Jump to content

optimize home network....

aspirin

Recommended Posts

έχω ένα δικτυάκι μεταξύ 2 υπολογιστών με ανάστροφο καλώδιο. Βέβαια οι ταχύτητες δεν πλησιάζουν τα 100mbs ούτε για αστείο. Κάπου στα 60 είμαι. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το upload είναι πιό χαμηλό από το download. Ο ένας υπολογιστής έχει την 1mbit της asus a7n8x-e deluxe και το άλλο pc έχει μια realtek καρτούλα. Ποιές είναι οι ρυθμίσεις για να κάνουμε το δίκτυο να πετάει? Τώρα δοκιμάζω και το λίνουξ στον έναν υπολογιστή αλλά δεν βλέπω θεαματικές διαφορές.

Τα 100Mbps ή αλλιως Megabits per second εχουν θεωρητικη μεγιστη ταχυτητα περι τα 12.5ΜΒ/sec (12.5 Megabytes /sec) οποτα τα 5-6ΜΒ/sec που εχεις ειναι η μιση της μεγιστης θεωρητικης ταχυτητας που θα μπορουσες να ποιασεις. Εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα τιποτα απολυτως. Τσαμπα τα λεφτα. Μια χαρα ειναι η ταχυτητα που εχεις. Το μονο που ισως θα βοηθουσε θα ηταν να αλλαξεις την 100αρα καρτα με μια 1Gbit.

Y.Γ.Πως ακριβως μετρησες την ταχυτητα διαμεταγωγης μεσα στο δικτυο?

Αρχική απάντηση από aspirin

τα 100mgbps εννοώ! Σωστά το λέω? Συνήθως παίζω στα 5-6mb/s

οτι και να κανεις πρακτικα δεν θα δεις πανω απο 8 με 9μβ το μεγιστο στα 100μβιτ

διοτι οταν στελνεις ενα αρχειο απο το εναν υπολογιστη στελνεις και error correction bytes

επισης αν εχεις software firewall σε ενα η και σε ολα τα Pc εκτος απο αυτο που πιθανον εχει το μοδεμ σου πεφτει και αλλο το θεωρητικο μεγιστο

σε σπιτικο δυκτιακι με desktop kai laptop (οι δισκοι σε λαπτοπ ειναι πολυ αρ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.