minijnk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2016 Καλησπέρα. Πηγα σήμερα το απόγευμα να ανοίξω τον υπολογιστή και πατώντας το power button δεν κάνει απολύτως τίποτε. Η μητρική φαίνεται να έχει ρεύμα κανονικά. Δοκίμασα και το power button της μητρικής και τίποτα. Εδω και δύο μερες οι τασεις στ ρευμα ηταν ασταθές. Έχω ένα ups το οποίο σήμερα έγραφε input 240 output 209-215 περίπου. Η κάρτα γραφικών επίσης δείχνει ότι έχει ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minijnk Ιανουάριος 18, 2016 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2016 Ξαναπροσπαθησα αρκετες φορες. Σε καποια φαση το pc προσπαθουσε να ανοιξει μονο του εδινε μονο του ρευμα για 1 δευτερολεπτο εσβηνε ξαναεδινε μεχρι που ανοιξε και ολα οκ .Τωρα μου δειχνει αυτο το ups το οποιο εδειχνε συνηθως πριν μου δημιουργησει αυτο το θεμα. Γνωμες?. Επισης τα led της MB οταν ανοιξε. Που κανουν τσεκαρισμα τα ρευματα ηταν ολα οκ εκτος απ το boot το οποιο ηταν λογω. Faultrestart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Ιανουάριος 18, 2016 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2016 Γρράψε το σύστημά σου αναλυτικά. Αν βγάλεις το pc από το ups ανάβει κανονικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minijnk Ιανουάριος 18, 2016 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2016 Ι7 4820ΚIV extreme rampage MB16 gb 1600 corsair ramGtx970 asusCorsair rm750Και υδροψυξη corsairΔοκιμασα να το δουλεψω απευθειας με την μπριζα και παλι δεν ανοιγε. Μου τ ξαναεκανε πριν λιγο μετα απο κλεισιμο με το power button. Εδινε ρευμα για λιγο εσβηνε ξαναεδινε με την τριτη ανοιξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Ιανουάριος 18, 2016 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2016 Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό. Με τα RM έχουν παρουσιαστεί κάποια προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minijnk Ιανουάριος 18, 2016 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2016 Θα υο λειτουργησω λιγω να δω. Μου φαινεται παραξενο οτι αν ξεκινησει δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.Χαζη ερωτηση.Υπαρχει περιπτωση να εφταιγε η ταση που ηταν γυρω στο 210. Γιατι οταν δουλεψε εγραφε το ups 235-240 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικος Παναγιωτοπουλος Ιανουάριος 25, 2016 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2016 παιδια και απο μενα ενας προβληματισμοςμε αφορμη αλλο νημα, "πηγα να γραψω θερμοκρασιες και στροφες σε συγκριση και το πισι με την gigabyte και την 212 δεν δουλευει!!εχει ρευμα, γυρνανε οι ανεμιστηρες του, δεν μπαινει καν στο bios ομως... ξερος! μαυρη οθονη στην τηλεοραση που ειναι συνδεδεμενοςη tv αν και βλεπει την hdmi του pc μου λεει: δεν εχει σημαο σκληρος δεν γυριζει!συνεδεσα και rgb καλωδιο μηπως φταιει κατι στο hdmi, παλι τιποτα!εβγαλα την μπαταρια απο τη μητρικη να ξαναεπανερθει το bios στα defaultπαλι τιποτα" το pc εχει gigabyte ud-2h μητρικη, επεξεργαστη τον llano A8 3850, σκληρο εναν WD black caviar, δυστυχως το τροφοδοτικο του ειναι ενα φτηνο force και δινει σημα στην tv μεσω hdmiτι μπορει να φταιει?το ρευμα ειναι παντα στα 220v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικος Παναγιωτοπουλος Ιανουάριος 25, 2016 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2016 αγνωστο πως, μετα απο διαφορες προσπαθειες, καποια στιτγμη τον ανοιγω, παιρνει μπροστα, σταματα μετα απο ενα δυο δευτερολεπτα τους ανεμιστηρες και μετα ξαναρχιζει κανονικα και μπηκε στο bios κανονικα! ολα οκ τωρα αλλα αναρωτιεμαι αν εχω φαντασματα στο κουτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 26, 2016 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2016 αγνωστο πως, μετα απο διαφορες προσπαθειες, καποια στιτγμη τον ανοιγω, παιρνει μπροστα, σταματα μετα απο ενα δυο δευτερολεπτα τους ανεμιστηρες και μετα ξαναρχιζει κανονικα και μπηκε στο bios κανονικα! ολα οκ τωρα αλλα αναρωτιεμαι αν εχω φαντασματα στο κουτι Μάλλον έχεις ένα φάντασμα στο κουτί σου! ... το pc εχει gigabyte ud-2h μητρικη, επεξεργαστη τον llano A8 3850, σκληρο εναν WD black caviar, δυστυχως το τροφοδοτικο του ειναι ενα φτηνο force και δινει σημα στην tv μεσω hdmi τι μπορει να φταιει? το ρευμα ειναι παντα στα 220v Ειδικά αν έχει την ηλικία του liano A8 3850 (=3-4 χρόνια)!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικος Παναγιωτοπουλος Ιανουάριος 27, 2016 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2016 ναι, πρεπει καποια στιγμη να αλλαχτει με κατι καλυτερο (και πιο αθορυβο..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
minijnk Φεβρουάριος 21, 2016 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2016 Λοιπόν σήμερα αφού έκλεισα τον υπολογιστή όλο το βράδυ έκλεισα και το τροφοδοτικό και το ups καθ όσον είχε κακοκαιρία, το μεσημέρι προσπάθησα να τον ανοίξω. Αποτέλεσμα ήταν να μην ανταποκρίνεται καθόλου και πάλι. Πάτησα αρκετές φορές το κουμπί και από την μητρική και τίποτα. Μητρική και κάρτα γραφικών είχαν ρεύμα. Τον έβαλα απευθείας στην πρίζα και όχι στο ups και πάλι τίποτα. μετά από 5-10 λεπτά μόνος του άνοιγε και έκανε μετά από ένα δευτερόλεπτο restart. Πήγαινε να ανοίξει δηλαδή και ξανά έκλεινε. Μετά από 10 φορές που το κανε αυτό άνοιξε κανονικά χωρίς εγώ να κάνω τίποτα. Έκανα ένα update στο bios μπας και. Διαβάζοντας ξένα φόρουμ βρήκα ότι και σε άλλους συνέβαινε μετά από πολύωρο κλείσιμο του psu. Λύσεις δεν βρήκαν. Κάποιοι λέγανε για τις Ram.Εγώ έχω 4χ4gb 1600 corsair vengeance. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικος Παναγιωτοπουλος Φεβρουάριος 21, 2016 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2016 η asus συνηθως εχει ενα κουμπακι που λεγεται μεμορυ τεστ. το δοκιμασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-kyramas Φεβρουάριος 21, 2016 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2016 (edited) Τα ίδια έχω πάθει και εγώ. Δεν πανικοβάλλομαι μέχρι να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό. Ευτυχώς έχει πέντε χρόνια εγγύηση και είμαι στον δεύτερο χρόνο.. Δεν έχουμε το ίδιο αλλά έχει τα ίδια συμπτώματα. Ελπίζω να είναι το τροφοδοτικό και όχι κάτι άλλο. Τα λαμπάκια και και τα διαγνωστικά Onboard led δεν δείχνουν πρόβλημα. Χτες δούλεψε τρεις ώρες χωρίς θέμα , σήμερα είδα και έπαθα να μπουτάρω, Τώρα που γράφω είμαι στη μιάμιση ώρα λειτουργίας. Τι να πώ θεωρώ ότι είναι αστάθεια του τροφοδοτικού To σύστημά μου είναι Asus Z97 Pro WiFi/USB3.1 Intel i5 4690K - Cryorig H7 G.Skill 16GB TridentX 2400 Asus GTX 970 Direct CU Mini Samsung 850 Pro DELL U2312HM CoolerMaster G650M Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 21, 2016 από X-kyramas Link to comment Share on other sites More sharing options...
minijnk Φεβρουάριος 21, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2016 Δεν ξέρω τι να κοιτάξω. Και εγώ δεύτερο χρόνο το έχω το τροφοδοτικό και έχει εξίσου 5 χρόνια. Είναι σαν να μην παίρνει καθόλου εντολή το τροφοδοτικό να δώσει ρεύμα και μετά δίνει μόνο του, προσπαθεί τουλάχιστον. Εάν ανοίξει δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Τον ξανά κλείνω ξανά ανοίγει δεν έχει κανένα θέμα.Τον αφήνω ώρες και μέρες ακόμα ανοιχτό και τίποτα προβληματικό. Μόνο αν κλείσω τα ρεύματα εντελώς και τροφοδοτικό και ups τον αφήσω κάποιο διάστημα (μια μέρα) έτσι και πάω να τον ξανά ανοίξω το κάνει. Αυτό βέβαια 3 φορές τους τελευταίους 2 μήνες. Εάν μουν το ξανά παρουσιάσει θα δοκιμάσω να τον κλείσω εντελώς και να τον δουλέψω με μία μόνο RAM. Πήρα και μία μπαταρία για την MOTHERBOARD αν και είδα ότι είναι up to date η ώρα και η ημερομηνία, θα το δοκιμάσω και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts