Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα

θελω να φτιαξω 2 υπολογιστες αλλα επειδη εχω καιρο να ερθω σε επαφη με τα νεα μοντελα εχω χαθει. το ενα μηχανημα με corei5 και το αλλο με corei3. το πρωτο να εχει και raid η μητρικη, θα το χρησιμοποιησω σαν server , το αλλο απλα για δουλειες γραφειου. απλα με ενδιαφερει να μην υπαρχει ασυμβατοητα μητρικης επεξεργαστη ή καποιο αλλο προβλημα. παρακαλω πλυ για προτασεις...

Ασυμβατοτητα μητρικη επεξεργαστη δεν υπαρχει καν σαν concept. Εκτος αν πας να βαλεις cpu απο αλλο socket...To i5 θα ειναι ο server δηλαδη η το client?

Ανέφερε περισσότερες πληροφορίες όπως για budget και αν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα parts, αν θα χρειαστείς περιφερειακά και ποια και αν θα κάνεις oc τώρα ή στο μέλλον.

Θα είναι Application Server ή File Server ;

Γιατί στη δεύτερη περίπτωση, κανένας λόγος για i5. Οι δίσκοι και το δίκτυο, θα σε περιορίζουν σαφώς περισσότερο από τον επεξεργαστή (i3) ώστε να χρειάζεται να πας σε ακριβότερο μοντέλο.

• Like 2

Θα είναι Application Server ή File Server ;

Γιατί στη δεύτερη περίπτωση, κανένας λόγος για i5. Οι δίσκοι και το δίκτυο, θα σε περιορίζουν σαφώς περισσότερο από τον επεξεργαστή (i3) ώστε να χρειάζεται να πας σε ακριβότερο μοντέλο.

Ναι εγω υπεθεσα file server γιαυτο ειπα ο i3 στο server... Ας μας πει το παληκαρι πως το σκεφτεται

δλδ ο i3 καλυτερος απο τον i5; ο server θα ειναι κυριως file server αλλα θα χρησιμοποιειται παραλληλα για εργασιες office και web browing με ανοιγμα πολλων καρτελων κλπ. το αλλο θα κανει απλα office εργαιες και web browing...

δλδ ο i3 καλυτερος απο τον i5; ο server θα ειναι κυριως file server αλλα θα χρησιμοποιειται παραλληλα για εργασιες office και web browing με ανοιγμα πολλων καρτελων κλπ. το αλλο θα κανει απλα office εργαιες και web browing...

Ο i3 δεν είναι καλύτερος του i5 αλλά για file server δεν χρειάζεσαι i5.

(edited)

Οκ. Πρότεινε τι χρειάζομαι. Πες μου μια σύνθεση. Oc δεν θα γίνει. Raid υποστήριξη θέλω κ να αργήσω να τον αναβαθμίσω.

Έγινε επεξεργασία από emm_stra

Ανέφερε περισσότερες πληροφορίες όπως για budget και αν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα parts, αν θα χρειαστείς περιφερειακά και ποια? και αν θα κάνεις oc τώρα ή στο μέλλον.

(edited)

case: Raijintek Arkadia   40

psu: Be Quiet Pure Power L8 350W    51

mobo: Gigabyte B150M-D3H    92

cpu: i3 6100    131

ram: Kingston DDR4 8GB   50

HDD: WD Blue 1 TB    50

DVD: LG Black   14

428 ευρώ.

Σε αυτό το σύστημα δεν χωρά SSD.

case: Raijintek Arkadia   40

psu: Super Flower HX 450W  ή Seasonic G360 73 ή 65

mobo: Gigagabyte H170-HD3  114

cpu: i3 6100   131

ram: Kingston DDR4 8GB   50

HDD: 2x WD RED 2TB    95 x 2 = 190

SSD: Samsung 850 Evo 120   72

DVD: LG Black    14

676 ή 684 ευρώ

Οι τιμές είναι από skroutz. Αν τα πάρεις από ένα κατάστημα οι τιμές πιθανόν να ανέβουν λίγο. Δες τα λίγο και γράψε τις ενστάσεις σου.

Δεν αναφέρεις για χωρητικότητα των δίσκων. Αν θέλεις 3ΤΒ ανεβαίνεις 50 ευρώ οπότε και πρέπει να κόψεις από αλλού. 

Ούτε ο ο ssd είναι απαραίτητος στο 2ο μηχάνημα και μπορείς να κατέβεις στα 600 ευρώ περίπου.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
  • Like 1

Ευχαριστω πολυ φιλε για τον χρονο σου. Απλα απο οτι κατλαβα να μην παω σε ι5. Επειδη στον καλο θα ανοιγω πολλες καρτελες mozilla και πολλα αρχεια word, excel , θα εχω θεμα;

Ευχαριστω πολυ φιλε για τον χρονο σου. Απλα απο οτι κατλαβα να μην παω σε ι5. Επειδη στον καλο θα ανοιγω πολλες καρτελες mozilla και πολλα αρχεια word, excel , θα εχω θεμα;

Με pentium g2030 / ssd και 12gb ram κάνω αυτό που λες, οπότε καλύτερα βάλε παραπάνω μνήμη και i3 και θα είσαι κομπλέ.

• Like 1

Όχι δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Η μνήμη σε ενδιαφέρει και όχι ο επεξεργαστής. Αν ανοίγεις καρτέλες με αρκετές εικόνες υψηλής ανάλυσης π.χ. τότε θα εξαντλήσεις τη μνήμη. Μπορείς να βάλεις αργότερα άλλη 1 μνήμη των 8 GB αν χρειαστείς. Για i5 επεξεργαστή πρέπει να δώσεις άλλα 70 ευρώ.

Να ξέρεις ότι το raid δεν είναι και η ενδεδειγμένη λύση για τα αρχεία. Κάποτε ήταν. Προτιμώ ένα NAS και κάνω εκεί το raid. Φρόντισε να κρατάς τα αρχεία σου και σε ένα εξωτερικό μέσο όπως σε έναν εξωτερικό δίσκο 3.5".

• Like 1