Pokemon640 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2015 (edited) Θέλω να κάνω μια αναβάθμιση από την 6850 που έχω. Είμαι ανάμεσα σεAMD 390XAMD FirePro W7100 8GB GDDR5Matrox C420PNY Quadro K4200 4 GB Το καλό με τις 3 τελευταίες είναι ότι πιάνουν 1 slot και έχουν αρκετά μεγάλο support αλλά υστερούν στο computing performance σε OpenCL με σχέση την 390X.Θα συνδέσω 3 συσκευές, την κύρια οθόνη (Eizo), την CRT οθόνη του μοντάζ (preview/Live/Cut) και τον CRT ProjectorΈχω βάλει ένα Fury στον projector (οπότε πάει σε DVI), και στην οθόνη του μοντάζ ένα vga σε DP οπότε στην ουσία οι πηγές μου είναι DVI-DVI-DP. Matrox (όσο έχω δουλέψει) μέχρι και την Parhelia, είναι αθάνατες και αρκετά αξιόπιστες. Με την C420 θα μπορώ να τρέξω 4k video; (έστω Playback) Αξίζει να κάνω υπέρβαση και να παω σε Quadro M4000 ? αν και η Nvidia δεν αποδίδει το ίδιο καλά σε OpenCL που θέλω εγώ, το μόνο + σε αγορά Firepro/Quadro είναι το Deep Colour 10Bit αν βάλω ανάλογο monitor μελλοντικά. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 19, 2015 από Pokemon640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Δεκέμβριος 27, 2015 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2015 φιλε pokemon640, σε καλημερίζω και χρονια πολλά - καλές γιορτές εάν έχεις vegas προ 11 τότε ναι η κάρτα γραφικών μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να έχεις αισθητά μειωμένους χρόνους στο rendering http://www.sonycreativesoftware.com/gpu_power_in_vegas_pro_11 οι εκδόσεις vegas από 5 μέχρι και την 10 χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή για το rendering δεν ξέρω για τις κάρτες που αναφέρεις γιατί δεν έχω εξωτερική κάρτα γραφικών το μονο που ξέρω είναι ότι η κάρτα σου θα πρέπει να έχει όσον το δυνατόν περισσότερην μνήμη gddr5 οι quadro fx είναι καλές κύριος για animation, autocad 3d το video rendering έχει άλλους κανόνες https://library.creativecow.net/search.php?q=video+card+sony+vegas https://library.creativecow.net/articles/bonniol_bob/matroxrtx100.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 28, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2015 Την αγόρασε φίλος τελικά την 6850 (ήθελε κάτι καλύτερο από την 4870 που είχε).Ενδιάμεσα αγόρασα μια Quadro FX 580 από Cosmodata (μέχρι να φτάσω στην AMD 390X), ήταν refurbish για 70Ευρώ.Σίγουρα η Quadro που έχω είναι χειρότερη από την 6850 αλλά από ότι έψαξα σε βάθος έχει άπειρες λειτουργίες στο θέμα αναλύσεων, custom timings στα Hz, Vsync, μεγάλο support σε CAD προγράμματα κ.α.Η ειρωνία είναι ότι όταν έβλεπα video στον media player classic και είχα tearing στην TFT οθόνη, δεν ήταν θέμα κάρτας (Nvidia η AMD), αλλά ήταν ο video renderer ! Μόλις άλλαξα από EVR σε MadVR δεν είχα καθόλου tearing (σε καμία οθόνη). Την 13η έκδοση του Vegas χρησιμοποιώ. Αν με καλύψει η συγκεκριμένη θα τη κρατήσω η θα την έχω 2η με άλλη Quadro. Όσο χρησιμοποιώ adaptor Displayport σε DVI (για την TFT οθόνη) χάνω τίποτα σε ποιότητα η κίνηση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Δεκέμβριος 29, 2015 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2015 φιλε pokemon640 σε καλισπεριζο, η quadro fx 580 δεν εινε και η χειροτερι καρτα για να δουλευει καπιος μαζι τις αλλα για full hd video θα [ρεπει να πας σε καλιτεριν καρτα με gddr5 μνιμι ενα πολι καλο review για τιν quadro fx 580 http://www.hwbox.gr/reviews/5806-pny-nvidia-quadro-fx-580-review.html ναι, χανεις σε ποιτυτα στο τι βλεπεις στιν οθονι η πιοτυτα rendering δεν επιρεαζετε καθολου εαν θες να μαθεις περσισσοτερα γινε μελος στο πιο κατο forum http://www.dvinfo.net/forum/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 29, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2015 (edited) καλησπέρα Νίκο λοιπόν, είδα το review του HWbox, πολύ καλό, κρίμα που δεν γίνονται συχνά Ελληνικά reviews με Quadro και firepro, δεν το περίμενα ότι θα περνούσε με τόσο διαφορά την τότε GTX, η αλήθεια είναι ότι με 70Ευρώ έκανα σούπερ αγορά με βάση την απόδοση, στο preview του vegas μπορώ να το δω σε full scale, βέβαια αν κάνω βαριά σύνθεση στο timeline πέφτω κάτω από τα 30fps. Πρέπει να ρίξω την ποιότητα στο preview screen για να μην αργεί. Τέλος πάντων, θα την έχω ως slave αν πάρω κάποια M4000 η 2000. Η απόδοση στο VGA είναι άψογη όταν έβλεπα έργο στον Barco (με DVI->vga adaptor που είχε η parhelia τότε) Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 29, 2015 από Pokemon640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Δεκέμβριος 31, 2015 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2015 φιλε pokemon64, σε καλημερίζω εάν θες να μάθεις περισσότερα για το sony vegas προσπάθησε να γίνεις μέλος στο forum που σου προτείνω πρόκειται για εξαιρετικό forum και θα μάθεις πράγματα που ίσος να μην γνωρίζεις για το vegas μιλάμε για εξειδικευμένο forum σε θέματα video δοκίμασε να αυξήσεις το dynamic ram μέσο τον preferences εάν έχεις κάποια effects κύριος color correction το preview θα πρέπει να είναι στο best ost να βλέπεις τι γίνετε αλλα το κόστος είναι τα πολύ χαμηλά frame rates μπορείς όμως μέσο του dynamic ram και του preview draft-normal-best να παίξεις ώστε να έχεις αυτό που σε βολεύει kali xroni kai xronia polla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Ιανουάριος 1, 2016 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2016 Μετά από διάβασμα, τελικά αγόρασα μια Quadro 4000 (στα 128Ευρώ από ebay). Όχι η βέλτιστη επιλογή καθώς η AMD έχει το πάνω χέρι στο compute του Vegas αλλά θα μπορώ να την έχω παράλληλα με την άλλη Quadro FX 580 και να έχω επιπλέον εξόδους οθόνης. Η τιμή είναι χώμα, λόγω Fermi ξέρω ότι θα δουλέψει καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokou Ιανουάριος 2, 2016 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2016 Με τι cpu δουλευεις το προφραμμα vegas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 2, 2016 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2016 τελικά αγόρασα μια Quadro 4000 Έχει σημασία σε αυτό το πρόγραμμα να είναι η κάρτα FirePro ή Quadro? Αν βούταγες καμιά GeForce GTX460 στα 60-70 ευρώ, μήπως θα σου καθόταν οικονομικότερα και θα έπαιρνες τις ίδιες επιδόσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Ιανουάριος 2, 2016 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2016 Έχει σημασία σε αυτό το πρόγραμμα να είναι η κάρτα FirePro ή Quadro? Αν βούταγες καμιά GeForce GTX460 στα 60-70 ευρώ, μήπως θα σου καθόταν οικονομικότερα και θα έπαιρνες τις ίδιες επιδόσεις;Είχα στο παρελθόν την GTX 465, καλή ήταν. Μέχρι που παρέδωσε πνεύμα. Μετά πήγα σε AMD, και τώρα πάλι σε Nvidia Είπα τώρα να δοκιμάσω και μια ανάλογη Quadro για αλλαγή, και να δω πόσο καλά παίζει και στο Premiere. Θα postάρω results μόλις μου έρθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Ιανουάριος 19, 2016 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2016 Καλή η τετράλιτρη, στο timeline μπορώ να βλέπω φούλ το preview 928, 554, 472 δευτερόλεπτα αντίστοιχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts