλιάρικο μόνο για την υπηρεσία του. Από τις τυπωμένες φωτογραφίες δεν ξέρω πόσα. Πάντως δε ζητά 5 ευρώ για κάθε μία. Είναι τρελά λεφτά! Ο δε φίλος του έχει αναλάβει την κάμερα. Μια χαρά!

Στο θέμα μας. Με ενδιαφέρει να έχω ισχυρό χαρτί αναγνωρίσιμο και έξω, αλλά να μπορώ να ορίσω ΕΓΩ πότε θα γίνονται τα μαθήματα. Στα δημόσια δεν μπορείς να το κάνεις. Και τώρα που θα αρχίσουν επεισόδια κτλ λόγω του ασφαλιστικού...

Μ'άρεσε που βρήκα τέτοιο φόρουμ να θέσω θέμα σπουδών σε ιδιωτικό! Σαν την Τατιάνα κάνετε!

- Εφόσον Θεσσαλονίκη, και όπως σωστά λεει κι ο Unseen , καταλήξεις σε μια τέτοια δύσκολη απόφαση,

τσέκαρε και το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Δεν έχει αυτό που θέλω, ειδάλλως θα το είχα στα υπόψη μου. Πάντως σ'ευχαριστώ γιατί είσαι ο μόνος λογικός εδώ μέσα. Μια ερώτηση έκανα και οι γνωστοί άγνωστοι βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν την κατίνα από μέσα τους. Τελικά, ορθώς λέει και το τραγούδι: οι άνδρες δεν υπάρχουν πια. Πω! Οι γκόμενες έχουν περίοδο 10 ημέρες το μήνα και οι αντίζηλοί τους όλο το χρόνο!

Μάλλον έχεις διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας... είσαι τυχερός στην ατυχία σου όμως, γιατί τα πτυχία των ελληνικών ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν είναι σε πάπυρο όπως των δημοσίων και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για λόγους υγιεινής μελλοντικά.

GLHF

Λοιπόν,επειδή μάλλον έπεσα σε κάφρους εδώ (και άσχετους) θα πω ΕΝΑ πράγμα: το εν λόγω επάγγελμα ήταν αυτό που ήθελα να κάνω από παιδί, αλλά λόγω σχεδίου δεν το τόλμησα. Επίσης φοβόμουν τη θετική κατεύθυνση, αλλά μέγιστη βλακεία μου. Σιγά και δε μου περισσεύουν 10-15.000 λίρες/ευρώ το χρόνο για έξω. Όλοι οι άσχετοι αυτά λέτε! Οι άλλες επιλογές που σκέφτηκα ήταν απλά για μερική απασχόληση με την προοπτική να βγάζω εύκολα καλά χρήματα. Κατέληξα ότι κάποια επαγγέλματα, πχ του dj, δε χρειάζονται ούτε καν χαρτί. Καιρός ήταν να ανοίξουν τα μάτια μου και να δω ότι δε χρειάζεται πτυχίο για τα πάντα. Και κανείς δε σου απαγορεύει να έχεις χόμπι έναντι αμοιβής! Εδώ γνωστός μου οικονομολόγος εργάζεται σε εταιρεία και παράλληλα έμαθε μόνος του φωτογραφία. Συνεργάζεται μαζί με έναν άλλο σε δικός τους στούντιο και αναλαμβάνει δεξιώσεις φίλων του. Άσχημα είναι; Μιλάμε ότι για κάθε δεξίωση παίρνει τουλάχιστον 200 ευρώπουλα μαύρα, συν ό,τι κέρδος βγάζει από τις φωτογραφίες. Από όσα μου είπε, κάθε εβδομάδα, ειδικά άνοιξη και καλοκαίρι που όλοι ξεσκίζονται να παντρευτούν κτλ, βγάζει μέχρι και χιλιάρικο μόνο για την υπηρεσία του. Από τις τυπωμένες φωτογραφίες δεν ξέρω πόσα. Πάντως δε ζητά 5 ευρώ για κάθε μία. Είναι τρελά λεφτά! Ο δε φίλος του έχει αναλάβει την κάμερα. Μια χαρά!

Στο θέμα μας. Με ενδιαφέρει να έχω ισχυρό χαρτί αναγνωρίσιμο και έξω, αλλά να μπορώ να ορίσω ΕΓΩ πότε θα γίνονται τα μαθήματα. Στα δημόσια δεν μπορείς να το κάνεις. Και τώρα που θα αρχίσουν επεισόδια κτλ λόγω του ασφαλιστικού...

Μ'άρεσε που βρήκα τέτοιο φόρουμ να θέσω θέμα σπουδών σε ιδιωτικό! Σαν την Τατιάνα κάνετε!

Ροή λόγου και σκέψης για εργαστηριακή έρευνα!