Jump to content

Διαβαστε αυτο περι στρατου

ea6gka

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Athens2004

Φίλε στο Vietnam έχεις καθόλου εντύπωση τι πάθανε 1.000.000 πεζονάυτες με super duper εξοπλισμους και τα β52 ολη μέρα να ρίχνουν τόνους και τόνους ναπάλμ ? Μήπως Νικήσανε ?

Χάσανε έναν πόλεμο και την Στρατιωτική τους αξιοπρέπεια για δεκαετίες.

Μη συγκρίνεις όμως στρατούς και καταστάσεις. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Έλληνας στρατιώτης θα τα δώσει όλα, αλλά δε νομίζω να τυλιχτεί και με ΤΝΤ και να την πέσει στην ψύχρα.

Εξάλλου, είναι κοινώς αποδεκτό ότι σε έναν πόλεμο δεν υπάρχει κερδισμένος και χαμένος, υπάρχει περισσότερο και λιγότερο χαμένος. Οι Αμερικάνοι από την μία χάσανε την φήμη τους και οι Βιετναμέζοι από την άλλη οργώνουνε ακόμα χωράφια ποτισμένα με Agent Orange και ένα 2-3% από τα παιδάκια που γενιούνται, έχουν 3 χέρια, παραμορφωμένα κεφάλια ή απλώς καρκίνο.

Πείτε μου τώρα εσείς, ποιος "κέρδισε" στον πόλεμο του Βιετνάμ και μετά πείτε μου πόσοι πόλεμοι έχουν αποφευχθεί λόγω έξυπνων διπλωματικών ελλιγμών;

Γιατί να επενδύω σε έναν στρατό που το 95% του (όλοι εκτός από πεζοναύτες, βατράχια κλπ) έχει ελλειπή εκπαίδευση και να μη φροντίσω να με "αγαπάνε" όλοι σαν χώρα και να με κανακεύουν και να μου τα στάζουν;

Μέχρι εδώ έγραψα σαν Πέτρος.

Από δω και μετά σαν Chosen:

- Αν απαντήσει κανείς κάτω από αυτό το ποστ, με προσωπική επίθεση/χαρακτηρισμό, θα έχει κίτρινη κάρτα (καινούρια ορολογία για το TheLab) ΚΑΙ το thread θα κλειδωθεί.

- Αν απαντήσει κανείς με ποστ "Μα αυτός με έβρισε πρώτος", μία από τα ίδια.

- Αν απαντήσει κανείς με μ****α, @@, www.mlkies.gr και τα συναφή, το ίδιο και το αυτό.

Σας ευχαριστώ που θα κρατήσετε και αυτόν τον διάλογο σε κάποιο επίπεδο.

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

δεν συμφωνω με αυτα που λες, ο πολεμος δεν ειναι μονο οι σφαιρες που ριχνουν τα βατραχια. Για να ριξουν τα βατραχια θελουνε σφαιρες που θα κουβαλησουν οι απο πισω, το φαι που θα φαει επισης οι απο πισω . Αρα ενα στρατο τον απαρτιζουν ολοι και οχι οι μαχιμοι οπως λες.

τι εγινε πηραμε τα πανω μας απο τοτε που εγινε mod?

Αρχική απάντηση από ea6gka

δεν συμφωνω με αυτα που λες, ο πολεμος δεν ειναι μονο οι σφαιρες που ριχνουν τα βατραχια. Για να ριξουν τα βατραχια θελουνε σφαιρες που θα κουβαλησουν οι απο πισω, το φαι που θα φαει επισης οι απο πισω . Αρα ενα στρατο τον απαρτιζουν ολοι και οχι οι μαχιμοι οπως λες.

Συμφωνώ, δεν έπιασες το "point" μου όμως: κερδίζεις περισσότερα όταν επενδύεις στην εξωτερική πολιτική σου όπως η Ελβετία, παρά αν το κάνεις The American way. Προτιμώ να ζω σε μια χώρα που χειρίζεται άψογα την μη βίαιη επίλυση συρράξεων, παρά σε μια που "κερδίζει" πολέμους με απώλειες 1.000άδων φαντάρων.

τι εγινε πηραμε τα πανω μας απο τοτε που εγινε mod?

Μακάρι να μην χρειαζόταν να τραβάμε αυτιά. Στο χέρι του καθενός είναι να κρατάει έναν διάλογο σε επίπεδο συζήτησης και όχι τσακωμού.

Αρχική απάντηση από Chosen

Συμφωνώ, δεν έπιασες το "point" μου όμως: κερδίζεις περισσότερα όταν επενδύεις στην εξωτερική πολιτική σου όπως η Ελβετία, παρά αν το κάνεις The American way. Προτιμώ να ζω σε μια χώρα που χειρίζεται άψογα την μη βίαιη επίλυση συρράξεων, παρά σε μια που "κερδίζει" πολέμους με απώλειες 1.000άδων φαντάρων.

η ελεβετια ειναι το μοναδικο παραδειγμα στο κοσμο και καμμια αλλη χωρα που επισης σεβεται τους πολιτες της δε καταφερε να το κανει. Επισης η ελβεται εχει και γαμω τους στρατους καθως και τα λεφτα ολου το κοσμου οποτε την εχουν ανακυρηξει σαν ενα προτεκτορατο ας πουμε. Δεν γινεται να ασκησεις τετοια εξωτερικη πολιτικη στην ελλαδα διοτι οι ελληνες δεν ειναι ελβετοι πρωτον και δευτερον οι ελβετοι δεν εχουν την ιστορια και τα προηγουμενα οπως εμεις.

Μακάρι να μην χρειαζόταν να τραβάμε αυτιά. Στο χέρι του καθενός είναι να κρατάει έναν διάλογο σε επίπεδο συζήτησης και όχι τσακωμού.

καλοπροαιρετα στο ειπα αλλα μαλλον ελπιζεις τσαμπα, ο καβγας και η εντονη κουβεντα ειναι στη φυση του ανθρωπου. Δεν υπαρχει τελειος διαλογος γιατι δεν υπαρχουνε τελοιοι ανθρωποι οποτε πιστευω οτι αναποφευκτα και εδω μεσα θα υπαρχουνε τετοιες αναφορες απο μελη. Δεν νομιζω οτι το κλειδωμα θα κερδισει κατι οποτε καλο ειναι οι επεμβασεις να ειναι προσαρμοσμενες στην καθε περισταση , οπως συστασεις ας πουμε.

Πετρο ειδες τι σου λεω, αστα να πανε δε βγαζεις ακρη

Μωρέ, εγώ έχω και ελεύθερη ώρα, και όρεξη να βλέπω ωραίες συζητήσεις.

Κι ο packo έχει μια ωραιότατη καρτούλα.

Δεν καταλαβαίνω αυτό το κόλλημα που έχουν ορισμένοι με τους Τούρκους (και γενικότερα τους γειτονές μας). Νομίζετε δηλαδή οτι οι Τούρκοι (ο λαός όχι οι ηγέτες) έχουν σαν απότερο σκοπό τις ζωής τους να εισβάλουν στην Ελλάδα? Υπάρχουν οι πορωμένοι που πιθανότατα θέλουν αλλά είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πολλόι που δεν έχουν τίποτα με τους Έλληνες. Επειδή δηλαδή η ηγέτες τους είναι μ... ο λαός τι φταίει? Ειδικά απο τη στιγμή που δεν τους εκλέγουν (χειραγώγηση μαζών etc). Λες και εμείς ως κράτος δεν έχουμε κάνει τις μ... μας. Όση πλύση εγκεφάλου έχει γίνει στον Τούρκο που θέλει να εισβάλει στη Ελλαδα άλλη τόση έχει γίνει και στον Έλληνα που πιστεύει οτι θα πρέπει να φυλαγόμαστε απο τους Τούρκους γιατί είναι οι 'κακοί'. Όλα και ειδικά ο στρατός ειναι θέμα ηγεσίας. Απο εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει ένας άνθρωπος για να γίνεται 'πολίτης' στην Ελλάδα θα πρέπει να πηγαίνει στρατό υποχρεωτικά αλλά δεν θα πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνει ανώτερη μόρφωση (πανεπιστήμιο). Ιδανικά βέβαια κανένα απο τα δύο δεν θα έπρεπε να γίνεται υποχρεωτικά αλλά anyway.

Στρατό δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα να πάω απο λόγους καθαρά περιέργειας για λίγο καιρο (1 μήνα βασική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εκπαίδευση πιστεύω οτι είναι χρήσιμη) και μετά αν ήθελα αποφάσιζα αν ήθελα να κάτσω και άλλο. Κατα τα άλλα η θητεία είναι χάσιμο χρόνου. Το επιχείρημα να πας μόλις τελειώσεις το Λύκειο για να μην διακόψεις την καριέρα σου είναι τραγικό διότι τον χρόνο πάλι τον χάνεις σε προυπηρεσία.

Σχετικά με τον παραληλισμο ιδιωτικών επειχηρήσεων - στρατού, ειλικρινά δεν βρίσκω τις διαφορές ως προς το περιβάλον και τον τρόπο λειτουργίας μεγάλες αλλά υπαρχει μια βασική διαφορά: στις επειχηρήσεις πληρώνεσαι. Ακόμα και αν δεν κερδίζεις σε γνώσεις και εμπειρίες κερδίζεις σε χρήματα. Στον στρατο μπορεί να μην κερδίσεις τίποτα.

Σε κατάσταση πολέμου η θητέια είναι σχεδών ολοκληροτικά άχρηστη: Δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να συγκριθείς με επαγγελματικό στρατο. Η τεχνολογία παίζει τόσο σημαντικό ρόλο που το απλό πεζικό καθύσταται σχεδών άχρηστο. Τα παραδείγματα που παραθέτετε σχετικά με '40 και ηρωικών αγώνων γενικός είναι εντελώς ανεπαρκή και ενισχύουν τη θέση μου για τους εξείς λόγους:

1) όπως είπατε σε πολλά παραδείγματα όταν ένας λαός υπερασπίζεται την περιοχή του έναντι σε έναν εισβολέα (Βιετνάμ, Ιράκ, 1940) σημαντικό ρόλο παίζει ο ψυχολογικός παράγοντας και όχι η εκπαίδευση καθώς σε όλα αυτά τα παραδείγματα οι αμυνόμενοι δεν είχαν καλύτερη εκπαίδευση.

2) Η καιροί έχουν αλλάξει. Το πεζικό πλέων δεν μετράει.

Κοινώς η θητεία με την τωρινή της μορφή δεν έχει κανένα αμυντικό νοημα. Οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις ναι. Αν κάποιος ρομαντικός το βλέπει σαν εκδήλωση της αγάπης του για την πατρίδα και υποχρεωσή του καλά κάνει, αλλά αυτό δεν το καθηστά αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Αυτό που είπε κάποιος για τον στρατό τον ΗΠΑ οτι είναι noobs:

BEST. ANEKDOTO. EVER.!

Τέλος σε έναν κόσμο τέλειο δεν θα υπήρχε καθόλου στρατός.

Εμείς αποτελούμε τον κόσμο.

Αρχική απάντηση από billaras1234

...ρε παιδια εσεις ολοι οι παλιοι οι μανγκες με την εμπειρια για πειτε μου σοβαρα..αυτες οι ιστοριες με τα τυμπανα στον εβρο ειναι αληθεια?οτι δηλαδη οταν ερχονται οι εμποροι ναρκωτικων να περασουν τον εβρο βαρανε με τα τυμπανα και το ακουνε οι φανταροι και κανουμε πισω..

αληθεια ειναι ρε

τωρα εχουμε βαλει και κουδουνακι για να περνανε τις π@@ανες.

και αν δε βρισκουν φανταρο να φυλαει του αφηνουν μηνημα στο τηλεφωνητη...να το κανονισουν αλλη μερα που θα βολευει και τους δυο

ενα καλο σχολιο που ειχα ακουσει καποτε ηταν

" ναι οι τουρκοι ειναι ηρεμοι και καλος λαος δε διαφωνω αλλα σκεψουν οτι αν ενας στους 6 ειναι φανατικος εχουμε να κανουμε με 10.000.000 φανατικους , οσο ειμαστε ολοι μαζι εμεις με τα μωρα και τις γυναικες"

:blink:

Αρχική απάντηση από No Quarter

Απο εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει ένας άνθρωπος για να γίνεται 'πολίτης' στην Ελλάδα θα πρέπει να πηγαίνει στρατό υποχρεωτικά αλλά δεν θα πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνει ανώτερη μόρφωση (πανεπιστήμιο).

Μακράν η πιο πικρή/ρεαλιστική/αποστομοτική ερώτηση που έχω δει σε αυτό το θέμα!

(και η απάντηση)

Γιατί στην Ελλάδα μας μάθανε ότι όλα κερδίζονται με βία και τσαμπουκά και κατά συνέπεια διεθνείς ορολογίες όπως "non-violent conflict prevention", είναι πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να τα μάθει ΠΟΤΕ ο Έλληνας, γιατί μετά πως θα αγοράζουμε απαρχαιωμένα οπλικά συστήματα με εκατομμύρια μίζας για τους μεσολαβητές;...

Κρίμα που καταστράφηκε ενα ωραίο θέμα (εν μέρη τουλάχιστον) . Χέρομαι που δεν μπηκα και εγώ πιο ενεργά στην συζήτηση τα thread>10 σελίδων συνήθως χαλάνε τα νεύρα. :D

Απο εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει ένας άνθρωπος για να γίνεται 'πολίτης' στην Ελλάδα θα πρέπει να πηγαίνει στρατό υποχρεωτικά αλλά δεν θα πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνει ανώτερη μόρφωση (πανεπιστήμιο)

Εγω δε μπορω να καταλαβω γιατιθ στην ελλαδα συνδεουμε ενα πτυχιο ανωτατης σχολης με την αξια ενος ανθρωπου.

Εδω πιστευουμε οτι ενα πτυχιο σε κανει ανωτερο ανθρωπο , "καλυτερο". Πολλα ειναι στραβα στην ελλαδα και δε νομιζω οτι φταιει ο στρατος για αυτο.

Τι σχέση έχει η μόρφωση με την 'αξία' ενός ανθρώπου:

Πρίν τις τελευταίες εκλογές είχε γίνει μια δημοσκόπιση με το εξής θέμα: Πιστεύετε οτι η Ευρωπαϊκη Ένωση επιρρεάζει την οικονομία στην Ελλάδα?

30% απάντησε 'ΟΧΙ'. Για εμένα αυτό το 30% δεν θα έπρεπε να είναι πολίτες αυτής της χώρας με δικαίωμα ψήφου γιατι δεν μπορεί κάποιος ο οποίος ζεί στον κόσμο του και δεν έχει την απαραίτητη μόρφωση για να κρίνει πράγματα και καταστάσεις να καθορίζει εμένα την τύχη μου σαν πολίτη της Ελλάδας. Αυτο το 30% το οποίο προφανώς είναι περιορισμένης μόρφωσης με ποιο δικαίωμα πάει και ρίχνει την ψήφο του? Είναι επικύνδυνο για την ίδια την χώρα. Σαν να δίνεις όπλο σε παιδί. Καταλαβαίνεις τώρα γιατι η μόρφωση είναι σημαντική?

Δεν μιλάω να γίνουν όλοι επιστήμονες αλλά ενα Α επίπεδο μόρφωσης είναι απαραίτητο. Ούτος ή άλλος πολλοί οι οποίοι έχουν τελειώσει μια σχολή δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μορφωμένοι και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μην έχοντας βγάλει το λύκειο έχουν μια παιδία, αλλά όπως και να το κάνεις, στατιστικά, αυτοί οι οποίοι έχουν πάει πανεπιστήμιο είναι πιό μορφωμένοι απο αυτούς που δεν έχουν πάει. Δεν λέω οτι κάποιος ο οποίος έχει ελειπή μόρφωση είναι χειρότερος άνθρωπος ή 'κακός', αλλά σίγουρα είναι χειρότερος πολίτης.

Απο εκεί και πέρα νομίζω οτι σαφέστατα η μόρφωση (με την έννοια της παιδίας περισσότερο, όχι το κολόχαρτο ενός πανεπιστημίου) καθορίζει την αξία ενός ανθρώπου.

καλα τα ειπες στη αρχη αλλα

γιατι ο ανθρωπος που εχει ελειπη μορφωση ειναι χειροτερος πολιτης?

δηλαδη ενας σκληρα εργαζομενος αγροτης/εργατης που πληρωνει τους φορους του και θρεφει ταπεινα την οικογενεια του ειναι χειροτερος πολιτης? οι δα

(Η γερμανια αυτο το προχωρημενο και τοσο πολιτισμενο μα και φτωχο κρατος ακομα παιρνει φανταρους με κληρωση. Φοβαται τα συνορα της απο τους ολλανδους, αυστριακους , ελβετους κλπ.)

καλα τα ειπες στη αρχη αλλα

γιατι ο ανθρωπος που εχει ελειπη μορφωση ειναι χειροτερος πολιτης?

δηλαδη ενας σκληρα εργαζομενος αγροτης/εργατης που πληρωνει τους φορους του και θρεφει ταπεινα την οικογενεια του ειναι χειροτερος πολιτης? οι δα

εξαρτάται την έννοια που δίνεις στο ''χειρότερος'' ή / και στο ''πολίτης''

νομίζω ότι αυτό που θέλει να πει ο No Quarter είναι κατανοητό (αν και γενικά αυτές οι απόψεις - ασχέτως της ορθότητάς τους ή μη - αν φυσικά μπορούμε να πούμε ότι υφίσταται τέτοια έννοια - αγγίζουν επικίνδυνα τα όρια του ρατσισμού)

καλώς ή κακώς πάντως η μόρφωση, όπως ακριβώς λέει ο No Quarter με την έννοια της παιδείας περισσότερο, όχι το κωλόχαρτο ενός πανεπιστημίου, είναι το παν και δυστυχώς αυτή η χώρα πάσχει τα μάλα σε αυτόν τον τομέα....

και δυστηχως spc η παιδεια αποκταται απο την οικογενεια και οχι απο το σχολειο ή οποιοδηποτε εκπαιδευτικο ιδρυμα

δεν συμφωνώ 100%

ένα σημαντικό τμήμα (ίσως κάποιες άλλες μορφές της), ναι αποκτάται από το σχολικό περιβάλλον

πχ η γνώση γεγονότων, η οποία αποτελεί κλασική προσφορά του σχολείου, συμβάλει καθοριστικά στην κατανόηση πραγμάτων / γεγονότων τα οποία με την σειρά τους συμβάλουν στην κατανόηση της πραγματικότητας η οποία μας περιβάλλει και κατ' επέκταση στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και της όλης προσωπικότητας μας

EDIT: αν πχ δεν έχεις βασικές γνώσεις ιστορίας είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιληφθείς τι συμβαίνει γύρω σου και τι παιχνίδια παίζονται (διότι, ως γνωστόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς) γεγονός το οποίο σε κάνει - το λιγότερο - πιο απαθή και κατά μία έννοια, ''χειρότερο'' πολίτη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.