Jump to content

περίεργα σε nfsu2

suboy

Recommended Posts

Έχω παρατηρήσει κάποιες φορές ενώ παίζω nfsu2 , κάτι σαν να «κρατάει» το σύστημα. Τι θέλω να πω. Αν και δεν κολλάει, υπάρχει μια αίσθηση σαν να είναι πολύ «βαρύ» τo παιχνίδι.

Από πλευράς hardware υπάρχουν: P4 @ 3.0, 1GB ram dual ddr, albatron 6800 (μαμά). Το παιχνίδι τρέχει σε καθαρή εγκατάσταση win xp pro sp1. nvidia drivers 6136. Από τις ιδιότητες, οθόνη που μου εμφανίζει την θερμοκρασία , όταν βγαίνω από το παιχνίδι μου δείχνει θερμοκρασία 60-63 βαθμούς για την 6800. Λέτε να οφείλετε σε αυτό?

Στη φωτογραφία είναι η θερμοκρασία σε νορμάλ κατάσταση μέσα στα windows χωρίς να τρέχει κάποια ιδιαίτερη εφαρμογή.

post-2033-1416071737,2307_thumb.gif

Απ'όσο βλέπω στην δική μου , το nfsu2 είναι , με ΜΕΓΑΛΗ διαφορά , το βαρύτερο παιχνίδι που μπορώ να της βάλω να τρέξει.

Είναι το μοναδικό , που έχω δοκιμάσει , που έχει πρόβλημα να τρέξει στα 1280x1024 , max Q , 4xAA , 8xAF.

Το maximum που βρίσκω "φαγώσιμο" είναι τα 1024x768 , max Q , 4xAA , 16xAF ή 1280x1024 αλλά με Quickcunx ΑΑ (ελεεινή ποιότητα εικόνας).

Απλά το παιχνίδι σέρνεται σε nvidia.

Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 13:49]

Απ'όσο βλέπω στην δική μου , το nfsu2 είναι , με ΜΕΓΑΛΗ διαφορά , το βαρύτερο παιχνίδι που μπορώ να της βάλω να τρέξει.

Είναι το μοναδικό , που έχω δοκιμάσει , που έχει πρόβλημα να τρέξει στα 1280x1024 , max Q , 4xAA , 8xAF.

Το maximum που βρίσκω "φαγώσιμο" είναι τα 1024x768 , max Q , 4xAA , 16xAF ή 1280x1024 αλλά με Quickcunx ΑΑ (ελεεινή ποιότητα εικόνας).

Απλά το παιχνίδι σέρνεται σε nvidia.

Σε 6600GT με τους 71.24 στα 1280*960 και τα settings που αναφέρεις (max Q , 4xAA , 8xAF) δεν έχω κανένα πρόβλημα... Το ΑΑ το βάζεις απο τους drivers η από το παιχνίδι?

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 13:52]

Σε 6600GT με τους 71.24 στα 1280*960 και τα settings που αναφέρεις (max Q , 4xAA , 8xAF) δεν έχω κανένα πρόβλημα... Το ΑΑ το βάζεις απο τους drivers η από το παιχνίδι?

Όλα μέσα από το παιχνίδι , αν ενεργοποιήσω AA από τον driver πρέπει να απενεργοποιήσω το light trails , αλλιώς έχει πολλά προβλήματα.

Σε 6600GT που το είχα δοκιμάσει δεν το βρήκα playable ούτε στα 1024x768 με Quickcunx.

Το maximum που μου φάνηκε playable ήταν στα 1024x χωρίς AA.

Και στις 2 δοκίμασα με 71.20 , στην 6800 έχω δοκιμάσει πολύ περισσότερους drivers.

Ίσως κάνω κάτι λάθος.

Αλλά , από την μια υπάρχει αυτό :LINK , έτρεξα το ίδιο test και βγάζω το ίδιο διάγραμμα με την ultra , στις ίδιες ρυθμίσεις , αλλά 10% "κοντύτερο" (λογικό).

Και από την άλλη , οι 2 ATI που πέρασαν από τα χέρια μου (9800pro & Χ800ΧΤPE) το τρέχουν ωραιότατα στο ίδιο PC.

Και πάρα πάρα πολύ πιο γρήγορα.

Το test του hardocp συμφωνεί 100% με τα ευρήματα μου σε 6600GT (και αυτός λέει 1024 χωρίς AA) , ξεκλείδωτη 6800@GT και υπερχρονισμένη X800XTPE.

Επίσης χρησιμοποιεί 3500+ και , όπως προείπα , βγάζει ίδια fps με τον Barton μου , οπότε μάλλον η συνεισφορά του επεξεργαστή είναι 0.

Το ίδιο βλέπω και αλλάζοντας την συχνότητα του Barton , 0 διαφορά.

Ακριβώς επειδή είναι τόσο βαρύ , το χρησιμοποιώ πάρα πολύ ως benchmark.

Να ένα διάγραμμα , σε διάφορες ρυθμίσεις , από την 6800 (όπως στην υπογραφή).

Προφανώς , από τα 1024x 4xAA και πέρα δεν παίζει κανένα ρόλο ο επεξεργαστής.

Παρακάτω είναι cpu limited.

Κρατάω μια επιφύλαξη του να κάνω λάθος , αλλά πολύ αμφιβάλλω.

To έχεις δοκιμάσει με fraps?

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια.

Μπορεί εκεί που εγώ αισθάνομαι lag , εσύ να μην έχεις πρόβλημα.

post-159-1416071739,0194_thumb.gif

Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 14:34]

.....

To έχεις δοκιμάσει με fraps?

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια.

Μπορεί εκεί που εγώ αισθάνομαι lag , εσύ να μην έχεις πρόβλημα.

Με το Fraps είναι στα 50 κατά μέσο όρο. Σπάνια πέφτει κάτω από 40. Έχω κλείσει βέβαια κάποια ενοχλητικά (για μένα) εφέ όπως το Light Glow και το OverBright.

Ar@besqu.e δοκίμασες με άλλους drivers?

EDIT: Δοκίμασα και την πίστα που λέει το [Η] την Marine and 25th circuit και είχα 35-40 καρέ. Τα προηγούμενα ήταν με Free Run. Δεν θα έλεγα ότι σέρνεται...

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 15:00]

Με το Fraps είναι στα 50 κατά μέσο όρο. Σπάνια πέφτει κάτω από 40. Έχω κλείσει βέβαια κάποια ενοχλητικά (για μένα) εφέ όπως το Light Glow και το OverBright.

Αυτό είναι το μυστικό , αλλά δεν είναι το ίδιο με το να τα έχεις όλα αναμένα.

Όσα έλεγα παραπάνω ήταν σε maximum quality , τόσο στους drivers (optimizations off) όσο και στο παιχνίδι (όλα στο max , εκτός από AA & Vsync)

Εμένα σβήνοντας το light trails υπερδιπλασιάζονται τα fps και το ίδιο είδα και στην 6600GT (γίνεται και με άλλα εφφέ).

Τελικά το παίζω στα 1280x1024 , 8xS AA , 16xAF , light trails off με ~40fps.

Αλλά αυτό δεν αλλάζει οτι το παιχνίδι σέρνεται αν ανάψω το light trails.

Στις ATI παίζει σφαίρα με τα πάντα on.

ακομα και με τους προηγουμενουσ drivers το ειχα δοκιμασει σε 1024x768 με τα παντα στο on και ολα στο φουλ, δεν κολαγε. δεν ειπα οτι κολαγε απλως υπαρχει μια μικρη αισθηση.... αλλα χανεται πριν καν το καταλαβεις.

Αρχική απάντηση από suboy [Σήμερα, στις 15:59] δεν ειπα οτι κολαγε απλως υπαρχει μια μικρη αισθηση.... αλλα χανεται πριν καν το καταλαβεις.

Το περίεργο είναι ότι κάτι παρόμοιο έχω και εγώ με τους 71.81 ενώ με τους 66.93 δεν είχα τέτοιο πρόβλημα(όλα είναι on)

Μια απλή δοκιμή είναι.

Δοκιμάστε αν αυτή η αίσθηση (lag) υπάρχει και με μια ανάλυση κάτω.

Αν δεν υπάρχει , τότε φταίει η κάρτα , όπως στην περίπτωσή μου.

Μια άλλη δοκιμούλα είναι να ενεργοποιήσετε τα optimizations του driver (δίνουν ένα +10% fps).

Επίσης έχετε βάλει το patch φαντάζομαι.

Πάντως θέλει και δυνατό επεξεργαστή , αλλά όχι τίποτα το φοβερό.

Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 23:30]

Μια απλή δοκιμή είναι.

Δοκιμάστε αν αυτή η αίσθηση (lag) υπάρχει και με μια ανάλυση κάτω.

Αν δεν υπάρχει , τότε φταίει η κάρτα , όπως στην περίπτωσή μου.

Μια άλλη δοκιμούλα είναι να ενεργοποιήσετε τα optimizations του driver (δίνουν ένα +10% fps).

Επίσης έχετε βάλει το patch φαντάζομαι.

Πάντως θέλει και δυνατό επεξεργαστή , αλλά όχι τίποτα το φοβερό.

Λες να φταίει το γεγονός ότι δεν έχω βάλει το patch;Αν και δε νομίζω γιατί όπως είπα και πριν με τους 66.93 δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Εγω εχω παρατηρησει οτι ζοριζει και τον επεξεργαστη αρκετα. Δεν εχω καποιο προβλημα απλα εχω παρατηρησει οτι ανεβαινει περιπου 2 με 3 βαθμους ο επεξεργαστης παραπανω απο καθε αλλο παιχνιδι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.