Jump to content



δισκάκια SONY DVDs (η πιεσμένη συσκευασία τα χαλάει?) ή κάτι άλλο είναι?


Recommended Posts

Πήρα αυτήν την 50άδα:

2im9jf6.jpg

Είναι 50άδα χωρίς το cakebox, όπως εδώ:

r1c21l.jpg

Δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό. Έβαλα καί αυτήν με το cakebox, για να φανεί κατά πόσο είναι συμπιεσμένα τα δισκάκια στη συσκευασία. Εμένα, ίδια συμπίεση μού φαίνεται. Τέλος πάντων...

Μέχρι πριν μία εβδομάδα, είχα μία 50-άδα πάλι SONY, DVD+R, στην οποία έγραφα χωρίς κανένα πρόβλημα. Έφτιαχνα .ISO αρχεία, και με το NERO τα έγραφα αμέσως. Το drive, εκτός τού ότι γράφει χωρίς κανένα πρόβλημα, το ίδιο καί διαβάζει άριστα.

Αυτή η πράσινη συσκευασία SONY, δε μού πολυάρεσε. Με προβλημάτισε σε σχέση με τα ανακυκλώσιμα-βιολογικά προϊόντα... :hmm: Η παλαιότερη 50-άδα που είχα, λόγω τού ότι είναι καιρό αγορασμένη, δε θυμάμαι χρώμα, αλλά βιολογική δεν ήταν σίγουρα. Πρέπει να ήταν ή πορτοκαλί ή καφέ:

2czxzko.jpg

Βάζω το πρώτο δισκάκι. Το drive καθυστερεί πολύ να το διαβάσει, και ακούω από μέσα έναν θόρυβο κριτσ κριτσ κριτσ .... Φανταστείτε σαν να έχεις μία καρφίτσα και τρίβεις τη μυτερή της μύτη στην κενή επιφάνεια εγγραφής στο δισκάκι (ελπίζω να το περιγράφω καλά). Αφού φοβήθηκα μη μού κάνει καί καμία ζημιά στο drive. Έβγαλα το δισκάκι.

Βάζω δεύτερο:το ίδιο.
Τρίτο:το ίδιο.

Στο 4ο (το ίδιο) αφού το λαμπάκι στο drive σταμάτησε να αναβοσβήνει (και καλά διαβάστηκε το δισκάκι), ανοίγω το nero να κάνω burn ένα .iso. Μπαααα.... Το nero έβγαλε μήνυμα ότι δε μπορεί να γίνει εγγραφή λόγω, μάλλον, defective disk.

Βάζω άλλα δύο δισκάκια, το nero τα ίδια.

Απ' την άλλη, το εντελώς παράξενο είναι ότι, σε ένα άλλο desktop που έχω, με πολύ παλιότερο drive (περίπου 8ετίας), το drive τα διαβάζει αμέσως, καί το nero, όταν πας να κάνεις burn, το διαβάζει, καί είναι έτοιμο για burning. Βέβαια, εκεί δεν πατάω burn, διότι μπορεί όντως να γράψει καί η 50άδα γίνεται μείον έναν δίσκο, οπότε δε μπορεί να γίνει αντικατάσταση (αν πρόκειται γιά ελαττωματική).

Τί γίνεται με όλ' αυτά; Έχετε δοκιμάσει τα συγκεκριμένα; Είναι τα "βιολογικά"; Είναι η συμπιεσμένη συσκευασία; Απ' την άλλη, το παράδοξο ότι δουλεύουν στο παλαιότερο drive; (στο drive που δε δουλεύουν τώρα, όμως, η προηγούμενη 50άδα δούλευε άριστα μέχρι πριν λίγες ημέρες, συν ότι το drive διαβάζει αμέσως ό,τι dvd ή cd τού βάλεις - το drive είναι σίγουρα εντάξει καί δε χρειάζεται κάποιο καθάρισμα ή συντήρηση). Μού έπεσε ελαττωματική 50άδα; Είναι κάτι άλλο;

ΥΓ Δε φτάνουν όλ' αυτά, οι μάγκες μού λένε:
α. Να τα επιστρέψω
β. Να πάνε στα κεντρικά γιά έλεγχο
γ. Αν όντως αποδειχθούν ελαττωματικά, να γίνει αντικατάσταση. Αν όμως πέσουν σε drive όπως το δικό μου το παλιό??? Κοντέυω να ψιλοτρελαθώ!!! :crazy:
Όλ' αυτά βέβαια, με το να κάνω εγώ άλλες δύο βόλτες στα καταστήματά τους καί να χάνεται ο χρόνος έτσι!!! :angry:  Πολύ έξυπνοι είναι, ε????

Link to comment
Share on other sites

Ο σκληρός δίσκος στο desktop που δεν διαβάζει τα δισκάκια έχει W7.

Έκανα καί το άλλο (που δεν πίστευα ότι είναι η λύση - απλά το δοκίμασα τυπικά):

στο ίδιο desktop έχω εγκατεστημένο σε σκληρό καί Ubuntu. Σύνδεσα μόνο

του τον Ubuntu, αλλά πάλι τα ίδια. Δεν διαβάζει τα δισκάκια όταν πάω να κάνω .iso burn.

 

Το πιό πιθανό, καί στο παλαιότερο DVD drive που έχω, και που "φαίνεται" να διαβάζει τα discs, είναι, εάν ξεκινήσω εγγραφή να μην ολοκληρωθεί. Κάπου θα σκαλώσει, και θα χαλάσει το δισκάκι που είναι μέσα. Μάλλον έπεσα σε ελαττωματική 50άδα...

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό είναι να μη μπορεί να τα διαβάσει το συγκεκριμένο drive χωρίς να είναι ελαττωματικά.

Συμβαίνει συχνά.

Άλλαξε τα με άλλου τύπου.

 

Η συμβουλή μου:

Κάνε στον εαυτό σου τη χάρη και σταμάτα να χρησιμοποιείς ο,τιδήποτε άλλο παρά μόνο taiyo yuden.

Έχουν τη καλύτερη σχέση τιμής/ποιότητας, και το κυριότερο είναι τα καλύτερα οπτικά αναλώσιμα στην αγορά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με πρόλαβες. Στο ίδιο pc σύνδεσα ένα εξωτερικό dvd recorder, και πήρα το ρίσκο να δοκιμάσω εγγραφή.
Δοκίμασα να γράψω δύο δισκάκια. Μία DVD movie στο καθένα, που είχα σε .iso, και όλα καλά.

Δοκίμασα να κάνω και firmware upgrade στο drive (PIONEER) τού pc που δε μπορεί να τα διαβάσει καν. Έβαλα το τελευταίο firmware, αλλά τίποτα.
Μή φανταστείται καί πολλά. Ένα ακόμα firmware είχε το συγκεκριμένο drive.
v1.07->Jun 2008 (το firmware εγκατεστημένο από αγορά - αυτό που είχε επάνω, διότι δεν τού είχα κάνει update)
v1.09->Aug 2008 (το ένα καί μοναδικό που είχαν βγάλει, και εγκατέστησα).

Πάντως, αφού έγραψα τα DVDs, τα παίζει το PIONEER. Το μόνο που έχει είναι ότι δε μπορεί να τα διαβάσει κενά, και να τα γράψει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.