Jump to content

Αναπαραγωγή βίντεο - Potplayer vs ?

Delijohn

Recommended Posts

Ως τώρα είχα τον kmplayer τον οποίο άλλαξα για τον pot player, που είναι ίδιος, απλά λίγο πιο γρήγορος. Έχω κ τον bsplayer αλλά δε με βολεύει τόσο, όσο κι αν μ'αρέσει το κολπάκι που σου βρίσκει υπότιτλους για ό,τι παίζει. Θέλω έναν απλό κι ελαφρύ player να παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Έχω και τον vlc μα αργεί βασανιστικά να ανοίξει ώρες ώρες (με ssd είναι σπαστικό) κι επίσης κάνει κάτι κρασαρίσματα στα πίξελ ενώ παίζει ταινίες.

Τι προτείνετε;;;

Nα σημειώσω πως τον pot τον αλλάζω γιατί ξαφνικά κάτι έπαθε κι έχασε κάποια ρύθμιση κ τα δείχνει όλα πολύ φωτεινά σε σχέση με άλλους players. Έκανα κ reset και reinitialize και τίποτα.

πάνω pot κάτω vlc

2c3lIsy.jpg

szARAXB.png

Media player classic

Σταθερή αξία, αν και προτιμώ τον pot. Τον vlc έχω κάνει φιλότιμες προσπάθειες να τον κρατήσω αλλά μου σπάει τα νεύρα λες και είναι σε μόνιμη beta... Ο bs απλά δεν μου αρέσει [emoji14]

Έγινε επεξεργασία από FrOsT

θα σου έλεγα vlc αλλά λες πως σου αργεί να ανοίξει.μου κάνει εντύπωση βέβαια Γιατί θεωρείται πολύ ελαφρύς.

δοκίμασε media player classic

έκανα μια δοκιμή με μια 1080 ταινία.

Χρονομετρούσα με το κινητό (μπακαλίστικα) και είδα ότι ΠΑΝΤΑ, ανοίγει ο potplayer σε 1-1,5'', ο bsplayer σε 2+'' και ο vlc την πρώτη έκανε 8-9 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Μετά όμως έπεσε στα ~2+'' κι αυτός. 

Κατεβάζω mpc hc και κάνω μια δοκιμή με νέο αρχείο. Ανοίγει σε 1+'' με τον mpc και με τον vlc πάλι έκανε πάνω από 5-6''. Κουλό. Το ακόμη πιο κουλό είναι τα χρώματα πάλι.. μήπως παίζει κάτι με κάποιον codec που έχω; Τελικά μόνο ο vlc τα δείχνει πιο σκούρα/ξεβαμμένα.

ZHcBIka.jpg

ε, μην ντρέπεσαι, μοιράσου το νόου χάου μαζί μας

Εξαρτάται από το hardware σου, πού βλέπεις ( monitor ? tv ? projector ? ), κλπ.

Ανάλογα την CPU+GPU μπορείς να παίξεις π.χ. απροβλημάτιστα μέχρι και quadruple luma + chroma, να κάνεις upscaling με jinc algorithm & anti-ringing enabled, σε άλλο σύστημα αυτά μπορούν να δημιουργούν σπασίματα στο playback λόγω ανεπάρκειας επεξεργ. ισχύος.

Για τον pot..

κατά την αναπαραγωγή ενός αρχείου, δοκίμασε τα

Q  (δεξί κλικ Video > Reset Video Color Control)

Δεξί κλικ > Video > Video Renderer > Evr Custom Present

Για τους υποτίτλους, κατεβάζει και ο pot από database, απλά για την ώρα είναι κάπου κρυμμένο μέσα στα μενού. Με μια συντόμευση (μέσα στις ρυθμίσεις) είναι λίγο ευκολότερο.

Στις ρυθμίσεις > Subtitle > Subtitle searching μπορείς να βρεις έξτρα ρυθμίσεις για αναζήτηση υποτίτλων.

Αν δεν σε καλύπτει η ποιότητα των ενσωματωμένων φίλτρων, μπορείς φυσικά να αλλάξεις τα πάντα μέσα στις ρυθμίσεις. Μπορείς πχ να κατεβάσεις τα stand alone filters του MPC-HC και να φορτώσεις εκεί. Προσωπικά, δεν έχω ασχοληθεί και πολύ, θεωρώ μια χαρά την ποιότητα τους (σε σύγκριση πχ με MPC-HC & LAV).

ΥΓ Μεγάλο + η οργάνωση των bookmarks (P > H), ειδικά αν έχετε την τάση να τα παρατάτε στη μέση και να τα συνεχίζεται αργότερα.

9kBDaTr.jpg

Έγινε επεξεργασία από Raider
  • Like 3

Παιδια ο mpc, δεν νομιζω να ειναι καλυτερος απο τον vlc, παλαιοτερα για ενα φεγγαρι :p  που τον ειχα χρησιμοποιησει, καποια dvd video που ειχα φτιαξει με ενα dvd recorder της pioneer, δεν τα επαιζε καν, ενω ο vlc και ο smplayer ηταν οι μονοι media player που τα παιζανε με χαρακτηριστικη ευκολια, απο οσους ειχα δοκιμασει.

Ο vlc οντως σε ποιότητα εικονας δε είναι τοσο καλο. Λογικο μιας και σχεδον ανοιγει τα παντα. Προσωπικα χρησιμοποιω gom. Μεχρι και σε netbook θυμαμαι ηταν ο μονος που ετρεχε ανετα 720p.

To ότι κάποιο πρόγραμμα παίζει όλα τα αρχεία δεν σημαίνει ότι έχει κακή ποιότητα εικόνας ή ότι θα έχει κάπως χειρότερη εικόνα λόγω αυτού.

Τα περισσότερα προγράμματα πλέον λειτουργούνε με διάφορα "filters" και renderers, όλη η δουλειά για το τι εικόνα θα πάρεις έχει να κάνει με τα φίλτρα που θα χρησιμοποιείς, τον renderer και τα settings αυτών.

Ο pot έχει βελτιωθεί πολύ και εξελίσσεται συνεχώς. Με τις τελευταίες προσθήκες αναζήτησης υποτίτλων μέσα από το πρόγραμμα δεν του λείπει τίποτα πλέον.

Αναζήτηση υπότιτλου (επιλογή ελληνικής γλώσσας ώστε να φαίνονται οι ελληνικοί πάνω πάνω), ορίζοντας μια συντόμευση πληκτρολογίου.

Αποθήκευση υποτίτλου σε srt με ίδιο όνομα με αυτό του βίντεο (Ctrl+Shift+S).

Συγχρονισμός υποτίτλου με έτοιμες συντομεύσεις (και πολλές παραμέτρους εδώ).

Εσωτερικά φίλτρα για αναπαραγωγή των 99% των αρχείων, με υποστήριξη DXVA, CUDA κλπ χωρίς καμία επιπλέον ρύθμιση.

Αρκετά καλή ποιότητα και δυνατότητα να επιλέξετε ότι filter/splitter/renderer etc θέλετε, εύκολα μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος.

Καλή οργάνωση bookmarks.

Γι' αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν/κρατήσουν pot, παραθέτω κάποιες ρυθμίσεις που έχω επιλέξει εγώ (aspect ratio και ρυθμίσεις υποτίτλων).

wXJiYVn.gif

6BUnMFI.gif

NITfwzA.gif

JsCpiYq.gif

2xbzn42.gif

ΥΓ Bonus για καλύτερο μαύρο σε κατόχους nvidia, οι ρυθμίσεις στο cp της κάρτας (η πρώτη ρύθμιση είναι για έξοδο σε τηλεόραση με hdmi).

RSpOsay.gif

r0PQpuc.gif

Έγινε επεξεργασία από Raider
  • Like 4

Γιατί θεωρείς ότι είναι δύσκολο να παίξει dvd ένας player, όταν μπορεί να παίξει για πλάκα bluray rips με τρελό bitrate και 7.1 dolby earotica ήχο;

Πολύ απλά, αν ένας άλλος player παίζει το dvd σου, προφανώς θα'χει κάποιο setting να κάνει ignore κάποια read/buffer faults κι αυτό είναι όλο.

Πιο προβληματικό πράγμα στα pc από γραμμένα cd/dvd δεν υπάρχουν... 

• Like 1

Τελικα φιλε μου το εχω εγκαταστησει (to potplayer), στα win 10 που εχω σε virtual, παροτι ολα τα media player που δοκιμασα, (smplayer, umplayer, bsplayer και καποιο αγνωστο total video player), ολα παιζουνε τα dvd που βαζω στο player, (lg bluray), με χαρακτηριστικη ευκολια, μονο το potplayer πεφτει αμεσως, δεν ξερω γιατι, (παροτι εχει βελτιωθει αρκετα τουλαχιστον σε εμφανιση, απο τοτε που το δοκιμασα τελευταια φορα), δεν ξερω αν χρειαζετε καποιες ρυθμισεις, μου φαινετε παραξενο ενας player που ισως θεωρειτε απο τους κορυφαιους, να μην μπορει να αναπαραξει κατι, το οποιο αναπαραγουνε ολοι οι players και μαλιστα καποιοι αγνωστοι.

post-62443-0-66213500-1453676237_thumb.p

είναι καθαρά θέμα settings και του υπολογιστή σου... δες εδώ πώς παίζει το bluray.. χρησιμοποίησε ό,τι σε βολεύει, αλλά μην κρίνεις κάτι αν δεν το παίζεις στα δάχτυλα.. (γνώμη μου)