Jump to content

Επιλογή υποσυστημάτων Νέου Η/Υ

melios_par

Recommended Posts

H R1 Ultimate μπορεί να πάρει μέχρι 35mm μνήμες. Για ψηλότερες μπορείς να δεις και την R1 Universal που δεν έχει θέμα. Δες και τα specs των Noctua/Phanteks για το τι μπορούν, δεν θυμάμαι απ'έξω.

Πάντως με τις low profile Corsair που έχω, η R1 Ultimate σχεδόν τις ακουμπάει, 2-3 χιλιοστά clearance, full sized ram sticks δεν θα χώραγαν καθόλου κάτω από τον 1ο ανεμιστήρα.

Μέχρι 58 C έχω δει αλλά μόνο σε full load με prime95 avx. Συνήθως σε games το βλέπω μέχρι 40-42. Θέλει παρατεταμένο load για να ζεσταθεί, τα games που παίζω δεν φαίνεται να το ζορίζουν αρκετά. Όλα αυτά με όλους τους ανεμιστήρες (και της Cryorig και του κουτιού) στο πιο χαμηλά που πάνε (~700RPM). Προτιμώ την ησυχία σε σχέση με τους 2-5 βαθμούς κάτω.

Και την παλιά Thermalright Macho που είχα στον 2500k να έβαζα, δεν νομίζω ότι θα είχε ιδιαίτερες διαφορές, απλά μου άρεσαν τα looks της R1 Ultimate για το νέο build. Οποιαδήποτε και να βάλεις αν δεν κάνεις κλόκια στον θεό μια χαρά θα πηγαίνει, εδώ και η intel stock μια χαρά κρατάει το cpu σε λογικά πλαίσια.

Αναλόγως τι θεωρείς εσύ σημαντικό και πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις.

1. Τα AIO είναι μόδα.

2. Σε κάποιους αρέσει η εμφάνιση και ο μινιμαλισμός των AIO.

3. Σε απόλυτες επιδόσεις ένα κορυφαίο AIO ψύχει καλύτερα από τις κορυφαίες αερόψυχτρες, αλλά το πληρώνεις με τον θόρυβο.

4. Οι μεγάλες αερόψυχτρες συνήθως έχουν περιορισμούς στο ύψος των ram sticks που μπορείς να βάλεις, οπότε αν θες bling bling ram sticks βάζεις AIO και δεν σε νοιάζει.

Αν δεν έχεις πρόβλημα στο κουτί ή στο mobo (π.χ. η D15  έκοβε το 1ο PCI-E σε αρκετές μητρικές), μια καλή αερόψυχτρα έχει παραπλήσιες επιδόσεις, λιγότερο θόρυβο, κανένα κομμάτι που θα χαλάσει (looking at you pump), λιγότερο maintenance και προσωπικά θεωρώ ότι φαίνεται και πιο όμορφο το σύνολο. 

Τις θερμοκρασίες του 950 pro έλεγα... Η Asrock δεν ειναι διαθέσιμη οπότε σκεφτομαι την ASUS MAXIMUS VIII HERO. Τι λέτε για αυτή?