billaras1234 Μάρτιος 10, 2005 #241 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 και τελος για την 6μηνη θητεια θα γινει αλλα λαφκα..2μηνες τωρα 2μηνες μετα απο 10 χρονια και το εξαμηνο το 2050....και μου αρεσε το "για να δεις και εσυ τι παιζει"που εγραψα,μου θυμιζει Fame story ....you can be a star! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 10, 2005 Author #242 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 εχει πλακα , εχω προσεξει αρκετους να ανεφερουν οτι οι συμμαχοι ή οι ευρωπαιοι θα μας βοηθησουν σε περιπτωση εμπλοκης κλπ. πως ειναι δυνατον να επαναπαυεστε και να λετε οτι ενταξει ειμαστε στην ενωση ολα θα πανε καλα? Και γιατι να τα αφηνουμε ολα στην τυχη τους και να ελπιζουμε οτι θα μας βοηθησουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Μάρτιος 10, 2005 #243 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από eleven βρε Κρις τι εινα ι αυτα που λες ελεος να πανε που οι Ιταλοι και να περασουν απο δω ? για μπανια στην Φοινικουντα????? η να δουνε το ηλιοβασιλεμα στην Σαντορινητεσπα να μην το συνεχισω αλλο αλλα αυτο το θρεαντ αξιζει μiα θεση στο hall of fame Μηπος για φραποgala στο εγκομιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάρτιος 10, 2005 #244 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Chris man αμα σε ειχα στην διμοιρια θα σε ειχα λιωσει στα καψωνια. Οχι τουαλετες... απο τα καλα τα νυχτερινα. Με τετοιες ιδεες που εχεις στο ταγμα μου ουτε μια ωρα δεν θα μπορουσες να μεινεις... μαλλον δεν θα εφτανες στο ταγμα γιατι θα κοβοσουν απο το κεντρο.Βy the way ειχαμε μια συζητηση με τον 11, τους φακελους του παπαχελα που ειχε θεμα για τα ημια τους ειδε κανενας? Πως ενιωσε οταν μιλουσε το βατραχι? Τα παλικαρια που περιμεναν στα καραβια ηταν κοντοσειρες απο το δικο μου ταγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Μάρτιος 10, 2005 #245 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Το ειδα κ μου ηρθε να σπασω την TV οταν ακουσα εκεινο το απιστευτο "Ελα μωρε,για μια σημαια?Ας πουμε οτι την πηρε ο αερας!"Λογια του Παγκαλου για το αν θα πρεπει να γινει υποστολη σημαιας απο τα Ημια....Τι με τα θυμισες τωρα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 10, 2005 Author #246 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από unseen Chris man αμα σε ειχα στην διμοιρια θα σε ειχα λιωσει στα καψωνια. Οχι τουαλετες... απο τα καλα τα νυχτερινα. Με τετοιες ιδεες που εχεις στο ταγμα μου ουτε μια ωρα δεν θα μπορουσες να μεινεις... μαλλον δεν θα εφτανες στο ταγμα γιατι θα κοβοσουν απο το κεντρο. LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Μάρτιος 10, 2005 #247 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από unseen Chris man αμα σε ειχα στην διμοιρια θα σε ειχα λιωσει στα καψωνια. Οχι τουαλετες... απο τα καλα τα νυχτερινα. Με τετοιες ιδεες που εχεις στο ταγμα μου ουτε μια ωρα δεν θα μπορουσες να μεινεις... μαλλον δεν θα εφτανες στο ταγμα γιατι θα κοβοσουν απο το κεντρο.Βy the way ειχαμε μια συζητηση με τον 11, τους φακελους του παπαχελα που ειχε θεμα για τα ημια τους ειδε κανενας? Πως ενιωσε οταν μιλουσε το βατραχι? Τα παλικαρια που περιμεναν στα καραβια ηταν κοντοσειρες απο το δικο μου ταγμα. Καταλαβαίνεις για τι πραγμα μιλάμε; Δεν αισθάνομαι τιποτα οταν μιλαει το βατραχι... Δεν καταλαβαινω γιατι να υπαρχουν τα καψωνια και γιατι οι ιδεες να κρινονται λες και ειναι στο Λουφα και Παραλλαγη.Ποιος ειναι αυτός στη φωτογραφία Καραμάνο;Ο... Ο Βενιζέλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάρτιος 10, 2005 #248 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Eαν δεν αισθανεσαι τιποτα οταν δακρυζε ο καταδρομεας που του ζητησαν πισω τη σημαια που υπερασπιζονταν τρεις μερες πανω στη βραχονησιδα τοτε οντως δεν εισαι απο τους ανθρωπους που πρεπει να υπηρετουν την πατριδα μας. Καλυτερα για σενα να δηλωσεις αντιρησιας συνειδησης ή Ι5 ψυχολογικο ή ακομα να φυγεις το εξωτερικο. Επιλογες εχεις.Υγ.Καψωνια γινονται μονο σε αυτους που το τραβαει ο οργανισμος τους. Πχ γιωταδες,βυσματα, μαμοθρευτα... Το οτι εβαζαν ας πουμε το λοχο μου να τρεχουμε ~7km καθε πρωι δεν μπορω να το θεωρησω καψωνι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 10, 2005 Author #249 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 ετσι ειναι , στη φρεγατα ειχαμε εναν που θεωρουσε καψωνι το οτι καθε κυριακη ειχαμε χοιρινο λεμονατο με πατατες φουρνου και οχι τηγανητες . Οταν το ακουσε ο οπλονομος...:whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Μάρτιος 10, 2005 #250 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka ετσι ειναι , στη φρεγατα ειχαμε εναν που θεωρουσε καψωνι το οτι καθε κυριακη ειχαμε χοιρινο λεμονατο με πατατες φουρνου και οχι τηγανητες . Οταν το ακουσε ο οπλονομος...:whistle2: ε καλα μην το γαμ κιολας! Απλα ρε παιδι μου λεω οτι ειναι ενα αναγκαιο κακο. Ειναι μια σκατοδουλεια που καποιος πρεπει να την κανει. Τουλαχιστον ας βελτιωθει και να γινεται οσο το δυνατον πιο ανωδυνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeks78 Μάρτιος 10, 2005 #251 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από Chris2004@Georgeks, Δεν ξέρω άν κατάλαβες τι λέμε σε τόσα Thread,Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι καποιοι δεν θελουν να πανε φανταροι. Και το ξαναλαεω το Ι5 ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, στη κουβεντα αναμειχτικα για να τονισω οτι στο στρατο δε πας για τις πατατες και τη λατζα αλλα και για μια ιδεα. Τουλαχιστον εγω ετσι μπηκα, μεσα καταλαβα τι μπουρδελο ειναι αλλα μην μπερδευουμε τους ανθρωπους που τον στελεχωνουν με την υπηρεσεια που προσφερουμε στη πατριδα μας,Δεν λέμε να καταργηθεί ο Στρατός. Ούτε λέμε ότι δεν αξίζει να αγωνίζεσαι, αλλά έτσι όπως είναι ο Στρατός σήμερα με την εκπαίδευση που παίρνεις σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες συνθήκες ΔΕΝ είσαι ικανός να υπερασπιστείς τη πατρίδα. Το θεμα δεν ειναι τι εκπαιδευση εχεις παρει οπως πολυ σωστα προαναφερθηκε με παραδειγματα παραπανω, αλλα τι κοτσια εχεις. Πραγματικη εκπαιδευση καλως η κακως γινετε μονο στις Ειδικες Δυναμεις. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις ειναι μια απλη επαφη με τα οπλα και το τροπο ζωης και σκεψης του φανταρου. Η διαφορα και αυτο θα επρεπε να υπαρχει μεσα μας πριν παμε φανταροι ειναι το αν στο πολεμο θα χεσεις το σωβρακο στα 5 λεπτα και θα αρχισεις να τρεχεις η αν ακομη και θανασιμα πληγωμενος θα συνεχισεις να μαχεσαι. Το δευτερο υπαγορευει η ιστορια μας και ολοι οσοι εχουν πολεμησει πριν απο μας για να ειμαστε εμεις ελευθεροι να συζηταμε στο lab αυτη τη στιγμη.Τέλος για τη πατρίδα μπορείς να αγωνιστείς και αλλιώς. Γι'αυτό ψηφίζουμε τους ρημαδοπολιτικούς, για να μπορούν να δώσουν λύσεις. Και λύση δεν είναι να πάω και εγώ και εσύ 36 μήνες φαντάροι. Εγω δε συμφωνω, δε πιστευω οτι τους κυβερνωντες τους εκλεγει ο λαος, η ψηφος παει χαμενη. Επισης λυση δεν μπορει να δωσει ενας πολιτικος που δεν ειναι καθαρος αλλα τον κρατανε απο τ αρχιδια.Λύσεις είναι να σχηματιστούν ισχυρές συμμαχίες, οικονομικές και νομισματικές ενώσεις. Ένας κοινός επαγγελματικός, σωστά εκπαιδευμένος στρατός που θα διαφυλάσσει τα κοινά συμφέροντα (Ευρωστρατός). Μόνο έτσι μπορείς να επιβιώσεις σήμερα... Συμφωνω μεσα στις λυσεις ειναι ΚΑΙ αυτα που λες γιατι ετσι πρεπει να γινετε σε περιοδο ειρηνης, ΑΛΛΑ ειναι τουλαχιστον ουτοπικο να πιστευουμε οτι θα ερθει ο Ολλανδος η οποιοσδηποτε αλλος ευρωπαιος να πολεμησει στο κουφοβουνο η στα νησια το τουρκο. Εγω προσωπικα θα εδινα τη ζωη μου για τα πατρια εδαφη αλλα θα τη κοπαναγα οσο ποιο γρηγορα μπορουσα αμα πηγαινα ως μερος του ευρωστρατου να πολεμησω στην αγγλια επειδη της την επεσε η ιρλανδια (λεμε τωρα) ΔΕΝ θα με κρατουσε τιποτα στο πεδιο της μαχης και το συναισθημα της διαφυλαξης της σωματικης μου ακεραιοτητας θα υπερκαλυπτε το συναισθημα υποταγης στις εντολες του ανωτερου αξιωματικου και την αναγκη να υπερασπιστω τι? τα εδαφη ενος ξενου? Οταν εισαι ομως στην πατριδα τα πραγματα δεν ειναι τα ιδια εκει η πολεμας μεχρι τελους η ξερεις οτι αν κολωσεις σειρα θα εχουν συγγενεις φιλοι κτλ εκει πλεον τιθεται θεμα συνεχειας υπαρξης του κοσμου σου και της πραγματικοτητας σου.Και να πω και κατι αλλο, που ξερουμε οτι οι εχθροι δεν παρακολουθουν τις εξελιξεις? Περνουν λοιπον ενα χαρτι το 1995 και λενε ποσο στρατο εχει η ελλαδα? 100.000 στρατιωτες, πολλοι ειναι..... το 2000 50.000 στρατιωτες ετσι κι ετσι. το 2010 10.000 επαγγελματιες. Μια χαρα θα μπουμε μεσα με μισο εκατομυριο και θα μας κλασουν τ αρχιδια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Μάρτιος 10, 2005 #252 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από unseenΥγ.Καψωνια γινονται μονο σε αυτους που το τραβαει ο οργανισμος τους. Πχ γιωταδες,βυσματα, μαμοθρευτα... Το οτι εβαζαν ας πουμε το λοχο μου να τρεχουμε ~7km καθε πρωι δεν μπορω να το θεωρησω καψωνι. Ακριβώς έτσι ! ακόμα και 12 χρόνια πρίν (σειρά 226) πέρασα απο 4 μέρη και τη λέξη καψώνι δεν την άκουσα. Πρέπει να πηγαίνει κανείς γυρεύοντας. Βέβαια επειδή κάλοι πάντα υπάρχουν μερικοί όταν πήγα ΣΕΤΤΗΛ με 3 αρμαθιές λουκέτα (μαθημένος απο το κέντρο γαρ.) και μας είπαν να τα πετάξουμε επειδή είναι προσβολή στη σχολή, το πήραν πολύ βαρέως. Εκεί πάντως θα ξαναπήγαινα ακόμα και για διακοπές γιατί είναι άλλη κατάσταση. Μαθαίνεις αρκετά χρήσιμα, και ενώ υπήρχε πολιτικό προσωπικό για το φαγητό (εμάς η δουλειά μας εκεί ήταν πρώτα η μελέτη και μετα η σκοπιά) καθάρισα πατάτες επειδή πραγματικά γουσταρα χωρίς να με αγγαρέψει κανένας, καθαρά για το χαβαλέ. ’σε που προτιμούσα να μένω μέσα αφου οι Πυργιώτες (τότε τουλάχιστον) δεν μας βαζανε σε κανένα μαγαζί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Μάρτιος 10, 2005 #253 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 εμάς η δουλειά μας εκεί ήταν πρώτα η μελέτη και μετα η σκοπιάΈτσι μάλιστα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 10, 2005 #254 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από georgeks78 Και να πω και κατι αλλο, που ξερουμε οτι οι εχθροι δεν παρακολουθουν τις εξελιξεις? Περνουν λοιπον ενα χαρτι το 1995 και λενε ποσο στρατο εχει η ελλαδα? 100.000 στρατιωτες, πολλοι ειναι..... το 2000 50.000 στρατιωτες ετσι κι ετσι. το 2010 10.000 επαγγελματιες. Μια χαρα θα μπουμε μεσα με μισο εκατομυριο και θα μας κλασουν τ αρχιδια.... lol :worship: πολυ καλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 10, 2005 #255 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από unseenΥγ.Καψωνια γινονται μονο σε αυτους που το τραβαει ο οργανισμος τους. Πχ γιωταδες,βυσματα, μαμοθρευτα... ετσι ειναι. και στο τελος στρωνουν...το εχω δει με τα ματια μου. ειχε ερθει ενα βισμα στη μοναδα μου. ειχε βαθμο δεκανεας που πρωφανος του τον πηγανε ταχυδρομικος στο σπιτι. τρελο τουπε οταν μιλουσε, κραταγε με στυλ το τσιγαρο, και να το παιζει ο γαμαω της υποθεσης. πηγε στο διοικητη και ειπε οτι επειδη ειναι δεκανεας δε πρεπει να κανει αγγαριες! ακουσον ακουσον. Και απο τοτε που ηρθε μας ειχε ζαλισει οτι ειχε βισμα τον ταξιαρχο. τελοσπαντον....γινεται ταξιαρχικη επιθεωριση. ολοι σουζα στο τρεξιμο και στο γυαλισμα...ξερεις τωρα. αυτος 20 μερες στην επιλαρχια...νεος. την ωρα της επιθεωρισης περασε ο ταξιαρχος απο μπροστα του και λεει στο ταξιαρχο:"γεια σας κ.Νικο τι κανετε? ειμαι ο ταδε σας ξερει ο πατερας μου. πολλους χαιρετισμους στη γυναικα σας και την κορη σας" κοκκαλο οι παντες. περιτο να σας πω τι καψονια του εκανα οταν μου τον φερανε στο φυλακιο που ειμουνα αρχιφυλακας. ωρα να εχετε να σας λεω ιστοριες με τον τυπο. στις λιγες μερες που εμεινε (καμια 20αρια) μαζι μας γιατι μετα πηρε αποσπαση στην ταξιαρχια, εστρωσε και μπορω να πω οτι εγινε ανθρωπος. ελπιζω δηλαδη... το σιγουρο ειναι οτι αυτες τις 20 μερες ακομα τις θυματε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 10, 2005 Author #256 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από feanorian82 εμάς η δουλειά μας εκεί ήταν πρώτα η μελέτη και μετα η σκοπιάΈτσι μάλιστα!!! εχεις πολλα να μαθεις ακομα . εχει γινει συνειδηση οτι ο στρατος ειναι πατατες κρεμμυδια και σελινο. Και εγω ετσι νομιζα αλλα διαψευστηκα τελειως. Ετσι και εσυ θα μαθεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 10, 2005 #257 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 α ρε παιδια .πολυ γουσταρω τους ξερολες που πηγαν φανταροι και το παιζουν οτι εκαναν κατι σοβαρο (λες και εκαναν κανα διδακτορικο στην ιατρικη).....και ολοι εξω λενε να ο στρατος σε κανει αντρα (λες και η γκομενα μου δεν με κανει!) και ελα να πιασεις οπλο να δεις και οταν ειναι μεταξυ τους κλαιγονται που εχασαν 1-3 χρονια απο τη ζωη τους ασκοπα....οσο για τους ευρωπαιους γιατι να μην τους περιμενουμε ρε σεις?εχουμε και λεμε¨:1)η ελλαδα δεν μπορει να κερδισει την τουρκια σε περιπτωση πολεμου,ο λογος ειναι η υπεροπλια και μονο!καντε συγκριση αναμεσα στους 2 στρατους και θα παθετε πλακα(και μην βλεπετε πολυ rambo Που ενασ μονος σκοτονει 3εκατομμυρια)2)γιατι να μην στηριζομαστε σε ξενουσ?το κουβειτ πως την γλυτωσε?ειχε τα φιλαρακια τους american boys και βγηκε κερδισμενο,η νοτια κορεα το ιδιο κτλ.μηπως πρεπει και εμεισ να βρουμε καποιο δυνατο συμμαχο?3)και πιο σημαντικο...οι πολεμοι σημερα ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΖΙΚΟ..παρτε το χαμπαρι...κοιταξτε παραδειγματα στη σερβια...τους πεθαναν στους βορβαδισμους τελειωσε μετα....δεν ειχαν ρευμα νερο φαγητο...ηταν ξοφλημενοι...εστειλαν στρατο ξηρασ για να επισπευσουν τα πραγματα,ουτως η αλλως ηταν ξοφλημενοι οι σερβοι.ετσι θα γινει και με εμασ.στην καλυτερη των περιπτωσεων να ανεβουμε στα βουνα και να παιζουμε κλεφτοπολεμο οπως οι ιρακινοι τωρα και οπως καναμε στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο με τους γερμαναραδεσκαταλαβετε το οτι χρειαζομαστε οπλικα συστημα,αντιεροπορικουσ πυραυλουσ ,αεροπλανα....και οχι φανταρακια να καθαριζουν πατατες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 10, 2005 #258 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 και ναι ο μισθοφορικος στρατος και η καταργηση της θητειας ειναι η μονη λυση,γιατι?1)ο μισθοφορος θα εκπαιδευετε (επειδη το θελει και το διαλεξε)για μια ζωη οποτε σε περιπτωση πολεμου θα ειναι πιο αποδοτικος απο το φανταρακο που θα το βαλει στα ποδια(με 1μηνα βασικη εκπαιδευση τι νομιζεισ οτι θα κανεισ ?)2)θα λυσει την ανεργια3)θα επιτρεψει στους υπολοιπουσ να μην χανουν χρονια(μπαμπα ταισε με 4 χρονια στο πτυχιο,1 χρονο στο μαστερ,3 χρονια στο διαδακτορικο και 1 χρονο στο φανταριλικι,μπαμπα ζεισ?)4)ολες οι ξενες χωρες (μεγαλες δυναμεις )το κανουν ηδη ,αρα κατι ξερουν5)και πιο σημαντικο το χρημα για τις πληρωμεσ και τα λοιπα εξοδα του μισθοφορικου στρατου ΥΠΑΡΧΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ,κοιταξτε ποσα εκατομμυρια ευρω ξοδευτηκαν στους ολυμπιακους αγωνες για παραδειγμα...με αυτα τα λ7 θα μπορουσαμε μεσα σε ενα μηνα να καταργησουμε τη θητεια και να βαλουμε μισθοφορους ,μονιμους εννοουμε ετσι? και οχι εποπ που ειναι κοροιδια σκετη(εποπ=μονιμος φανταρος),τουλαχιστον σαν τους πρωτους πενταετεις(που επερναν και καπιες σαρδελες)το χρημα υπαρχει αλλα δεν περισευει γιατι με τοσες μιζες που πεφτουν που να μεινει φραγκο!γι αυτο ολοι φυγαμε εξωτερικο παιδεσ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 10, 2005 #259 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 και το αλλο που ακουσα ειναι το εξης πειτε μου εσεις οι παλιοι αν ισχυει:οταν πηγαινουνε πτυχιουχοι οι ανωτεροι οι καραβαναδες στη αρχη το παιζουν μουρη και καλα με καψωνια,αλλα οταν πλησιαζει ο καιρος της απολυσης τους πιανουν απο κοντα για κανα βισμα ,(μιλαω για πτυχιουχους γιατρους,δικηγορους κτλ) ισχυει>? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Μάρτιος 10, 2005 #260 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 και το αλλο που ακουσα ειναι το εξης πειτε μου εσεις οι παλιοι αν ισχυει:οταν πηγαινουνε πτυχιουχοι οι ανωτεροι οι καραβαναδες στη αρχη το παιζουν μουρη και καλα με καψωνια,αλλα οταν πλησιαζει ο καιρος της απολυσης τους πιανουν απο κοντα για κανα βισμα ,(μιλαω για πτυχιουχους γιατρους,δικηγορους κτλ) ισχυει>? Οχι,κ κανε κ κανενα EDIT που κ που...μη γεμισει η σελιδα με δικα σου ποστ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.