Κοπρίτης Μάρτιος 7, 2005 #61 Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 01:04] εσύ τί θα κάνεις; Θα του πετάς πατάτες στο κεφάλι; :clap: κορυφαιο ρε....
Chris2004 Μάρτιος 7, 2005 #62 Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas δε μιλισα για φανταρο αλλα για επαγγελματια στο στρατο. και αυτο που λες "Κύριε διευθυντά μήπως να κάνω αυτό πρώτα;". Η "κύριε διευθυντά δεν θα το προλάβω γι'αυτόν τον σοβαρό λόγο" μπορεις να το πεις και στον διοικητη σου στο στρατο αν εισαι επαγγελματιας μονο που στον στρατο πληρωνεσε και δεν εχεις δουλεια να κανεις γιαυτο δε μπορεις να πεις τα παραπανω δηλαδη τι θα πεις στο διοικητη? "-συγνωμη κυριε διοικητα μπορω να δανιστω τη δικια σας τσουγκρανα? -βεβαιως παιδι μου αλλα τι τι θελεις? -χαλασε η δικια μου και δε μπορω να ξυνω τα .... μου" Για τον Επαγγελματία το είπα και πρίν. Γνωρίζει που πάει και ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για αυτό που κάνει. Εκεί ναι ο Στρατός πρέπει να λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί. Εδώ μιλάμε για θητεία, δηλαδή Φαντάρους. Ο φαντάρος ΔΕΝ θέλει να πάει. ΔΕΝ πληρώνεται και ακούει τον κάθε κομπλεξικό. Ο εργαζόμενος τον πάει γ@@@@ ο διευθυντής....αλλά πληρώνεται και ανάλογα.
ea6gka Μάρτιος 7, 2005 Author #63 Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas δεν εχω ακουσει τα καλυτερα. και εκει πρεπει να εχεις βισμα για να μη κανεις ταξιδια. παντως αν κανεις ταξιδια βγαινεις με περιουσια ναι, οπως το ειχα φανταστει τιποτα δε ξερεις
Chris2004 Μάρτιος 7, 2005 #64 Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka μαν, εισαι εξωφρενικος οτι θες λες τωρα. συνελθε μαν. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι οι φαντάροι μετά απο 12 μήνες είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι να υπερασπιστούν τη πατρίδα σε οποιονδήποτε εχθρό; Και ότι αν αυτός ο στρατός βρεθεί αντιμέτωπος με έναν άλλον επαγγελματικό με χρόνια εκπαίδευσης με τον ίδιο εξοπλισμό, μέγεθος κτλ, θα έχει ελπίδες.Σαν τα κοτόπουλα θα πέφτουν.....
Snips Μάρτιος 7, 2005 #65 Μάρτιος 7, 2005 FLASH....Μάλιστααααα....τώρα κατάλαβα τελικά γιατί ο Στρατός είναι υπεύθυνος που κανείς δεν θέλει να πάει στον........στρατό..... Κοιτάξτε...!!! ΣΤΡΑΤΟΣ --->διδασκει την λούφα--->κανείς δεν θέλει να δουλεύει---->τι θα κάνει αν δεν δουλεύει;;;---> θα τα ξίνει---->Που θα τα ξίνει;;;;----> στις καφετέριες---->τι συχνάζουνε στις καφετέριες;;;----->ξέκωλα----->τι φοράνε τα ξέκωλα;;;;------->τίποτα---->αράζει για οφαλμόλουτρο ο πρώην φαντάρος...τα βλέπει και ο γυιός του (ε δεν τά 'ξινε μόνο βλέπετε....γιατί παντρεύτηκε κιόλας. και σκέφτεται και αυτός....ΤΙ να πάω να κάνω μωρέ στον στρατό;;;;....και να χάσω την στριγκοπαρέλαση..;;;. και έτσι κανένας δεν θέλει να πάει στον στρατοοοοοοοό.
Κοπρίτης Μάρτιος 7, 2005 #66 Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas [Σήμερα, στις 01:21] @snips εξω απ την πορτα σου περνω και τιγανιζεις ψαρια και μου λες θες ενα κεφτε? ευχαριστω δε καπνιζω ε μα.....και νομιζα οτι μονο εγω εχω προβληματα κατανοησης
chill-out Μάρτιος 7, 2005 #67 Μάρτιος 7, 2005 Εγω παντως υπηρετησα 24.400 ωρες ..μειον την αδεια ...ετσι για να μη λεμε διαφορα...οσο για τα στρατοπαιδα ..η υπογεννησημοτητα θα μας κανει να μην εχουμε στρατο....και αυτος ειναι ο λογος.Οσο γιαυτους που λενε για 18μηνα και 12μηνα ......νομιζω οτι ξερουν την υποχρεωση που εχουν με το στρατο... οποτε να μην βαζουν αλλες υποχρεωσεις στο κεφαλι τους.Δεν λεω οτι και το δικο μου το 34μηνο ηταν σωστο...αλλα τωρα σιγουρα ειναι καλυτερα.Ειναι μεσα στις υποχρεωσεις...τι να κανουμε ????
Snips Μάρτιος 7, 2005 #68 Μάρτιος 7, 2005 @CHILL και σίγουρα μετά από τον στρατό ούτε θες να ακούσεις για δουλειά εεεεέ???
Nos-Dio Μάρτιος 7, 2005 #69 Μάρτιος 7, 2005 Ο στρατος δεν ειναι το μεσο για να δειξεις την αγαπη σου για την εκαστοτε πατριδα...ας ειμαστε ρεαλιστες...παντου γυρω μας βλεπουμε καθε μερα ανθρωπους,συμπολιτες μας που τα εχουν ολα γραμμενα εκει που δεν πιανει μελανι.Δεν ξερω τι θα μου μαθει ο στρατος αλλα μεχρι το 2011 εχω καιρο...Παντως ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να περασω εκει μεσα 12 μηνες και τους 9 απο αυτους να τα ξηνω κανονικα και με τον νομο,να υπακουω την καθε βλακεια του κομπλεξικου(πχ...φερε μου ενα καφε) και εν αντιθεση να χανω θεσεις εργασιας απο την συγχρονη νεα(λεω νεα γιατι αναφερομαστε στο ιδιο διαστημα χρονου) που εχει δυο χρονια προυπηρεσιας,μαστερ,σπορ διθεσιο αμαξι,φοραει κουστουμι στην δουλεια της και ονειρευται μια καριερα και εναν πλουσιο 30αρη για να ξεσκιστουνε...Οσο για τον Καραμανλη και το δημοσιευμα...δεν νομιζω οτι τον παιρνει να κανει μλκιες!
Samael Μάρτιος 7, 2005 #70 Μάρτιος 7, 2005 Aυτο που δε θελαν να χασουν τις ευκαιριες κ τις δουλειες λογο στρατου,ας τα σκεφτοταν αυτα οταν ηταν καιρος(στα 18τους δλδ) κ να πηγεναν τοτε φανταροι οπως εκανα κ γω.Τα αλλα τα ακουω δικαιολογιες.
Snips Μάρτιος 7, 2005 #71 Μάρτιος 7, 2005 Εσύ ατιμούλη ήθελες φαίνεται να "μάθεις να λουφάρεις" από νωρίς!!!!!!......Αχ.....και οι άλλοι βρε παιδί μου που πήγαν και περνούσαν 1 μάθημα τη χρονιά τα καημένα!!!!! τι να πούνεεεεε???:clap: :clap: :clap: YΓ(παλι avatar άλλαξες πανάθεμα σε.....??!!!)
Samael Μάρτιος 7, 2005 #72 Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Snips Εσύ ατιμούλη ήθελες φαίνεται να "μάθεις να λουφάρεις" από νωρίς!!!!!!......Αχ.....και οι άλλοι βρε παιδί μου που πήγαν και περνούσαν 1 μάθημα τη χρονιά τα καημένα!!!!! τι να πούνεεεεε???:clap: :clap: :clap: Κοιτα δεν εχει σημασια για μενα αυτο.Σημασια εχει οτι καναν μια επιλογη αντι να ζησουν με αυτη καθονται κ κλαιγονται σα μιξιαρικα.... Αντε αρχιζω κ φορτωνω παλι...καληνυχτα
Nos-Dio Μάρτιος 7, 2005 #73 Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Samael Aυτο που δε θελαν να χασουν τις ευκαιριες κ τις δουλειες λογο στρατου,ας τα σκεφτοταν αυτα οταν ηταν καιρος(στα 18τους δλδ) κ να πηγεναν τοτε φανταροι οπως εκανα κ γω.Τα αλλα τα ακουω δικαιολογιες. σιγα μην παω ρε φιλε 18 χρονω Στρατο...αντε γεια μωρε..στην γερμανια εχουν και κοινωνικη εργασια και απλα επιλεγεις.Αν υπηρχε κοινωνικη εργασια Ελλαδα πρωτος πρωτος θα πηγαινα να ξεσκατιζα γριες.Φυσικα ολοι κανουν τις επιλογες τους στην ζωη αλλα αν ο στρατος ηταν τελειος δεν θα μιλουσε κανεις εδω μεσα.Εφοσον ειναι GTP για αυτο λιγοι οπως εσυ πανε στα 18 τους,δεν ξερω για σενα αλλα νωρις στρατο συνηθως πανε οι αποτυχημενοι των εξετασεων(συνηθως...)Δεν κλαιω για τιποτα,ξερω τι θα συμβει απλα το να παω 12 μηνες η και 6 το βρησκω χωρις νοημα..για μενα επρεπε μετα την εκπαιδευση να σε διωχνουν.Ο στρατος θα επρεπε να ηταν σχολειο οπλων οχι αυτη η μλκ που ειναι.
sotiris Μάρτιος 7, 2005 #74 Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Samael Κοιτα δεν εχει σημασια για μενα αυτο.Σημασια εχει οτι καναν μια επιλογη αντι να ζησουν με αυτη καθονται κ κλαιγονται σα μιξιαρικα.... Αντε αρχιζω κ φορτωνω παλι...καληνυχτα δηλαδή εσύ πρώτα πήγες στρατό και μετά πήγες να σπουδάσεις? και τι σπούδασες?
ea6gka Μάρτιος 8, 2005 Author #76 Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από Chris2004 Μπείτε εδώ να μορφωθείτε λίγο www.omhroi.gr
Chosen Μάρτιος 8, 2005 #77 Μάρτιος 8, 2005 Αν είσαι δυνατός χαρακτήρας και έχεις προσωπικότητα, ο στρατός μπορεί να έχει κάποια ελάχιστα θετικά αποτελέσματα πάνω σου (π.χ. μπορείς να εντοπίζεις τους "κατσικομπήχτες" από μακριά).Αν είσαι τούβλο, θα δεις ένα μεγαλείο στον Ελληνικό Στρατό. Ο άσχετος/ακαλλιέργητος (καμία σχέση το τελευταίο με το "αμόρφωτος") ντορβάς, θα είναι αυτός που θα επιλέξουν για να διατάσσει τους υπόλοιπους. Είναι κι αυτό ένα είδος εξευτελισμού, να είσαι 25 χρονών μια χαρά άνθρωπος και να σου έχουν ένα 18χρονο μπουρτζόβλαχο από την "Μεγάλη Παναγούδα" των 45 κατοίκων, με το ροζ προσωπάκι και τις ερωτικές έλξεις προς τα τετράποδα, να είναι ο Λοχίας σου και να σου δίνει διαταγές, με τρόπο που τ'απολαμβάνει. Αυτός ο άνθρωπος μελαγχολεί όταν απολύεται από τον Ε.Σ. γιατί συνειδητοποιεί ότι όταν φύγει μια και καλή από αυτή την πύλη, κανείς δεν θα τον θέσει υπεύθυνο κάποιο λόχου, διμοιρίας, κάποιου συνόλου ανθρώπων, έτσι ώστε να συνεχίζει να βγάζει τις κόμπλες του, και θα γυρίσει πάλι πίσω στον στάβλο του. Παράλληλα, η μεγαλύτερη του φοβία είναι ο ξερακιανός πιτσιρικάς με τα γυαλάκια, που τον είχε τρελάνει στο τρέξιμο "μέσα", μη γίνει κανας εφοριακός "έξω" και τον σκίζει ασάλιωτα/ατέλειωτα.Προς αυτούς που πιστεύουν ότι ο Ε.Σ. έχει λόγο ύπαρξης για την ασφάλεια των συνόρων: κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και ξυπνήστε! Έχετε την εντύπωση ότι είμαστε σε πιο επικίνδυνη θέση απ'ότι άλλες χώρες, που δεν έχουν εθελοντικό στραό; Ή ότι όλοι θέλουν το κακό της Ελλάδας; Όλοι μας ζηλεύουν; Γιατί το άκουσα κι αυτό τις προάλλες: Διαβάζοντας τις τελευταίες αναφορές των Ηνωμένων Εθνών για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Έλλαδα (που έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο τα τελευταία 20 χρόνια), γυρίζει ένας πρώην συνάδελφος και μου λέει "Επίτηδες τα βγάζουν αυτά, γιατί θέλουν να βλάψουν τον τουρισμό μας επειδή ζηλεύουν την χώρα μας"...Τουλάχιστον στην Αμερική λένε πιο εξελιγμένα και εντυπωσιακά ψέματα στον λαό, ενώ εδώ στην Ψωροκώσταινα, ακόμα με την πιπίλα της Τουρκίας-Μπαμπούλας και της Μεγάλης Αλβανίας καθοδηγούν τα ντόπια πρόβατα...Προς αυτούς που πιστεύουν ότι ο Ε.Σ. έχει λόγο ύπαρξης για να "ανδρώνονται" τα Ελληνόπουλα: ναι, εδώ υπάρχει κάποια βάση. Γιατί στην Ελλάδα ο ομφάλιος λώρος κόβεται μετά το 30ό έτος του "βρέφους", συνεπώς είναι απαραίτητος ο Ε.Σ. για να ξεκολλήσει το μαμούχαλο από τη μανούλα του. Αν δεν υπήρχε ο Ε.Σ. σιγά μην άφηνε η στοργική μάνα τον κανακάρη της να πλύνει τα ρούχα του μόνος του και να μάθει να αυτοσυντηρείται ...Εγώ ξέρω ότι πήγα στη σχολή που πάντα ήθελα πάντα να πάω, σπούδασα προγραμματιστής, τελείωσα τη σχολή, πήγα στρατό και μόλις γύρισα, με πικρία διαπίστωσα ότι ειδικά σε έναν χώρο όπως η πληροφορική που εξελίσσεται τόσο γρήγορα, η 18μηνη παύση του Ε.Σ. είναι παραλυτική. Όταν ξεκίνησα, μάθαινα το top των γλωσσών προγραμματισμού και λίγους μήνες μετά τον στρατό είχαν όλες "παροπλιστεί" (χε!)Αλλά παρ'όλα αυτά, ο Ε.Σ. με ατσάλωσε, με εκπαίδευσε στυγνά να γίνω ένας άξιος μαχητής που θα υπερασπίσει την πατρίδα του με το G3Α3 για 45 ολόκληρα δευτερόλεπτα, όταν ο οχτρός μας επιτεθεί με αόρατα αεροσκάφη και τοξικά/πυρηνικά όπλα...(Επίσης ξέρω ότι η εκπαίδευση ήταν τόσο σκληρή και αποτελεσματική, που παρουσιάστηκα 83 κιλά και απολύθηκα 112, χωρίς να είμαι βύσμα, γραφιάς ή λουφαδόρος...)
Samael Μάρτιος 8, 2005 #78 Μάρτιος 8, 2005 @Nos-Dio Στα 18 συνηθος πανε(διστυχως) μονο αυτοι που δεν εχουν σκοπο να σπουδασουν. @sotiris Ακομα σπουδαζω κ θα σπουδαζω για 2,5χρονια ακομα Ηλεκτρολογος/Ηλεκτρονικος Μηχανικος στο Ελληνοβρετανικο κ του χρονου αν παν ολα καλα παω Αγγλια. @Chosen Ναι κ γω μαζι σου.ΑΛΛΑ αμα παρατησουμε τις σκοπιες στα συνορα μεσα σε λιγες ωρες θα γινει το εξης ομορφο: Οι Τουρκοι θα βοσκoυν προβατα στην Αλεξανδουπολη μεσα,οι Αλβανοι θα φυτεψουν φυτειες κ στην Πινδο, και οι λαθτομεταναστες θα κατεβενουν Αθηνα με το τρενο.... Δεν ειναι θεμα μισαλοδοξιας,πολυ απλα εχεις να κανεις με λιγοτερο αναπτυγμενες χωρες που σε βλεπουν με μισο ματι.
ea6gka Μάρτιος 8, 2005 Author #79 Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από ChosenΠρος αυτούς που πιστεύουν ότι ο Ε.Σ. έχει λόγο ύπαρξης για την ασφάλεια των συνόρων: κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και ξυπνήστε! Έχετε την εντύπωση ότι είμαστε σε πιο επικίνδυνη θέση απ'ότι άλλες χώρες, που δεν έχουν εθελοντικό στραό; Ή ότι όλοι θέλουν το κακό της Ελλάδας; Όλοι μας ζηλεύουν; Γιατί το άκουσα κι αυτό τις προάλλες: Διαβάζοντας τις τελευταίες αναφορές των Ηνωμένων Εθνών για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Έλλαδα (που έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο τα τελευταία 20 χρόνια), γυρίζει ένας πρώην συνάδελφος και μου λέει "Επίτηδες τα βγάζουν αυτά, γιατί θέλουν να βλάψουν τον τουρισμό μας επειδή ζηλεύουν την χώρα μας"... αν εννοεις στην ευρωπη τσοζεν νομιζω οτι ειμαστε στην πιο ευαισθητη περιοχη της, οι πολεμοι στα βαλκανια τα τελευταια 10 χρονια με επιβεβαιωνει. Τωρα περι τουρκικου μπαμπουλα και τα ρεστα δεν μπορω να σου απαντησω ευθεως γιατι ειναι θεματα περιπλοκα και τδεν τα κατεχω αριστα. Τωρα αυτο με την εκθεση του ΟΗΕ σαφως και γελαω απιστευτα με τετοιες εκθεσεις που δεν εχουν καμμια σχεση με τη πραγματικοτητα, αληθεια πως μπορεις σε λιγες σελιδες να κανεις περιγραφη των γεγονοτων σε μια χωρα? Αν ειδες την ιδια εκθεση και για να καταλαβεις ποσο αξιοπιστη ειναι γραφει παρακατω οτι στην Ελλαδα δεν γινεται ξεπλυμα χρηματος, give me a break.
DJD Μάρτιος 8, 2005 #80 Μάρτιος 8, 2005 Ας πω κι εγώ 5 πράγματα μιας και σε 2 μήνες θα είμαι μέσα. Είμαι 25 και δουλεύω από τα 18 μου για να πληρώνω μόνος μου τα έξοδα μου και την σχολή που διάλεξα να πάω. Έχω 7 χρόνια προυπηρεσία στα 25 μου κι έχω φάει στα μούτρα από κουβάλημα σε αποθήκη, σφουγγάρισμα στα πλακάκια του μαγαζιού για να γυαλίζουν μέχρι να πάρω το πτυχίο μου και να καταλήξω να είμαι σε γραφείο. Μπορείς κάποιος να μου πει τι μπορεί να μου προσφέρει ο στρατός με την ΣΗΜΕΡΙΝΗ του μορφή εκτός από το να παχύνω λίγο; (μου χρειάζονται 10 κιλάκια) Εγώ αδυνατώ να καταλάβω τι μπορεί να μου δώσει ο στρατός πέραν μιας εμπειρίας ζώντας με 100 μαντράχαλους ακόμα... Αρχική απάντηση από SamaelΝαι κ γω μαζι σου.ΑΛΛΑ αμα παρατησουμε τις σκοπιες στα συνορα μεσα σε λιγες ωρες θα γινει το εξης ομορφο:Οι Τουρκοι θα βοσκoυν προβατα στην Αλεξανδουπολη μεσα,οι Αλβανοι θα φυτεψουν φυτειες κ στην Πινδο, και οι λαθτομεταναστες θα κατεβενουν Αθηνα με το τρενο....Δεν ειναι θεμα μισαλοδοξιας,πολυ απλα εχεις να κανεις με λιγοτερο αναπτυγμενες χωρες που σε βλεπουν με μισο ματι. Που ζεις ρε φίλε; Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι γίνεται στα σύνορα. Γιος του κουμπάρου του πατέρα μου μας διηγήθηκε το εξής μιας κι ήταν στις σκοπιές στα σύνορα. Ο διοικητής τους είπε ότι αν ακούσουν κάποιο περίεργο θόρυβο ή περίεργες φιγούρες να σκύψουν και να κατεβάσουν το κεφάλι για μη δουν τίποτα!!! Κι έλα εσύ να μου πεις για σύνορα όταν εκεί πάνω γίνεται ένα τρελλό εμπόριο με κάποια κεφάλια να βγάζουν τρελλά λεφτά.. και άλλα να τρέμει το φυλοκάρδι τους αν θα βγάλουν το δίωρο της σκοπιάς...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.