Jump to content

Διαβαστε αυτο περι στρατου

ea6gka

Recommended Posts

’λλο πράμα ο στρατός άλλο οι Ε.Δ. Όποιος θέλει να υπηρετήσει την πατρίδα με ουσιστικό τρόπο, γουστάρει το δρόμο που ματώνει και του αρέσουν οι περιπέτειες και το τρέξιμο ας πάει στισ Ε.Δ. δεν τον αναγκάζει κανείς. Όποιος δεν τα μπορεί ας πάει απλό τζιτζίκι δεν είναι κατακτιτέο, ας βάλει και το βίζμα του και ας αράξει. H αλήθεια είναι πως θα σκοτώσει 1 χρόνο απ τη ζωή του κάνοντας αρλούμπες αλλά επιλογές είναι αυτές δικαίωμα του καθενώς. Ο Ε.Σ. είναι ένδοξο σώμα και όπως το οτιδήποτε στη ζωή έχει και τα καλά του έχει και τα κακά του. Αρκεί να ξέρεις τι θές. Στείρα άρνηση και απαξίωση είναι εξίσου κακή με την απόλυτη πόρωση.

Επι τη ευκαιρία, παιδιά τα ΥΕΑ έχουν τρελό έλλειμα. Όποιος θέλει ας περάσει τις δοκιμασίες και ας πάει ως εμμισθος έφεδρος. Εκεί θα ήταν και η μαγκιά να έβλεπα όσους πάνε να συμπεριφερθούν ανθρώπινα στους φαντάρους και να βάλουν το λιθαράκι τους στο σύστημα αλλά δυστυχώς αλλιώς είναι η πραγματικότητα.

Ηρεμία και ψυχρεμία παιδιά. Ο παππούς μου πολέμησε στη Μικρά Ασία και ο πατέρας μου υπηρέτησε 2.5 χρόνια και επι επιστράτευσης. Έχω και ένα θείο που πολέμησε στη Κύπρο και έπαθε ψυχολογικά μετά απο τότε. Ας ευχαριστούμε το θεό που ζούμε εν καιρό ειρήνης και ας κάνουμε ότι μας αναλογεί.

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Δεν έχω σκοπό να χάσω την ώρα μου απαντώντας στις αμπελοφιλοσοφίες που αναφέρονται στο «νομικό» άρθρο πιο πάνω και όποιος θέλει ας πει πως δεν επιχειρήματα, παρόλο που έκανα 26 μήνες στρατό ενώ και για το Σύνταγμα πιστεύω ότι έχω μάθει τουλάχιστο τα βασικά.

Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι, ενώ έχουν εκφραστεί πολλές σωστές απόψεις και από τις δύο πλευρές, θεωρώ απαράδεκτους και προσβλητικούς τους χαρακτηρισμούς που γίνονται σε αυτό το thread..

Διότι άλλο είναι να πει κάποιος κάτι αβάσιμο και άλλο να βρίζει..

Ακόμα δεν αντιλαμβάνομαι την λογική με την οποία θα φάω ban επειδή θα βρίσω ένα άτομο και δεν θα τιμωρηθώ όταν τους βρίσω όλους..

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

Ασχετο αλλα κατι για την ισοτητα αντρα-γυναικας.Αμα γινει ντου και μπουνε μεσα εμας θα φωναξουνε,οι κυριες καθονται σπιτι...Ρε σ τι αδικια ειναι αυτη???Αμ το αλλο που απο τα 18 αν δεν εισαι φοιτητης και εισαι αντρας δεν δικαιουσε βιβλιαριο υγειας???

Nos-Dio Μπορείς να είσαι προστατευόμενο μέλος της οικογενείας σου μέχρι τα 23 νομίζω.

Αρχική απάντηση από ea6gka

ελπιζω να μην πεσεις σε ανωτερους που πιστευουν οτι στο στρατος σε κανει αντρα, γιατι θα περασεις πολυ ασχημα αν συμπεριφερεσαι ετσι.

Ακριβώς αυτό είναι το Θέμα Ea6gka, μέχρι και εγώ που έχω εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις θα πρέπει να το βουλώσω για 12 μήνες. Να υποχρεωθώ να πιστέψω κάτι άλλο για να μήν έχω προβλήματα. Αν αυτό δεν είναι καταπάτηση της ελευθερίας σκέψης και λόγου τότε τί ειναι;

Όταν λές ότι "Πήγα να υπηρετίσω τη πατρίδα και με την ’ριστη εκπαίδευση που μας κάνουν είμαι έτοιμος να πάω να πολεμήσω στη πρώτη τη γραμμή και δεν φοβάμαι κανέναν" το παίζεις Ράμπο. Δεν είπε κανένας βέβαια ακριβώς την ίδια φράση αλλα αυτή η φράση περιγράφει τη γενικότερη φιλοσοφία όσων έχω διαβάσει.

εγω ομως εχω δει πραγματικους ραμπο και ξερω πως ειναι ενω εσυ μονο υποθετεις. Και στο υπογραφω οτι ναι εχουν αριστη εκπαιδευση και μακαρι να με περναν στην πρωτη γραμμη μαζι τους αν χρειαζονταν.

Υγ. Επισης δεν εχουν μακρια μαλλια και δεν φορανε κορδελα οποτε δεν μπορεις να τους ξεχωρισεις.

τι να πω ρε παιδιά εγώ τρώω ψωμί από τον Στράτο ψωμί που μου δίνη ο Έλληνας πολίτις

τα έχω χάση με αυτά που γράφονται εδώ .........

έχω 19 χρόνια υπηρεσίας έχω δη και έχω ακούσει παρά πολλά αλλά εδώ μέσα έχω σιχαθεί

όλους του μαμελουκους γύφτους

Καθε λαός εχει και τους γειτονες που του αξιζουν. Δεν βλεπω να ειμαστε σε οτιδηποτε καλυτεροι απο τους Τουρκους τουλαχιστον. Και μιλαω με προσωπικη εμπειρία.

A και που ειστε , , , όσοι πιστεύεται ότι με το Ι5 την γλιτώνει κάποιος ακούστε και αυτό ....

Και μπορει να την γλιτώνει , γιατί Ι5 = ανίκανος είτε παθολολικό [αναπηρος ] είτε ψυχολογικό [ ψυχακιας ] .

Αυτός είναι και ο λόγος που με Ι5 δεν μπορείς ποτέ να έχεις κάτι γραμμενο στο ονομά σου [μια επιχείρηση π.χ ] . Γιαυτό όσοι το σκέφτεστε για Ι5 ξανασκεφθήτε το ...

Εγώ ξέρω πώς στον Στρατό εμαθα να χειρίζομαι-συναρμολογώ zu , g3 , hk11 , mg3 . mag , και αρκετά και ερπυστριοφόρο όχημα οδήγησα , , και να φανταστείτε ούτε ειδικές δυνάμεις πήγα , ούτε ο πιό κ@βλωμένος ήμουνα , ..

Δεν εξυμνώ τον Ε.Σ και όλα ωραία και όλα καλά ,,, αλλά πρέπει να πάμε . και πάμε.

απο την στιγμή που δεν υπάρχει επιλογή το θέμα για μένα λήγει

ούτε ανάπηρος θα το παίξω ούτε ψυχάκιας για να πάρω Ι5 και να γλιτώσω αυτους τους φοβερούς και τρομερούς μήνες του Στρατου. :bye: :bye:

Μπορεί να υπάρχουν αρκετές ατέλειες δεν λέω , ούτε αντιλέγω στο ότι σε γονατίζει οικονομικά . και σένα και την οικογένεια σου [ το χειρότερο , εκέι πάω πάσο ]

Όσοι δεν έχετε πάει , να ξέρετε μία μικρογραφία της ζωής είναι ///

Είσαι σπασίκλας ? σε απομονώνουν = την γάμησες

είσαι ρουφιάνος ? = τα ίδια

είσαι γλύφτης ? = μπορει να περάσεις λίγο καλά στην αρχή αλλα σε γενικες γραμμές τα ίδια με το 1ο ισχύουν .

Με λίγα λόγια φανταστείτε να κοιμόμασταν επί 6 μήνες όλοι όσοι είμαστε εδώ σε ένα δωμάτιο , με 2οροφα κρεβάτια ,. Στον 1 μήνα λοιπόν θα ξέραμε λίγο πολύ τι καπνό φουμάρει ο καθένας και αλλοι θα κάνανε παρέα με τον εαυτό τους....... και άλλοι θα ήταν καλύτερα. ... :T:

δεν μίλησε κανένας για τους δίπλα μας και ούτε είμαστε εμείς καλύτερη ...... και μην ανησυχείς έχω κάνη μαζί με τους κόκκινους 6 μήνες μαζί τουw ξερό παρά μα παρά πολύ καλά ..έστεψε με

Αρχική απάντηση από feanorian82

όλους του μαμελουκους γύφτους

Καθε λαός εχει και τους γειτονες που του αξιζουν. Δεν βλεπω να ειμαστε σε οτιδηποτε καλυτεροι απο τους Τουρκους τουλαχιστον. Και μιλαω με προσωπικη εμπειρία.

καλυτερα να μασας παρα να μιλας, κοινως λες χοντροβλακειες . Αντε να διαβασεις κανα βιβλιο ανιστορητε που θα μας πεις και γνωστικα 22 χρονων νιανιαρο ,

Βρέ Athens αφού το λές ότι είναι τρομερή οικονομική επιβάρυνση. Γιατί να μη γίνει κάτι να αλλάξει αυτό; Γιατί απο τα 6000 που θα δώσεις και τα 12.000 (Μιλαμε για κατώτερο μισθό τώρα) που ΔΕΝ θα βγάλεις γιατί δεν θα δουλεύεις να μήν δώσεις π.χ λέω ένα νούμερο 5000 να εξαγοράσεις τη θητεία σου έτσι ώστε να μπορέσει να συντηρηθεί ένας αρκετά μεγάλος επαγγελματικός στρατός.

Black Ice εσύ καλά κάνεις, αυτή την απόφαση πήρες για τη ζωή σου και πήγες εκεί που ήθελες. Μη ξεχνάς όμως ότι πληρώνεσαι και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ενώ εγώ και πολλοί άλλοι χάνουμε στη καλύτερη 18.000. Απο τη τελευταία σου φράση όμως κατάλαβα πώς σε έχει επηρεάσει και σένα ο στρατός.

Διάβασα πολλές ανακρίβειες (sic) αλλά δε μπορώ να μη σχολιάσω αυτό περί της φορολογίας.

Λοιπόν Chris2004 υπάρχει κάτι στην Δημόσια Οικονομική το οποίο ονομάζεται "Προοδευτικός Φόρος" και ο οποίος έχει βασικότατες διαφορές απο τον αναλογικό. Οπότε χρήσιμο θα ήταν πριν κάνει αναλύσεις περί φόρων να ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς.

Πέραν τούτου βλέπω ότι λες συνέχεια "οι επαγγελματίες να κάνουν αυτό, οι επαγγελματίες να κάνουν το άλλο κτλ κτλ". Φαντάζομαι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα δεχτείς με περίσσεια χαρά μια γενναία αύξηση του εισοδήματος το οποίο αποδίσεις στο κράτος ε;

Και όσον αφορά τα σκατά και τους γιατρούς. Ο ξερολισμός σε όλο του το μεγαλείο. 9/10 γιατρούς πάνε στο σώμα του Υγειονομικού (με σήμα το φίδι ;) ) Ούτε αγγαρείες κάνουν ούτε τίποτα. Απο κει και πέρα, είμαι απόφοιτος Ανώτατης Οικονομικής Σχολής και θα με βόλευε ο διαχωρισμός που πολλοί περιγράφετε. Όχι ρε μάγκες. ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

μα γιατι το λες αυτο βρε LL_NEO? Δεν θα ηταν καλυτερα να λουφαρεις? Ασε τωρα που να τρεχεις να καθαριζεις πατατες και κρεμμυδια. Στο κατω κατω στο στρατο ειπαμε οτι ειναι ολοι μπουρτζοβλαχοι. Tι δουλεια εχεις εσυ εκει?

Κόιτα να δείς φίλε ,,, έτσι έχουν τα Πράγματα έτσι τα λέω , ξέρω πως άμμεσα δεν προκειτε να πάς στρατό και να σου δίνουν $$$$ όχι σαν αμοιβή επαγγελματική αλλά ίσα ίσα να μην αναγκάζεις τον πατέρα και την μάνα να τραβάνε ζόρια .

Τώρα να κάτσουμε και να ποστάρουμε έτσι θα ήταν καλά , έτσι θα ήταν ωράια , είναι άλλο κεφάλαιο αυτό .

Πρέπει να πάς . θές να πάς ? πάνε . Δεν θές ? πάρε Ι5 και απόδειξέ μας ότι είσαι ακλόνητος στις αποφάσεις - ιδεολογίες σου . , και συνέχισε την σταδιοδρομία σου .

Αντε και εγω σου λέω συμφωνώ μαζί σου ναι ... πρέπει να αποζημιώνεσαι [και όντως αλλά όχι τα υποτιθέμενα χρήματα που ΘΑ ΕΒΓΑΖΕΣ ] . ’λλαξε τίποτα ? .

Να βγούνε και οι γυνάικες μετά , γιατί να κάθονται αυτές οι καήμενες 9 μήνες με την κοιλιά φουσκωμένη , Να καθόμαστε απο 4.5 λοιπόν .

Πρέπει να ντρεπόμαστε , γιατί μερικών οι παππουδες που πολέμησαν το 40 ,,, μπορεί και να ζούνε , και οι οποίοι μιλάνε με γεγονότα- ντοκουμέντα , και όχι με αερολογίες του τύπου , αν ήταν έτσι τι καλά και ρόδινα θα ήταν ., η αν είχαμε παραδωθέι σαν την Αυστρία θα ήταν αλλίως / .

Να πάτε σε κανα τέτοιο άτομο να πέιτε τα ατράνταχτα επιχειρήματα σας για την μη αναγκαιότητα στρατολόγησης /.

Εdit- Παράλειψη --> Γιατί ρε Chris εάν εξαγοραζότανε η θητεία σε περίπτωση πολέμου [λέμε τώρα έτσι] εσύ πως θα πολεμούσες ? Θα έδειχνες την απόδειξη εξαγοράς θητείας και θα σου λέγανε , ξέρεις εσύ ξέρεις εσυ ,

Το θέμα είναι να εκπαιδευτούν όλοι οι Ελληνες ώστε σε περίπτωση επιστράτευσης να ξέρουν 5 πράγματα τουλάχιστον .

Θα μου πέις ο Πατέρας μου θυμάται τπτ απο αυτά που έκανε στο Στρατό ? θα σου πώ το ξέρανε ότι σε 20 χρόνια δεν θα γινότανε κάτι ?

Μάλιστα χμμμ μισθός εεεε δεν το συζητάω αυτό τώρα .......γιατί τα 18,000 που χάνεις εσύ τα παίρνω εγώ με 3(16650ΕΥ για την ακρίβεια) παιδία τον χρόνο και δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω όπως (απεργία) οι γι αυτό άστο καλύτερα ...αυτό το θέμα

άλλα ήταν η επιλογή μου ναι μου άρεσε και δεν είμαι στρατοκα..λος ούτε πωρωμένος μ@μ@κ@ς......

Και δεν με έχει επηρεάσει καθόλου ο στρατός ..κανέναν δεν επηρεάζει

ελα ρε ? Ειναι δυνατον με 3 παιδια και 19 χρονια υπηρεσια να περνεις 16 χιλιαδες ευρω? Καημενε δεν ηξερες οτι εξω θα επερνες τουλαχιστον 18 χιλιαδες ευρω βασικο το χρονο πριν πας καν φανταρος? Αχχχ... εσεις οι νεοι δεν ακουτε τους παλιους...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.