Jump to content

Προτάσεις για s939

xkandreas

Recommended Posts

Θέλω προτάσεις για s 939 γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα ειμαι ανάμεσα σε DFi και σε Gigabyte. Με ενδιαφέρουν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και o/c.

και το ρωτας?? αν ψάξεις λίγο το ιντερνετ θα βρεις δεκάδες reviews που να βγάζουν τις gigabyte άχρηστες σε overclock μπροστά στην dfi...παρόλα αυτά η gigabyte ειναι παντα αξιόπιστη και πιο εξοπλισμένη(περσσότερα extra)

ενταξει.... δεν την βγαζουν και αχρηστη... αλλα αν θες οτι καλυτερο για o/c, και φθινοτερο κι ολας πηγαινε σε dfi, αλλα σε προκαταβαλω πως δεν ειναι τοσο αξιοπιστη... βλεπω αρκετα προβληματακια με τις nf4....

...παντως εγω θα τσιμπισω μια ultra-D μολις σκασουν μυτη οι venice!

δεν ειναι καθόλου φτηνότερη η dfi γιαυτά που προσφέρει απο πλευράς εξοπλισμού Slotkiller. η gigabyte προσφέρει περισσότερα και ειναι και φτηνότερη αμα το δείς καλύτερα. ποσο έχει η sli-dr? που ουσιαστικά είναι πιο φτωχή απο την gb k8nxp sli η οποία έχει 200 ευρω

απλώς η dfi είναι αποκλειστικά για oc

Από τις 30κάτι DFI που έχω δει στο φόρουμ, κάποιες παρουσίασαν προβλήματα ασυμβατότητας με μνήμες, κάποιες αναβόσβηναν και μια νομίζω δε μπουταρε και έφυγε για rma. Από τις μηδενικές Giga που είδα στο φόρουμ (μια = καμία) μόνο το dps δεν εφάρμοζε σωστά. Οπότε βάση πιθανοτήτων είναι καλύτερα να πάρεις Gigabyte, άλλωστε οι DFI είναι μόνο για o/c.

Αν θέλεις να ασχοληθείς "σοβαρά" με το οβερκλοκ πάρε μια dfi...

Αν πάλι θέλεις μόνο να το πειράξεις το μηχανάκι χωρείς να έχεις μεγάλες βλέψης πάρε την Gigabyte...

Ακομα και με Asus a8v kt800 pro Rev. 2 θα πας χαλαρα μεχρι 275 FSB ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ . Στην συγκερκριμενη μητρικη παιζουν τα locks μια χαρα και το ΚΤ800 Pro ειναι γνωστο οτι ειναι πολυ σταθερο, οποτε εχεις και OC και σταθεροτητα

Αρχική απάντηση από Chosen

Εγώ προτείνω MSI ή Gigabyte με VIA KT800 pro. Για σιγουριά και σταθερότητα (θα πας και 210-225MHz HTT χαλαρότατα!)

Chosen η ASUS Α8V παει χαλαρα μεχρι 275 τουλαχιστον, ποσο παραπανω να θελει καποιος??...

εγώ είχα το περίφημο "VPU recover" με την asus a8v και την asus 9600XT το οποίο οφειλόταν σε ασυμβατότητα του agp driver με τους drivers της κάρτας γραφικών...

η dfi θέλει πολύ ψάξιμο, αν θες απλά ένα μηχάνημα να τρέχεις μην την προτιμήσεις. αν θες overclocking είναι μάλλον η καλύτερη. απλά καθόρισε πρώτα τι ακριβώς θες, μετά πόσα λεφτά διαθέτεις για αυτό και τέλος αποφασίζεις! :D

Αρχική απάντηση από dpresv

εγώ είχα το περίφημο "VPU recover" με την asus a8v και την asus 9600XT το οποίο οφειλόταν σε ασυμβατότητα του agp driver με τους drivers της κάρτας γραφικών...

:D

Ναι, ειμαι απο τους πρωτους που λενε οτι η ASUS A8V ειναι "δυσκολη" μητρικη. Εχει καποιες παραξενιες οι οποιες ομως ολες εγιναν γνωστες και εχουν διορθωθει πια. Τα BIOS της ποια ειναι πολυ καλα και ολες οι ρυθμησεις λειτουργουν οπως πρεπει. Αρχισε να οριμαζει πια.

Οσο για το VPU recover bug που λες η λυση βρεθηκε και αυτη, είτε δεν βαζεις καν τους driver 4in1 της via ή εγκαθυστας το Service pack2 των Windows το οποιο απο μονο του περναει drivers της MIcrosoft και τα διορθωνει ολα. Αυτο και αλλα 2-3 συγκεκριμενα προβληματακια που την στοιχειοναν ξεπεραστηκαν πια.

Δεν λεω οτι ειναι Η μητρικη που θα σου δωσει 300+ FSB αλλα μεχρι τα 280+ θα σε παει ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΑ χορις αψυχολογητες συμπεριφορες.

Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 12:50]

Ακομα και με Asus a8v kt800 pro Rev. 2 θα πας χαλαρα μεχρι 275 FSB ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ . Στην συγκερκριμενη μητρικη παιζουν τα locks μια χαρα και το ΚΤ800 Pro ειναι γνωστο οτι ειναι πολυ σταθερο, οποτε εχεις και OC και σταθεροτητα

Η πολύ σταθερή μητρική που λες, είναι αυτή;

Κοίταξε να δεις, τα έχουμε ξαναπεί: για περισσότερη σταθερότητα QDI και όλα default, για όνομα δηλαδή, έχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα: με Α64 παίζουμε και την σταθερότητα όπως την είχαμε συνηθίσει στον Celeron 300Α@450MHz, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να την έχουμε.

Μετά την QDI και την ECS που "ξυρίζουν" κάθε feature που είναι πιθανό να δημιουργήσει αστάθεια, όλες είναι προβληματικές. Με γνώμωνα αυτό, επιλέγεις αυτήν που θα σου δώσει τον καλύτερο συνδιασμό:

Καλύτερες επιδόσεις / Λιγότερα προβλήματα / Καλύτερη τιμή

Κανένα από αυτά τα 3, δεν πλησιάζει στο τέλειο, ούτε Η "σταθερή" μητρική υπάρχει, ούτε Η τέλεια σε επιδόσεις, ούτε είναι καμία τους τσάμπα.

Από κει και πέρα, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Ένα άτομο ήξερα που είχε μια ABIT με KT800 pro (με "working" PCI/AGP lock), και αυτός την έδωσε για να πάρει DFI NF4. Το θέμα είναι ότι το άτομο έχει "χάσει" και μητρικές και μνήμες και τους άπειρους επεξεργαστές, αλλά δεν κλαψομουνιάζεται. Η DDR έχει 100 ρυθμίσεις σαν μνήμη και η μόνη μητρική που του έδινε την δυνατότητα πρόσβασης στις μισές είναι αυτή. Το αν θα πρέπει να συμβιβαστεί με το να μη βάλει D43 πάνω της, είναι ένα ελάχιστο τίμημα.

Και συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις ΜΟΝΟ όταν έχεις μεγάλο δείγμα χρηστών. Εδώ μέσα πήραν 40 άτομα την DFI και ενός έφυγε για RMA ενώ άλλοι 2 έχουν άλυτα προβλήματα. Και δυο χρήστες μόνοι τους, έχουν αλλάξει 5 καμμένες A8V...

Μιλησα για σταθεροτητα, για να δεις σταθεροτητα πρεπει να λειτουργησει η μητρικη!!

Εσυ μου δεινεις λινκ που λεει οτι 3 καπακι μητρικες που πηρε δεν ανοιξαν καν, μηπος καποιο δικο του εξαρτημα δεν ειναι στα καλα του? κανα τροφοδοτικο? ΕΠΙΣΗΣ η Α8V ΔΕΝ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ ΣΕ SINGLE MODE MNHMHΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΤΟ ΒΑΝΚ 3!!! (β1)

Και εγω οταν την προτοεστεισα και πηγα να την αναψω με την μνημη οπως σε ολες τισ αλλεσ μητρικεσ στο ΒΑΝΚ 1 ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕ ΜΠΡΩΣ !! Απο εμπειρια και μονο (αν και το λεει και καπου στο μανουαλ) Αλαξα θεσεις στην μνημη και ανοιξε, ΕΠΙΣΗΣ για να τρεξει DUAL MODE θελει να ρυθμησεις κατι BANK INTERLEAVING στο ΒΙΟΣ , αλλιοσ παλι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ. Σασ ειπα οτι ειναι "περιεργη μητρικη" , εχε ιπολλα κουλα αλλα ειναι συγκεκριμενα ολα αυτα και λυνονται απλα και ωραια.

Εδω ειναι το καλυτερο thread γιαυτην και τα λεει ολα μεσα ενα ενα με τις λυσεις τους.

http://www.ocforums.com/showthread.php?t=332591

Δεν θελω να υποστηριξω την Α8V απλοσ λεω οτι δουλευει σταθερα (ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ) και ειναι παρεξηγημενη, και εσυ Chosen μου λες σαν αντεπιχειρημα οτι καποιος δεν μπορεσε ΚΑΝ να ανοιξει 3 απανοτες A8V , οκ.. Αρα δεν ειναι σταθερη?

Απο και και περα δεν ειπα οτι οι DFI δεν ειναι καλες, το αντιθετο, απλος εχουν και αυτες τα προβληματα τους..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.