Jump to content

Διαβαστε αυτο περι στρατου

ea6gka

Recommended Posts

Ας πω και εγω λοιπον τα δικα μου πανω στο θεμα μιας και προσφατα ξεμπερδεψα με στο Πολεμικο μας Ναυτικο.

Επεσα στη χειροτερη δυνατη περιοδο, ειμουν η πρωτη σειρα 12μηνιτες 04Α, εφαγα τις εκλογες και την ολυμπιαδα με το κουταλι, διπλο βαρδιες, ελαχιστη 8 ωρια και αγιος ο θεος, κλεινανε φυλακια λογο ελειψης προσωπικου, ακυρωσανε το περιπολο στο Αρχηγειο στολου !!! Μιλαμε για μεγα χαλι, στο τελος οταν απολυθηκα ειχανε βγαλει τους μονιμους να επανδρωσουν τα φυλακια....

Σε γενικες γραμμες δε περασα ασκημα, το ολο θεμα του στρατου ειναι ψυχολογικο, αμα το παρεις στραβα οπου και να υπηρετησεις χαλια θα περασεις.

Οσο αφορα την εκπαιδευση, ποια εκπαιδευση ?! Σκουπα Μαπα, αυτα ειναι τα οπλα στα οποια παιρνεις ειδικοτητα, εκανα 1 φορα βολες με ενα Springfield M1A και αυτο ηταν, αντε και πυρασφαλεια, που ετρεχα ολο το καλοκαιρι σα το μα..... στα κατσαβραχα της Σαλαμινας να σβησω τις φωτιες μη παρουνε τα πυρομαχηκα και βουλιαξουμε το νησι...

Απο ολη μου την θητεια, πηρα 3 πραγματα

1) Πως να κοιταω τη παρτυ μου και μονο τη παρτυ μου

2) Πως να αποφευγω οτιδηποτε εχει να κανει με δουλεια

3) Το οτι να εισαι αξιωματικος στις ενοπλες δυναμεις σημαινει οτι η μοναδικη σου ασχολια, ειναι να ξυνεις τα @@ σου μεχρι να ματωσουν και μετα ζητας απο καποιον κατωτερο σου να στα σκουπησει γιατι βαριεσαι.

Τελος για εμενα προσωπικα, η θητεια θα πρεπει να περιοριστι στους 6 μηνες αλλα να γινει ποιο ουσιαστικη, ποιος ο λογος να πετας 12-24-32 μηνες απο τη ζωη σου για να σκουπιζεις να σφουγκαριζεις και να κανεις δουλειες γραφειου στη θεση εκεινων που πρεπει κανονικα να τις κανουν ?! Μηπως ο πατερας μου που περασε 3 χρονια στο στρατο εμαθε τιποτα παραπανο απο οτι εμαθα εγω σε 12 μηνες ? Οχι, απλα σπαταλησε περισοτερο χρονο απο τη ζωη του.

Οσο αφορα το θεμα ηλικιας, εγω πηγα στα 27 μου και ειχα πολυ διαφορετικη φιλοσοφια πανω στο θεμα απο τα παιδια που εβλεπα εκει μεσα και ηταν 18-19, οποτε πιστευω πως εκανα καλη επιλογη και πηγα αφου ολοκληρωσα τις σπουδες μου.

Αυτα ειχα να πω, για να μη το τραβηξω και αλλο το θεμα, αν και θα μπορουσα :p

Edit; Mια παρενθεση να κανω ακομα για το θεμα των ΕΠΟΠ, στη περιοδο που εκανα εγω τη θητεια μου, μπηκανε αρχικα 2000 ατομα σαν ΕΠΟΠ, μεσα στους πρςτους 4 μηνες οι 1700 απο αυτους την καναν με ελαφρα, γιατι ?

1) Οι περισοτεροι ηταν καμμενοι/τελειωμενοι πρεζονια κ.α.

2) Τους φεροντε χειροτερα απο οτι στους ναυτες, για τον πολυ απλο λογο οτι αυτοι βρεθηκαν εκει απο αναγκη και οχι απο υποχρεωση.

3) Αφου ειδαν και απο ειδαν, επερναν οποιον εβλεπαν μπροστα τους σαν ΕΠΟΠ, εγω προσωπικα ειδα ΕΠΟΠ σε πληρωμα Υποβρυχιου που το παληκαρι ξεπερνουσε τα 120-130 κιλα και ειλικρινα απορουσα πως κινουνταν αυτος ο ανθρωπος μεσα στο υποβρυχιο....

Οσο για τις υπηρεσιες τους ? Οσοι εχουν παει στρατο γνωριζουν καλα, πως ΟΛΕΣ οι διατεγες ανεξερετος, τελειωνουν με την εξης φραση 'Πασα διαταγη διαμορφωνεται οποιαδηποτε στιγμη αναλογα με τις υπηρεσιακες αναγκες οι οποιες ειναι στη κριση του Διοικητη.'

Για οσους δεν καταλαβαν, η τελευταια σειρα, ειναι τα λεγομενα 'μικρα γραμματα' με τα οποια ο Διοικητης μπορει ανα πασα στιγμη, αναλογος τα κεφια του να διαμορφωσει οπως εκεινος θελει οποιαδιποτε κατασταση, οποτε σχολια του στυλ οι ΕΠΟΠ εχουν 2 υπηρεσιες τη βδομαδα και σαβ/κα εξω ναι μεν υσχειουν αλλα μονο εαν το θελει ο εκαστοτε Διοικητης, πραγμα που δε συμβαινει ποτε, σας διαβεβεω.

Βλεπωντας λοιπον αυτα καταλαβα οτι ο στρατος στην Ελλαδα δεν θα γινει ΠΟΤΕ καθαρα μεισθοφορικος οπως πολλοι ελπιζουν, εκτος εαν αλλαξουν οι συνθηκες/υπηρεσιες/μισθοδοσια.

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

καταρχην το πανεπιστημιο ειναι ενα 3ο σταδιο επιμορφωσης και προετοιμασιας για την επαγγελματικη αποκατασταση

δεν θα επρεπε ποτε να ειναι υποχρεωτικο ουτε και απαραιτητο για να ειναι καποιος μορφωμενος και διαπαιδαγωγιμενος σωστα ...

το σχολειο θα αρκουσε αν ηταν οπως πρεπει να ειναι και αν οι γονεις δεν ηταν τοσο κολλημενοι και αλλοτριωμενοι απο ΜΜΕ και πολιτικους ....(οτι χειροτερο στη χωρα μας)

για το αν ειναι απαραιτητος η οχι ο στρατος δεν ειναι τοσο απλο να το κρινουμε εμεις εφοσον δεν γνωριζουμε πολλα πραγματα που 'παιζονται' απο πισω, σιγουρο ειναι ομως πως δεν συμφερει κανεναν 'μεγαλο' να γινουν περικοπες στις δαπανες για την Αμυνα ....οποτε ....

τωρα για το θεμα του ποιος ειναι καλος πολιτης .... ε τι να πω γιαυτο .... εννοειται πως καλος πολιτης ειναι ο νομοταγης και αυτος που ειναι κοινωνικα αποδεκτος , εχει κριτικη σκεψη και ασχολειται με τα κοινα ...

βεβαια κατα ταλλα μπορει να ειναι 'κακος' ανθρωπος :)

Αρχική απάντηση από stamatas [11-03-2005 08:26]

στη μοναδα μου δεν ειχε τετοιο μηχανημα και καθαριζες με το χερι.

εφαρμοζα οτι ειχα μαθει στη γεωμετρια....ολες οι πατατες κυβισμενες....καθαρισμα με 4 κινησεις.

50 κιλα οι ακαθαριστες πατατες...25 κιλα οι φλουδες στο τελος :hehe::rofl:

για να μη σου πω για το αλανθαστο συστημα μαγειρεματος του κρεμμυδιου...ολοκληρου και πολλες φορες με τα φλουδια. γινετε πιο νοστιμο το φαι ετσι και δε κουραζεσαι στο καθαρισμα και κοψιμο.

:D και για να μη σου πω και για το συστημα λατζας οπου τα πραγματα ειναι πολυ απλα...το απορυπαντικο ειναι αχρηστο...το νερο κανει ολη τη δουλεια και γλιτωνεις και χρονο.(απλα καθε μηνα πρεπει να ξυνει καποιος τη βρωμα με σπατουλα,να φυγει...λεμε τωρα):rofl:

Επιστρέφω και εγώ λοιπόν στη συζήτηση μετά την αποχή λόγω αποκριάς στη Πάτρα.

STAMATAS Ε-Λ-Ε-Ο-Σ

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι ειλικρινά για τον εαυτό σου.

ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!

Έτσι την υπηρέτησες; Έτσι έδιξες τον πατριωτισμό σου; Αγνοώντας το πιό σημαντικό πραγμα. ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ.

Έχεις απο πάνω το θράσος να το διηγείσαι σαν να έκανες κάποιο κατόρθωμα; Μάλλον 12 μήνες ντροπής έκανες για τη σημαία, έτσι επιβεβαιώνεις και τα λόγια μου.

Γι'αυτό κύριοι δεν πρέπει να υπάρχει θητεία, γιατί πηγαίνει ο κάθε λουφαδόρος ο οποίος που θέλει να περάσει την ώρα του και παίρνει στο λαιμό του όλο το στρατόπεδο.

Δε μου λές Stamatas μήπως έξινες και τα @@ πρίν καθαρίσεις τις πατάτες και τα κρεμμύδια;

Το φαί που έφτιαξες με τα κρεμμύδια που πέταξες με τη φλούδα και με τα βρώμικα πιάτα θα τα φάνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ το κατάλαβες αυτό; Θα τα φάνε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική ευχέρια να φάνε έξω

Αυτά έμαθες στη θητεία; Πώς να αδιαφορείς για τον συνάθρωπό σου;

Ειλικρινά σκέφτομαι να δηλώσω ψυχοπαθής γιατί άν δω κανα τέτοιο σκηνικό μπορεί να να καθαρίσω κανέναν.

Γι'αυτό κύριοι δεν πρέπει να υπάρχει θητεία, γιατί πηγαίνει ο κάθε λουφαδόρος ο οποίος που θέλει να περάσει την ώρα του και παίρνει στο λαιμό του όλο το στρατόπεδο.

Δε μου λές Stamatas μήπως έξινες και τα @@ πρίν καθαρίσεις τις πατάτες και τα κρεμμύδια;

αποσπασμα απο το προφιλ του χρηστη:

chris2043wd.jpg

ολοι ωραια τα λετε δυνατοι μου γενναιοι πατριωτες αλλα οταν πατε μια βολτα στον εβρο(που πανω κατω ολοι πανε)πατατες κλ@!@με ετσι?χτυπανε τα τυμπανα και κρυβομαστε να περασουν τα ναρκωτικα απο το ποταμι ετσι?ρε κοτες μην το παιζετε και πατριωτες...καθαριστε πατατες και κρεμυδια και να χαιρεστε που υπηρετειτε την σημαια...εγω που πληρωνω μονο τα τελη κυκλοφοριας μου ειμαι καλυτερος ελληνας πολιτης απο εσας που το παιζεται μανγκες με εμπειρια...

και οποιος θελει να παει φανταρος και να γυρισει σε φερετρο ασ κανει ενα βημα μπροστα...(οπως τα παιδια που πεθαναν απο ηλεκτροπληξια)αλλα ξεχασα..ηταν ατυχημα!βρε ουστ...και παλι βρε ουστ..

και ρε φιλε stamatas ελπιζω να εκανες πλακα για την μεθοδο πλυσιματος ....

Eγω μπορω να πω οτι με αυταπαρνηση κυνηγουσα τους ψαραδες στη Σαλαμινα που εριχναν δυχτια μπροστα απο τη βαση υποβρυχιων :p (παροτι οι ψαραδες ηταν καλητερα οπλισμενοι απο εμας, με 45αρια κ.α.)

ε και που να πανε οι καημενοι οι ψαραδες ρε φιλε μου?απο την μια μερια τους κυνυγανε οι τουρκοι με τις φρεγατες απο την αλλη εσεις...στο τελος θα πηγαινουν για ψαρεμα στην αιγυπτο...

και οσο για τους τουρκαλαδες εγω τους παραδεχομαι..αυτοι εχουν εργιστασιο κατασκευης τμηματων f16 και πολεμικων ελικοπτερων και εμεις εχουμε τα τρια μας....γι αυτο μην τους υποτιματε καθολου τους απεναντι...ειναι οπλισμενοι σαν αστακοι και ειναι και 50-60 εκατομμυρια...τωρα αν εμεις νομιζουμε οτι καθαριζοντας πατατες θα τους νικησουμε...καλυτερα να παμε να ακουσουμε λιγο κοκκινου bye bye

Αρχική απάντηση από Kyaner

Eγω μπορω να πω οτι με αυταπαρνηση κυνηγουσα τους ψαραδες στη Σαλαμινα που εριχναν δυχτια μπροστα απο τη βαση υποβρυχιων :p (παροτι οι ψαραδες ηταν καλητερα οπλισμενοι απο εμας, με 45αρια κ.α.)

ΛΟΛ μια νυχτα ημουν σκοπος στη πλωρη στο πλοιο και βαρεσα συνεργεμο, επηξε το συμπαν λολ

Α δε καταλαβες, οσο ποιο συντομα μπορω, το ολο σκηνικο εχει ωσ εξης

Ερχοντε οι Σαλαμινιοι και ριχνουν δυχτια ακριβος πισω απο τα υποβρυχια, στον ορμο που ειναι μπροστα απο το Αρχηγειο Στολου (τα νερα εκει ειναι αψαρευτα και πολυ βαθια στη περιπτωση που χριαστουν τα υποβρυχια να κανουν αμμεση καταδυση), που εννοειται πως ειναι απαγορευμενη στρατιοτικη περιοχη. Οσες φορες ετυχε να τους δουμε και να προλαβουμε να καλεσουμε ειδικουσ φρουρους με φουσκωτα απο απεναντι, ανταλαξαν πυροβολισμους, κανονικοτατα, κανα διο φορες που μαλλον δεν ηταν οπλισμενοι και καταφεραν να τους συλλαβουν οι ειδικοι φρουροι, οι ψαραδες την εκαναν με ελαφρα αφου τους παρεδωσαν στους Λιμενικους που κατα μεσο ορο ηταν συγγενεις τους απο Σαλαμινα....

Εμενα προσωπικα μου ετυχε μια Κυριακη 3 το πρωη, την ωρα που εκανα περιπολο και τους ειδα, βαρεσα συναγερμο και ετρεξα στη προκυμαια, αλλα μεχρι να ερθουν τα φουσκωτα, αυτοι ειχαν μαζεψει τα δυχτια και την ειχαν κανει.

@ea6gka οι μονιμοι ειναι αυτοπηζομενα οντα :p

ea6gka αρα εσυ πρεπει να ξερεις πολυ καλα για τα περιστατικα που μιλαω, παροτι εκανες τη θητεια σου αρκετα πριν απο μενα (04Α εδω)

ΥΓ Αυτη η Ευκαιρια καθε φορα που πηγαινα ηταν παντως οτι καλητερο (βαρκαδα το πρωη)

Αρχική απάντηση από Samael

Xαχαχαχ!Κ ειχα μπει στο πειρασμο 2 φορες αλλα ειπα μεσα μου "αιντε ρε,τι ασχολησε!" :hehe:

Χαχαχαχαχαχα πολύ καλό γέλασα και εγώ.... το πιό αστείο είναι όμως το παρακάτω....και μετά απο θητεία στον Ένδοξο Ελληνικό Στρατό που σε κάνει "άντρα".

post-728-1416071768,9692_thumb.jpg

ε πως δε ξερω αφου σου λεω ειχα σκοπια εκεινη την ωρα που ειχαν σκασει τοτε. φωναζαμε φωναζαμε τιποτα αυτοι , μεχρι που μου ειπαν να οπλισω τα πιλαφια και μετα την κανανε λουις οι ψαραδες

Τουλάχιστον εγώ είμαι αιώνιος φοιτητής, αλλά δουλεύω και 8άωρο, αλλά το παραδέχομαι.

Οι άλλοι που δηλώνουν πατριώτες και στα μαγειρία κάνουν τα αίσχη εις βάρος των συναδέλφων τους και ο Samael που πήγε στον Ε.Σ και δηλώνει "ετοιπομόλεμος" και πατριώτης αλλά κατα τ'άλλα επαγγελματίας τεμπέλης είναι το μεγαλύτερο αστείο!!!

Ασε και εγω ετρεχα με τη σφυριχτρα σα τροχονομος, μιασ και ηταν το μονο κομματι απο την εξαρτηση που δουλευε, ακομα και αν μερικες φορες κολλαγε το στραγαλι ΛΟΛ

Α ξεχασα να πω οτι εκεινο το βραδυ ειχε αραξει στην Π-3 η Κ/Φ Μαχητης και βγηκαν τα παλικαρια απο τα μαγειρια (που ειναι ποιο ψηλα στις Κ/Φ) και τους πεταγαν πατατες απο το καταστρωμα, αυτο θα πει οργανοση και ετοιμοτητα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.