Jump to content

Wizard!

Recommended Posts

Ξέρεις τι σημαίνει cherry picking αλλά βάζεις ένα τεράστιο τόξο στο μέγιστο peak ενώ εγώ σου έγραψα για ελάχιστο peak.

Ελάχιστο peak για τις πρώτες 44 εβδομάδες στο BF4: ~32K.

Ελάχιστο peak για τις πρώτες 44 εβδομάδες στο BF1:  21K.

Average peak BF4: ~65K

Average peak BF1: ~50K

Ξαναλέω για πολλοστή φορά, θέλεις να "αποδείξεις" ότι το BF1 ήταν μια αποτυχία ενώ το BF4 επιτυχία, για προσωπικούς σου λόγους τους οποίους έχω γράψει και σε προηγούμενα post. Είναι ο μόνος τίτλος που δεν έχεις αγοράσει και ο μόνος που δεν δίνει rcon->metabans + γιοκ server admins.

Να έρχεται εδώ ένας απογοητευμένος παίκτης BF1 και να κλαίει τα λεφτά του γιατί τσάμπα τα έδωσε για μάπα προϊόν το καταλαβαίνω. Εσύ δεν το αγόρασες, δεν είσαι δυσαρεστημένος καταναλωτής.

Και πάλι για μένα είναι εντελώς κατανοητό να μη θέλεις κανένας να αγοράσει ξανά BF game όσο δεν δίνουν τη δυνατότητα για rcon και ότι αυτό συνεπάγεται.

bf4graph.png

Οταν ειναι να κατηγορησεις καποιον τουλαχιστον καντο σωστα...

Cherry picking στην περιπτωση του webarchive  δεν υπαρχει γιατι ειναι το μονο link απο τα 3 που δειχνει το παιχνιδι σε ωρα αιχμης.

https://web.archive.org/web/20140715000000*/bf4stats.com

Στην περιπτωση του γραφηματος παλι το τοξο αφορα αλλη απαντηση μου.

https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

πριν 2 ώρες, το μέλος Proteas έγραψε:

Αλλα και το γραφημα που εδωσες να δουμε βλεπουμε οτι σε βαθος χρονου τα πηγε πολυ καλυτερα το 4 και σε ορισμενες ημερομηνιες

ακομα και μετα απο 2 χρονια βαραει 70K με 8M λιγοτερες πωλησεις, λυπαμαι αλλα εχουμε αλλη αποψη επι του θεματος. 

edit: Μεχρι και την κυκλοφορια της BETA του Hardline κατω απο 40Κ δεν βλεπω εσυ πως το ειδες ?

image.thumb.png.bdeefd073c9dc4d9e22e85ef649d8fdd.png

Δευτερον η beta του Hardline ηταν στα μεσα του Φεβρουαριου του 15 περιμενω την απαντηση σου στο που βλεπεις τα 32Κ τον Αυγουστο του 14....

Για να μην κατηγορηθεις και συ οτι

"λόγω καθαρά οπαδικών/προσωπικών λόγων να γράφονται, με ύφος αυθεντίας, ανακρίβιες/αναλήθειες προς επηρεασμό του κοινού."

Και επειδη εχεις ξαναγραψει στο παρελθον για ποιους λογους δεν εχω το παιχνιδι νομιζω οτι ξερω καλυτερα απο τον καθενα.

Δεν αφορα κανενα metabans κανενα rcon και νομιζω οτι υπαρχουν admins στο BF1, επαιξα στην Alpha επαιξα και στην Beta

και πριν γινουν γνωστα οτι δεν θα υπαρχουν ολα τα παραπανω ειχα αρνητικη εντυπωση για το παιχνιδι.

Δεν καταλαβα... πως λες οτι δικαιωμα στην κριτικη εχουν μονο οσοι εχουν παρει το παιχνιδι ειναι δυνατον ?

Οι φαν της σειρας δηλαδη τι ειναι πρεπει να εχουν παρει το παιχνιδι ντε και καλα για να εχουν γνωμη ?

Θα στο πω μια τελευταια φορα νομιζεις οτι ξερεις την αποψη μου ασε να την ξερω καλυτερα απο εσενα.

Έγινε επεξεργασία από Proteas

@dfk_7677

Αφου η δικη μου αποψη για το παιχνιδι δεν σου κανει ρωτα τα αλλα 21.800.000 ατομα που δεν το παιζουν.

97% player base loss μεσα σε κατι μηνες και θελει και να του εξηγησουμε γιατι το παιχνιδι δεν περπαταει...

Έγινε επεξεργασία από fatalara

@fatalara

Από που προκύπτει το 97%; Αν έχεις κάποια πηγή σχετικά με το πόσοι παίκτες ήταν ενεργοί κατά τον τελευταίο μήνα πχ, θα ήταν σκόπιμο πιστεύω να τη μοιραστείς μαζί μας.

Η άποψή σου για το παιχνίδι είναι σεβαστή και δε νομίζω ότι διαφέρει πολύ από τη δική μου. Έχεις γράψει 350h+ στο BF1 (εγώ έχω 500h+ αν θυμάμαι καλά), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και οι 2 μας δε βρίσκουμε πράγματα τα οποία δε μας αρέσουν. Από εκεί μέχρι το "το BF1 είναι μεγάλη αποτυχία" είναι πολύς δρόμος κατά τη γνώμη μου.

@Proteas

Θα σε αφήσω να βρεις μόνος σου γιατί το γράφημα εκτείνεται μέχρι περίπου το Σεπτέμβριο του '14. Ελπίζω να το βρεις σύντομα και να ανακαλέσεις.

Δικαίωμα στην κριτική έχουν όλοι. Αλλά κάποιος που δεν έχει το παιχνίδι, δε μπορεί να ξέρει πως είναι το gameplay μετά από καμιά 10αριά patch, δε γνωρίζει αν συναντάς cheater στους server, δε γνωρίζει πόσοι rented server υπάρχουν σήμερα. Η γνώμη του βαρύνει όσο αυτή του φιλάθλου σε σχέση με του ποδοσφαιριστή.

Καλώς ή κακώς, το μοντέλο των server admin είναι ήδη παρωχημένο. Η μεγάλες εταιρίες κινούνται προς την κατεύθυνση να διαχειρίζονται οι ίδιες τους server. Ακόμα και μικρότερες (βλ. PUBGs), δεν έχουν ανάγκη κανέναν να κουμαντάρει το server, ούτε να ψάχνει να βρίσκει cheater, ούτε να κάνει moderate το chat κτλ.

Εδώ η ΤΝ οδηγεί αυτοκίνητα και έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι κάτι τόσο εύκολο όσο το server admining δε μπορεί να γίνει από κάποιο εξελιγμένο πρόγραμμα (ούτε καν TN).

• Like 1

Αναφερεσε στην ημερομηνια που εγινε το τουιτ, απορω τοτε γιατι στο γραφημα εχουν την ανακοινωση και την Beta του Hardline.

Εγινε ερωτηση στο p-stats και αναμενω απαντηση γι αυτο αν ειχαμε στατιστικα του 14 με νουμερα θα τελειωσει το θεμα ποιο γρηγορα.

Καποιος που δεν εχει το παιχνιδι δεν ειναι απαραιτητο να μην γνωριζει ολα αυτα που λες μπορει να παιζει απο λογαριασμο αλλου

η να εχει καμια δεκαρια φιλους να του λενε καθημερινα τι γινεται η να ενημερωνετε γενικοτερα για την πορεια του παιχνιδιου.

Και επειδη κινουνται σε καποια κατευθυνση καποιες εταιριες δεν παει να πει οτι μοντελο τους ειναι απαραιτητα

και σωστο και αλλες μεγαλες εταιριες που ενω ειχαν αυτην την κατευθυνση βλεπουμε να κανουν βηματα πισω.

πριν 9 ώρες, το μέλος Proteas έγραψε:

Αναφερεσε στην ημερομηνια που εγινε το τουιτ, απορω τοτε γιατι στο γραφημα εχουν την ανακοινωση και την Beta του Hardline.

Παράθεση

On June 14, 2014, the Battlefield Hardline beta went public, coming after an official announcement at the 2014 Electronics Entertainment Expo that the beta would be coming soon to PC and PlayStation 4. The beta ended on June 26, 2014.

Πηγή: Wikipedia

Τώρα που σου έλυσα την απορία, ανακαλείς;

πριν 9 ώρες, το μέλος Proteas έγραψε:

Και επειδη κινουνται σε καποια κατευθυνση καποιες εταιριες δεν παει να πει οτι μοντελο τους ειναι απαραιτητα

και σωστο και αλλες μεγαλες εταιριες που ενω ειχαν αυτην την κατευθυνση βλεπουμε να κανουν βηματα πισω.

Παράδειγμα από εταιρίες που επέστρεψαν στο μοντέλο rented server;

@dfk_7677

Τι να την κανω την πηγη ανθρωπε μου? Ξερεις τι να κανεις τα νουμερα που διαβαζεις η οχι?

Σου λεει η εταιρια οτι πουλησε 22.000.000 μοναδες, μετα βλεπεις οτι ολοι μαζι οσοι παιζουν δεν φτανουν τις 200.000 παρολα αυτα θα το βαλουμε σε αυτο το νουμερο.

Το ποσοστο που εχει μεινει να παιζει το παιχνιδι αντιστοιχει στο 0,9% οσων το αγορασαν... δηλαδη το 99,1% που αγορασε το παιχνιδι δεν το παιζει.

Για ηρεμήστε λίγο όλοι, παρακαλώ. Το θέμα έχει καταντήσει ψηφοφορία για το χειρότερο BF. Αν θέλετε να το βάλω σε δημοσκόπηση, ευχαρίστως. Αλλά καταντά κουραστικό να διαβάζουμε τόσες σελίδες το ίδιο πράγμα κι από τις δύο πλευρές.

Δεν πρόκειται να συμφωνήσετε -κι αυτό είναι θεμιτό. Δεν είναι ανάγκη να βρείτε με το ζόρι σημεία σύγκλισης.

πριν 41 λεπτά, το μέλος fatalara έγραψε:

@dfk_7677

Τι να την κανω την πηγη ανθρωπε μου? Ξερεις τι να κανεις τα νουμερα που διαβαζεις η οχι?

Σου λεει η εταιρια οτι πουλησε 22.000.000 μοναδες, μετα βλεπεις οτι ολοι μαζι οσοι παιζουν δεν φτανουν τις 200.000 παρολα αυτα θα το βαλουμε σε αυτο το νουμερο.

Το ποσοστο που εχει μεινει να παιζει το παιχνιδι αντιστοιχει στο 0,9% οσων το αγορασαν... δηλαδη το 99,1% που αγορασε το παιχνιδι δεν το παιζει.

@acct

Εγώ δηλαδή πρέπει να μην απαντήσω σε αυτόν τον τελείως λάθος συλλογισμό;

• Haha 1

@dfk_7677, @fatalara, αν σταματήσετε να κλιμακώνετε την ένταση, πείτε ό,τι θελετε. Διαφορετικά, μπορώ να κλειδώσω το θέμα μέχρι να λύσετε τις διαφορές σας σε πμ. Εν τέλει, δεν μπορώ να καταλάβω τι έχετε να χωρίσετε. Σε κάποιους από εσάς αρέσει το BF1, σε κάποιους άλλους όχι. Αφού δε διασταυρώνεστε μέσα στο παιχνίδι, δεν έχετε καν λόγο να τσακώνεστε εδώ μέσα.

Οι active users είναι πάντα πολλαπλάσιο των peak concurrent daily users (220K). Για παράδειγμα:

CCfuvW7WYAIoITs.png

Εδώ έχουμε 25Μ*13.9% = 3.475M active users για το BF4 μέσα Μαρτίου με μέσα Απριλίου '15. Την ίδια περίοδο οι peak concurrent daily users δεν ξεπερνούσαν τους 150Κ.

Χρησιμοποιώντας απλά αναλογία με το BF1 (όχι σωστό αλλά καλή προσέγγιση), οι active users του BF1 για τον τελευταίο μήνα είναι: 3.475M * (220K / 150K) = 5.1M

Άρα το ποσοστό των active users τον τελευταίο μήνα για το BF1 είναι κατά προσέγγιση 5.1Μ/22Μ = 23%

Έγινε επεξεργασία από dfk_7677

Λοιπον καποιος να ενημερωσει τη wiki εδω κατι συμβαινει εγω θυμομουν μονο την Beta 2/15 δεν θυμαμαι να επαιξα τον 6/14

αλλα δεν εχει τοση σημασια επανω στην αρχικη μας διαφωνια γιατι αυτη η φωτογραφια και σωστη ειναι και ημερομηνιες εχει.

Απο 9/11/13 μεχρι 27/8/14 μιλαμε για 10 μηνες και κατι ψιλα.

Οπως βλεπουν τα ματακια μου απο 15 Ιουλιου του 14 περιπου μεχρι και τις 27 του Αυγουστου του 14 ειναι πανω απο 40Κ.

Σχεδον ολος ο Αυγουστος ειναι πανω απο 40Κ και βαραει και 70Κ γιατι εκεινο τον μηνα επι μια βδομαδα το παιχνιδι ηταν δωρεαν.

Απο που βγαινει το συμπερασμα οτι το ελαχιστο peak τον Αυγουστο του 14 ηταν 32Κ ??? 

http://i.imgur.com/eh4T8bt.png

Πηγη https://twitter.com/PStatsNet

Και επειδη δεν εχω το παιχνιδι αρχισα να ενημερωνομαι περισσοτερο για rented server, cheaters μπας και το παρω τελικα, εχουν βγει

και καμια 10αρια patch ειναι και επιτυχια κατα την γνωμη σου και μπορει να κανω λαθος εγω τελικα και το θεμα αποκτα ενδιαφερον...

Διαβαζω στο Battlefield forum το οποιο μονο forum δεν το λες ειναι σαν να ζουνε τα παλικαρια σε χουντα απο την λογοκρισια το εξης:

Banlist limited στα 100 ατομα δηλαδη αν καποιος admin εχει 100 cheateria banlist πρεπει να βγαλει εναν για να βαλει καποιον αλλον cheater.

Σοβαρα τωρα ? Πραγματικα δεν ξερω αν ειναι για γελια η για κλαματα αυτη η καταντια...

Τετοια μεγαλη εταιρια και δεν εχει βγαλει ακομα ενα εξελιγμενο προγραμμα να το κανει αυτοματα  ?

πριν 7 ώρες, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

Τώρα που σου έλυσα την απορία, ανακαλείς;

Παράδειγμα από εταιρίες που επέστρεψαν στο μοντέλο rented server;

Θα ανακαλεσω οταν μου βρεις τα 32Κ τον Αυγουστο στην φωτογραφια αν παλι δεν μπορεις ανακαλεσε εσυ.

Activision & Splash Damage αφου περασαν τις παιδικες ασθενειες ειπαν να κανουν στροφη στην ομαλοτητα.

Η στατιστική είναι μπούρδες !!!

Μην ασχολείστε με στατιστικά ! απλό παράδειγμα αν η στατιστική ήταν σωστή θα κέρδαγα το joker :p

στατιστική είναι ένας κλάδος στα μαθηματικά που προσπαθεί με δόλιους τρόπους να αποδείξει ότι υπάρχει και αυτή .

• Like 3

πριν 27 λεπτά, το μέλος Proteas έγραψε:

Banlist limited στα 100 ατομα δηλαδη αν καποιος admin εχει 100 cheateria banlist πρεπει να βγαλει εναν για να βαλει καποιον αλλον cheater.

Λυπάμαι για σένα, γιατί ξέρω ότι σε πειράζει, αλλά έτσι έχουν τώρα τα πράγματα. Και ούτε στο επόμενο θα έχει rcon, metabans, plugins κτλ. Εμένα προσωπικά αδιάφορο, το παιχνίδι δε θα το διασκέδαζα περισσότερο αν είχε rcon κτλ. Δε μου λείπουν καθόλου οι server admin, πάντα σε server provided από την EA παίζω.

Περιμένεις να ανακαλέσω εγώ, επειδή τα 32Κ ήταν τον Ιούλιο και όχι τον Αύγουστο, ενώ εσύ δεν ανακαλείς που έλεγες ότι το γράφημα εκτείνεται μέχρι το 2015 και ότι η wikipedia έχει λάθος γιατί εσύ δε θυμάσαι beta. Δε σου κάνει η wikipedia, κάνε βρε αδερφέ ένα search στο google και θα δεις κι άλλες πηγές:

https://www.polygon.com/2014/7/3/5865641/battlefield-hardline-communitys-most-wanted-beta-feedback (03/07/2014)

Μπορείς να συνεχίσεις απρόσκοπτα την "σταυροφορία" κατά του BF1, δε σκοπεύω να ασχοληθώ άλλο. Καλή τύχη.

• Like 1

Εγω παντως σαν απλος παιχτης θελω να πω κατι που νομιζω καλο ειναι να το ξερουν οσοι θελουν να ασχοληθουν μεχρι εκει που ασχολουμαι κι εγω. Τα υπολοιπα που γραφετε δεν τα γνωριζω, δεν τα ξερω ουτε και προκειται να τα μαθω γτ δεν με ενδιαφερουν.

Παντως στο θεμα cheater το bf1 ειναι παρα πολυ καλυτερο απο το bf4. Το bf4 μ αρεσει ακριβως οσο μ αρεσει το bf1, θα ηθελα να τα παιζω ακριβως το ιδιο, αλλα το bf4 το αποφευγω γτ ειναι σχεδον σιγουρο οτι σε καποιο round θα πετυχω cheater. 

• Like 1

Εγω λυπαμαι για την καταντια της σειρας... οσο ψαχνουμε το BF1 ολο και ποιο πολλα προβληματα θα βρισκουμε.

On 31/8/2017 at 2:34 ΠΜ, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

Διορθώνω: Αύγουστος '14, 10 μήνες μετά την κυκλοφορία, ελάχιστο peak του μήνα ~32Κ για το PC στο BF4.

Αύγουστος '17, 10 μήνες μετά την κυκλοφορία, ελάχιστο peak του μήνα 23Κ για το PC στο BF1.

Μην κανεις καν τον κοπο να απαντησεις για το γραφημα δεν χρειαζεται οι αριθμοι μιλουν απο μονοι τους.

Να ανακαλεσω τι απο 2 φωτογραφιες προτιμησες να βαλεις την ποιο παραπλανητικη την μια που δεν ειχε ημερομηνιες

και τελικα οπως μαθαμε πως υπηρχαν 2 beta και αντι να το πεις εξαρχης οτι το γραφημα ειναι μεχρι τον 8/14 το αφησες

και δεν ειπες τιποτα. Τι να υποθεσω τωρα ? Καλος δεν συνεχιζεις γιατι δεν θα συνεχιζα εγω σε τετοια βαση την συζητηση.

Καλη τυχη και συνεχεια και σε σενα στους ΕΑ provided servers και καλη διασκεδαση σε οσους θα παιξουν το νεο DLC.

p.s.

Θα συνεχισω την σταυροφορια με ακριβιες/αληθειες προς επηρεασμο του κοινου χωρις υφος και με την αυθεντικοτητα της αφεντιας μου.

• Haha 1

Εγώ ετοιμάζομαι για το παρακάτω για COD φέτος δεν τα πετάω τα λεφτά μου :p

το απόλυτο shooter

ας βάλω και ένα entry NSFW και ένα spoiler επίσης το ανοίγετε με δική σας ευθύνη για να μην φάω μπαν !

Spoiler

Υ.Γ

Επίσης οι αριθμοί δεν λένε τίποτα μόνο οι αδύναμοι στηρίζονται στους αριθμούς

Νίκος

• Haha 1