melios_par Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2015 Γεια σας παιδιά, Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα την βοήθειά σας για ένα νέο σύστημα που θέλω να στήσω. Κουτια, τροφοδοτικά κτλ θα τα βρω έγώ αυτο που θέλω απο εσας είναι να μου υποδείξετε μια σύνθεση που θα δουλεύει απροβλημάτιστα. Χωρις ασυμβατότητες κτλ. Αρα θέλω να μου πείτε συγκεκριμένα μοντέλα για συνθέσεις (cpu-MB-Ram) που έχετε δοκιμάσει και είναι απολυτως σταθερά. Για cpu θα επιλέξω είτε 6700k είτε 4790k. Ότι μου προτείνετε διότι θέλω να τρέχω τα windows 7( και σε z170 μπορει να έχω κάποια θεματάκια). Κάρτα γραφικών θα αγοραστεί αργότερα... Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 19, 2015 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2015 Καλώς ήρθες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να πεις ειναι τι budget διαθέτεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 20, 2015 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2015 Και επίσης ποια είναι η χρήση που θα κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 20, 2015 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2015 Καλως ηρθες στον Λαμπη! Καλο θα ηταν να ξερουμε σε τι κουτι θα τα βαλεις ή αν εχεις κατι ιδαιτερο στο νου σου (mini itx, mircro atx για παραδειγμα), αν θα βαλεις aftermarket ψυκτρα και ποια ωστε οι μνημες που θα μπουν να μην ειναι ψηλες ας πουμε για πληρη συμβατοτητα με τον ανεμιστηρα της εκαστοτε ψυκτρας , κλπ κλπ. Ξεκαρφωτες προτασεις μπορουν να επιφερουν και ασυμβατοτητες με πραγματα που δε περιμενες Να προσθεσω οτι υπαρχει παντα πιθανοτητα για ασυμβατοτητες στα components. Μπορω να σου προτεινω το δικο μου συστημα (αντι του i5 να βαλεις i7 4790k ) και να εχει θεμα η μητρικη που παρελαβες και να κανει κουλα. Αν δεν παραλαβεις,στησεις, κανεις δε μπορει να εγγυηθει 100% συμβατοτητα σε αυτον τον τομεα τουλαχιστον. Αβθσσος η ψυχη των pc Συνηθως ασυμβατοτητες μπορει να προκυψουν με τη λειτουργια των μνημων σε σχεση με τη μητρικη, με ψιλολογια απο δω και απο εκει, αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις ριχνεις τα πραγματα μεσα και εισαι good to go. Αρχικο σου μελημα παντως, πρεπει να ειναι αυτα που θα αγορασεις να καλυπτουν τις αναγκες σου (και να τα σηκωνει η τσεπη σου). Η προταση μου , ανεξαρτητως components, ειναι να πας στην τελευταια πλατφορμα, ειδικα αν δεν αναβαθμιζεις συχνα και αν η διαφορα τιμης δε σε απασχολει. Δειχνεις να ξερεις τι θελεις απο επεξεργαστη , και οτι μπορεις να μας πεις συντομα τι σκεφτεσαι για κουτι/τροφοδοτικο , που ειναι Α και Ω σε ενα build (το κερασακι ειναι η μητρικη φυσικα ). ΥΓ: Προσωπικα εχω δουλεψει και στησει αρκετα συστηματα (φιλων/γνωστων κυριως), αλλα μονο για το δικο μου μπορω να πω με βεβαιοτητα (το πρωτο συστημα της υπογραφης αλλά και το 2ο ) . Δεν υπηρξε καμμια απολυτως ασυμβατοτητα. Εριξα προσφατα +8gb ram που βρηκα σε προσφορα (ιδιο κιτακι ακριβως με αυτο που ειχα) , και δουλεψαν κατευθειαν στα ρολογια των αλλων 2 dimm, κανενα προβλημα κατα το στησιμο ,κανενα θεμα με κανενα απο τα υπολοιπα components. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melios_par Δεκέμβριος 20, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2015 (edited) Επειδή θέλω να είναι αθόρυβο το pc θα πάρω κουτι το BE QUIET! SILENT BASE 800 και ψύκτρα NOCTUA NH-D15 ή BE QUIET! DARK ROCK PRO 3. PSU Corsair PSU RMX Series 750. Μητρική γύρω στα 200 ευρώ και ram γύρω στα 120 ευρω (16GB). Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι η σταθερότητα. Τωρα αν μπορει να υπερχρονιστεί καλό είναι αλλα δεν είναι και κάτι το σπουδαίο για μένα και ίσως να μην το κάνω και ποτέ... Οπότε τί προτείνετε? ---Χρήση τα καθημέρινα, ιντερνετ με πολλααα tab ανοιχτα, κανα σχέδιο και προσομοιώσεις.... Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 20, 2015 από melios_par Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 20, 2015 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2015 (edited) Το κουτί Be Quiet που κοιτάς έχει γίνει και review εδώ στο φόρουμ αλλά δεν έχει και τις καλύτερες θερμοκρασίες. Η γνώμη μου να πας στο Fractal Define R5 που επίσης είναι ήσυχο και με καλύτερες θερμοκρασίες. Τώρα από την στιγμή που δεν το θες και για βαριά χρήση, πήγαινε στον 6700 και όχι στον 6700Κ αν δεν κάνεις oc. Ακόμα και τον 6700 υπερβολή το θεωρώ για τη χρήση σου. Οι Non k skylake είναι χαμηλής κατανάλωσης και δροσεροί και επομένως δεν θα χρειαστεί after market ψύκτρα. Η γνώμη μου να πας στον 6500. Θα γλιτώσεις και αρκετά χρήματα. Τουλάχιστον ένα 200άρι. Αν τελικά θέλεις i7 πάνε στον 6700. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 20, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
melios_par Δεκέμβριος 20, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2015 40 Το κουτί Be Quiet που κοιτάς έχει γίνει και review εδώ στο φόρουμ αλλά δεν έχει και τις καλύτερες θερμοκρασίες. Η γνώμη μου να πας στο Fractal Define R5 που επίσης είναι ήσυχο και με καλύτερες θερμοκρασίες. Τώρα από την στιγμή που δεν το θες και για βαριά χρήση, πήγαινε στον 6700 και όχι στον 6700Κ αν δεν κάνεις oc. Ακόμα και τον 6700 υπερβολή το θεωρώ για τη χρήση σου. Οι Non k skylake είναι χαμηλής κατανάλωσης και δροσεροί και επομένως δεν θα χρειαστεί after market ψύκτρα. Η γνώμη μου να πας στον 6500. Θα γλιτώσεις και αρκετά χρήματα. Τουλάχιστον ένα 200άρι. Αν τελικά θέλεις i7 πάνε στον 6700.40 ευρω διαφορά έχουν τα Κ μοντέλα άρα θα πάω σε Κ. Για την ψύκτρα συμφωνώ αλλα για να περιορίσω τον θόρυβο θα πάω έτσι και αλλιώς σε after market.... Περιμένω προτάσεις για σύνθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 21, 2015 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 -Fractal Define R5 -Alpenfohn Himalaya II -ASrock Z170 Extreme 4/4+ -i5/i7 6600(K)/6700(K) -PSU 1, 2 , 3 -G.skill για ραμ. Εναλλακτικά εδω αυτη ειναι η δικη μου προταση. Αν θες περιμενεις διαφορετικες Link to comment Share on other sites More sharing options...
melios_par Δεκέμβριος 21, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 -Fractal Define R5 -Alpenfohn Himalaya II -ASrock Z170 Extreme 4/4+ -i5/i7 6600(K)/6700(K) -PSU 1, 2 , 3 -G.skill για ραμ. Εναλλακτικά εδω αυτη ειναι η δικη μου προταση. Αν θες περιμενεις διαφορετικες Δοκιμασμένη προτασή απο γνωστό σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 21, 2015 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Το συνδυασμό fractal/Himalaya ii τον έχει ο pasjohn (την ψυκτρα την έχω και εγώ). i5 6500 με τη μητρική και τις μνήμες αυτές έχει φίλος. Τροφοδοτικό έχει παλιότερο corsair ax ο φίλος , και ο john δε ξέρω ποιο έχει. Είπα παραπάνω ότι δεν είναι εύκολο να ξέρουμε αν θα υπάρξουν ασυμβατοτητες κι εξήγησα το γιατί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
melios_par Δεκέμβριος 21, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 οκ για την ψυκτρα δεν ξερω όμως γιατι θα παω σε κ επεξεργαστή. Δεν ξέρω ουτε και για την Noctua αν θα επαρκεί ή αν θα πρεπει να πάω σε υδρόψυξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 21, 2015 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 οκ για την ψυκτρα δεν ξερω όμως γιατι θα παω σε κ επεξεργαστή. Δεν ξέρω ουτε και για την Noctua αν θα επαρκεί ή αν θα πρεπει να πάω σε υδρόψυξη Δεν υπάρχει non custom υδρόψυξη που να πατάει την D15 τόσο ώστε η τελευταία να μην "επαρκεί". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 21, 2015 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Για να την προτείνω σημαίνει επαρκεί και σε ψυξη αλλά και σε θέμα θορύβου. Εναλλακτικά θα πρότεινα την cryorig r1 ultimate αλλά κι αυτή και η νοκτουα αλλά και υδροψυξεις, τις θεωρώ υπερβολή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 22, 2015 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2015 Δεν υπάρχει non custom υδρόψυξη που να πατάει την D15 τόσο ώστε η τελευταία να μην "επαρκεί".αφου.... οπως ειπες, μαλλον δεν προκειται να υπερχρονισεις τον επεξεργαστη, τι καιγεσαι για W/C...? μια καλη αεροψυκτρα, οπως αυτες που προταθηκαν. αλλα και αρκετες αλλες φθηνοτερες, οχι απλα θα σε υπερκαλυψουν, αλλα και OC να κανεις καποτε, παλι θα εισαι COOL.....!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
melios_par Δεκέμβριος 22, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2015 αφου.... οπως ειπες, μαλλον δεν προκειται να υπερχρονισεις τον επεξεργαστη, τι καιγεσαι για W/C...? μια καλη αεροψυκτρα, οπως αυτες που προταθηκαν. αλλα και αρκετες αλλες φθηνοτερες, οχι απλα θα σε υπερκαλυψουν, αλλα και OC να κανεις καποτε, παλι θα εισαι COOL.....!!!! Σε βιντεάκια στο youtube φαινεται οτι με καλη ψυκτρα η w/c ο 4790κ ή και ο 6700κ ανεβάζουν θερμοκρασιες >90οC full load. Με υδρόψυξη επειδή το ψυγείο πηγαίνει στην άκρη του κουτιού ο θερμός αέρος απάγεται απο τους ανεμιστήρες απευθείας εκτός κουτιού αρα η θερμοκρασία του κουτιού μειώνεται. οι ψύκτρες απάγουν την θερμοτητα απο τον επεξεργαστή στο κουτί.... και μετα φεύγει απο το κουτί με fans... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 22, 2015 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2015 δεν εχω εμπειρια απο i5-i7, αλλα πιστευω οτι αν εχεις μεσα στο κουτι, μια καλη ροη αερα και μια καλη αεροψυκτρα, πολυ δυσκολα θα ανεβασει θερμοκρασιες οποιοσδηποτε επεξεργαστης...!! δεν ξερω τι δειχνουν τα βινταεκια στο Youtube, αλλα υπαρχουν κι εδω μεσα αρκετοι κατοχοι τετοιων CPU, οποτε καλλιστα μπορεις να παρεις αποψεις....!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Δεκέμβριος 22, 2015 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2015 Δοκιμασμένη προτασή απο γνωστό σου?Αυτή τη σύνθεση έχω εγώ ακριβώς.Asrock Extreme 4 Z170/ i7 6700k/ Cryorig R1 Ultimate .Καμία ασυμβατότητα, το μόνο θέμα που έχω είναι ότι στο bios όταν βάζω on power loss > power off , όταν ξανά έρχεται το ρεύμα, ανάβει για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά κλείνει, και όταν το ανοίγω ξανά από το power button μπαίνει στο bios αντί να bootάρει κανονικά.Κάποιο bug με το ultra fast boot, αλλά δεν το έχω ψάξει επισταμένα.Προσωπικά την R1 την πήρα για την εμφάνιση αλλά όπως είπαν και οι υπόλοιποι είναι υπερβολή οι R1/D15/κλπ, ειδικά αν δεν κάνεις ΟC, οπότε και με κάποια φθηνότερη/μικρότερη θα είσαι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 22, 2015 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2015 Δεν υπαρχει καποιο συμπαν που να ανεβαζει ο οποιοσδηποτε ι7 τετοιες θερμοκρασιες σε βιντεακια στο youtube.. Δεν υπαρχει νοημα να πας σε κατι παραπανω απο μια απλη αεροψυξη, οπως αυτη που προτεινα (συνδιασμος καλης ψυξης και αθορυβη). μπορει να εχω τον 4590, αλλα σε περιπου 2 ωρες AIDA64 στρεσσαρισμα , εφτασα τους 57 βαθμους maximum. Αντε πες να παει 65-70 ο 4790K. Και πολυ λεω μαλλον. Τωρα απο εκει και περα, οτι νομιζεις εσυ θα κανεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Δεκέμβριος 22, 2015 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2015 Για να πιασεις 90 βαθμους πρεπει να εχεις χαλια κουτι, χαλια ροη αερα, να εχεις κλοκαρει στο θεο δινοντας οσο ρευμα υπαρχει και να ειναι και καλοκαιρι! Α! Και να ειναι και τιγκα βρωμικο το κουτι! Ισως και να παιζει αυτο το σεναριο σε βιντεο το youtube, αλλα σιγουρα απεχει παρα πολυ απο τα συνηθισμενα γηινα και καθημερινα σεναρια. Εγω για non oc χρηση προτεινω το εξης απλο: στοκ ψυχτρα... Γενικα δεν εχω δει να υπαρχει σοβαρος λογος για aftermarket και ειδικα για τους skylake που τεινουν να στραβωνουν υπο πιεση θα εμενα με τη στοκ. Αν κανεις τετοιες δουλειες πια που να τον ζεσταινουν πολυ, εδω ειμαστε να το ξανασυζητησουμε. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Δεκέμβριος 22, 2015 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2015 (edited) Για τις θερμοκρασίες ότι σου είπαν από πάνω. Τα περισσότερα κουτιά έχουν προ εγκατεστημένους το λιγότερο 2 ανεμιστήρες,ο μπροστά βάζει αέρα και ο πίσω βγάζει, με την αγορά μιας ψύκτρας -σε αρχίζω από οικονομικές κατά σειρά-ALPENFOEHN BEN NEVIS CPU COOLER 120MM COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVOμέχρι εδώ χωρίς OC σε full load, οι θερμοκρασίες που λες δεν θα τις δεις. Αν κάνεις OC και ανάλογα πόσο θα ανεβάσειςμπορεί να δεις 90c. https://www.skroutz.gr/s/4342133/Alpenfohn-Himalaya-2.html?keyphrase=alpenfohn+himalaya(είναι σε επίπεδα κοντά με noctua u14s) μετά ανεβαίνουν τα χρήματα. *στο θέμα αυτό όταν έκανα κάποιες δοκιμές ήμουν με ALPENFOEHN BROCKEN 2 Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2015 από idonthave 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts