Jump to content



Οθονη 1080p για all around χρηση - 150€ (+/- 20€ )


tommybertsen

Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα! 

Φιλη στηνει μηχανηματακι ,σερφαρει αρκετα , παιζει κανα παιχνιδακι , και ψαχνεται για 24ρα οθονη μεχρι 150€ . 

 

Στο τσακιρ κεφι ανεβαινουμε ενα 20ρικο αλλα οχι παραπανω γιατι εχει βγει για το ολο pc ηδη εκτος προυπολογισμου. 

 

Απο οοολες οσες βλεπω, αυτη μου εκανε ενα κλικ περισσοτερο. 

 

https://www.skroutz.gr/s/6233495/LG-24MP57VQ.html

 

Εχουμε καμμια αλλη προταση σε αυτο το budget ? 

 

 

Ευχαριστω εκ των προτερων ! 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα στην παρεα! 

Φιλη στηνει μηχανηματακι ,σερφαρει αρκετα , παιζει κανα παιχνιδακι , και ψαχνεται για 24ρα οθονη μεχρι 150€ . 

 

Στο τσακιρ κεφι ανεβαινουμε ενα 20ρικο αλλα οχι παραπανω γιατι εχει βγει για το ολο pc ηδη εκτος προυπολογισμου. 

 

Απο οοολες οσες βλεπω, αυτη μου εκανε ενα κλικ περισσοτερο. 

 

https://www.skroutz.gr/s/6233495/LG-24MP57VQ.html

 

Εχουμε καμμια αλλη προταση σε αυτο το budget ? 

 

 

Ευχαριστω εκ των προτερων ! 

 

Εχω αυτην εδω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος εδω και 1 χρονο http://www.e-shop.gr/othoni-asus-ve247h-24-dvi-hdmi-led-black-p-PER.169184

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κρίνοντας από τις γωνίες θέασης η Asus πρέπει να είναι ΤΝ.

ΤΝ πλέον θα κοίταζα μόνο αν έπαιζα competitive online λόγω χαμηλής απόκρισης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα διάλεγα IPS όπως η LG που έχεις δει και είναι οριακά στο budget.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπερα. Οι LG των 150 ευρω ειναι οι καλυτερες οθονες σε αυτη την κατηγορια κοστους. Εναλλακτικη της oθονης που ποσταρες ειναι η LG 24MB56HQ. Στα συν η βαση ρυθμιζομενου υψους και το καλυτερο matte bezel, στα μειον το μοναδικο digital input.

https://www.skroutz.gr/s/5728164/LG-24MB56HQ.html?keyphrase=Lg+24mb56hq

 

Aν φτανεις τα 200 ευρω μπορεις να δεις και την νεα Dell S2316H. Χαρη στο glossy coating της εχει καθαροτερη εικονα και ζωντανοτερα χρωματα.

https://www.skroutz.gr/s/7888706/Dell-S2316H.html?keyphrase=dell+s2316h

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν η φίλη σου δεν ξέρει, και δεν την ενδιαφέρουν ξεθωριασμένες, άσπρες-το λευκό που ξεχωρίζει- γωνίες, ας πάρει IPS LG. Όλοι της ευχόμαστε καλή τύχη μετά.

 

Αλλιώς ας δει κάτι άλλο. Προσωπικά δεν θα απέκλεια και 21''-22''(οπότε μένει χαμηλά η τιμή), ώστε να μπορεί να πάρει κάτι καλό ποιοτικά. Μην ξεχνάμε ότι το κυνήγι των περισσότερων ιντσών , ένα marketing είναι και τίποτα άλλο. H πραγματική ανάγκη του μέσου χρήστη και όχι μόνο είναι πολύ κάτω από τις 24''.

 

Δες πχ την ASUS αυτή.http://www.e-shop.gr/othoni-asus-vx229h-215-ultra-wide-led-full-hd-with-built-in-speaker-black-p-PER.170233αν θες σώνει και καλά τα της προτείνεις IPS. Τέλος πάντων κοίτα και turbo-x (που λέει ο λόγος), αλλά όχι LG*.

 

Και επίσης ο μέσος χρήστης και ταινίες βλέπει άνετα, και όλα τα κάνει σε μη-IPS panel. Στα νιάτα μου θυμάμαι μου "έκλεψαν" (διότι κατόπιν εορτής έτσι το αντιλαμβάνομαι) πολλά λέφτα ψάχνωντας το "ιδανικό".

 

 

*

Πριν πρίπου ένα χρόνο είχα πάρει αυτην http://www.e-shop.gr/othoni-lg-23mb35pm-b-23-led-full-hd-black-p-PER.169984.

Δεν βλεπόταν από το λευκό που ξεχωρίζει όπως είπα. Πολιτική της LG για αλλάγες λόγω light bleed για τα μπάζα κλπ κλπ. Από τότε, ψάχνω αυτούς τους 4 που της δώσαν 10 στα 10 να τους πω δυο λογάκια, και ορκίστηκα όπου βλέπω LG, να πέφτει κράξιμο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα παιδια, ευχαριστω για τις προτασεις! 

 

Ποιο ειναι το κακο με τις LG τις φτηνες? Η κοπελα μου εχει την 23mp55. Απο τις φτηνες (στο 150ρι την πηραμε προπερσι). Μια χαρα κανει τη δουλεια και δεν εχει κανενα προβλημα, δεν εχω ουτε εγω οταν καθομαι καμμια φορα (διπλα-διπλα ειναι τα pc ) 

 

Η φιλη μου θελει 24 ιντσες μινιμουμ. Θα εχει μια σχετικη αποσταση απο την οθονη. Επισης θελει να εχει HDMI (ολες εχουν οσες ειδαμε ) , για να συνδεει και με ps4 που και που.

 

Κατα τα λεγομενα της αρκετα τακτικα ξαπλωνει και βλεπει ταινιες (χαμηλοτερα απο την οθονη δηλαδη), οποτε αυτη με το ρυθμιζομενο υψος φανταζει πιο καλη λυση. Του xmorsx. Φυσικα και της εστειλα το λινκ απο το θεμα για να διαβασει και η ιδια. Το ιδιο σκεφτηκε , συν οτι δε μου ειχε πει χτες οτι θελει ρυθμιζομενο υψος κλπ! Η Dell πολυ καλη επισης, αλλα δε παει τοσο πανω , αλλιως θα επαιρνε αυτη που εχω εγω που ειναι και δοκιμασμενη (dell p2414h ). 

 

Προς το παρον ακομη χτιζουμε το λοιπο συστημα!! Αλλα μαλλον κλινει προς την LG 24MB56HQ-Β! 

Link to comment
Share on other sites

Αυστηρά μέχρι τα +20€ που λες δες κι αυτήν http://www.skroutz.gr/s/6233495/LG-24MP57VQ.html

 

 

Την παραπάνω που αναφέρεις διάβασε λίγο κι εδώ http://hardforum.com/showthread.php?t=1859747

(αλλού βρήκα θετικές κρητικές, ψάξτο λίγο παραπάνω)

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

Και εγω το ειδα αυτο που λες, και γενικως το εδειξα στην κοπελα. Το θεμα ειναι οτι η πρωτη που προτεινεις ειναι αυτη που εχω στο αρχικο ποστ :p Θελει οπωσδηποτε να περιστρεφεται η οθονη και το Lean που κανει η πρωτη, ειναι ελαχιστο!

Ξερω , ζηταει πολλα, αλλα δε βρισκω και πολλες σε αυτα τα λεφτα με αυτα τα χαρακτηριστικα! 

Αυτο ειναι το κακο, οτι σε αυτα τα λεφτα δε παιρνεις κατι το αξιολογο. Της το εξηγησα, αλλα ηδη το μπατζετ βγηκε way off. Εχει παραγγειλει καποια πραγματα ηδη. Τα 170 ηταν ταβανι στο +/- που ειπα! Θα δουμε μηπως παει με τον πατερα της και δει καποια απο κοντα! Αν υπαρχουν... Εχει δει ολες τις οθονες που προτεινατε παντως παιδια! 

Link to comment
Share on other sites

Snips το γεγονος εχεις κακες εμπειριες με προηγουμενες IPS, δεν σημαινει οτι ολοι θα πεφτουν σε ελλατωματικα μοντελα της. Ως καταναλωτης εχεις το δικαιωμα τις πρωτες μερες αγορας της να την αντικαταστησεις αν δεν εισαι ικανοποιημενος χωρις να μπλεκεις με αντιπροσωπειες. Ολες οι εταιριες μπορει να σου δωσουν προβληματικη οθονη, δεν ξεχωριζει η LG σε αυτον τον τομεα. Μονο η Dell και ισως η Eizo εχουν σοβαρη πολιτικη αντικαταστασης, αλλα ευτυχως δε χρειαζεται να μεσολαβισουν οι αντιπροσωπειες αν κινηθεις αμεσα.

 

Μετα προτεινεις μια frameless Asus IPS. Γνωριζεις οτι ολες οι matte 1080p ΑΗ-IPS οθονες χρησιμοποιουν το ιδιο panel της LG, ετσι? Oτι η υποστηριξη της Asus ειναι σιγουρα χειροτερη απο της LG? Οτι το frameless casing τονιζει πολυ περισσοτερο οποιο back-light bleeding και glow εχει η oθονη?

 

Επαναλμβανω οτι ολες οι matte 1080p ΑΗ-IPS εχουν το ιδιο panel, οποτε δεν υπαρχει διαφορα στην εικονα αναμεσα στα διαφορα 1080p AH-IPS μοντελα της LG. Η 24MB56HQ δε θα διαφερει απο την 24MP57VQ οσον αφορα την εικονα, περα απο τις διαφορες που υπαρχουν μεταξυ των οθονων μεμονομενα ετσι κι αλλιως.

 

Παντως tommybertsen αν θελετε να βαζετε ps4 καλο ειναι παρετε μια multi-input οθονη.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η Φιλη μου ειναι Θεσσαλονικη, αυτη θα το βαζει περιστασιακα (εχουν και Tv για τον σκοπο αυτο ;) ). Πχ οταν θελει να μενει το ps4 στο δωματιο της, θα το βαζει στην οθονη.

 

Το multi-input τι σημαινει; Δεν αρκει το HDMI που εχει αυτη; 

Μηπως εννοεις να εχει και DVI , ωστε να μη χρειαζεται το βαλε-βγαλε του HDMI για να συνδεθει το ps4? 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Της το ειπα. Λεει οτι δεν την ενοχλει. Υπαρχει καποιο αλλο προβλημα με τη μη υπαρξη παραπανω απο ενα digital inputs? Εκτος απο το βαλε-βγαλε; (που δε την ενοχλει) . 

Link to comment
Share on other sites

Snips το γεγονος εχεις κακες εμπειριες με προηγουμενες IPS, δεν σημαινει οτι ολοι θα πεφτουν σε ελλατωματικα μοντελα της. Ως καταναλωτης εχεις το δικαιωμα τις πρωτες μερες αγορας της να την αντικαταστησεις αν δεν εισαι ικανοποιημενος χωρις να μπλεκεις με αντιπροσωπειες.

 

Η οθόνη βγήκε από το κουτί, άναψε, ρυθμίστηκε (προσπάθησε τουλάχιστον), ξαναμπήκε στο κουτί και στάλθηκε στο eshop, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1/1 (λεφτά), και στη συνέχεια πίσω στην ίδια την LG, όπου λέει ελέγχθηκε και δεν βρέθηκε με εργοστασιακό πρόβλημα, ΆΡΑ δεν χρήζει αντικατάστασης. Όταν μια εταιρεία σου λέει ότι ένα προιόν της που αντικειμενικά είναι ΣΚΑΡΤΟ (πέρνεις οθόνη να βλέπεις όλα τα χρώματα σε όλο το εύρος της και όχι μόνο ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ στις 4 γωνίες), δεν εχει πρόβλημα, συγγνώμη αλλά είναι απλά ΚΡΕΤΙΝΟΙ. Επίσης βέβαια ΚΡΕΤΙΝΟΙ είναι και του eshop που σου λένε ότι εφόσον ανοίχτηκε η συσκευή και επειδή δεν έχει εργοστασιακό πρόβλημα, δεν σου επιστρέφουν όλα τα λεφτά αλλά ένα 70%. Την άλλη φορά I will use the Force και θα καταλάβω ότι είναι μάπα πριν την βγάλω από το κουτί!

 

Αυτό για την ASUS σχετικά με την υποστήριξη, ειλικρινά δεν το γνωρίζω και σ'ευχαριστώ για την πληροφόρηση, Αν όντως ισχύει, τότε μένει μόνο η  DELL σαν εταιρεία και ας μην είναι IPS.

Ο λόγος που πρότεινα την ASUS είναι ότι απλά είναι IPS στην τιμή που ζητάει ο φίλος και δεν είναι LG. Kαι το ίδιο panel να φοράνε, δεν είναι LG. Ναι, τόσο πολύ αρνητικά επηρεασμένος είμαι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω ευτυχως δεν ειχα αναγκη απο LG και υποστηριξη, ever. Βγηκε, και ηταν αριστη απο το κουτι η οθονη. Δυστυχως ενω προσπαθησα, η φιλη δε δινει περισσοτερα, να παει τουλαχιστον στη δικια μου οθονη που ξερω οτι ειναι δοκιμασμενη. (196€ την ειχα παρει εγω και κανει πλεον 215 ) . Τωρα απο εκει και υστερα, νομιζω οτι dell 24ρα δεν υπαρχει σε αυτο το ευρος τιμων. Εκτος και αν κανω λαθος! 

Link to comment
Share on other sites

Η οθόνη βγήκε από το κουτί, άναψε, ρυθμίστηκε (προσπάθησε τουλάχιστον), ξαναμπήκε στο κουτί και στάλθηκε στο eshop, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1/1 (λεφτά), και στη συνέχεια πίσω στην ίδια την LG, όπου λέει ελέγχθηκε και δεν βρέθηκε με εργοστασιακό πρόβλημα, ΆΡΑ δεν χρήζει αντικατάστασης. Όταν μια εταιρεία σου λέει ότι ένα προιόν της που αντικειμενικά είναι ΣΚΑΡΤΟ (πέρνεις οθόνη να βλέπεις όλα τα χρώματα σε όλο το εύρος της και όχι μόνο ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ στις 4 γωνίες), δεν εχει πρόβλημα, συγγνώμη αλλά είναι απλά ΚΡΕΤΙΝΟΙ. Επίσης βέβαια ΚΡΕΤΙΝΟΙ είναι και του eshop που σου λένε ότι εφόσον ανοίχτηκε η συσκευή και επειδή δεν έχει εργοστασιακό πρόβλημα, δεν σου επιστρέφουν όλα τα λεφτά αλλά ένα 70%. Την άλλη φορά I will use the Force και θα καταλάβω ότι είναι μάπα πριν την βγάλω από το κουτί!

 

Αυτό για την ASUS σχετικά με την υποστήριξη, ειλικρινά δεν το γνωρίζω και σ'ευχαριστώ για την πληροφόρηση, Αν όντως ισχύει, τότε μένει μόνο η  DELL σαν εταιρεία και ας μην είναι IPS.

Ο λόγος που πρότεινα την ASUS είναι ότι απλά είναι IPS στην τιμή που ζητάει ο φίλος και δεν είναι LG. Kαι το ίδιο panel να φοράνε, δεν είναι LG. Ναι, τόσο πολύ αρνητικά επηρεασμένος είμαι.

 

Καταλαβαινω. Το e-shop θα επρεπε να στην αλλαξει ακομη και αν δεν θεωρειται χαλασμενη. Για την LG δυστυχως την περιμενα αυτη την αντιμετωπιση, ειδικα απο την στιγμη που ειμαστε και Ελλαδα, αν το back-light bleeding δεν καταλαμβανει το 1/3 της οθονης δεν την θεωρουν χαλασμενη. Κακως, και οντως αποτελει πολυ καλο λογο για να προτιμησεις Dell, εφοσον δε σε καλυπτει το καταστημα αγορας.

 

Εγω οταν αγορασα απο το homelike την hp 27cw, μου ειπαν οτι εχω την επιλογη να την αλλαξω τις πρωτες μερες αν δεν μεινω ικανοποιημενος. Δεν το εκανα βεβαια για να το επιβεβαιωσω, αλλα θελω να πω οτι ειναι σημαντικο να σου δινεται αυτη η δυνατοτητα οταν αγοραζεις οθονη.

 

Η Dell δεν εχει φθηνοτερη IPS οθονη, ακομη και οι μικροτερες της ειναι λιγο πιο ακριβες, διοτι πληρωνεις και την καλυτερη βαση, καθως και το αριστο service.

Link to comment
Share on other sites

Η hp 24cw είναι καλή; αν και δε νομίζω ότι θα αλλάξει την επιλογή της..

 

Tυπικη matte 1080p IPS ειναι, οπως δλδ ολες οι αναλογες οθονες της LG. Μην την προτιμησεις, αφου οι αλλες της LG και καλυτερη βαση εχουν και δεν ειναι frameless.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραίος! Επειδή είπε δε την ενοχλεί το θέμα νε τα digital output , μάλλον θα προτιμήσει την LG που πρότεινες! Έτσι και αλλιώς σκόπευε hdmi να χρησιμοποιεί. Τα οφελη/διαφορές κλπ των dvi/dp της τα έδειξα σε κάποιο σχετικό άρθρο συν το όφελος του να έχεις παραπάνω θύρες να συνδέσεις πράγματα. Από κει και ύστερα μάλλον είναι δική της απόφαση!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω εδω και χρονια ,μια lg ips απο τις οικονομικές, αυτή που ήταν και καλά χωρίς bezel, αλλά τελικά έχει bezel [emoji14]

Εντάξει μωρέ, δεν ειναι κακη ,υπάρχουν και καλύτερες δεν το συζητάμε ,αλλά clein ,εντάξει ειναι.

Ειδικά για τη φίλη σου που θέλει απλά μια οθόνη, rolls royce θα της φανεί.

Edit

Και μένα μονο ένα HDMI και μια analog έχει, αν θέλω κατι επιπλέον το συνδέω με VGA, αλλιώς βγάζω -βαζω.

Και πάλι, εννοείται δεν ειναι ότι καλύτερo,αλλά και πάλι,clein.

Έγινε επεξεργασία από das
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.