Jump to content

pny geforce gtx 9800

nikonick

Recommended Posts

Από τροφοδοτικά, το ποιο καλό (Και νορμάλ σε τιμή/απόδοση) που έχει το e-shop κύπρου είναι αυτό : PSU BE QUIET! PURE POWER L8 700W - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ - E-SHOPCY.COM.CY

Μην τον μπερδεύεις τον άνθρωπο με 700W τροφοδοτικό. Είναι υπερβολή...  ..της υπερβολής το να βάλει 700W στο σύστημά του. Του "πουλούσε" ο φίλος του το 700αρι και έδειξε το link με τα 700αρια του e-shop. Με ένα επώνυμο 450-500W μια χαρά θα κάνει την δουλειά του. Μην σου πω πως αν προσέξει και την κάρτα γραφικών που σκέφτεται να βάλει του φτάνουν και 350-400W (πάντα σε ποιοτικό τροφοδοτικό).

Βλέπω πάντως το εν λόγο κατάστημα στην Κύπρο να έχει σε σχέση με την Ελλάδα ανεβασμένες τιμές και κατεβασμένες εγγυήσεις!

Παράδειγμα το THERMALTAKE SPS-530MPCBEU SMART SE SERIES 530W που το "Εγγύηση: 1 χρόνο." βγάζει μάτι. Εδώ πάντως έχει 3 χρόνια και πολλοί εδώ μέσα το προτείνουν σαν σχετικά καλό και οικονομικό.

Το XFX TS SERIES 450W με 2 χρόνια εγγύηση ενώ έχει 5 χρόνια!!! Και θεωρείται από τα καλά τροφοδοτικά. (Μην πεταχτεί ο tommybertsen και πει οτι είναι θορυβώδες, είναι το TS, όχι το Core! :D ).

Καλές λύσεις (όπως έχουν τα πράγματα) είναι κάποιο Seasonic ECO-430W (69€), Be Quiet 450W (69€) ή 500W (74€), πολύ καλή αλλά λίγο ακριβή Seasonic 520W (84€) και η "φθηνή" Coolermaster 500W (59€).

Για την κάρτα γραφικών μια χαρά σου τα εξήγησε ο yanni!

• Like 3

καλημέρα σε όλους και πολλά ευχάριστο για τις απαντήσεις σας

για να πω την αλήθεια δουλεύω περισσότερο με εφαρμογές 3d και συγκεκριμένα με το βρήκε αλλα και με το sony vegas

σίγουρα με τον μικρό celeron που έχω (λόγο στενών οικονομικόν) δεν αξίζει να πάρο ακριβή κάρτα γραφικών

θα βασιστώ στην υπόδειξη του φίλου yanni  για radeon r7 240

πρέπει να είναι πολύ καλή κάρτα

φιλε pokemon 640 σε ευχάριστο για την πληροφορίαν αλλα  μάλλον θα κρατήσω το arctic cooling αφού φαίνεται ότι σηκώνει την κάρτα που προτείνει ο   yannis οποτε ίσος να πάρο κάποιον καλύτερο επεξεργαστή

όσο για την pny  gtx 9800 του φίλου μου αυτήν θα την αγοράσει κάποιος άλλος φίλος που λέει ότι θέλει να την έχει ως συλλεκτικό κομμάτι αφού στον καιρό τις ήτανε από τις καλύτερες 

θα την αγοράσει για 45 euros

καλήν χρονια σε όλους και χρονια πολλά

Μην τον μπερδεύεις τον άνθρωπο με 700W τροφοδοτικό. Είναι υπερβολή...  ..της υπερβολής το να βάλει 700W στο σύστημά του. Του "πουλούσε" ο φίλος του το 700αρι και έδειξε το link με τα 700αρια του e-shop. Με ένα επώνυμο 450-500W μια χαρά θα κάνει την δουλειά του. Μην σου πω πως αν προσέξει και την κάρτα γραφικών που σκέφτεται να βάλει του φτάνουν και 350-400W (πάντα σε ποιοτικό τροφοδοτικό).

Βλέπω πάντως το εν λόγο κατάστημα στην Κύπρο να έχει σε σχέση με την Ελλάδα ανεβασμένες τιμές και κατεβασμένες εγγυήσεις!

Παράδειγμα το THERMALTAKE SPS-530MPCBEU SMART SE SERIES 530W που το "Εγγύηση: 1 χρόνο." βγάζει μάτι. Εδώ πάντως έχει 3 χρόνια και πολλοί εδώ μέσα το προτείνουν σαν σχετικά καλό και οικονομικό.

Το XFX TS SERIES 450W με 2 χρόνια εγγύηση ενώ έχει 5 χρόνια!!! Και θεωρείται από τα καλά τροφοδοτικά. (Μην πεταχτεί ο tommybertsen και πει οτι είναι θορυβώδες, είναι το TS, όχι το Core! :D ).

Καλές λύσεις (όπως έχουν τα πράγματα) είναι κάποιο Seasonic ECO-430W (69€), Be Quiet 450W (69€) ή 500W (74€), πολύ καλή αλλά λίγο ακριβή Seasonic 520W (84€) και η "φθηνή" Coolermaster 500W (59€).

Για την κάρτα γραφικών μια χαρά σου τα εξήγησε ο yanni!

Διαφωνω με το XFX κανει πολυ θορ... Ωπ , ο topclr :p

Ολες πολυ καλες λυσεις και πολυ αυξημενες οι τιμες στο eshop κυπρου. Πωπω... Πολυ καλη η παρατηρηση με τις εγγυησεις κιολας.

Ο φιλος nikonick απεφανθη οτι θα κρατησει το τροφοδοτικο του. Εφοσον πας φιλε μου σε καρτα χωρις εξτρα τροφοδοσια, δε θα εχεις κανενα θεμα πιστευω. Προφανως ειναι καλη η καρτα για τις αναγκες σου και θα δωσει το κατι παραπανω απο onboard γραφικα :)

ΥΓ: Ειχα την 9800 GTX + της PNY αν θυμαμαι καλα, πισω στο 2008. Εξαιρετικη καρτα την εποχη εκεινη ομως. Πλεον με φτηνες λυσεις θα παρεις παρομοιες επιδοσεις , θα εχεις κατι πιο νεο και λιγοτερο ενεργοβορο στον υπολογιστη σου :) 

Χρονια πολλα και με υγεια! :)

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

πρέπει να είναι πολύ καλή κάρτα
Βασικά, εκεί που έχουν πάει οι τιμές, είναι απλά η πρώτη αξιόλογη κάρτα προχωρώντας από τα κάτω προς τα πάνω στις τιμές, που μπορείς να πάρεις. Αυτή όσο το ευρώ διατηρούσε ένα κάποιο επίπεδο έναντι του δολαρίου έπαιζε νομίζω κάπου στα 60€ σε Ελλάδα. Φαντάζομαι θα ήταν κάπου στα 68-70€ στην Κύπρο.

Τώρα από Sony Vegas δεν ξέρω, αλλά βλέποντας τα διαγράμματα στις εικόνες που βγάζει με αναζήτηση το Google, θα έλεγα ότι οι AMD δεν υστερούν έναντι των Nvidia - μάλλον το αντίθετο, οπότε μάλλον μια χαρά θα σου κάτσει η 240

sony vegas amd nvidia - Αναζήτηση Google

Πάντως και καλύτερη να ήταν η Nvidia, το e-shop Κύπρου ειλικρινά δεν έχει τίποτα αξιόλογο από Nvidia στις χαμηλές κατηγορίες. Για να βρεις GDDR5 μνήμη σε Nvidia πρέπει να πας στα 129€ και εκεί θα βρεις απλά μια GT740 και όχι κάποια GTX750 όπως θα ήταν και το λογικό.

καλημέρα σε όλους

καλήν χρονια σε όλους

ευχάριστο παρα πολύ για τις απαντήσεις σας

φιλε,  yanni θα κοιτάξω από amazon η ebay για την κάρτα που μου έχεις προτείνει

το eshop κύπρου όπως και αλλα eshops έχουνε πιο ψιλές τιμές από ελλάδα

εάν είναι να γλιτώσω και κάποια euros γιατί να μην φέρω  από ebay η amazon

τώρα που κοιτάζω στο ebay για την κάρτα που μου είπες βρήκα αυτήν εδώ σχεδόν με τα ίδια χρήματα

refurbished

θα κοστίσει πάνω κάτω 93 euros

Δεν έχω γνώση του θέματος "κάρτα γραφικών από eBay". Δεν ξέρω τι παίζει και με τα μεταφορικά, αν δηλαδή σε περίπτωση στραβής τα χάνεις, στα τρώει αυτός που σου έστειλε την κάρτα ή δεν ξέρω τι.

Τώρα η 560Ti είναι καλή κάρτα αλλά και με 170W TDP, Οπότε θέλεις νέο τροφοδοτικό με δύο 6pin PCIe

Τώρα εναλλακτικές - αλλά χωρίς να ξεχνάμε ότι είμαι άσχετος με το θέμα "κάρτα γραφικών από το ebay" βλέπω τις εξής

Palit GeForce GTX 650 Ti 1024Mb 5400Mhz 128 bit DVI ελαφρώς πιο κάτω σε επιδόσεις από την 560Ti, αλλά χαμηλότερη κατανάλωση, στα 110W και κόστος ($60+$20) .

Used Galaxy GTX550TI NVIDIA GTX 550 TI GDDR5 192SP 1GB 98 4GB s Graphics Card | eBay πιο αργή από την 650Τι, αλλά και πάλι έχει 110W TDP, οπότε θέλει ένα 6pin. Η τιμή είναι χαμηλή όμως, με χαμηλά μεταφορικά ($48+$4), περίπου στα επίπεδα που σου πούλαγαν την 9800GTX δηλαδή, σαφέστατα πιο γρήγορη όμως και πιο σύγχρονη, θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά.

Οι δύο παραπάνω είναι εξίσου καλές επιλογές με βάση το κόστος τους και ίσως να μπορούν να παίξουν με το arctic cooling και έναν αντάπτορα 6pin.

Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες επιλογές που μου διέφυγαν

Κάποιες συγκρίσεις

650 ti vs 560 ti

650 ti vs 550 ti

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1

καλημερίζω όλους,

πολλά ευχάριστο ξανά για τις απαντήσεις σας

από τι μου λένε άλλοι φίλοι που φέρνουνε τακτικά από ebay δεν υπάρχει πρόβλημα  ειδικότερα εάν είναι από κατάστημα (ebay shop) η αν ο seller είναι 100%

ενδιαφέρον τα συνκριτικα αλλα με τον μικρό celeron που έχω οποια κάρτα γραφικών και να αγοράσω την δουλειά μου θα την κάνω και με το παραπάνω

όπως έχω αναφέρει δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για τις κάρτες γραφικών οποτε έχω πολλά να μάθω

δεν έχω βρει κάποιον καλυτερων επεξεργαστή από αυτόν που έχω σε φτηνή τιμή οποτε προχωράω με το αρχικό πλάνο κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό

απλά να αναφέρω ότι ο άλλος φίλος μου που αγόρασε την gtx 9800 είναι πλήρως ευχαριστημένος αφού η κάρτα τον καιρών τις ήτανε από τις ανώτερες

το μονο μειονέκτημα τις gtx 9800 ήτανε ότι είχεν πιο λίγην μνήμην από την κάρτα που αντικατέστησε και αυτό έβαζε φρένο στις επιδόσεις τις

για τροφοδοτικό έχω βρει αυτό από ebay καινούργιο

ξέχασα να πω ότι τα μεταφορικά από ebay ειδικά από ebay γερμανίας  με dhl παρακαλώ δεν υπερβαίνουνε τα 25 euros (για computer με βάρος 14 κιλά !)

Δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται κάτι παραπάνω από την 550Ti, την οποία μετά μπορείς να συγκρίνεις με του φίλου σου όταν την πάρεις. Τώρα για τροφοδοτικό δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι 600W. Αν στο μέλλον πάρεις quad i7 επεξεργαστή και στήσεις σύστημα με δύο κάρτες γραφικών των 350 ευρώ ή μία κορυφαία των 600, δεν το γνωρίζω. Διότι εκεί θα σου χρειαστεί.

καλημερίζω όλους,

ακόμη καλύτερα φιλε yanni

εάν το arctic collong κάνει για την gtx 550 τι gltono και xrimaata 

θα κάνω όπως λες και θα κοιτάξω για να βρω gtx 550 τι κάρτα

έξοχα !

η κάρτα φαίνεται παρα πολύ καλή και φτηνή !

τα μεταφορικά για κύπρο δεν θα υπερβαίνουνε τα 15 euros

σε ευχάριστο

Αυτή που σου έδειξα από ebay δεν σου φαίνεται καλή; Φαίνεται να είναι αυθεντική, αλλά ίσως να βλέπεις κάτι στον πωλητή που εγώ δεν μπορώ να δω. Εκτός και αν ψάχνεις για αχρησιμοποίητη. Πάντως την 550Ti την πρότεινα ως κάρτα που σε καλύπτει με σχετικά μικρό κόστος. Αν την βρεις στα 80 ευρώ π.χ., δεν αξίζει. Εκεί στα 50-55 είναι μια χαρά.

Θεωρώ ότι το arctic δεν θα έχει θέμα. Και όπως φαίνεται από τα τελευταία νέα για τις κάρτες που θα παρουσιάσει η AMD στα μέσα του 2016 - και παρόμοια θα ισχύουν και για τις νέες Nvidia - κάρτες 2-3 φορές γρηγορότερες από την 550Ti θα καταναλώνουν λιγότερο από 50W, κάτι που σημαίνει ακόμα μικρότερες απαιτήσεις από το τροφοδοτικό και βέβαια καμιά απαίτηση για PCIe καλώδιο τροφοδοσίας (οτιδήποτε κάτω από 75W δεν απαιτεί επιπλέον τροφοδοσία PCIe).

λάθος φιλε yanni

η κάρτα που προτείνεις είναι η 650 και εγώ έψαχνα για 550 !

δεν με ενοχλεί εάν είναι μεταχειρισμένη

σχετικά με αυτά που λες με τις κάρτες συμπεραίνω ότι στο επόμενο εξάμηνο οι κάρτες κατηγοριας gtx 550 / 650 θα φτινισουνε ακόμη πιο πολύ 

όσο για το artic cooling το τροφοδοτικό που έχω είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στα τόσα χρονια που το έχω

σε ευχάριστο

να έχεις μια καλήν μέρα

Έγινε επεξεργασία από nikonick

λάθος φιλε yanni

η κάρτα που προτείνεις είναι η 650 και εγώ έψαχνα για 550 !

δεν με ενοχλεί εάν είναι μεταχειρισμένη

σχετικά με αυτά που λες με τις κάρτες συμπεραίνω ότι στο επόμενο εξάμηνο οι κάρτες κατηγοριας gtx 550 / 650 θα φτινισουνε ακόμη πιο πολύ 

όσο για το artic cooling το τροφοδοτικό που έχω είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στα τόσα χρονια που το έχω

σε ευχάριστο

να έχεις μια καλήν μέρα

Nope. Σου έχω δώσει δύο links πιο πάνω. Δεν το πρόσεξες; Ένα για 650Τι και ένα για 550Ti.

Και εννοείται ότι αν βρεις 650Ti σε ίδια ή παρόμοια τιμή με την 550Ti, πας για την 650Ti. Το κριτήριο με βάση το οποίο σε έστελνα στην 550Ti είναι ότι η 650Ti έβγαινε κάπου στα 80 δολάρια ενώ η 550Ti Κάπου στα 52 δολάρια και εσύ δεν φαίνεται να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω.

Οι νέες κάρτες που θα βγουν δεν θα είναι φτηνές. Η φτηνότερη που θα βγει από τις νέας γενιάς μέσα στο 2016, αμφιβάλλω να έχει τιμή κάτω από τα 120-150 ευρώ. Οι εταιρίες θεωρώ ότι θα συνεχίσουν να ανακυκλώνουν παλαιότερα μοντέλα στην αγορά των φτηνών καρτών γραφικών, μιας και αυτή η αγορά πλέον καλύπτεται από τις ενσωματωμένες. Αλλά δείχνει την τάση προς όλο και χαμηλότερης κατανάλωσης εξαρτήματα που σημαίνει ότι το Arctic θα σε κρατήσει θεωρητικά μέχρι να παραδώσει πνεύμα.

• Like 1

καλημέρα σε όλους,

φιλε yanni  κατάλαβα απόλυτα τι εννοείς

θα κοιτάξω να βρω η την μια η την άλλη κάρτα που προτείνεις στην χαμηλότερην τιμήν 

ευχάριστο