Jump to content



Αγορά καινούργιου Desktop


psygreg

Recommended Posts

Εξαρταται τις απαιτησεις , και ποσα μπορεις να θυσιασεις με το περασμα των χρονων.. Δεν υπαρχει το "δινω +1000 για να 'χω αντι για 2 , 4 χρονια ενα πισι" , σιγουρα. 

Παντα θα αυξανονται οι απαιτησεις , σε οτι και αν κανεις.

Εγω αλλαξα για λογους ψυχολογιας τον ι5 750 που ειχα. Μια χαρα την παλευε ακομη και σημερα , ασχετα που ειναι μουσειακο κομματι. Το ιδιο αντεχει και η 770 , αλλα ενταξει, εγω μπορω να κανω παραχωρησεις, αλλος δε μπορει. 

Οποτε τα 3 χρονια ειναι νορμαλ για αλλαγη μηχανηματος. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι και το θέμα ψυχολογίας βασικός παράγοντας (ναι, ξέρω μαλακία αλλά παίζει τον ρόλο της) κι αυτό που έχω τώρα μια χαρά αντέχει κι ας είναι 5 ετών (πλην της GPU όπως είπα που έχω αλλάξει, έχω την 960 G1)

Link to comment
Share on other sites

Εγω για παραδειγμα θα αλλαξω οταν βγουν οι Cannonlake :p Δε με βλεπω για νωριτερα. Ο icy αλλαζει πουλωντας το παλιο hw και παιρνοντας νεοτερο με την ελαχιστη δυνατη χασουρα. Και κανει πολυ καλα , εγω δεν εχω ομως την υπομονη και τα μεσα να το κανω ! ! 

 

Καλο ειναι και το τωρινο σου συστημα. Για 1080p δε θες πολλα παραπανω. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρα σωστα ειπα δεν υπαρχει. Κατι θα πρεπει να αλλαξεις. Μονο gpu+mem αλλωστε θα μπορεις να κανεις αναβαθμιση οτι και να παρεις...Δισκους κτλ δεν θεωρω οτι ειναι θεμα οτι δεν θα αποδιδουν αλλα αν θα σου φτανει ο χωρος... Απλα παιρνεις εναν i5/i7 και μια τουμπανο vga και σε 2 χρονια παλι θα πρεπει να την αλλαξεις...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oι θερμοκρασιες αυτες ειναι σε idle καταστασεις; Αν ναι κατι δε παει καλα :p Σε τι κουτι τα εχεις ολα αυτα; 

 

όχι έχω ανοιχτό Diablo3 σε window mode (full screen) και firefox 4 tabs

 

κουτί πρέπει να είναι mid tower (ίσως κάνω λάθος) δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Έγινε επεξεργασία από psygreg
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, άρα βάζω παύση στην αγορά όλου του πακέτου λοιπόν, τα καταφέρατε και με αποτρέψατε :p

Οι απόψεις που είχα από γνωστούς/φίλους δεν διέφεραν και πολύ, κοινός παρανομαστής ήταν το ψυχολογικό ζήτημα.

 

Μέσα στο 2016 θα υπάρξει κάτι όντως deal breaker που να αξίζει να προχωρήσω σε αγορά? Ας είναι και μόνο 1 part κι όχι όλα στο tower.

Link to comment
Share on other sites

Παντα θα ανανεωνονται GPUs CPUs και τα ρεστα. Στο τελος του ετους (ισως και νωριτερα ), περιμενουμε τους ΖΕΝ απο AMD πλευρα. Εκει θα δουμε αν καταφερει να επανακαμψει το κοκκινο στρατοπεδο! Περιμενουμε νεες καρτες γραφικων (λεγε με ΠΑσχαλη) , και γι'αυτο το λογο δεν αλλαζω GPU σημερα. 

Ενας καλος λογος λοιπον να περιμενεις ειν αυτος. Οταν θα ειναι φρεσκο το πραμα, θα ψωνισεις. (οχι να γινεις και beta tester ομως :p

That being said, δε σημαινει οτι πρεπει να περιμενεις καθε φορα κατι καινουριο, διοτι ετσι δε θα ψωνισεις ποτέ :hehe: 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αγαπητοί,

 

Ζητώ συγγνώμη που ξεθάβω το topic μου, πλέον θέλω να αλλάξω το Desktop μου (ψυχολογικά και τέτοια :p )

 

Επισυνάπτω ένα rig που έφτιαξα στο ΠΛΑΙΣΙΟ (δεν έχω αγοράσει τίποτα ακόμα) , μην με βρίσετε αν έχω κάνει πατάτα κάπου :p (θα χρειαστώ κι οθόνη?)

 

 

PC.jpg

Έγινε επεξεργασία από psygreg
Link to comment
Share on other sites

Να ρίξεις μια ματιά στο σκρουτζ για τιμές.

Ακόμα και αν δεν ξέρεις να μοντάρεις τον υπολογιστή και άλλα μαγαζιά μοντάρουν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η πρωτη και σοβαροτερη πατατα ονομαζεται ΠΛΑΙΣΙΟ :p

 

Ελπιζω μονο για την ευκολια να τα εκανες απο εκει, ασε που εχει και μικρη ποικιλια.

 

Ενα παραδειγμα της πατατας, ο CPU που εχει 430 στο σκρουτζ, και ακομη και το κιτρινο τον εχει 479. Καλο CPU , και οκ mobo. την οποια θα παρεις απο αλλου εννοειται. 

 

Εναλλακτικα* ομως , αν ισχυει οτι ειναι 90% gaming το συστημα το οποιο γραφεις στο αρχικο ποστ, μπορεις να πας σε 7700Κ και Ζ270 μητρικη (ενδεικτικη η παραπανω-  θαρρω εχει ολα τα καλουδια που θα χρειαστεις).. Profit σε θεμα τιμης και ειναι υπερ αρκετος για gaming και ο,τι αλλο θες. Δε χρειαζεται να πας στον 6800Κ.

Γνωμη μου ειναι πως ειναι καλυτερη επιλογη ενας 7700Κ για gaming σκοπους.

*Αρα το εναλλακτικα, γινεται "κατα προτιμηση"

 

(Ακομη πιο εναλλακτικα, μπορεις να πας σε Ryzen συστημα αλλα δε ξερω ποσο μπροστα θα ειναι στο gaming σε λιγο καιρο ενας r7 1700 ας πουμε. )

 

SSD μπορεις και καλυτερο. Δε ξερω τι να προτεινω γιατι ολα ακρίβυναν . Σε καθε περιπτωση, νομιζω οτι εφοσον κανεις ενα συστημα με τοσα λεφτα, χωραει ανετα ενας m.2 για boot drive. Keep your old one για λοιπες δουλειες που ισως χρειαστεις.

 

Η καρτα στο σκρουτζ ξεκιναει απο τα 569. Η υλοποιηση δε με τρελαινει και θεωρω το να δινεις 2Κ € και να παιρνεις καρτα διχως backplate μεγαλο κριμα...

Παρε την msi gaming x απο σκρουτζ. Παρε καποια αλλη υλοποιηση με backplate. For the sake of it :p 

 

Τι στην ευχη cooler ειναι αυτο :o ; Δες  αυτο instead. Για να μη πω οτι χωραει πολυ πολυ καλυτερο στο μπατζετ ΑΝ φυσικα ΔΕΝ ψωνισεις απο το Πλαισιο.:whip:

 

Τροφοδοτικο. nope imho. Δες αυτό instead. Καποιο ποιοτικο απο τις σειρες corsair,coolermaster,super flower κλπ. 

 

Optical drive? :hmm::p Επιλογη σου ειναι , αν το χρησιμοποιεις. Στο παλιο pc δεν εχεις δηλαδη και θες καινουριο; Οχι οτι γλιτωνεις ΤΑ χρηματα. Ομως βλεπω οτι εχεις στο παραπανω σκρινσοτ (του τωρινου σου πισι).

 

HDD ειναι οκ. Καθαρα για αποθηκη θα προτιμουσα εναν red/purple απο χρωματα. Αν προοριζεται και για τα games οπως υποθετω, ολα καλα και με τον blue. 

 

Μνημες επισης φαινονται οκ, δες εναλλακτικα και αυτες .

 

Κουτι. HUGE NOPE. Αδερφε αυτο ειναι αρκετα παλιο.5ετια τουλαχιστον.  Εχει πολυ πιο συγχρονα κουτια στα ιδια χρηματα. Δε λεω οτι δεν ειναι καλο, λεω οτι παιρνεις κατι πιο φρεσκο στα λεφτα αυτα. 

Παιρνεις ενα phanteks p400 Tempered glass με το γυαλακι του, με το psu shroud του και ολα τα καλα. Μιας και δε βλεπω πληθωρα δισκων, μια χαρα θα κατσει (μπορεις να βαλεις μεχρι 6 νομιζω, απλα παρεχει 2 "θηκες" για HDD και 2  για ssd, will be enough θαρρω ακομη και τον παλιοτερο hdd και ssd να φορεσεις πανω για 2ους). 

Παιρνεις και καλυτερα κουτια απο το π400ς και πιο ευρυχωρα με καποια παραπανω χρηματα (η διαφορα τιμης θα καλυφθει απο την αγορα 7700Κ+Ζ270 και θα μεινουν και ρεστα). (παραδειγμα , ερωτας το κουτι). 

Απλα στα 2 παραπανω δε βαζεις το optical drive. Σε καποιο αλλο οπως το define r5 ή το κουτι της υπογραφης μου ας πουμε, μπορεις να το βαλεις, εχει θεσεις για 5.25".

 

Δε μετραω το κοστος το συνολικο, γιατι αν κανεις λιγο πιο μεθοδικες κινησεις, θα βγει ισως  και κατω απο τα 2000€ ή θα κυμανθεις στα ιδια, εχοντας κανει καλυτερες επιλογες. 

Σε καμμια περιπτωση μη ψωνισεις απο το πλαισιο, ΔΕΝ ενδείκνυται. Φορ κραιστς σεικ :p 

 

ΥΓ: Αν δε μπορεις να τα συναρμολογησεις, υπαρχουν πολλα μαγαζια που θα το κανουν , και ισως free of charge ;) 

Ελπιζω να βοηθαω.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζεσαι τετοια cpu , gpu, τσαμπα λεφτα, κρατησε τα και κανε αναβαθμιση 1-2 χρονια νωριτερα.

Κατσε ξανασκεψου το γιατι σου εχει κολλησει νομιζω :Ρ :)

Έγινε επεξεργασία από SirDiman
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κατι που δεν ειδαμε στο build. Οθονη. 

 

Κρατας την παλια; 1080p ειναι; Αν ναι, και αν στο μελλον αγορασεις καινουρια οθονη, η gtx1080 ειναι οκ (πολλα λεφτα, εχει δικιο ο @SirDiman , αλλα για μια οθονη μεγαλυτερης αναλυσης, μια 1070 ισως να μην επαρκει τον επομενο χρονο- ΠΑΝΤΑ εξαρταται απο τα games που παιζεις και απο τις απαιτησεις σου).

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οθόνη μία BenQ 24άρα που πάλι ξέχασα να γράψω το μοντέλο, σίγουρα όμως δεν θα υπάρχει πλέον στο επίσημο site της.

 

Μόνο για την ευκολία το έκανα αυτό το setup στο Πλαίσιο :p Θα κοιτάξω τις προτάσεις σας πιο μετά όταν θα είμαι σπίτι, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω έχω κάνει πολλές πατάτες :p

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ότι είπανε τα παιδιά παραπάνω.

Αφού θα αφορά gaming όλα θα παιχτούν γύρω από την οθόνη.

Αν πάρεις τουλάχιστον QHD (2Κ) οθόνη με G-sync τότε μια 1080 ή ίσως 1080Ti νομίζω είναι καλά. Αν μείνεις 1080p δεν υπάρχει λόγος για καλύτερη της 1080. Φυλάς τα χρήματα για μελλοντική αναβάθμιση.

Από CPU μεριά ο 6800Κ είναι πιο ακριβός για αυτά που προσφέρει σε σχέση με τον Ryzen R5 1600X που έχει αντίστοιχες επιδόσεις. Και οι δύο 6c/12t.

Επίσης για δίσκο συστήματος (boot disk) προτείνω να δεις κάτι σε Μ2 όπως τον Samsung 960 evo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

οθόνη BenQ RL2455 (1920x1080@60Hz)

 

αυτήν έχω τώρα

 

και από κάρτα έχω 2047MB NVIDIA GeForce GTX 960 (Gigabyte)

 

Συνολικά τα παρακάτω

Untitled.jpg

 

Κάρτα Γραφικών κι οθόνη είναι από το 2015

Κάρτα ήχου πριν από λίγες βδομάδες :p

Τα υπόλοιπα από το 2011

 

Έγινε επεξεργασία από psygreg
Link to comment
Share on other sites

Μια συνθεση απο εμενα. I'll leave it here...

 

Κουτι: Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass (χωραει το radiator παρακατω, απλα δεν ειμαι σιγουρος για push-pull - το p400 ΔΕΝ το παιρνει ή το παίρνει οριακά και με πατεντες. You don't want that). 

Οριστε και ενα βιντεο

 

PSU: Evga 650 G2

 

Motherboard: Asrock Fatality Z270 Gaming K6. Μπορεις και φτηνοτερες εννοειται, οποιασδηποτε εταιρειας της αρεσκειας σου. Εμπιστευομαι Asrock. Εχει πολλες καλες though. Να κοιταξεις (αν θες πιο φτηνη) , να ειναι με Μ.2 slot.

 

CPU: Intel i7 7700K Μελετησε οπωσδηποτε και τις προτασεις απο AMD. Μπορει να σε συμφερουν μακροπροθεσμα. r5 1600X + x370 mobο. Αλλα και με Β350 mobo (αν θυμαμαι καλα) εισαι οκ.

 

RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3000MHz

 

GPU: MSI GTX 1080 Gaming X

 

Cooling: Arctic Liquid Freezer 240

 

SSD: Samsung 960 Evo 250GB

 

HDD: WD Purple 2TB

1800 χωρις μεταφορικα, υπολογισμενα τα περισσοτερα απο το visionstudio (εκτος απο cpu + hdd που τα'χει ακριβοτερα). Αν πληρωσεις λιγο παραπανω τα παιρνεις και αυτα απο εκει (στο συναρμολογουν), απλα καθυστερουν αρκετά (δεν εχουν ποτέ αποθεμα).

Αυτά από μένα. 

:) 

 

ΥΓ: Την οθόνη αν θες να την κρατήσεις, ειναι κομπλε θαρρω. Το θεμα ειναι οτι μπορεις να κανεις και μια "εκπτωση" στην καρτα γραφικων, αλλα μια 1080 σε καλυπτει σε περιπτωση που θελησεις να αλλαξεις και οθονη.

 

 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.