Jump to content



Δίλημμα - πιο ακριβός επεξεργαστής ή κάρτα;


Tony_Montana

Recommended Posts

Μεγαλο λαθος δεν ειναι καθολου. Η αναμονη ναι ισως ειναι σοφη λυση αλλα δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε και ολα. Δεν ειναι δα και ευκολο να πεις "ενταξει μωρε ας τ αφησω τωρα και ξαναψαχνω σε 10 μηνες". Αν ο φιλος παιζει στα 1080p/60hz μια χαρα θα βολευτει για πολυ καιρο επιλεγοντας μια gtx970/r9 390 σημερα. Αλλο πραγμα ειναι να θελεις να παιζεις τα παιχνιδια σου ανετα και αλλο να ζητας παντα το μαξιμουμ. Στην δευτερη περιπτωση ειναι που ουσιαστικα πρεπει παντα να περιμενεις το επομενο...

Link to comment
Share on other sites

Θα το έλεγα ιστορικό λάθος να αγοράσει κάποιος κάρτα γραφικών τώρα και θα σου πω το γιατι

Σε ποια κατηγορία θέλεις να είσαι ?

1. 2011-2016Mid, στα 28nm

2. 2016Mid-... , στα 16/14nm

 

Υπαρχει καποιος που θελει να επιστρεψει στο 2011?

 

7496_12_amds-next-gen-polaris-architectu

Link to comment
Share on other sites

Το οτι θα υπάρχει διαφορά απόδοσης/κατανάλωσης σε σχέση με τις σημερινές κάρτες γραφικών είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό.

Το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό αν θέλει/μπορεί να περιμένει 6-8-10 μήνες μέχρι να κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα, να υπάρχει επάρκεια ώστε και οι τιμές να μην είναι φουσκωμένες όπως συμβαίνει πάντα με προϊόντα τεχνολογίας στην αρχή της κυκλοφορίας τους.

 

Από την στιγμή που μια αγορά τώρα δεν θα τον υποχρεώσει να αλλάξει και άλλα υποσυστήματα (πχ τροφοδοτικό) το κόστος χρήσης από την διαφορά κατανάλωσης, που δεν είναι τεράστιο σαν διαφορά, αυτό το διάστημα θα το εξαργυρώσει σε ευχαρίστηση/ικανοποίηση.

 

Εγώ άλλαξα οθόνη τον Οκτώβριο και το να περιμένω σχεδόν ένα χρόνο δεν με ικανοποιούσε. Αναζήτησα καλή κάρτα 2ο χέρι και όταν με το καλό έρθει η νέα γενιά, αν είναι συμφέρον, θα αλλάξω με μια σχετική χασούρα.

Έγινε επεξεργασία από Efialtis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάτε ότι η παχιά αγελάδα της low end κατηγορίας έχει πεθάνει, οι πωλήσεις PC συνεχώς μειώνονται και τόσο η AMD όσο και η Nvidia, για διαφορετικούς λόγους θέλουν λεφτά, η μία για να ξεφύγει από την δεινή οικονομική κατάσταση, η άλλη για να γιγαντώσει και να μπορέσει να αντιμετωπίσει και την μελλοντική απώλεια της mid range κατηγορίας από τις όλο και αυξανόμενες επιδόσεις των ενσωματωμένων. Επιπλέον το δυοπώλιο δεν διαφέρει από το μονοπώλιο, οπότε οι τιμές σε έναν βαθμό ρυθμίζονται από τις δύο εταιρίες με τέτοιο τρόπο που σπάνια η μία δημιουργεί πρόβλημα στην άλλη.

 

Γιατί τα γράφω αυτά; Διότι δεν περιμένω τρομερές διαφορές με τα 14nm/16nm, όσον αφορά το performance/$, όπως ακριβώς δεν είδαμε τρελές διαφορές από τους Broadwell/Skylake έναντι των Haswell. Οι νέες κάρτες θα ξεσκίζουν τις παλιές μόνο στον τομέα του efficiency. Μπορεί να δίνουν ένα 10-20% παραπάνω, αλλά θα κοστίζουν και κάτι τις παραπάνω. Υπάρχει πολύ 28nm στοκ που θα πρέπει να πωληθεί. Αλλαγές θα έχουμε μόνο στο hi end, όπου και οι δύο εταιρίες θα είναι σε θέση να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις στα $699, $999 και $1500. Αλλά μην περιμένετε 970/390 στα $199. Δεν θα συμβεί με την πρώτη γενιά στα 14nm/16nm. Μπορεί να συμβεί με την δεύτερη ή την τρίτη, όχι όμως με την πρώτη.

 

Οπότε δεν είναι καθόλου λάθος η αγορά μιας καλής κάρτας γραφικών σήμερα, εκτός και αν υπάρχει σοβαρό θέμα με την... ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνησω κι εγω με τον "εφιαλτη", που προτεινει αγορα μια καλης καρτας γραφικων.  

 

ετσι κι αλλιως, το ζορι, απο τα 1080Ρ και ανω, το τραβαει η καρτα γραφικων.   απλα πρεπει να εχεις εναν επεξεργαστη, ο οποιος να μπορει να πουσαρει αρκετα την καρτα ωστε να μην εχεις χαμηλα FPS...!  

 

τωρα αν..., υποθετικα,  με το 80% της 970-380χ, που μπορει να πουσαρει ο 955, βγαζεις 60+fps, παλι κερδος ειναι για σενα....!!!  

 

 

για να μην εισαι ικανοποιημενος, θα πρεπει να ζητας και το τελευταιο FPS...!!! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.