Jump to content

Παλικάρια pls βοήθειστε (pstn γραμμή. )

alex_000

Recommended Posts

Στο σπίτι της κοπέλας υπάρχει το εξής πρόβλημα. Δεν εχει μπρίζα τηλεφώνου , και το τηλέφωνο το εχω συνδέσει χωρίς το κλιπάκι και εξηγούμαι. Ερχονται απο ΟΤΕ 2 χοντρά καλώδια ένα γκρί και ένα μάυρο. Απο το καλώδιο τηλεφώνου εχω κόψει το κλιπάκι και εχω 4 λεπά καλώδια (κοκκινο , πράσινο , κίτρινο , μάυρο). Δεν εχει νόημα να επεκταθώ στο πως κατάντησε έτσι η κατάσταση).

Τα έχω ενώσει μεταξύ τους (τα 2 του οτε και τα 4 του τηλεφώνου) με όλους τους πιθανούς συνδιασμούς. Το πρόβλημα έιναι ότι ενώ το τηλέφωνο δουλεύει αν ενωθεί το πράσινο και το κόκκινο στα δυο καλώδια του ΟΤΕ , το ίντερνετ δεν δουλεύει όπως και αν συνδέσω τα (υπόλοιπα) καλώδια. Το modem κάνει dial αλλά στη μέση σταματάει.

Παρακαλώ κάποιος να μου πεί πως μπορώ να τα συνδέσω για να έχω internet.

Τι εννοείς "στη μέση σταματάει"? Φαξάρει?

Για να καταλάβεις και εσύ (και εμείς) αν η κλήση βγαίνει προς τα έξω, αντί για τον αριθμό του ISP σου (πχ 8962...) βάλε το κινητό σου πάτα κλήση και δες αν θα χτυπήσει.Αν όχι δεν παίζει.

Επίσης δοκίμασε να βγάλεις το καλώδιο από την μερία του μόντεμ και βάλε επάνω ένα απλό τηλεφωνο (συσκευή) και δες αν έρχεται σήμα.

Νομιζω οτι τα καλωδια που χρειαζονται ειναι ακριβως αυτα που θελει και το τηλεφωνο. Τα αλλα ειναι για γραμμες ISDN.

Εγω εχω αλλο τεραστιο προβλημα.

Εχω χρησιμοποιησει 2 διαφορετικους ISP και παλι παραμενει.

Ενω συνδεομαι κανονικα στο ιντερνετ η συνδεση αλλες φορες σταματα να δεχεται δεδομενα και αλλες ξαναρχιζει και τελικα συνηθως μετα απο καμποσα λεπτα με πεταει εξω.

Που μπορει να οφειλεται αυτο?????????????

Υπαρχει περιπτωση να φταιει το καλωδιο?????

Παιδια τσαμπα παιδευεστε. Ειναι ο νεος τροπος προωθησης του ADSL απο τον ΟΤΕ.

Δεν δουλευει το internet στις PSTN συνδεσεις.

Σοβαρα τωρα, Αλεξ, κατεβα παλι στο γνωστο μαγαζι(ξερεις εκεινο που πηρες το πολυμετρο) και παρε ενα πριζακι για το τηλεφωνο. Συνδεσε τα 2 καλωδια του οτε πανω στο πριζακι, βαλε και το καλωδιο του μοντεμ επανω, και τελος.

@ kallileo Πάρε τον ISP σου και ρώτα να δούνε τα logs σου και να σου πούν γιατί σε πετάει.

Αν σου πούν οτι είναι user request τότε ψάξε το pc και στην ανάγκη κάνε φορματ.

Αλλιώς θα σου πούν οτι μπορεί να φταίει η γραμμή οπότε παίρνεις 121.

Αν συνδέεσαι isdn με netmod τότε μπορεί να φταίει και το νετμοντ.

Πράσινο και κόκκινο (τα δυο μεσαία όπως είπε και ο Vagouridis) είναι και για το modem.

Το πρόβλημα δεν είναι στη σύνδεση των καλωδίων. Δοκίμασε άλλο modem ή το υπάρχον σε άλλο υπολογιστή.

Μετά σειρά έχει ο έλεγχος του αριθμού που παίρνεις και μετά ο OTE.

Αρχική απάντηση από kaynd

Πράσινο και κόκκινο (τα δυο μεσαία όπως είπε και ο Vagouridis) είναι και για το modem.

Το πρόβλημα δεν είναι στη σύνδεση των καλωδίων. Δοκίμασε άλλο modem ή το υπάρχον σε άλλο υπολογιστή.

Εχω χρησιμοποιησει 2 ISP. Εναν της σχολης και της Spark.

Το κυριως προβλημα δεν ειναι οτι με πεταει εξω αλλα οτι για καποιο διαστημα κοβεται η μεταφορα δεδομενων(δεν δεχομαι αλλα στελνω) και μετα ειτε επανερχεται ειτε οχι και τοτε με πεταει.

Αρχική απάντηση από power

Τι εννοείς "στη μέση σταματάει"? Φαξάρει?

Για να καταλάβεις και εσύ (και εμείς) αν η κλήση βγαίνει προς τα έξω, αντί για τον αριθμό του ISP σου (πχ 8962...) βάλε το κινητό σου πάτα κλήση και δες αν θα χτυπήσει.Αν όχι δεν παίζει.

Δεν παιρνει ουτε κινητο, φυσικά. Αν εβγαινε η κλήση προς τα εξω τότε θα ήμουνα ****** που ρωτάω.

Αρχική απάντηση από Jax

Σοβαρα τωρα, Αλεξ, κατεβα παλι στο γνωστο μαγαζι(ξερεις εκεινο που πηρες το πολυμετρο) και παρε ενα πριζακι για το τηλεφωνο. Συνδεσε τα 2 καλωδια του οτε πανω στο πριζακι, βαλε και το καλωδιο του μοντεμ επανω, και τελος.

Αυτό προσπαθώ να αποφύγω αρχηγέ , αν και απο ότι φαίνεται εκεί θα καταλήξω στο τέλος.

Αρχική απάντηση από kaynd

Το πρόβλημα είναι στη σύνδεση των καλωδίων. Εχω δοκιμάσει 2 modem ήδη (PCI Και USB) , ό αριθμός είναι μια χαρά και η συνδεση δεν εχει πρόβλημα γιατί εχω συνδεθεί απο το σπίτι της χιλιάδες φορές, μέχρι που ξεριζώθηκαν τα καλώδια.

Αρχική απάντηση από kallileo

Νομιζω οτι τα καλωδια που χρειαζονται ειναι ακριβως αυτα που θελει και το τηλεφωνο. Τα αλλα ειναι για γραμμες ISDN.

Μαλιστα, αυτό βοηθάει. Θα ξαναδοκιμάσω συνδέοντας μόνο το τηλέφωνο γιατί υπέθεσα ότι 2 ειναι για το τηλέφωνο και 2 για το modem.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.