Jump to content

3 καμμένα Asus A8V Deluxe...

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα για τον κολλητό μου τις προάλλες, μερικά κομμάτια για να κάνει μια μικρή αναβάθμιση.

Asus A8V Deluxe

2x512 Kingston KVR400X64C3A/512 (Samsung TCCC)

AMD Athlon 64 3500+

Nec 3520A

Στη μηχανάκι έχει 3 δίσκους IDE ακόμα και μία GeForce 5 Ti200 AGP 4x και Heroichi 350w.

Βάζω λοιπόν τα πραγματάκια απάνω και το ανοίγω.

Τίποτα...

Για να μην τα πολυλογώ, δοκίμασα βγάζοντας ένα ένα, ακόμα και χωρίς τίποτα απάνω.

Τίποτα...

Παίρνω τις μνήμες και τη cpu και τα δοκιμάζω στο δικό μου. Δουλέυανε κανονικά.

Οπότε διά της ατόπου απαγωγής θεωρώ ότι είναι προβληματική η μητρική.

RMA και καινούρια την Παρασκευή.

Τα ίδια!!!! :woot: Ακριβώς η ίδια συμπεριφορά!!! Τι γίνεται...? Παίρνουμε επί τόπου τηλέφωνο στο κατάστημα και συμφωνεί αν όντως είναι και αυτό χαλασμένο να μας δώσει τα χρήματα πίσω. Οπότε και για να μη χάσουμε το ΣΚ, πάμε και παίρνουμε άλλο. Δε βρήκαμε τίποτα άλλο στην αγορά, παρά μόνο το ίδιο. Τι να κάνουμε, το ξαναπήραμε. (σημ. το πληρώσαμε 15 ευρώ ακριβότερα στο Πλαίσιο απ'ότι στο computer4u.gr που είχαμε πάρει τα άλλα... :TD: )

Το ξαναβάζουμε επάνω, χωρίς να βιδωθεί καν στο κουτί, μόνο cpu και μνήμες.

ΤΑ ΙΔΙΑ!!! :help: Θεωρώ απίθανο να μας έτυχαν 3 ελατωματικά. Κάνω μια δοκιμή και βάζω την κάρτα γραφικών απάνω, μήπως για κάποιο λόγο δεν έκανε ήχο το μεγαφωνάκι. Με το που ανοίγω το γενικό διακόπτη του τροφοδοτικού ένας πυκνωτής πετάει σπίθες, χωρίς όμως να υπάχει οπτικά τίποτε το αξιοσημείωτο.

Ανοίγω το pc και πάλι σπίθες από τον ίδιο πυκνωτή. :bye: Χωρίς πάλι να φαίνεται τίποτα...

Σήμερα το πρωί, πήγα το 3, στο Πλαίσιο για έλεγχο...

Τι μπορεί να φτάει ρε γαμώτο??? Να καίει το τροφοδωτικό τις μητρικές? Το ίδιο εργάζεται χωρίς πρόβλημα με ένα Asus P4PE, Intel P4 1.8 και 2χ256, εδώ και 3 χρόνια, χωρίς το παραμικρό, 24/7...

Και τώρα, το έβαλα πάλι πίσω και δουλεύει κανονικά. Επίσης στο pc όπως είναι τώρα, δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό εδώ και 3 χρόνια που στήθηκε...

’νι αϊντίας? :help:

Αρχική απάντηση από Wizard!

... και μία GeForce 5 Ti200 AGP 4x ...

Αν κατάλαβα καλά, εννοείς GeForce 3 Ti200, ε; Εγώ υποψιάζομαι αυτήν. Είδες για τύπο κάρτας AGP στο manual; Παίζουν κάτι διαφορετικοί τύποι (3V κλπ)

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 14:45]

Αν κατάλαβα καλά, εννοείς GeForce 3 Ti200, ε; Εγώ υποψιάζομαι αυτήν. Είδες για τύπο κάρτας AGP στο manual; Παίζουν κάτι διαφορετικοί τύποι (3V κλπ)

Ναι, σωστά, μιά GeForce 3 Ti200 είναι.

Θα μπορούσε να φταίει, αλλά:

1. Είναι AGP4x και 1.5ν, οπότε συμβατή

2. Οι μητρικές 2,3 δεν δούλεψαν και πριν τη βάλω. Για την ακρίβεια, στη Νο2 δεν μπήκε ποτέ η vga... :...:

Κάτι ψιλοάσχετο αλλά σχετικό με τον τίτλο... Τις προάλες ο κολλητός μου πήρε μια ASUS P4P800-E Deluxe και δεν μπορούσε να bootάρει. Βασικά έβαζα το CD των Win και έκανε κανένα 10λεπτο (κυριολεκτικά) μέχρι να Bootάρει. ’σε που απ'ό,τι θυμάμαι δεν μπορούσε να κάνει εγκατάσταση... Το έψαξε πολύ μόνος του δεν βρήκε τπτ. Πάω κι εγώ τπτ. Τελικά το πήγε στο μαγαζί που την πήρε να του το φτιάξουν (γνωστός του) και του λέει οτι ΗΤΑΝΕ ΚΑΜΕΝΑ ΔΥΟ CHIPS! Δεν ξέρω αν πραγματικά ήταν αυτό, καθώς από τις πολύ λίγες γνώσεις που έχω μου φαίνεται περίεργο ωστόσο ο τύπος την έστειλε Αθήνα για αλλαγή. Ελπίζω να μη συμβαίνει κάτι παρόμοιο σε εσένα γιατί τότε πραγματικά θα χάσω πάσα εκτίμηση για την ASUS...

Σνιφ, σνιφ... :unsure: Κανείς?

Καλά κάνετε... ΣΚ είναι, δεν είναι για να είστε μπροστά στον υπολογιστή. Έχει και πολύ ωραία μέρα έξω

Πάω κι εγώ μια βολτούλα μέχρι Σούνιο... :hi:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=13354

Δες αυτο wizard εχω αρχισει να υποψιαζομαι οτι μερικα τροφοδοτικα απλα δεν κανουν με μερικες μητρικες τι αλλο να πω ...οσο τρελο και να φαινεται...η περιπτωση σου μοιαζει λιγο με την δικια μου....

Ναι....υπηρχε μια παρτιδα με Α8V DLX που ειχανε προβλημα .....σχετικα 8α σου πω οτι σε μενα ετυχαν 2 καινουργια με το ιδιο προβλημα το ενα δεν ανοιξε καθολου και το αλλο μετα απο 3 μερες μου ελεγε ''cpu fail due to overclocking''..... και τα 2 πηγαν για rma και αλλαχτηκαν.... και στο multirama (στουρναρη)...που ετυχε μια μερα και ημουν κατω στο service ειδα 5 ......ναι ακριβως ......5........την ιδια στιγμη που δεν ανοιξαν καθολου η ειχαν το ιδιο προβλημα.

Πάντως μου κάνει εντύπωση να έχουν πρόβλημα τόσες μητρικές και παρόλ'αυτά να είναι μοναδική 939/apg που μπορείς να βρείς διαθέσιμη αυτή τη στιγμή....

Τελικά το πρόβλημα 99% είναι στο τροφοδοτικό...

Σήμερα παρέλαβα το καινούριο από το Πλαίσιο, όπου όμως μου είπαν ότι σε αυτούς, άνοιγε κανονικά, αλλά δεν περνούσε κάποια διαγνωστικά τεστ (φυσικό ήταν με καμένο πυκνωτή...).

Οπότε πήρα και ένα καινούριο τροφοδοτικό για να του βάλω ώστε να μην έχουμε πρόβλημα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι, πως υπάρχουν τοοοοόσο πολλά προβλήματα με τα τροφοδοτικά τώρα πια. Πιστεύω ότι έχουν γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητα τα μηχανήματα, για να μην πω ότι έχει πέσει η ποιότητα και οι προδαγριαφές κατασκευής τους.

Στήνω μηχανήματα από το την εποχή του 8088... Τον τελευταίο χρόνο, τα 9/10 που έχω αντιμετωπίσει, προέρχοντε από τροφοδοσία...

Την καλημέρα μου :)

Είναι θέμα φίλε οτι οι κίτρινοι πλέον τα κολάνε με σάλιο κάτω εκεί (ή πάνω?). Επίσης μην ξεχνάς τουα αγοπητούς μας G4 της Ελλάδος που μεριμνά για τον αγοραστή και φροντίζει να έρχονται στην Ελλάδα αρκετά σκουπίδια (΄Β διαλογής), έτσι για να γελάσουμε λιγάκι όταν θα σου σκάσει στη μούρη κανας πυκνωτής απ το PSU και να σου κάνουμε τα κλαμπάνια καρπούζια στο RMA. Θα σου έλεγα πάρε 1 και καλό αλλά βλέπω οτι είχες θανάτου οπότε πιές καφέ, κάνε τσιγάρο και τράβα στο καζίνο (Στουρνάρη) για blackjack και Ρώσσικη ρουλέτα αγορά PSU.

outlaw: Εγώ πήρα ένα και καλό και η επόμενη αγορά θα είναι ακόμα καλύτερο... Εδώ όμως πληρώνει άλλος και πρέπει να του βρούμε το καλύτερο δυνατό στα χρήματα που θέλει. Φυσικά κατανοεί το "ότι πληρώσεις παίρνεις"... :)

Τελικά αυτά τα θέματα της ασυμβατότητας είναι ανυπόφορα ώρες ώρες...

Εκτός από το ένα που πήραμε από το Πλαίσιο, το οποίο ήταν όντως ελλατωματικό, τα άλλα δύο τελικά μετά από έλεγχο κάποιου καλού τενχικού και επισταμένη έρευνα στα Forums της Asus, ανακάλυψαν ότι παίζουν μιά χαρά... :blink:

Για να δουλέψουν χρειαζόταν να κάνουμε το εξής:

1. Να βάλουμε μια μνήμη στη θέση Β1 (3)

2. Να βγάλουμε την μπαταρία

3. Να βάλουμε την μπαταρία

4. Να ανοίξουμε το μηχάνημα να μπει μια φορά στο bios

5. Να βάλουμε και τα υπόλοιπα και να λειτουργήσει κανονικά... :dots:

Την επόμενη φορά που θα πάρω Asus, να μου θυμίσετε να χορέψω και το χορό του Boot! :TD:

Και να σκεφτήτε ότι είναι το μοναδικό 939/apg που βρίσκεις ετοιμοπαράδοτο στην αγορά και ΚΑΝΕΙΣ δε σου λέει τίποτα! :mad:

Wizard απο περιεργια ρωταω, ποιο bios ειχε η μητρικη?

Και τι επεξεργαστη της βαλατε? Winchester?

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 13:08]

Είχε το 1008 από τη "μάνα" της και δοκιμάσαμε NewCastle & Winchester.

Οκ απλα αναρωτιομουν επειδη ειχα διαβασει οτι απο 1007 και κατω δεν μπορουσε να κανει boot με Winchester, μονο αν εβαζες μια μνημη στο Β1. Αλλα φανταζομαι θα το ξερεις και εσυ. :)

Παντως και εγω το ιδιο εχω και ξεκινησε κανονικα με της μνημες σε dual. Απο οτι ακουω γενικα μαλλον πρεπει να ειμουν τυχερος.

Εχω μια μπροστα μου και προσπαθω 2 ωρες να την ανοιξω.

1.Ανοιγει μονο μετα απο clear cmos

2.αφου ανοιξει και μπω στο βιος,βαζω αυτα που θελω κανω save αλλα δεν ξαναποσταρει.

3.Αν τυχων και ποσταρει μετα απο 50 προσπαθειες,δεν κανει instal τα win

γιατι οπως λεει..η εγκατασταση δεν βρισκει τον sata που εχουμε.

Καρτα γραφικων (9800) δουλευει και στο δικο μου συστημα.

μνημες 2 χ512 kingston δουλευουν και αυτες.

CPU δεν μπορω να δοκιμασω γιατι εχω 754 αλλα ειναι φρεσκος ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ.

Το παλικαρι που εχει το συστημα ειχε παλι προβληματα με ακριβως τα ιδια αλλα αλλη CPU,δεν ειχε ποστ καθολου ωποτε τα πηγε ολα εκαι απο οπου τα αγορασε και αυτοι του ειπαν οτι ειναι καμενη η CPU Και φυσικα αυτος την εκαψε,τηνεστειλαν του ειπαν στην AMD

για διαγνωση και ακομα περιμενη εδω και 3 μηνες(Γερμανια σου λεει μετα).

Για πεταχτε καμια ιδεα ρε παιδια τον εχει λυπηθει η ψυχη μου πληρωσε εδω και 3-4 μηνες

1000 ευρο για ενα συστημα που αξιζει δεν αξιζει 600 τωρα και παλι pc δεν εχει HELPPPPPPP.....

Α και κατι αλλο μετα απο την πρωτη φορα που θα ανοιξει μετα αν θα ανοιξω το διακοπτη του τροφοδοτικου ανοιγει και το pc απευθεια;:tomato:

(Καπου το εχω ξαναδιαβασει αυτο).

λεω να α να δοκιμασω ενα αλλο βιος αν και εχει το 1008 δεν χανω τιποτα.

UPDATE στο 1009 βιος και το προβλημα με το ποσταρισμα και με το ανοιγοκλειμα του τροφοδοτικου φενεται να λυθηκε,μενει το προβλημα με τον σατα πιθανως κατι κανω λαθος εκει μια και δεν εχω ξανα σεταρει σατα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.