mindnever Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2015 Kαλημέρα παιδιά και Χρόνια Πολλά! Ετοιμάζω σύνθεση για το νέο μου PC και θα ήθελα τις προτάσεις σας για την επιλογή Μotherboard. Έχω καταλήξει σε κάποιον επεξεργαστή της νέας γενιάς Skylake και συγκεκριμένα στον i5 - 6500 (Socket 1151). H χρήση του υπολογιστή θα είναι κυρίως Photoshop. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με οverclocking και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια.Θα ήθελα όμως να βάλω μια γρήγορη μνήμη DDR4 (16GB για αρχή και στο μέλλον θα τη διπλασιάσω) για καλύτερες επιδόσεις...Πάνω στη μητρική θα συνδέσω έναν SSD 128GB για λειτουργικό και προγράμματα και έναν συμβατικό HDD για αποθήκη. Οπότε ο αριθμός των SATA III θυρών δεν έχει μεγάλη σημασία, 4 μου είναι υπέρ-αρκετές.Επίσης έχω μεγάλο κουτί οπότε πάω για Full ATX.Ως προς τις εξόδους εικόνας, θα ήθελα μία DVI προς το μόνιτορ και μία HDMI (+audio) προς τον ενισχυτή. Δεν θέλω να έχει ενσωματωμένη κ.γραφικών. Επειδή όπως είπα δεν παίζω παιχνίδια, τα γραφικά του i5 (Intel HD Graphics 530) μου αρκούν.Για τον ήχο δεν έχω απαιτήσεις καθώς θα χρησιμοποιήσω μια USB θύρα προκειμένου να βγάλω έξοδο προς ένα DAC (το οποίο με τη σειρά του θα δώσει τον ήχο σε αυτοενισχυόμενα ηχεία με RCA και στον ενισχυτή με Coaxial). Mε βάση τα παραπάνω ποια μητρική έχετε να μου προτείνετε; Σε τι chipset θα πρέπει να κοιτάζω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι καλές γιορτές!.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 21, 2015 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 (edited) Money? Σε ενδιαφέρει να έχει usb 3.1? Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 21, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
mindnever Δεκέμβριος 21, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 (edited) Σ' ευχαριστώ pasjohn.Κόστος 100-150 ευρώ.Δεν έχω ακόμα κάποια συσκευή που να χρειάζεται usb 3.1Καλό είναι να υπάρχει για το μέλλον... Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 21, 2015 από mindnever Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 21, 2015 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 https://www.skroutz.gr/s/7357059/Asrock-Z170-Extreme4.html Eνσωματωνουν τα γραφικα πλεον μονο οι επεξεργαστες φιλε μου , οι μητρικες βγαζουν τις εξοδους απλα Δε ξερω αν σου κανει αυτη η μητρικη. Τσεκαρε την Link to comment Share on other sites More sharing options...
mindnever Δεκέμβριος 21, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Ευχαριστώ tommy!Nα κοιτάζω προς Z170 chipset ή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το σκοπό που προορίζεται το PC (πολύ photoshop, καθόλου gaming); Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 21, 2015 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 (edited) Εαν δινεις μεχρι 150€ και θες usb 3.1 για να υπαρχει για παν ενδεχομενο , μαλλον καπου προς το Ζ170 στρεφεσαι (κοιτας να εχει type A αλλα και type c κυριως ) . Μετα υπαρχουν και καρτες για τον ιδιο σκοπο και μπορεις να συνδιασεις φτηνοτερη μητρικη με μια τετοια καρτα (πχ H170, B150 , εξαρτωνται ολα απο την συνδεσιμοτητα που σε ενδιαφερει, να εχει αυτα που θες επανω ). Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 21, 2015 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
mindnever Δεκέμβριος 21, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Καλύτερα το τελευταίο που είπες φίλε, δηλ. αν χρειαστώ στο μέλλον το usb 3.1 να το προσθέσω με μια κάρτα. Άρα το chipset έχει να κάνει περισσότερο με τη συνδεσιμότητα, επεκτασιμότητα της μητρικής, όχι τόσο με τον επεξεργαστή...Αυτό που ψάχνω να βρω είναι μια motherboard που να συνεργάζεται καλά με το i5-6500 (χωρίς oc, κλπ) αλλά απ' ότι καταλαβαίνω μια οποιαδήποτε με socket 1151 (και υποστήριξη της γρήγορης DDR4 που θέλω) θα μου κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 21, 2015 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Φυσικα θα σου κανει.Ολες συνεργαζονται με τον επεξεργαστη.Το Ζ170 ειναι το "optimal" chipset για OC καταστασεις, αλλα και για υποστηριξη ταχυτερων μνημων. (3000+ Mhz). Στο απλουστερο τσιπεστ (H110, B150, H170) , συνηθως η υποστηριζομενη ταχυτητα της μνημης φτανει τα 2133Mhz που ειναι και η Default για τις DDR4 . Στην περιπτωση σου λοιπον ισως να χρειαζεσαι την γρηγορη μνημη , αρα ισως να ειναι και μονοδρομος το Ζ170. Υπαρχουν και φτηνοτερες. https://www.skroutz.gr/s/7411566/Asrock-Z170-Pro4.html Eπισης εχε στο νου οτι προτεινω ΑΤΧ μητρικες (αν εχεις κουτι που παιρνει micro ATX δε θα χωρεσουν ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 21, 2015 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Αν θέλεις usb 3.1 πάρε την Gigabyte. Αν δεν θες πας στην πιο φθηνή Η170. Η γνώμη μου είναι ότι πειδή το socket είναι νέο, σε 1-2 χρόνια θα βγουν και άλλες μητρικές καλύτερες στα ίδια λεφτά όπως συμβαίνει συνήθως, οπότε πάρε μια φθηνή. Αργότερα αν θέλεις καλύτερη την πουλάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 21, 2015 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Σε 1-2 χρονια φιλε μου Pasjohn θα εχει εξαφανιστει το Socket για να βγει το επομενο Κλασικη Intel , δε την εμαθες ακομη; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 21, 2015 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Σε 1-2 χρονια φιλε μου Pasjohn θα εχει εξαφανιστει το Socket για να βγει το επομενο Κλασικη Intel , δε την εμαθες ακομη; Ε όχι και τόσο. Κρατάει 3-4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts