cyberdyne Ιανουάριος 17, 2016 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2016 (edited) βαλε μεσα και τα αεροπορικα ,θα με πανε αυτη με δικου τους?υπαρχει περιπτωσει να τον παρουν μονιμο ελλαδα η στην κυπρο?βρηκα και αυτα απο το site Παρέχεται η δυνατότητα στους οπλίτες η παρακολούθηση μαθημάτων σε Ανώτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Κύπρου σε διάφορες ειδικότητες. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης παρέχεται το αντίστοιχο κρατικό πτυχίο.Ο μηνιαίος μισθός των Οπλιτών είναι 148 έως 196 Λίρες περίπου 250 - 350 ευρώ περίπου, ανάλογα με τον βαθμό και την ημερήσια ισοτιμία ευρώ - Λίρα Οι μετακινήσεις που γίνονται λόγω μετάθεσης ή λόγω διαταγής, πληρώνονται από τον στρατό. Οπότε εννοείται πως ή θα πάει με καράβι ή με αεροπλάνο πληρωμένο. Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις λεπτομέρειες, είναι να πάς στο στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου και να ρωτήσεις! Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 17, 2016 από cyberdyne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbond Ιανουάριος 17, 2016 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2016 στρατολογικο δεν εχω μονο κεπη κυπρος ειναι καλη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Ιανουάριος 17, 2016 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2016 Ναι, είναιΥ.Γ. Θα σου έστελνα φωτογραφίες, αλλά έκανα τόσο λελε θητεία εγώ στη Κύπρο που δεν ειναι ενδεικτικη (παραλιες, μπιτσόμπαρα και κοκτειλ θα έβλεπες στις φωτό ). Ωστόσο δες παραπάνω, και το "ναι" που λέω, το λέω έχοντας σα μέτρο συγκρισης τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί εκεί. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Ιανουάριος 17, 2016 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2016 (edited) Ναι είναι! Όταν θα παρουσιαστεί, θα ρωτήσουν ποιός θέλει να πάει Κύπρο. Οι πιο πολλοί φοβούνται κ δεν δηλώνουν, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνονται οι θέσεις και να παίρνουν και μη εθελοντές. Εαν δηλώσει -και δεν είναι κάφρος, φυγόδικος, ι3-4 - τότε θα πάει σίγουρα. Δεν περιγράφω άλλο! Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 17, 2016 από cyberdyne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbond Ιανουάριος 18, 2016 Author #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2016 Που να πας και κυπρο ειναι μακριάΠοσο σας πληρωναν;μεταφορα τα πληρωνες εσει;τη ειδικοτητα είχες παρει;και κατι τελευταίο καπου λεει οτι σας πανε σε τει και παρακολουθείτε εσενα σε πηγαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Ιανουάριος 18, 2016 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2016 Κοίτα, αν "κοντά" σημαίνει σκοπιά κάτω απ' το σπίτι σου γιατι μένεις παραμεθώριο ή έχεις τα πολύπριζα για να το εξασφαλίσεις, παω πάσο (για τη πρώτη περίπτωση, γιατί για τη δεύτερη το βρίσκω χλεχλεδισμό). Ωστόσο αν πάρουμε τα πράγματα με βάση το πώς έχουν συνήθως, δηλαδή είσαι απο κάποια πόλη και καλείσαι να υπηρετήσεις σε Εβρο ή νησί, τότε, πίστεψε με, η Κυπρος είναι ΠΟΛΥΥΥΥ πιο κοντά. Όπως είπα και παραπάνω, απόσταση=χρονος + χρήμα, όχι χλμ.Αμοιβή ~€260, και για δεκανείς +€100. Το μήνα αυτά. Επίσης, δικαιούσαι όταν επιστρέψεις Ελλάδα αναδρομικά την εδώ αμοιβή σου, που αντιστοιχεί σε ένα πενηντάρικο περίπου (€9 * 6 μήνες). Τέλος, έχε κατα νου πως στη Κύπρο δικαιούσαι μέχρι ένα κιλό αφορολόγητο καπνό το μήνα. Όλοι παίρνουν ακόμη κι αν δε καπνίζουν, είτε για συγγενείς κ φίλους είτε γιατί βγάζουν κάποια χρήματα απ' αυτό.Γενικά, κάνοντας θητεία στη Κύπρο μην υπολογίζεις οτι θα βάλεις χρήματα στην άκρη (αν και γίνεται κι αυτό), ωστόσο μπορεί η θητεία να μη σου κοστίσει απολύτως τίποτα.Μεταφορικά: Πετάει C130 για Αθήνα που είναι τσάμπα αλλά είναι ταλαιπωρία. Πέραν αυτού, δικαιούσαι ένα πήγαινε-έλα απο το στρατό, συν την άφιξη σου στο νησί και τον επαναπατρισμό σου. Αν δεν εισαι φαντάρος πολυτελείας (δες παραπάνω τις κατηγορίες που ανέφερα) υπολόγισε να ταξιδέψεις 2 με 3 φορές για άδεια όσο είσαι εκεί.Τέλος, αυτό με το ΤΕΙ πρώτη φορά το ακούω*.* Εγώ πάντως όσο ήμουν εκει έδωσα ECDL για το μεταπτυχιακό. Με ενα μολύβι πήγα μόνο, ειδική άδεια απο το στρατό, διάβασμα 10' το προηγούμενο βράδυ και πήρα 8 στα 9. Θρυλικές στιγμές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιανουάριος 18, 2016 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2016 Αν δεν έχεις βύσμα, είναι μονόδρομος η Κύπρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbond Ιανουάριος 19, 2016 Author #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2016 οχι δεν εχω βυσμα,και θελω να κρατησω μερικα χρηματα στην ακρηβαλε και την κουρασει να πας κυπρο και ο εβρος δεν ειναι εδω αμα βαλεις και το κρυο αναλογο την εποχη που θα σε παρουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Ιανουάριος 19, 2016 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2016 Περι Κύπρου, κάνε μια αναζήτηση και αλλού, υπάρχει μπόλικο υλικό online, ακόμη και βιντεο στο Youtube, συνήθως συλλογή φωτογραφιών φαντάρων απο προηγούμενες σειρές. Γενικά, η λιγότερο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης ειναι το βιντεάκι που θα σας δείξουν στο κέντρο. Και για να μη παρεξηγηθεί η θέση μου: Προσωπική μου άποψη, έχοντας τελειώσει τη θητεία, σε θέση μάλιστα που μου επιτρέπει να έχω άποψη κάπως πιο σφαιρική απο το μέσο φαντάρο(Παρουσιάστηκα Καλαμάτα, εκπαιδεύτηκα Καρδίτσα, πέρασα απο Λάρισα, Αυλώνα, Κύπρο όπου γύρισα όλο το νησί υπηρεσιακά και ως ιδιώτης, και επαναπατρίστηκα Θεσσαλονίκη όπου υπηρέτησα 15 μέρες. Στατονομία και Κύπρο βρέθηκα μετά απο σημαντική έρευνα και με μόνο "εφόδιο" τις δηλώσεις που έκανα στο κέντρο, χωρίς τηλέφωνο και μπάρμπα)είναι πως ο στρατός είναι σκλαβιά με παραλαγή. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Καμία επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν αποκτάς, καμία άμυνα δεν ενισχύεις, τίποτα δε μαθαίνεις. Κάνεις τα θελήματα κατεστραμένων ανθρώπων και συντηρείς μια ολόκληρη νοσηρή κατάσταση, όπως επίσης και παρασιτικές κοινωνίες που ζουν απο τα στρατόπεδα. Αν μπορείς να μη πας, μη πας, οχι στη Κύπρο, ουτε καν εδώ. Και όποιος διαφωνεί, εδώ είμαι να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα.Απο κει και πέρα, το μόνο που λέω ειναι οτι στη Κύπρο θα μειώσεις πολύ τα κακά (κόστος, σαπίλα, ανοργανωσιά, αναξιοκρατία, χάσιμο χρόνου) και θα πάρεις όσο περισσότερα καλά έχει να σου προσφέρει αυτή η ιστορία (καινούργια εμπειρία, ερεθίσματα για βελτίωση χαρακτήρα, παρέες, καινούργια μέρη). Εγώ πήγα, κανενα συμφέρον δεν έχω για να σε πεισω για το ένα ή το άλλο, απλά θεωρώ πως ΑΝ ειναι να το κάνεις το πράγμα αυτό (που δεν ειναι και εθελοντικό εδώ που τα λέμε), η Κύπρος ειναι μια καλή λύση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Ιανουάριος 19, 2016 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2016 (edited) Α! Επίσης κάτι τελευταίο για Κύπρο:Υπάρχουν διάφορες "γευσεις" της μαγικής αυτής εμπειρίας, που διαφοροποιούν το τελικό αποτέλεσμα, και εξαρτώνται άμμεσα απο το τι φαντάρος βγαίνεις απο το κέντρο.Με ιεραρχική σειρά έχει ως εξης:Ειδικές δυνάμεις (35ΜΚ): Αν εχεις δικούς σου λόγους να πας, το ξέρεις οτι θα πας, και δε περιμένεις εμένα να σου πω τι θα κανεις. Αν όμως το σκέφτεσαι, για όποιον χαζό λόγο (εμπειρια, να μαθω κατι, θα χτισω σώμα) έχω να πω απλά: DON'T DO IT Φαιδων! Αυτο*.Πεζικό: Θα βρεθεις στη κανονική ΕΛΔΥΚ, σε ενα απο τα δυο τάγματα ή ίσως στο σύνταγμα. Αυτό ειναι από κάποιες απόψεις καλό, καθώς είναι ότι πιο κοντά στο πως θα έπρεπε να ειναι ο στρατός που υπάρχει διαθέσιμο σε εναν Έλληνα πολίτη. Για τον ίδιο λόγο, ειναι και κακό όμως. Προβλεπε. Αυτα.Τεθωρακισμένα: Γενικά μαυρο σώμα ανα την επικράτεια, λεγεται οτι έχει τα πιο βαρεμένα στελέχη απο κάθε άλλο όπλο. Προσωπικά σε στατόπεδο Τ/Θ ήμουν, και αν και η ΣΝ για μενα σιγουρα παιρνει καθε βραβειο, τείνω να συμφωνήσω. Έχει αρκετή δουλεια, με σκοπιες κι απειρο ερωτικό χάδι σε παλιοσίδερα, αλλά κερδίζεις οργάνωση, πολύ λιγότερο προβλεπέ απο την κανονικη ΕΛΔΥΚ, καλες εγκαταστάσεις, και άλλα πολλά. Γενικά τα Τ/Θ ειναι στη "μη κανονικη" ΕΛΔΥΚ (ψαξτε τι εννοώ) και ειναι ότι πιο χύμα αλλα και μαύρο ταυτόχρονα διατίθεται στο νησί (καμια σχεση με Ελλαδα και στις δυο έννοιες ωστόσο, πολύ λιγότερο και απο τα δυο).Πυροβολικό: Εδω τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα, καθως μάλλον θα βρεθεις να υπηρετείς σε μικτο στρατόπεδο με Κύπριους. Αυτό σου δινει κάποια πλεονεκτήματά, όπως χυμείο συνθήκες (σχετικά παντα, ειπαμε, μην εχεις στο μυαλό σου την Ελλάδα), WiFi στο στρατόπεδο κλπ, αλλά χάνεις σε εγκαταστάσεις (παλι σχετικα, πολυ καλυτερα απο Ελλάδα) και κερδίζεις ΠΟΛΥ σε χώσιμο, καθως οι κουμπάροι υπηρετουν δυο χρονια, παίρνουν πολυ λιγοτερα χρήματα, και χωνουν εμας όσο μπορουν, μιας και βλεπουν τη θητεια μας σα διακοπές. Πολλοι λενε για εξαιρετικές σχεσεις και φιλιές ζωής με τους Κυπριους, αλλοι για αδιάφορη κατάσταση και καποιοι ειχαν προβλήματα, γενικα ειναι πως θα σου κατσειΔιαβιβαστες, οδηγοί κλπ ενδιαφερουσες ειδικότητες κανονικών φαντάρων: Εισαι σε στατρόπεδο των παραπάνω, οπότε όσα έγραψα πιο πάνω, αλλά πιο χαλαρά. Οι οδηγοι εχουν την ευθυνη του αυτοκινητου σε ανάποδους δρόμους, οι διαβιαστες λιγοτερη μανουρα αλλά χαρτούρα κλπΕιδικές κατηγορίες: Στρατονομία, Νοσηλευτές, Γραφιάδες, Σώμα Ερευνας Πληροφορικής. Εδω, εισαι ο θεος. Η κορυφή της πυραμίδας, οι grand pubah του στρατοπέδου, ο φθονος κάθε ζωντανου οργανισμού σε ακτινα χιλιομέτρων. Η θητεία σε αυτές τις περιπτώσεις κειμένεται σε πλαίσια απο "εναλλακτικη θητεία με παραλλαγή", όπου κανεις καποια δουλεια σε ωραριο γραφείου 8-2.30, κατι ψευτικες υπηρεσίες και κατά τ' άλλα ηρεμια ως και "καλύτερη θητεία κι απο γιος του Λάτση".*Bonus ιστορία απο 35Μ/Κ: Ειμαι συνοδεία σε χρηματαποστολή με οδηγό ειδικοδυναμίτη, ενα ησυχο και γενικά "νορμαλ" παιδι όπως φάνηκε, γυρω στα 18. Τοσο ειναι ολοι των ειδικων. Ενώ λείπει το στέλεχος κι εμεις αράζουμε στο αυτοκίνητο περιμένοντας, ενόσο συζυτάμε περι ανέμων και υδάτων, και σίγουρα όχι περι πολιτικής (θέμα απαγορευμένο στο στρατό μεταξύ αγνώστων, αν θες την ηρεμια σου, όπως και η μπαλα) γυρναει και μου λέει: "Να σου πω, τι ψηφίζεις, Χρυσή Αυγή?" (Ηταν Φλεβαρης, αμέσως μετά τις εκλογές) "Όχι" απαντάω, "Εισαι παλαβός, πως σου ρθε?" "Α, έτσι, γιατι σε μας όλοι αυτό ψηφίζουν".Δε το διασταύρωσα, ούτε ειναι ο μόνος λόγος που λεω να μη πατε ειδικές, ειδικα Κυπρο που ειναι οι πιο "ειδικες" ειδικές δυνάμεις που υπάρχουν, αλλά είναι ενδεικτικό. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 19, 2016 από geogeoland 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbond Ιανουάριος 19, 2016 Author #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2016 Ειδικες δυναμεις δεν θα πηγαινα με τιποταΠου μπορώ να δω πως ειναι η αιτηση που σου δινουν στα κεπ και δηλώνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbond Ιανουάριος 21, 2016 Author #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2016 Ποια είναι η γνώμη σας για τον ιδιωτικό στρατό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιανουάριος 21, 2016 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2016 Ποια είναι η γνώμη σας για τον ιδιωτικό στρατό;Δε γνωρίζω και πολλά, έως καθόλου αλλά εφόσον είναι ιδιωτικός και πληρώνεσαι, δε θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε στείλουν όπου θέλουν, όποτε το θέλουν; Και δεν αναφέρομαι να πας κάπου να φρουρείς κάτι (που και αυτό είναι επικίνδυνο) αλλά το να σε στείλουν σε "πραγματικό πόλεμο". Δηλαδή κάπου που θα είσαι μέσα στα πυρά και θα κινδυνεύει κάθε δευτερόλεπτο η ζωή σου. Όπως είπα δε γνωρίζω, οπότε διορθώστε με αν κάνω λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Ιανουάριος 21, 2016 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2016 Πώς το εννοείς? Σε φάση PMC? Ή "είμαι ο Πάμπλο Έσκομπαρ και έχω τον στρατό μου?" Ή μισθοφορικό στρατό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbond Ιανουάριος 21, 2016 Author #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2016 Μισθοφόρος λεω αλλα το ιδιο δεν ειναι τον ιδιωτικόΘα το κανατε για τα χρήματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιανουάριος 21, 2016 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2016 Ποια είναι η γνώμη σας για τον ιδιωτικό στρατό; Μισθοφόρος λεω αλλα το ιδιο δεν ειναι τον ιδιωτικό Θα το κανατε για τα χρήματα; στην ελλαδα δεν υπαρχει κατι τετοιο, αλλα και για αλλη χωρα να μιλαμε σε τετοιες περιπτωσεις παντα βρισκεται στην πρωτη γραμμη και συνηθως σε χωρες με πετρελαιο η ορυκτο πλουτο, οποτε οχι ευχαριστω δεν θα παρω να παιζω το κεφαλι μου κορωνα γραμματα για να βγαζουν αλλοι κερδος Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Ιανουάριος 21, 2016 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2016 Μισθοφόρος λεω αλλα το ιδιο δεν ειναι τον ιδιωτικόΘα το κανατε για τα χρήματα;Αρχικά να πω πως όχι, ποτέ δε θα έκανα τέτοια δουλειά, όσο καλά και να ήταν τα χρήματα. Αν ήμουν ψυχοπαθής και έψαχνα μια "νόμιμη" διέξοδο για να ικανοποιήσω τις ορέξεις μου τότε ναι, αλλά μιας και τα φερε η ζωή να μην ειμαι (ακόμα!), δε θα πάρω.Τώρα, περι σημειολογίας: Ο στατός μιας μισθοφορικής εταιρείας (PMC) προφανώς είναι...μισθοφορικός, αλλά ένας μισθοφορικός στρατός δεν ειναι απαραίτητα ιδιωτικός. Αλλάζει η στόχευση και η διοίκηση. Π.χ. ο αμερικανικός, ο βρετανικός κ.α στρατοί είναι μισθοφορικοί και πλήρως επαγγελματικοί, ωστόσο διοικούνται από το κράτος, με -επίσημη- στόχευση τη προστασία των συμφερόντων αυτού του κράτους. Σε μια μισθοφορική εταιρεία, ο "στρατιώτης" προσλαμβάνεται σαν υπάλληλος και η εταιρεία με τη σειρά της αναλαμβάνει συμβόλαια με στόχο το κέρδος. Δες εδώ π.χ. https://en.wikipedia.org/wiki/Academi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbond Ιανουάριος 21, 2016 Author #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2016 Νομιζω εχουν και στην ελλαδαΕχουν καλα λεφτα αλλα ειναι και ρισκοςΟ σωματοφυλακας λεει σαν δουλεια;Φανταστειτε μισθοφόρος στυλ Stevien Siegel Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιανουάριος 21, 2016 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2016 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Ιανουάριος 22, 2016 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2016 Θεμα που ξεκινησε ως "που παιζει να παει στρατο ο φιλος μου " , και εξελισσεται σε "θελω να γινω ο Τσακ Νορις" Καλη φαση. 10/10 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts